Τι Τρωμε....τι Μας Ταϊζουν...συγχαρητηρια Και Προσοχη

Reaction score
7
Να δωσω τα συγχαρητηρια μου στον Ν Ευαγγελατο (ναι αν και δεν τον παω...) και στη δημοσιογραφικη ομαδα του για το ρεπορταζ που εκαναν για τα εστιατορια και το τι μας ταϊζουν...

Τα αποφαγια των προηγουμενων πελατων....
ΤΙΠΟΤΑ δεν πετιεται , αλλα ανακυκλωνεται...
Τα μισα αφαγωτα μπιφτεκια γινονται κιμας για τα μακαρονια....
Τα μισα αφαγωτα κοψιδια γινονται κιμας...
Τα μισα αφαγωτα γλυκα (παστες) γινονται γεμιση για τουρτες
κλπ....
Για να μην αναφερθω στα παλια και σαπια κρεατα που τα αγοραζουν σε καλη τιμη αλλα με πολλα μπαχαρικα ο πελατης ΔΕΝ θα καταλαβει τη διαφορα....

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ...

Reaction score
666
Και τα πληρώνουμε για κανονικά κι από πάνω!
Γι' αυτό μας θερίζει ο καρκίνος, η παχυσαρκία κι οι διοξίνες κάνουν πάρτυ στο αίμα μας ! :evil:

ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΝΤΑΙ !

Δε θέλω να γίνω μάντης κακών αλλά ο όρος Junk food έχει πολύ μεγάλη δόση αλήθειας μέσα του.
Απομακρυνθήκαμε από τη μητέρα γη και θα το πληρώσουμε ακριβά κάποια μέρα !
Ειδικά οι κάτοικοι των μεγάλων αστικών κέντρων.

Τα ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ που τα πάτε ? Μεγιστοποίηση κέρδους εις βάρος της δημόσιας υγείας.

Reaction score
7
Εγω γενικοτερα αποφευγω να τρωω εξω, εδω και χρονια.
Αντε κανενα σουβλακι απο το σουβλατζιδικο που ειναι κατω απο το σπιτι μου και τον ξερω τον τυπο... (οχι οτι λεει κατι αυτο, αλλα...)

Αλλο...
Το κρασι που περισσευει, λεει, το χρησιμοποιουν στα φαγητα...
Τη ντοματοσαλατα την αλεθουν και την κανουν σαλτσα...

Να πως εκαναν το ρεπορταζ...

Παει σε ενα εστιατοριο (καλο, στου Ψυρρη) ο δημοσιογραφος 1.
Παραγγελνει μπιφτεκια...
Δεν τα τρωει ολα, και σε αυτο που αφηνει βαζει μεσα 3 ΟΔΟΝΤΟΓΛΥΦΙΔΕΣ...
Ερχεται αργοτερα ο δημοσιογραφος 2 και παραγγελνει και αυτος μπιφτεκια αλα κρεμ.
Το ενα ηταν το ιδιο με τις οδοντογλυφιδες...

Το ιδιο εκαναν με γεμιστα σε αλλο μαγαζι και με παστα σε ζαχαροπλαστειο...

Καλη ορεξη και παλι...

Reaction score
666
Πρέπει λοιπόν να σταματήσουμε να τρώμε έξω και να μαγειρεύουμε μόνοι μας. Μόνο αυτή είναι η λύση αλλά κι αυτή δεν σε εξασφαλίζει απόλυτα γιατί η πρώτη ύλη που θα χρησιμοποιήσεις πρέπει να είναι κι αυτή καλής ποιότητας κι όχι μεταλλαγμένα, πολυκαιρισμένα και ορμονούχα προϊόντα.

Πάντως αυτά τα μαγαζιά και όλα όσα εφαρμόζουν την ίδια τακτική πρέπει να τα κλείσουν γιατί δεν παρέχουν το στοιχειώδη σεβασμό στον πελάτη, παίζουν με την υγεία του και του πουλάνε απάτη, υποβιβ'αζοντάς τον στην κατηγορία του ζωου.

Να συλληφθούν πάραυτα και να τους αναγκάζουν να τρώνε από αυτά που σέρβιραν στους πελάτες τους.

Αλλά πως να γίνει αυτό όταν "τα παίρνουν" οι επόπτες δημόσιας υγείας τρώγοντας τα καλά φαγητά τους τζάμπα σ' αυτά τα μαγαζιά ? Κι όχι μόνο αυτοί αλλά κι άλλοι "αρμόδιοι".
Αλλά φταίμε κι εμείς που δεν προσέχουμε.

Reaction score
7
Τι να προσεχεις?
Δεν πηγανε σε κανενα κουτουκι οι δημοσιογραφοι...
Σε γνωστα μαγαζια πηγαν...

Επισης πηγαν και στη Βαρβακειο αγορα υποδυομενοι τους πελατες-ιδιοκτητες εστιατοριου που ηθελαν καποιο ''φτηνο'' κρεας, γιατι ''ανοιγουμε και 2ο μαγαζι, και δεν ειμαστε για πολλα εξοδα''...

Και οπως ειπε ο Ευαγγελατος ''το κρεας το εχουμε στο σταθμο, και βρωμαει το καναλι''

Reaction score
7
Δεν πηγε τοσο μακρυα.
Αλλωστε θα ηταν αδικο να την φανε καποιοι και να την γλυτωσουν ολοι οι αλλοι...
Ενας ιδιοκτητης παντως οταν του ειπαν τι εγινε, δεν τον πολυανησυχησε το γεγονος, αλλα ειπε ''καλα, ενταξυ, κερασμενα απο το μαγαζι''...

Reaction score
666
Δεν πηγε τοσο μακρυα.
Αλλωστε θα ηταν αδικο να την φανε καποιοι και να την γλυτωσουν ολοι οι αλλοι...
Ενας ιδιοκτητης παντως οταν του ειπαν τι εγινε, δεν τον πολυανησυχησε το γεγονος, αλλα ειπε ''καλα, ενταξυ, κερασμενα απο το μαγαζι''...
Αυτό είναι βρίσκουν και τα κάνουν γιατί με το κέρασμα που θα δεχτούμε σαν τσιγκούνηδες και λιγούρηδες θα δώσουμε άδεια για να ξαναγίνουν τα ίδια και ίσως και χειρότερα!
Εμείς φταίμε λοιπόν γιατί μας εξαγοράζουν με λίγα ευρω παραπάνω :evil:
Όχι κύριοι! Δεν θέλω ούτε τα κεράσματά σας ούτε την ελεημοσύνη σας! Θέλω σεβασμό στον πελάτη και στη δημόσια υγεία. Καλύτερα να πληρώσω κάτι παραπάνω παρά να μ' εκμεταλλεύονται.

Reaction score
49
Γιάννη και πολύ περισσότερα να πληρώσουμε......πάλι τα ίδια θα κάνουν! :evil:

Γι αυτό και σε ΟΛΑ τα εστιατόρια ΠΟΤΕ δεν παραγγέλνω φαγητά που χρησιμοποιούν κιμά (μπιφτέκια, μακαρόνια με κιμά κ.ο.κ.)
Όπως επίσης ΔΕΝ πάιρνω σουβλάκι μερίδα γιατί πιθανότατα να είναι οι τελευταίες μπουκιές του προηγούμενου πελάτη!

Συνήθως προτιμώ μπριζόλες που είναι δύσκολο να "παίξει" το σενάριο "προηγούμενος πελάτης"
Αααα....αποφεύγω και τα πικάντικα, κατ' αρχήν λόγω έλκους και κατά δεύτερον γιατί η δυνατή μυρωδιά.....καλύπτει "ύποπτες" προελεύσεις!
Τελικά να που το έλκος κάνει και.....καλό! :roll:

Δεν τρώω συχνά έξω. Μία φορά την εβδομάδα και αυτό σε μαγαζιά γνωστών που αν μη τι άλλο έχω περισσότερες ελπίδες να την "σκαπουλάρω"!!

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!!!

Αφού ζούμε ακόμα............

Reaction score
25.503
ναι ενω αυτα που ψωνιζουμε για να μαγειρεψουμε ειναι πολυ καλυτερα.
(ενταξει λιγο καλυτερα ειναι αλλα οχι πολυ, εκτος αν μιλαμε για επαρχεια και diy καλλιεργειες κτλ)

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
εκτος αν μιλαμε για επαρχεια και diy καλλιεργειες
χαχαχαχαχα!!!! πολύ καλό diy καλλιέργειες....

Δεν ξέρω αν είδατε το τι γινόταν στα super market χθες, στο δεύτερο μέρος της εκπομπής...

