Μελίδης Μιχάλης
Πρόεδρος ΕΒΒΕ
- Reaction score
- 30.712
Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια παντού μαγαζάκια που αγοράζουν χρυσό.
Μερικά είναι 7 - 8 τετραγωνικά όλο κι όλο.
Ο χρυσός είναι στα ύψη και όμως αγοράζουν.
Υποτίθεται ότι αγοράζεις κάτι όταν η τιμή του είναι χαμηλή και όχι στα ύψη.
Σκέφτομαι ποιος να είναι ο σκοπός τους.
Σίγουρα δεν μπορούμε να ξέρουμε τι σχέδιο έχει καταστρωθεί, αλλά τι μόδα είναι αυτή;
Είναι πρόσκαιρη;
Μήπως έχουν βάλει σκοπό να μην μείνει χρυσαφικό σε κανέναν;
Μήπως επειδή όσο και να πέσουν τα νομίσματα και να αλλάξουν οι συνθήκες, οι πληθωρισμοί, υποτιμήσεις κ.λ.π. ο χρυσός είναι πάντα αξία που μπορείς να διαπραγματευτείς;
Ξέρουμε ότι σε δύσκολες περιόδους όσο και να μην υπάρχει τίποτα απολύτως, ο χρυσός είναι πάντα ένα "νόμισμα" που μετράει, που έχει κύρος και όποιος τον διαθέτει, έχει και κάποια δύναμη.
Μήπως αυτήν την λίγη δύναμη που τυχόν έχουμε, θέλουν να μας την πάρουν κι αυτήν όση έχουμε, ώστε τελικά να μην έχουμε τίποτα;
Προσωπικά μιλώντας, πούλησα ότι χρυσαφικά είχε η μάνα μου κρυμμένα, όταν ήταν άρρωστη και κατάκοιτη στο κρεββάτι.
Δεν έμεινε τίποτα.
Τα έδωσα με την συναίνεσή της, αλλά μου την έδωσε δύσκολα, δεν ήθελε, αλλά τελικά κατάλαβε ότι έπρεπε.
Σε μια εποχή δύσκολη με την κρίση να μεγαλώνει, ήταν μια λύση για μια προσωρινή οικονομική ανακούφιση.
Μήπως αφού τον μαζέψουν όλον, ανεβεί κι άλλο η τιμή του;
Τι πιστεύετε ότι γίνεται;
Μερικά είναι 7 - 8 τετραγωνικά όλο κι όλο.
Ο χρυσός είναι στα ύψη και όμως αγοράζουν.
Υποτίθεται ότι αγοράζεις κάτι όταν η τιμή του είναι χαμηλή και όχι στα ύψη.
Σκέφτομαι ποιος να είναι ο σκοπός τους.
Σίγουρα δεν μπορούμε να ξέρουμε τι σχέδιο έχει καταστρωθεί, αλλά τι μόδα είναι αυτή;
Είναι πρόσκαιρη;
Μήπως έχουν βάλει σκοπό να μην μείνει χρυσαφικό σε κανέναν;
Μήπως επειδή όσο και να πέσουν τα νομίσματα και να αλλάξουν οι συνθήκες, οι πληθωρισμοί, υποτιμήσεις κ.λ.π. ο χρυσός είναι πάντα αξία που μπορείς να διαπραγματευτείς;
Ξέρουμε ότι σε δύσκολες περιόδους όσο και να μην υπάρχει τίποτα απολύτως, ο χρυσός είναι πάντα ένα "νόμισμα" που μετράει, που έχει κύρος και όποιος τον διαθέτει, έχει και κάποια δύναμη.
Μήπως αυτήν την λίγη δύναμη που τυχόν έχουμε, θέλουν να μας την πάρουν κι αυτήν όση έχουμε, ώστε τελικά να μην έχουμε τίποτα;
Προσωπικά μιλώντας, πούλησα ότι χρυσαφικά είχε η μάνα μου κρυμμένα, όταν ήταν άρρωστη και κατάκοιτη στο κρεββάτι.
Δεν έμεινε τίποτα.
Τα έδωσα με την συναίνεσή της, αλλά μου την έδωσε δύσκολα, δεν ήθελε, αλλά τελικά κατάλαβε ότι έπρεπε.
Σε μια εποχή δύσκολη με την κρίση να μεγαλώνει, ήταν μια λύση για μια προσωρινή οικονομική ανακούφιση.
Μήπως αφού τον μαζέψουν όλον, ανεβεί κι άλλο η τιμή του;
Τι πιστεύετε ότι γίνεται;