Την βοήθεια σας παρακαλώ...!

Reaction score
1.988
Αγόρασα καινούργιο δέκτη (Optibox=DM500). Η απορία μου έχει να κάνει με την ethernet σύνδεση του.

Το router το έχω εγκατεστημένο στο πατάρι, απ'οπου μέσω ενος hub, ένώνετε με 2 ρεκλέτες που καταλήγουν σε 2 πρίζες RJ45, η μια πάει στο pc και η άλλη κοντά στον δέκτη.

Συγκεκριμένα, ενώ έχω τσεκαρισμένη την επιλογή DHCP ,οπότε θα έπρεπε να πάρει αυτόματα ΙΡ κλπ., δυστυχώς δεν....! Και για να είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην καλωδίωση, τον συνέδεσα και στη πρίζα που έχω ρίξει το pc, (η οποία δουλεύει σωστά 100% τσεκαρισμένα, αφού μέσω αυτής σας γράφω....), αλλά και πάλι τίποτα.

Αν εξαιρέσουμε την περίπτωση βλάβης της κάρτας δικτύου του δέκτη (πριν τον αγοράσω ο δέκτης δούλεψε κανονικά μπροστά μου με τα αναμενώμενα.....αποτελέσματα μέσω δικτύου!), ύπάρχει περίπτωση να χρειάζετε πείραγμα στην σύνδεση των καλωδίων στις ρεκλέτες? Μήπως δλδ δεν χρεισιμοποιεί την ίδια χρωματική σειρά με το pc, (δηλαδή να θελει αντί για πχ. πορτοκαλι/ασπρο καλώδιο στη θέση 3, το πράσινο άσπρο?), οπότε αυτό δημιουργεί το πρόβλημα?

Βέβαια κάτι τέτοιο μου μοιάζει καματάκι δύσκολο αλλα ξέρω κ εγώ...:133:?

Τα φώτα σας παρακαλώ....!!!:126:

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: Την βοήθεια σας παρακαλώ...!

Απο τη στιγμη που παίζει στο PC , δεν έχει κανένα λόγο να μην παίξει στο δέκτη.

Βάλε στον δέκτη Static IP , διαβάζοντας τί IP περνει το PC και βάλε κάτι αντίστοιχο στον δέκτη, δηλαδή εαν το PC έχει 192.168.2.2 με mask 255.255.255.0 βάλε στον δέκτη 192.168.2.10 και mask το ίδιο, αλλά και το gateway το ίδιο , που συνήθως είναι η ip του router.

Πιθανόν το DHCP client του δέκτη να μην δουλεύει σωστά ή να είναι απενεργοποιημένο?
Κάνε και κανα reset ή default settings (προσοχή...χρειάζεται μετά πάλι το image).

Reaction score
1.988
Απάντηση: Την βοήθεια σας παρακαλώ...!

Τελικα ανέβηκα πατάρι και επαιξα με τις ρεκλέτες, αφου Πάνο ούτε με Static IP έπαιζε. Προφανώς τα καλώδια στο πριζάκι του δέκτη δεν έιχαν συνδεθεί με την σωστή σειρά, οπότε με τις διάφορες αλλαγές που έκανα βρέηθκε η σωστή συβδεσμολογία.

Ευχαριστώ.!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.986
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas