Τηλεόραση 50άρα

Reaction score
50
Είμαι σε φάση αναζήτησης 3D τηλεόρασης από 50'' και πάνω. Η βασική χρήση είναι θέαση τηλεόρασης και ταινιών. Για να είμαι ειλικρινής δε θα με χάλαγε μια LED αλλά επειδή τις 50άρες τις βλέπω πολύ ακριβές για το budget μου, μάλλον πάω αναγκαστικά σε Plasma. Βάσει χρήσης έτσι κι αλλιώς νομίζω δε θα έχω πρόβλημα. Παιχνίδια δεν πολυπαίζω και για PC monitor, ε, θα συμβιβαστώ και δε θα τη χρησιμοποιώ.

Για πέστε καμιά πρόταση "οικονομική". Λέω να δώσω μέχρι 1300 ευρώ. So far στα υπόψην είναι η Samsung PS51D6900 51". Σε Panasonic να κοιτάξω κάτι ή καλά είμαι εδώ που είμαι;

Γενικά υπάρχει κάποιος λόγος να μην πάω σε Plasma; Ok, έχω διαβάσει μειονεκτήματα και τι πρέπει να προσέχω, αλλά δεν είχα ποτέ Plasma και άλλο τι διαβάζεις στη θεωρία, άλλο τι βλέπεις στην πράξη. Όσοι έχετε Plasma για κάποιο καιρό έχετε αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα στην καθημερινή χρήση;

Διαβάζω επίσης για στρώσιμο 200 ωρών. Τι ακριβώς χρειάζεται δηλαδή; Απ' όσο κατάλαβα δεν πρέπει να παίζει ταινίες με μπάρες πάνω κάτω. Τι πρέπει να παίζει δηλαδή; Επίσης μετά το στρώσιμο δε θα έχουμε πρόβλημα με τις ταινίες που έχουν μπάρες; Γιατί αν είναι να περιοριστώ στο τηλεοπτικό πρόγραμμα να μου λείπει. Είπαμε να κάνουμε συμβιβασμούς αλλά όχι κι έτσι (ok μάλλον είμαι λίγο υπερβολικός - ή όχι;).

Reaction score
50
Επίσης για τη "φτηνή" LG 60PZ250 τι λέτε; Ανεβαίνουμε τιμολογιακά (όχι ότι δεν το περίμενα), αλλά η 60άρα είναι 60άρα. Βέβαια είναι και το φτηνότερο μοντέλο της κατηγορίας, οπότε δεν ξέρω τι λέει.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Απάντηση: Τηλεόραση 50άρα

Δεν έχω δεί πουθενά review καμία εκ των 2 που αναφέρεται οπότε είναι και λίγο δύσκολο να έχω μια όσο το δυνατόν αντικειμενική ματιά.
Πάντως οι αναφορές στα forum του εξωτερικού είναι πολύ καλές και για τις 2.

Reaction score
50
Κοίτα να δεις, για τις τηλεοράσεις η προτεραιότητά μου είναι κυρίως μεγάλη οθόνη με ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Δε θα κάτσω να συγκρίνω π.χ. το μαύρο με ένα καλύτερο μοντέλο (εκτός αν βγάζει μάτι βέβαια ότι είναι κάτω του μετρίου). Εκεί που δε θέλω να χάσω είναι σε βασικές λειτουργίες που θα χρησιμοποιώ συχνά και φυσικά να μην έχω άσχημη εικόνα. Τώρα αν δεν έχει Skype δε θα τρελαθώ κιόλας. Δεν ψάχνω λοιπόν κάτι εξεζητημένο αλλά σίγουρα δε θέλω και κάτι απογοητευτικό. Άρα η ερώτησή μου είναι κατά βάση αν θα μου λείψει κάτι βασικό από τα παραπάνω μοντέλα. Υπάρχει ας πούμε κάποιο γνωστό θέμα που θα ήταν αποτρεπτικό για κάποιον να τ' αγοράσει;

Τώρα αν τα βρω στημένα και κάπου, ακόμα καλύτερα.