Reaction score
1.259
Θα σας διηγηθω την δικη μου εμπειρια την οποια εχτες στο παρα 5 ημουν να παρω τον Ευαγγελατο να την πω.Πριν 1.5 χρονο περιπου στα Χανια εκανα παραγγελια σε ενα πολυ γνωστο σουβλατζιδικο στο οποιο μαλιστα ημουν συχνος πελατης μια ποικιλια απο κοτοπουλο(με το που επερνα μου ελεγαν "ξερω ξερω εκει και θες αυτο").Ηρθε λοιπον το φαγητο και στην δευτερη πηρουνια μου καρφωνει κατι στον ουρανισκο.Το βγαζω και τι να δω ηταν ενα κομματι απο σπασμενο πιατο.Κοιταω πιο προσεκτικα και βρισκω αλλα 3-4.Ελα μου ομως που το φαγητο το φερνουν σε χαρτινο κουτακι.Οποτε περασαν απο το μυαλο μου τα 2 απιστευτα ενδεχομενα.1)Το αδειασαν απο τα αποφαγια καποιου αλλου και μου τα εφεραν και καθως με το πηρουνι το αδειαζαν εσπασε το πιατο και 2)πιο πιθανο αλλα και ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ηταν οτι ειχε πεσει κατω,εσπασε το πιατο,το μαζεψανε και ναι μου το στηλανε!Εγινα εξω φρενων :evil: !Πηρα τηλεφωνο και τους εδωσα να καταλαβουν.Η απαντηση του υπευθυνου"σας στελνουμε μια αλλη χωρις χρεωση"!Μεγαλη μου βλακεια που το αφησα να περασει ανωδυνα γι'αυτους αλλα ειχα αλλα τρεξηματα τοτε(ημουν στρατιωτης).Σιγουρα δεν ειναι το μονο μαγαζι,Θα εχουμε φαει ολοι μας το λιγοτερο αποφαγια,μην πω χειροτερα.Πραγματικα αισχος και καταντια...

Reaction score
666
Αλητεία φίλοι μου. Δεν έχουν ιερό και όσιο αυτοί. Είναι να μη σε βρούν στην ανάγκη.
Θα σε εκμεταλλευτούν με το χειρότερο τρόπο. Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη κάποια στιγμή. δεν μπορεί να γίνονται αυτά με την ανοχή του κράτους και των πολιτών. δεν είμαστε ζώα. ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ! :evil:

Reaction score
7
ναι ενω αυτα που ψωνιζουμε για να μαγειρεψουμε ειναι πολυ καλυτερα.
(ενταξει λιγο καλυτερα ειναι αλλα οχι πολυ, εκτος αν μιλαμε για επαρχεια και diy καλλιεργειες κτλ)
Τουλαχιστο αυτα που ψωνιζεις, αν δεις οτι χαλασαν θα τα πεταξεις και δε θα τα φας.
Το πολυ πολυ να τα δωσεις στην πεθερα σου...

Reaction score
7
Θα σας διηγηθω την δικη μου εμπειρια την οποια εχτες στο παρα 5 ημουν να παρω τον Ευαγγελατο να την πω.........Μεγαλη μου βλακεια που το αφησα να περασει ανωδυνα γι'αυτους αλλα ειχα αλλα τρεξηματα τοτε(ημουν στρατιωτης).Σιγουρα δεν ειναι το μονο μαγαζι,Θα εχουμε φαει ολοι μας το λιγοτερο αποφαγια,μην πω χειροτερα.Πραγματικα αισχος και καταντια...

Ειχες κανει εμβολια τοτε... δεν παθαινεις τιποτα...

Πριν χρονια εγω ετρωγα απο τα γκουντις καποιες φορες. Τρεις φορες σε διαφορετικο διαστημα, σε 3 διαφορετικα μαγαζια ειχα φαει το ιδιο πιατο και τις 3 φορες ειχα τα ...ιδια αποτελεσματα με συχνες επισκεψεις στη ...Λετα.
Δεν ξανα εφαγα.

Reaction score
49
Πριν χρονια εγω ετρωγα απο τα γκουντις καποιες φορες. Τρεις φορες σε διαφορετικο διαστημα, σε 3 διαφορετικα μαγαζια ειχα φαει το ιδιο πιατο και τις 3 φορες ειχα τα ...ιδια αποτελεσματα με συχνες επισκεψεις στη ...Λετα.
Δεν ξανα εφαγα.

Αφού ΔΕΝ σε "πάει" ρε Γιώργο το συγκεκριμένο πιάτο..........
Το πας γυρεύοντας???

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster