Τηλεοραση + cosmote + nova, προβλημα παρεμβολων!

Μηνύματα
1
Reaction score
0
Χαιρετε, εχω ενα προβλημα και θα επιθυμουσα μια συμβουλη. εχω συνδεδεμενη την τηλεοραση με κοσμοτε και νοβα. το καλωδιο της δορυφορικης το εναλλασω, αναλογα με τον δεκτη που επιθυμω να βλεπω την εκαστοτε στιγμη. το προβλημα ειναι το εξης; οταν εχω το καλωδιο της δορυφορικης σε εναν οποιοδηποτε δεκτη, εχω παρεμβολες στο επιγειο σημα στην τιβι και χανω την συχνοτητα του πακετου που εκπεμπει γυρω στο 50 uhf. απο αιγινα, ειναι το αρτ και καποια αλλα, στην ιδια συχνοτητα. το προβλημα υπαρχει και σε δευτερη τιβι που ειναι σε αλλο οροφο. (μονοκατοικα). μολις αφαιρεσω το καλωδιο γενικα (κανενας δεκτης συνδεδεμενος), τα καναλια παιζουν τελεια και στις δυο τηλεορασεις. τι παρεμβολες μπορει να επιφερει ενα δορ. καλωδιο στο επιγειο σημα και αν γνωριζετε καποια λυση.
Ευχαριστω!
 

panosop

Συστημικός
Μηνύματα
5.571
Reaction score
668
Πως ακριβώς είναι η εγκατάσταση σου? Εχεις 2 πιάτα για τα δυο συνδρομητικά πακέτα ή δυο LNB σε ενα πιάτο?

Πιθανόν δεν γίνεται σωστά η μίξη του επίγειου σήματος με αυτή του δορυφορικού, με αποτέλεσμα όταν συνδέεις τον δορυφορικό δέκτη στην ουσία βραχυκυκλώνει συνολικά το καλώδιο και συνεπώς δεν έχεις σήμα.

Πρέπει να δεις τι γίνεται στον κεντρικό μίκτη-ενισχυτή (χρησιμοποιείς διακόπτη Diseqc?) και πώς συνδέονται τα καλώδια απο την δορυφορική κεραία με την επίγεια. Το καλώδιο που συνδεεις τους δέκτες έρχεται από μια πρίζα δορυφορική που έχει και επίγειο σήμα ή χρησιμοποιείς εξωτερικό combiner (διαχωριστή επίγειου και δορυφορικού σήματος)?
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.604
Μηνύματα
2.867.561
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top