Επίσης κάτι άλλο που δεν είμαι σίγουρος ότι έχω καταλάβει: ok, για PC monitor δεν κάνουν οι Plasma. Για παιχνίδια όμως; Όχι συστηματικά, μια στο τόσο...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Για παιχνίδια απο θέμα απόκρισης του πανελ δεν πρόκειτε να βρείς κάτι καλύτερο.Έχουν όμως ένα θεματάκι με τα phosphor trails(σε ταχέως κινούμενες εικόνες τα λευκά σημεία αφήνουν κάποια ίχνη διαφορετικού χρώματος,συνήθως πρασινίζοντος),αλλά τα νέα μοντέλα είναι πολύ βελτιωμένα(κορυφή η Panasonic με τα νέα της πάνελ) και είναι και θέμα το πόσο μπορεί να το αντιληφθεί κάθε άνθρωπος.
Γενικά πάντως gaming και plasma είναι κάτι που άπτεται καθαρά σε προσωπικό γούστο.
Ένα ακόμα θεματάκι που έχουν οι plasma είναι ο θόρυβος που κάνει το τροφοδοτικό και εξαρτάται μόνο απο το τι κομμάτι θα σου κάτσει.Και δεν ξέρω ποιές είναι οι αντιδράσεις των εδώ αντιπροσωπειών (αν δέχονται αλλαγή).Στην Αγγλία πχ όσοι είχαν πρόβλημα τους τις άλλαξαν.

Δεν ξέρω ποιές είναι οι βασικές λειτουργίες που χρησιμοποιείς συχνά.
Αναφορικά με το μαυρό.Η μόνη LG που διάβασα κάτι ,απ τις νέες σειρές ,είναι η 950,η οποία είναι μέτρια σε αυτόν τον τομέα.
Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνεται στα υπόλοιπα μοντέλα.
Δεν ξέρω με τι τηλεόραση έβλεπες μέχρι στιγμής αλλά αν δεν είχες καμιά Pioneer δύσκολο να μείνεις δυσαρεστημένος με όποια και απ τις 2 να διαλέξεις.

Reaction score
2.237
Κοίτα να δεις, για τις τηλεοράσεις η προτεραιότητά μου είναι κυρίως μεγάλη οθόνη με ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Δε θα κάτσω να συγκρίνω π.χ. το μαύρο με ένα καλύτερο μοντέλο (εκτός αν βγάζει μάτι βέβαια ότι είναι κάτω του μετρίου). Εκεί που δε θέλω να χάσω είναι σε βασικές λειτουργίες που θα χρησιμοποιώ συχνά και φυσικά να μην έχω άσχημη εικόνα. Τώρα αν δεν έχει Skype δε θα τρελαθώ κιόλας. Δεν ψάχνω λοιπόν κάτι εξεζητημένο αλλά σίγουρα δε θέλω και κάτι απογοητευτικό. Άρα η ερώτησή μου είναι κατά βάση αν θα μου λείψει κάτι βασικό από τα παραπάνω μοντέλα. Υπάρχει ας πούμε κάποιο γνωστό θέμα που θα ήταν αποτρεπτικό για κάποιον να τ' αγοράσει;

Τώρα αν τα βρω στημένα και κάπου, ακόμα καλύτερα.

Επίσης κάτι άλλο που δεν είμαι σίγουρος ότι έχω καταλάβει: ok, για PC monitor δεν κάνουν οι Plasma. Για παιχνίδια όμως; Όχι συστηματικά, μια στο τόσο...
Έχω 42άρα panasonic εδώ και ένα χρόνο, και εξαρχής αποτελεί το αποκλειστικό μου μόνιτορ για τον υπολογιστή. Είχα (και ακόμη ψιλοέχω ) το νου μου αλλά μη φαντάζεσαι εξεζητημένα πράγματα. Προβλήματα καθόλου μέχρι στιγμής, αυτό που ανέφερε ο Γιώργος για θόρυβο τροφοδοτικού πρώτη φορά το ακούω (ίσως ήμουν και τυχερός) από την ποιότητα εικόνας είμαι απόλυτα ικανοποιημένος ,χωρίς όμως να έχω κάποια εμπειρία από πριν. Σε σύγκριση πάντως με LCD παρεμφερούς κόστους που έχω δει κανα δυο κορεάτικες νομίζω δεν τίθεται θέμα σύγκρισης.

Ρυθμίσεις που ακολούθησα: ECO off, contrast-brightness<30, screen saver στον υπολογιστή ρυθμισμένο στα 2 λεπτά, taskbar με αυτόματη απόκρυψη (μόνιμες ρυθμίσεις), overscan σε περιπτώσεις με έντονα φωτεινά σχήματα στην περιφέρεια της οθόνης (π.χ. streaming για αγώνες), ελαφρύ παίξιμο με το aspect ratio ώστε να φεύγουν οι μπάρες τις πρώτες 200 ώρες. Όχι συνεχές παίξιμο σε ένα κανάλι (π.χ. αν παρακολουθούσα κάτι φρόντιζα στις διαφημίσεις να το κάνω ένα ζαπινγκ).

Αυτά. Μπορεί να φαίνονται πολλά, αλλά βασικά δεν είναι. Εντάξει έχεις ένα άγχος στην αρχή, μη τυχόν σου γίνει η στραβή, αλλά τελικά ένα χρόνο μετά καταλαβαίνω ότι είναι καθαρά ψυχολογικό, και ότι εντέλει χωρίς ψυχαναγκαστική χρήση της τηλεόρασης και μόνο με τήρηση των παραπάνω απλών κανόνων δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Σε καμία περίπτωση δε θα έδινα 200 ευρώ παραπάνω (ίσως και παραπάνω, δεν είμαι πεπεισμένος ότι με 680 ευρώ πέρσι έπαιρνα καλύτερη εικόνα) για να μη φοβάμαι το burn in.

Α και σε ότι αφορά παιχνίδια από όσο έχω παίξει δεν έχω αντιληφθεί κάποιο πρόβλημα. Ειδικά όταν έπαιξα FIFA11 έχω την αίσθηση ότι η εικόνα ήταν εντυπωσιακότερη από το LIVE!! Και η κίνηση μια χαρά μου φάνηκε...

Τέλος να πω ότι δεν ξέρω τι παίζει με το 3Δ με παθητικά γυαλιά της LG, (και αν είναι σε λογικά χρήματα μάλλον προς τα εκεί θα προσανατολιζόμουν) αλλά και αυτή η λίστα δε φαίνεται κακή

http://www.skroutz.gr/c/12/televisi...HD-3D.html?price_max=1300.0&price_min=900.001

Reaction score
50
Εντάξει δεν έχω τόσους ενδιασμούς για Plasma, άλλωστε εξ' αρχής δεν απέκλεισα το ενδεχόμενο. Φαντάζομαι για τις 200 ώρες θα μπορώ να βάλω και κάποιο DVD στο repeat να "φάω" τις πολλές ώρες. Απλά έχω χαθεί με τι εταιρία να καταλήξω (συνήθη διλήμματα θα μου πεις). Από τη μία λέω μήπως αξίζει να δώσω το κάτι παραπάνω να πάω σε Panasonic (Panasonic TX-P50ST30), από την άλλη βλέπω στα ίδια λεφτά 60άρα αλλά LG (LG 60PZ250).

Reaction score
2.237
Εγώ και σήμερα το μετανιώνω που δεν πήρα την 50αρα. Τι να πω. Χωρίς να έχω πείρα από τις LG, 10 ίντσες παραπάνω είναι διαφορά που εμένα δε θα με άφηνε αδιάφορο.

Reaction score
4

Για δες και στις αγγελίες που πουλάει συνφορουμήτης μια Pioneer KRP-500A...
Αν φυσικά θες να ανέβεις τόσο...

Reaction score
50
Ναι, είναι αρκετά πάνω απ' το budget μου...

Να ρωτήσω, έχετε άποψη για τις Samsung Plasma; Βλέπω αρκετά ελκυστική την Samsung PS59D550. Αξίζει;

gid

Reaction score
10.203

Mε μια 46άρα, από τι απόσταση και πάνω πρέπει να βλέπεις SD & divX ώστε να μη βλέπεις pixelation?

gid

Reaction score
10.203

τρεις εβδομάδες χωρίς απάντηση, είναι τόσο δύσκολη η ερώτηση ή εντελώς ανόητη, αναρωτιέμαι... :421:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Ωπα,μου ξέφυγε.

Εξαρτουμένης της ποιότητας του divx περίπου απ τα 4μ και πάνω.

gid

Reaction score
10.203

Μάλιστα... Αυτό ισχύει και για SD-ΤV?

H απόσταση για μένα είναι 3.5 μέτρα...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Πάνω κάτω.
Εξαρτάται όμως άμεσα και απο την ποιότητα του σήματος.
Λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα σε αυτή την απόσταση.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.985
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas