Τι γίνεται με τα LED..??

Reaction score
0
Βρε παιδιά.... Μπορείτε να μου λύσετε μια απορία...??

Εχθές πήγα στο παζάρι του Σχοιστού (κοντά στο Πέραμα είναι), και πήγα σε έναν φιλιπίνο (πολύ τους γουστάρω.... πάντα γελάνε..!!!! :107: ) ο οποίος είχε στήσει τον πάγκο του ο καημένος, και είχε διάφορα. Πήρα ένα φακουδάκι απο αυτά που κυκλοφορούν πολύ τελευταία στην τιμή των 3 ευρώ (χωρίς παζάρια).
Αυτός ο μικρούλης Φακός έχει μέσα 18 LED τα οποία σου βγάζουν τα μάτια. Επίσης έναν μικρό διακόπτη 3 μπαταρίες (ΑΑ 1,5V) και την πλαστική κατασκευή.! Τίποτα σπουδαίο αλλά την δουλειά του την κάνει καλά..!!

Η πλάκα είναι, όταν πάω στο κατάστημα των ηλεκτρωνικών να πάρω τα ίδια ακριβώς LED, η τιμή τους είναι 80 λεπτά έκαστο....!!!!

Ά.... και το άλλο....
Σε έναν άλλον του ίδιου στύλ, αγόρασα πολύμετρο.! Και τί πολύμετρο.... Μετράει ταπάνταόλα..!! Μετράει μέχρι 20 αμπέρ, και έχει και Καπασιτόμετρο.!!! Όλο κομπλέ, μεσα στο κουτάκι του, με τα καλωδιάκια του, με το user manual..!!
Εντάξει... στο χαρτί λέει ότι στην ακρίβειά του έχει 2,0% απόκλιση, όμως πόσο το πήρα...??
Απο 10 ευρώ, του έκανα παζάρι, και το πήρα 8..!! (είμαι κι εγώ κάφρος... :137:)
Όλα αυτά στην τιμή των 8 + 3 = 11 ευρώ...!!!! :111:
Βρε παιδιά....το πιό φτηνό no-name καπασιτόμετρο, το βρίσκεις σε μαγαζί, με πάνω απο 30 - 40 ευρώ...!! Τι να λέμε τώρα..?

Πως γίνεται αυτό το πράγμα...?? Μπορείτε να μου εξηγήσετε..??
Δηλαδή συμφαίρει να πάω να αγοράζω ταπάνταόλα απο τους φίλους μας τους Φιλιππίνους..?

Reaction score
2
Κοίτα τον ίδιο φακό τον έχω πάρει και εγώ με 3 ευρώ.Σε πληροφορώ πως εδώ και 2 χρόνια με έχει σώσει!!!Ήταν πραγματικά επένδυση.

PS:Τι είναι αυτό που βλέπω στην φωτό ρε Ζήση???Mac με Keyboard και mouse της Microsoft???Ιερόσυλε!:136::136:

Reaction score
0
χαχαχαχα.... Με έχουν πεί κι άλλοι έτσι...!! :137:

Άν σου πώ ότι το ποντίκι είναι πιο βολικό απο το αυγουλίστικο της apple, θα με πιστέψεις..?? Η ροδέλλα της άπλ γέμισε χνούδια με τον καιρό και τη χρήση, και παρ' όλη την εμφάνισή του, χάλασε.
Όσο για το πλήκτρολόγιο, πές ότι δεν θέλω να χαλάσω το λευκό της apple, γιατί λερώνει πάρα πολύ εύκολα κι εγώ είμαι λίγο τσαπατσούλης.. :138: :135:

Reaction score
12.132
Και εγώ έχω πάρει ένα φακουδάκι LED με 12 φωτοδιόδους μέσα με 3 ευρώ και είναι σωτήριο και λαμπερότατο! 2 χρόνια τώρα και δουλεύει ακόμα!

Reaction score
0
Και εγώ έχω πάρει ένα φακουδάκι LED με 12 φωτοδιόδους μέσα με 3 ευρώ και είναι σωτήριο και λαμπερότατο! 2 χρόνια τώρα και δουλεύει ακόμα!
Κοίτα τον ίδιο φακό τον έχω πάρει και εγώ με 3 ευρώ.Σε πληροφορώ πως εδώ και 2 χρόνια με έχει σώσει!!!Ήταν πραγματικά επένδυση.
Βρε παιδιά.... Συμφωνώ λαμπερότατες αυτές οι φωτοδίοδοι.... είναι αυτά με τα 5000mcd ξερω κι εγώ πώς μετριούνται αυτά....
Φέγγει σαν μια λάμπα πυρακτώσεως 10 με 20 βάττ αν το πάμε συγκριτικά.!
Όμως αυτή η φωτοδίοδος γιατί στο μαγαζί με τα ηλεκτρονικά να κάνει 80 λεπτά, ενώ μπορείς να την αγοράσεις 3/18 = 16 λεπτά (το περισσότερο γιατί μπορείς να κάνεις και παζάρι άν αγοράσεις πολλά...)

άσε με το πολύμετρο... άλλο καπέλο αυτό....

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
112.033
Απάντηση: Τι γίνεται με τα LED..??

Τι είναι ρε παιδιά το καπασιτόμετρο;

Τι μετράει;

abcd

Super Moderator
Reaction score
112.033
Απάντηση: Re: Τι γίνεται με τα LED..??

θα πάω την άλλη Κυριακή στο μέρος που ανέφερες.
Μόνο με αμάξι μην πας. Την πάτησες!

abcd

Super Moderator
Reaction score
112.033
Απάντηση: Τι γίνεται με τα LED..??

Ευχαριστώώώώώώώ!

Reaction score
12.132
Re: Απάντηση: Τι γίνεται με τα LED..??

Τι είναι ρε παιδιά το καπασιτόμετρο;

Τι μετράει;
Μετράει την χωρητικότητα (capacitance) των πυκνωτών. Χρήσιμο είναι.

EDIT: (Άργησα να απαντήσω καταραμένο refresh)

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Τι γίνεται με τα LED..??

Χωρητικότητα, mF. :126:
mF....??? όχι..! miliFarrad είναι τεράστια χωρητικότητα και δεν τη μετράει το δικό μου. Αυτό που πήρα μετράει απο 10nF (νανο Farrad) μέχρι 200μF (μίκροFarrad)

Μονάδες στο S.I. :138:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Τι γίνεται με τα LED..??

Μόνο με αμάξι μην πας. Την πάτησες!
Koίτα, η αλήθεια είναι ότι γίνεται της μουρλής εκει πέρα. Άν πάς με αυτοκίνητο, θα σε συμβούλευα κατα τις 8:30 το πρωϊ να είσαι εκεί, και να πάς να παρκάρεις μέσα στο νεκροταφείο του Σχοιστού. Τόσο νωρίς θα μπορέσεις και θα είσαι άνετος να χαζέψεις και στους πάγκους.
Μετά τις 12:00 δεν μπορείς ούτε να περπατήσεις απο τον πολύ κόσμο...

Εναλλακτικός τρόπος για να πάς είναι.: Να πάς στο Φάληρο, και απο εκεί να πάρεις το Λεωφορείο 860 όπου κάνει τέρμα στο νεκροταφείο Σχοιστού. Πρίν το τέρμα, θα δείς το παζάρι και θα κατέβεις..!!

Ετοιμαστείτε όσοι πάτε για πολύ περπάτημα, καθώς το παζάρι είναι γύρω στο 1 με 1,5 χιλιόμετρο. Οι νυκοκυρές, θα εξοπλήσουν πλήρως την κουζίνα τους, και θα βρείτε απο είδη κήπου και εργαλεία (τρυπάνια, είδη τόρνου κλπ.) μέχρι ένα πάρκινγκ απο 100 αυτοκίνητα, ιδιώτες που τα πωλούν..!!

Υ.Γ.: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΤΣΑΝΤΕΣ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΑ....!!!! Κυκλοφορούν πολλοί ελαφροχέρηδες εκεί..!! Δεν το πάιρνεις χαμπάρι..!!

Reaction score
12.132

(...) μέχρι ένα πάρκινγκ απο 100 αυτοκίνητα, ιδιώτες που τα πωλούν..!! (...)
Προσοχή, δεν είναι όλοι ιδιώτες που πωλούν αυτοκίνητα, υπάρχουν και "επαγγελματίες". Σου λένε π.χ. "Το αυτοκίνητο ήταν της γυναίκας μου" αλλά στην πραγματικότητα ήταν άλλου. Ο πωλητής απλά ήταν "επαγγελματίας", σας μιλώ με πραγματικό περιστατικό στο μυαλό μου, που γνωρίζω.

Reaction score
0

Προσοχή, δεν είναι όλοι ιδιώτες που πωλούν αυτοκίνητα, υπάρχουν και "επαγγελματίες". Σου λένε π.χ. "Το αυτοκίνητο ήταν της γυναίκας μου" αλλά στην πραγματικότητα ήταν άλλου. Ο πωλητής απλά ήταν "επαγγελματίας", σας μιλώ με πραγματικό περιστατικό στο μυαλό μου, που γνωρίζω.
Ναι.... Σ' αυτό έχεις δίκιο..!!

Το καλό είναι όμως ότι μπορείς να τα δείς τα αυτοκίνητα απο κοντά σε τι κατάσταση είναι, και να ακούσεις τη μηχανή τους αν θές..!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.484
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid