Τηλεχειρισμός Media Server από android συσκευή

Reaction score
936
Καλημέρα!
Θέλω να ρωτήσω τους γνώστες τί ακριβώς απαιτείται για να μπορέσω να τηλεχειριστώ το pc μου (συνδεδεμένο με usb σε dac) από android κινητό (ή και ταμπλέτα, φαντάζομαι δεν έχει τεχνική διαφορά).
Θέλω να μπορώ να περιηγούμαι στα αρχεία μου (καταρχήν τουλάχιστο μόνο μουσική με ενδιαφέρει), να κάνω αναζητήσεις με όνομα καλλιτέχνη, άλμπουμ κλπ, να φτιάχνω και να αποθηκεύω λίστες αναπαραγωγής κ.ο.κ. Με λίγα λόγια να περάσω το media player που χρησιμοποιώ στην οθόνη του κινητού μου (σκοπεύω ο υπολογιστής να παραμείνει χωρίς οθόνη).
Χρησιμοποιώ win 8 pro και σαν προγράμματα αναπαραγωγής winamp και foobar. Απεχθάνομαι τη λογική του itunes!!
Απ' όσο έχω καταλάβει, θα πρέπει να εγκαταστήσω στο pc μία εφαρμογή dlna server και στο κινητό την αντίστοιχη έκδοση (ή συμβατή άλλου κατασκευαστή). Τί μου προτείνετε;
Να σημειώσω ότι η συλλογή μου περιλαμβάνει πολλά cd περασμένα σε flac και αρκετά αρχεία από hd tracks υψηλού bitrate.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: Τηλεχειρισμός Media Server από android συσκευή

Η καλύτερη λύση κατά την γνώμη μου είναι να χρησιμοποιήσεις μια εφαρμογή remote desktop, θα έχεις στην Android συσκευή σου την οθόνη του PC χωρίς περιορισμούς...

Reaction score
50
Απάντηση: Τηλεχειρισμός Media Server από android συσκευή

Για ταμπλέτα θα συμφωνήσω ότι είναι καλύτερα είναι ένα remote desktop app. Εγώ χρησιμοποιώ με επιτυχία το Splashtop 2.
Για την μικρή οθόνη του κινητού μπορείς να δοκιμάσεις remote app για την εφαρμογή που γουστάρεις πχ foobar remote ή XBMC remote κλπ.

Reaction score
936
Δεν ήξερα το foobar remote.
Συμφωνώ κι εγώ ότι λύση τύπου team viewer μάλλον δεν θα είναι πρακτική σε κινητό (η οθόνη του είναι 3,5 ίντσες). Αν τελικά αγοράσω μία φθηνή ταμπλέτα, ίσως βάλω κάτι τέτοιο.
Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.662
Members
38.587
Νεότερο μέλος
stratos.april