Την γνώμη σας παρακαλώ! Για παροχέα ADSL + σταθερή

Reaction score
51
Μέχρι πριν από λίγο καιρό είχαμε σταθερή από τον ΟΤΕ (αλλά μέσω Tellas)
Και ADSL από την ΟΤΕΝΕΤ.
Πάμε παρακάτω....

Υπολογίζω λοιπόν περίπου το μηνιαίο κόστος:
ΟΤΕΝΕΤ (1024 Mbps) 20.50€ (+0.70€ έξοδα ταχυδρομείου)
ΟΤΕ (πάγιο τέλος) 16.50€ (περίπου...)
Tellas (κλήσεις) 16€ (περίπου)

Άρα μιλάμε περίπου για 54€/ μήνα περίπου

Αυτή τη στιγμή έχω κάνει (θεωρητικά) σύμβαση με Tellas για το δικό της δίκτυο. Μέσω του οποίου θα έχω απεριόριστες κλήσεις εσωτερικού προς όλα τα δίκτυα με κόστος 27€/ μήνα (τελικό κόστος με ΦΠΑ) και βεβαίως χωρίς πάγιο ΟΤΕ.
Διάβασα πιο νωρίς όμως το θέμα του diabolical (εδώ) και μπήκαν διαόλια στο κεφάλι μου (μάλλον φταίει το user name του Μιχάλη....:cool_11: )
Ότι δηλαδή η διακοπή από ΟΤΕ (λόγω Tellas) θα μου "φάει" και την ΟΤΕΝΕΤ.

Μετά από επικοινωνία με την Tellas ξεκαθαρίστηκε ότι το ιδιόκτητο δίκτυο της tellas θα δουλέψει Πάτρα περίπου 15 με 20 Φλεβάρη.
Το συμβόλαιό μου με την ΟΤΕΝΕΤ λήγει στις 28 Φλεβάρη.....

Χρονικά όλα είναι άψογα.....
Σταματάω την ΟΤΕΝΕΤ, ενεργοποιώ και την tellas και ως παροχέα ADSL και καθαρίζω....

Ακούστε κοστολόγιο τώρα...

Η Tellas στο δικό της δίκτυο (και με σημερινές τιμές πάντα) μου δίνει συνολικά με 40€ τον μήνα, δωρεάν απεριόριστες αστικές και υπεραστικές και ταυτόχρονα και ADSL στα 12MBps....

Αν παραμείνω στην ΟΤΕΝΕΤ (πάντα με σημερινά νούμερα) θα πρέπει να πληρώνω 27€/ μήνα αλλά για 8άρα ADSL
Οπότε θα είναι 27 (ΟΤΕΝΕΤ) + 16.5 (πάγιο ΟΤΕ) + ?? (χρήση τηλεφώνου)
Επομένως (χωρίς να ξέρω πόσο θα στοιχίζει η χρήση τηλεφώνου) είμαι ήδη στα 43.50€

Οι αριθμοί λένε ξεκάθαρα για Tellas....
Ακόμα έχω δυνατότητα να ΜΗΝ ενεργοποιήσω την συνεργασία μου με την Tellas (έχω τουλάχιστον 15 μέρες ακόμα για να μπλοκάρω το "συμβόλαιο")

Τι λέτε??:happy_4: :happy_4: :happy_4:

Reaction score
51
Απάντηση: Την γνώμη σας παρακαλώ! Για παροχέα ADSL + σταθερή

Και δύο ακόμα πραγματάκια (που μόλις μου ήρθαν στο μυαλό...)

1. Αν περάσω σε Tellas (τηλεφωνία & ADSL) γλυτώνω την διαδικασία των πολλών πληρωμών. Πληρώνω σε ένα μέρος όλο το θέμα...

2. Το router μου (για ασύρματο δίκτυο) δουλεύει και στην Tellas (ο τεχνικός μου ζήτησε να δω αν είναι ADSL2). Έχω το Linksys WAG354G που με καλύπτει μέχρι και ADSL2+. Επομένως και εδώ καλά ακούγεται το θέμα....

Reaction score
19
Αν παραμείνω στην ΟΤΕΝΕΤ (πάντα με σημερινά νούμερα) θα πρέπει να πληρώνω 27€/ μήνα αλλά για 8άρα ADSL
Μια διόρθωση (και καινούργιο δεδομένο στους συλλογισμούς σου!), εφόσον έχεις Otenet μπορείς να την πας στα 24Mbit με 30€.

Δες εδώ: http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?p=591371#post591371 :cool_4:

Reaction score
0
Σχετικα με αυτην την "αναμενομενη ενεργοποιηση ιδιοκτητου δικτυου τον Φεβρουαριο στην Πατρα" να σου πω και την δικη μου ιστορια. Κανω τον Μαρτιο Forthnet 2play. ΔΕΝ υπηρχε τοτε ιδιοκτητο στην περιοχη μου (και μιλαμε για Αθηνα οχι επαρχια). Το ηξερα φυσικα, και λεγανε οτι θα ξεκινησει το ιδιοκτητο στα μεσα Ιουνιου. Οποτε μου λενε μπες τωρα με 1mbps και παγιο οτε , και σε 3 μηνες σε μεταφερουμε, πας στα 24mbps και γλιτωνεις το παγιο. Δεκτον.

Τελικα στις 15 Ιουνιου, σαν εγγλεζοι οντως αρχισε να λειτουργει ιδιοκτητο στην περιοχη μου. So what? Εγω ακομα και σημερα ακομα δεν εχω μεταφερθει...ναι...6 μηνες μετα! Τηλεφωνα αποδω αποκει, ακρη δε βγαινει φυσικα, ειμαι παντα σε σειρα προτεραιοτητας για να μπω στο ιδιοκτητο και δεν ξερουν ποτε θα γινει....

Ποιο το νοημα της μικρης ιστοριουλας? Οχι παντως οτι η forthnet ειναι απατεωνες....δε μπηκα να γραψω τον πονο μου γιατι αυτο δε θα σε βοηθησει. Το νοημα ειναι οτι και μετα απο αρκετο ψαξιμο και εμπειριες αλλων, κανενας απο τους εναλλακτικου δεν ειναι αξιοπιστος. Σε εμενα εκατσε η forthnet να μου κανει μαλακια, σε αλλον η Tellas σε παραλον η HOL και αντιστοιχα για καθε τετοιον υπαρχουν και 3 ευχαριστημενοι πελατες απο την Χ εταιρεια.
Αυτο σημαινει να μεινεις στον ΟΤΕ? ΟΧΙ! δεν ειναι αναγκη να μας ρουφαει ακομα το αιμα... Αλλα στα λεω ολα αυτα ωστε οτι και να κανεις, μη λαβεις υποψην σου την υποτιθεμενη ημερομηνια υπαρξη ιδιοκτητου δικτυου (ειδικα επειδη εισαι και πατρα ενας λογος παραπανω) και μην ξεκινησεις τιποτα με προοπτικη να μπεις αργοτερα στο ιδιοκτητο. Αυτο ηταν και το μεγαλο λαθος μου εμενα....γιατι δεσμευτηκα με 1 χρονο συμβολαιο (οπως κανουν ολες οι εταιρειες) και τωρα που με κοροιδευουν τοσο καιρο δε μπορω να το σπασω, θελει 70 ευρω = κοστος 2 μηνων αρα δεν εχει νοημα πια να τους τους χαρισω.

Κανε οτι κανεις με την οτενετ κλπ και ΟΤΑΝ μπορουν να σου παρεχουν ιδιοκτητο, ΤΟΤΕ κανε την αιτηση σου. Γιατι ετσι ειτε θα μπεις κατευθειαν, ειτε δε θα μπεις καθολου , και αν σε καθυστερησουν απλα τους χαιρετας και πας για αλλου, εχεις αυτο το δικαιωμα εφοσον δεν αρχισε ΚΑΝ να προσφερεται η υπηρεσια....σε αντιθεση με την περιπτωση μου.

Reaction score
51
Απάντηση: Re: Την γνώμη σας παρακαλώ! Για παροχέα ADSL + σταθερή

Μια διόρθωση (και καινούργιο δεδομένο στους συλλογισμούς σου!), εφόσον έχεις Otenet μπορείς να την πας στα 24Mbit με 30€.

Δες εδώ: http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?p=591371#post591371 :cool_4:

Κώστα, η ΟΤΕΝΕΤ στην Πάτρα έχει δυνατότητα μέχρι 8άρα.
Μου το επιβεβαίωσαν τηλεφωνικά από την εξυπηρέτηση πελατών...

Thanks!! :cool_4: :happy_4:

Reaction score
51

Σχετικα με αυτην την "αναμενομενη ενεργοποιηση ιδιοκτητου δικτυου τον Φεβρουαριο στην Πατρα" να σου πω και την δικη μου ιστορια. Κανω τον Μαρτιο Forthnet 2play. ΔΕΝ υπηρχε τοτε ιδιοκτητο στην περιοχη μου (και μιλαμε για Αθηνα οχι επαρχια). Το ηξερα φυσικα, και λεγανε οτι θα ξεκινησει το ιδιοκτητο στα μεσα Ιουνιου. Οποτε μου λενε μπες τωρα με 1mbps και παγιο οτε , και σε 3 μηνες σε μεταφερουμε, πας στα 24mbps και γλιτωνεις το παγιο. Δεκτον.

Τελικα στις 15 Ιουνιου, σαν εγγλεζοι οντως αρχισε να λειτουργει ιδιοκτητο στην περιοχη μου. So what? Εγω ακομα και σημερα ακομα δεν εχω μεταφερθει...ναι...6 μηνες μετα! Τηλεφωνα αποδω αποκει, ακρη δε βγαινει φυσικα, ειμαι παντα σε σειρα προτεραιοτητας για να μπω στο ιδιοκτητο και δεν ξερουν ποτε θα γινει....

Ποιο το νοημα της μικρης ιστοριουλας? Οχι παντως οτι η forthnet ειναι απατεωνες....δε μπηκα να γραψω τον πονο μου γιατι αυτο δε θα σε βοηθησει. Το νοημα ειναι οτι και μετα απο αρκετο ψαξιμο και εμπειριες αλλων, κανενας απο τους εναλλακτικου δεν ειναι αξιοπιστος. Σε εμενα εκατσε η forthnet να μου κανει μαλακια, σε αλλον η Tellas σε παραλον η HOL και αντιστοιχα για καθε τετοιον υπαρχουν και 3 ευχαριστημενοι πελατες απο την Χ εταιρεια.
Αυτο σημαινει να μεινεις στον ΟΤΕ? ΟΧΙ! δεν ειναι αναγκη να μας ρουφαει ακομα το αιμα... Αλλα στα λεω ολα αυτα ωστε οτι και να κανεις, μη λαβεις υποψην σου την υποτιθεμενη ημερομηνια υπαρξη ιδιοκτητου δικτυου (ειδικα επειδη εισαι και πατρα ενας λογος παραπανω) και μην ξεκινησεις τιποτα με προοπτικη να μπεις αργοτερα στο ιδιοκτητο. Αυτο ηταν και το μεγαλο λαθος μου εμενα....γιατι δεσμευτηκα με 1 χρονο συμβολαιο (οπως κανουν ολες οι εταιρειες) και τωρα που με κοροιδευουν τοσο καιρο δε μπορω να το σπασω, θελει 70 ευρω = κοστος 2 μηνων αρα δεν εχει νοημα πια να τους τους χαρισω.

Κανε οτι κανεις με την οτενετ κλπ και ΟΤΑΝ μπορουν να σου παρεχουν ιδιοκτητο, ΤΟΤΕ κανε την αιτηση σου. Γιατι ετσι ειτε θα μπεις κατευθειαν, ειτε δε θα μπεις καθολου , και αν σε καθυστερησουν απλα τους χαιρετας και πας για αλλου, εχεις αυτο το δικαιωμα εφοσον δεν αρχισε ΚΑΝ να προσφερεται η υπηρεσια....σε αντιθεση με την περιπτωση μου.

Εδώ και 2 βδομάδες έχουν σκάψει όλη την Πάτρα για να περάσουν οπτικές ίνες. Και μάλιστα μου έχει κάνει εντύπωση ότι έχουν σκάψει όλη την Πάτρα ταχύτατα και παντού!!!!
Με τον ρυθμό που κινούνται μετά τις γιορτές θα έχουν καλύψει και περιοχές λίγο πιο έξω από τα στενά όρια της πόλης....
Θα μάθω 100% ποια εταιρία είναι και μέσα στην βδομάδα θα ξέρω....
Και πιθανότατα να ξέρω και μέχρι που θα φθάσουν τα έργα!!

Η πλάκα είναι ότι το τεχνικό κέντρο της Tellas είναι ακριβώς απέναντι από το σπίτι μου!!! :crazy_3: :cool_4:

Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου!!!
Θα ενημερώσω!:happy_4: :cool_4:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Είναι πιθανόν το σκάψιμο στην Πάτρα να εντάσσεται στο πρόγραμμα δικτύωσης των 75 πόλεων όπου δημιουργούνται εντός των πόλεων δακτύλιοι με οπτικές ίνες...

Reaction score
51

Είναι πιθανόν το σκάψιμο στην Πάτρα να εντάσσεται στο πρόγραμμα δικτύωσης των 75 πόλεων όπου δημιουργούνται εντός των πόλεων δακτύλιοι με οπτικές ίνες...
Πιθανότα ναι, Χρήστο!!!:happy_4:

Reaction score
14
Απάντηση: Την γνώμη σας παρακαλώ! Για παροχέα ADSL + σταθερή

Κάτσε όπως κάθεσαι και μην τρώγεσαι.

Reaction score
50
Ειδικά για σταθερή τηλεφωνία έχω ακούσει πολλά παράπονα από συνδρομητές εναλλακτικών φορέων (και διαφορετικών). Από μέτρια ποιότητα σύνδεσης (θέλω να πω, η φωνή να μην ακούγεται καθαρά) μέχρι... συνεχείς βλάβες, π.χ. το τηλέφωνο να μην είναι διαθέσιμο τη μισή μέρα, να σε παίρνουν και να φαίνεται πως μιλάει κτλ. Από την άλλη βέβαια έχω ακούσει και άτομα που είναι απόλυτα ευχαριστημένα.

Για μένα το καλύτερο είναι να περιμένεις. Κάτσε να δεις τι και πώς θα γίνει, αν μπορείς μάθε από κανέναν άλλο που έχει ήδη εγκαταστήσει το δίκτυο που θες και μετά αποφάσισε με την ησυχία σου. Έχεις διάθεση να γίνεις "πειραματόζωο"; Εγώ τουλάχιστον θέλω στο σταθερό μου να μην αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα επικοινωνίας και, κακά τα ψέμματα, δε νομίζω ότι ο ΟΤΕ παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα στην υπηρεσία αυτή (πέραν του τιμολογιακού χεχε!). Τώρα βέβαια μπορεί να έχω πετύχει και τις περιπτώσεις και να μην υπάρχουν εν γένει προβλήματα στους εναλλακτικούς, αλλά και πάλι και μόνο το γεγονός ότι πας να συνδεθείς μαζί τους με το που ξεκινάνε, προσωπικά θα μ' έκανε επιφυλακτικό.

Reaction score
14
Για 5-10 euro τον μήνα δεν αξιζει -με καμμία κυβέρνηση- η ενδεχόμενη -εως σίγουρη- ταλαιπωρία.

Αυτή τη στιγμή ο ΟΤΕ εξακολουθεί να είναι η πιο αξιόπιστη λύση.

Reaction score
0
Για 5-10 euro τον μήνα δεν αξιζει -με καμμία κυβέρνηση- η ενδεχόμενη -εως σίγουρη- ταλαιπωρία.

Αυτή τη στιγμή ο ΟΤΕ εξακολουθεί να είναι η πιο αξιόπιστη λύση.
ναταν 5-10....δυστυχως ειναι περι τα 30! για τις ιδιες υπηρεσιες και ποσοστιαια αγκιζει το 83%.

Δηλαδη 24mbps internet + απεριοριστη τηλεφωνια +2 τηλεφωνικες γραμμες στον ΟΤΕ ειναι : 30 + 15 + 19 (isdn) = 64 ευρω. Το 2play της HOL πχ ειναι στα 35...και υπαρχει και η υποψια οτι η απεριοριστη τηλεφωνια του ΟΤΕ (με τα 15 ευρω εξτρα που δινεις) ειναι μονο προς συνδρομητες ΟΤΕ και οχι προς αυτους που ηδη εχουν φυγει (απαραδεκτο αν ισχυει και μαλλον ισχυει αλλα δε το λεω και 100%). Για δωρεαν κλησεις στο εξωτερικο ουτε και αυτες παρεχονται απο τον ΟΤΕ αλλα οκ ειναι μικρο το προβλημα.

Δυστυχως πρεπει να γινουν πολλααααα βηματα ακομα απο τον ΟΤΕ για να γινει παλι ανταγωνιστικος. Ακουγεται οτι ισως κοψει το παγιο γραμμης (το pstn/isdn)...αν το κανει θα ειναι σημαντικο βημα....εκει θα μιλαμε οντως για 5-10 ευρω διαφορα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.137
Members
38.536
Νεότερο μέλος
George Markop