Τι Θα Λέγατε Για Έναν Διαγωνισμό?

skaloumbakas

4Haris
Μηνύματα
24.751
Reaction score
1.676
Να μια ιδέα, :idea:

Μου ήρθε στο μυαλό μετά την πολύχρονη εμπειρία μου με τις ψηφιακές φωτογραφίες που χρησιμοποιώ στο ACA.GR... :mrgreen:

Προσπαθώ με κάθε τρόπο να είναι και μεγαλούτσικες (πάνω από 800 Χ 600 pixels) αλλά και να μην είναι βαριές για download (μέχρι 70 Kbytes το πολύ). :lol:

Τι θα λέγατε λοιπόν για έναν διαγωνισμό με την καλύτερη αλλά και την ελαφρότερη σε Kbytes φωτογραφία με θέμα "βράδυ στο σαλόνι μου", με τον φωτισμό των φώτων του δωματίου και με φλας (προφανώς). Να είναι δηλαδή παρόμοιο το θέμα απο πλευράς χρωμάτων... :wink:

Η ανάλυση σε pixels λέω να είναι 1024 Χ 768 και να γίνει επεξεργασία σε 800 Χ 600 pixels

Τι θα λέγατε?
 


skaloumbakas

4Haris
Μηνύματα
24.751
Reaction score
1.676
Εγώ Θα Βάλω Να Ποζάρει Μιά Γυμνή Αλλά Δεν Τους Το Λέω...

Τα υπόλοιπα, αν συμφωνεί, να τα ορίσει ο Κος Συντονιστής της Κατηγορίας.
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Ορθόν, έστω κι αν χρειαστεί να περιμένουμε να επιστρέψει από το μακρινό του ταξίδι.
 



Μηνύματα
562
Reaction score
2
Επιτέλους γύρισα, οπότε ας βιαστούμε, γιατί τη Τρίτη φεύγω για Αυστρία! Η ιδέα είναι πολύ καλή, απλά δε νομίζω ότι θα πρέπει να περιοριστούμε σε θέματα σαλονιού. Θα αντιπρότεινα κάθε μήνα να έχουμε ένα διαφορετικό θέμα και στο πρώτο δεκαήμερο κάθε επόμενου μήνα να γράφουμε τις εντυπώσεις και βαθμολογίες μας και να βγαίνουν οι νικητές. Το αν θα κερδίζουν κάτι, ή απλά τη... δόξα, θα το συζητήσω με τον γενικό διαχειριστή και τον ιδρυτή. Το τρόπο προβολής των αρχείων και τα επιτρεπόμενα μεγέθη, ας μας τα καθορίσει ο κ.Μαγκουτάς. Οι φωτογραφίες ας είναι τόσο αμιγώς ψηφιακές, όσο και σκαναρισμένα αρνητικά/slides. Κριτές, ας είναι όλα τα μέλη και οι διαχειριστές. Νομίζω, τέλος, ότι για ευνόητους λόγους και εφόσον προκυρηχθούν δώρα, θα πρέπει οι διαχειριστές να απέχουν από το διαγωνισμό (ή να συμμετέχουν χωρίς υλική βράβευση σε περίπτωση νίκης τους).

Αφού συμφωνήσετε με τα ανωτέρω και καθοριστούν οι όροι, θα επιλέξω και το θέμα για μήνα Νοέμβριο.
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Κώστα προχώρα το.
Δεν βλέπω συμμετοχές όμως... Ίσως τα παιδιά περιμένουν να ανοίξει κάποιο νέο topic?...
 



V

VIDEOMIX

Guest
Συμφωνώ. Ξεκινάω λοιπόν με το τραπεζάκι στο HOME CINEMA μου, έτσι για να γίνει μια αρχή. Αργότερα, θα ανεβάσουμε τον πήχη!!!

 

Μηνύματα
30.533
Reaction score
40
Η ιδέα ήταν (και είναι καλή....)
Να μας ενημερώσει ο Κώστας (Παπάζογλου.....) και ξεκινάμε.............
Να ανοιχτεί καινούριο post με την ακριβή περιγραφή θέματος/μεγέθους εικόνας και σε τι ανάλυση θα φωτογραφίζουμε πριν το resize!! :roll:
 

Μηνύματα
562
Reaction score
2
Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε για το μήνα Μάρτιο με θέμα "πορτραίτο". Θα πρότεινα η ελάχιστη ανάλυση που θα φωτογραφίζουμε να μην είναι κάτω από 1600Χ1200 (2MP), ώστε - προς θεού - να μη δούμε φωτογραφίες από κινητά τηλέφωνα (μπρρρ...). Τάσο, αν θέλεις, πες μας σε τι μέγεθος πρέπει να κάνουμε resize τις φωτογραφίες! Ανδρέα/Χρήστο, θα μπει κάποιο δώρο για κάθε μήνα, ή απλά η δόξα του νικητή;
Τέλος, θα πρότεινα να ψηφίζουμε (οι διαχειριστές) την καλύτερη φωτό την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα και να συμμετέχουμε μεν με φωτογραφίες, αλλά να απέχουμε από την κρίση (και τα δώρα).

Ακούω απόψεις...
 


Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Μηνύματα
14.836
Reaction score
53
Μετά από συννενόηση με τον Αντρέα θα υπάρξει ένα συμβολικό χρηματικό δώρο (50 Ευρώ) μιας και τα αξεσουάρ των φωτογραφικών μηχανών διαφέρουν τόσο πολύ από μηχανή σε μηχανή και μάλλον θα ήταν μη λειτουργικό ένα τέτοιο δώρο.

Κώστα καλό θα ήταν να ανοίξεις ένα νέο θέμα για να ξεκινήσει ο Διαγωνισμός από σήμερα και για ένα μήνα.
 


Μηνύματα
562
Reaction score
2
Δεύτερη φωτό από το μωρό μου, το Νικόλα, κατά τη διάρκεια του μπάνιου του.

Μηχανή: Canon EOS 10D με φακό Macro 100mm/2.8 (Canon), Flash: Canon 550EX με bounce σε λευκό τοίχο, ρύθμιση manual με ταχύτητα 125 και διάφραγμα 5.6.
 


Μηνύματα
10.483
Reaction score
5


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.598
Μηνύματα
2.867.359
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top