Τι γίνεται με την αγορά χρυσού;

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.712
Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια παντού μαγαζάκια που αγοράζουν χρυσό.
Μερικά είναι 7 - 8 τετραγωνικά όλο κι όλο.
Ο χρυσός είναι στα ύψη και όμως αγοράζουν.
Υποτίθεται ότι αγοράζεις κάτι όταν η τιμή του είναι χαμηλή και όχι στα ύψη.
Σκέφτομαι ποιος να είναι ο σκοπός τους.
Σίγουρα δεν μπορούμε να ξέρουμε τι σχέδιο έχει καταστρωθεί, αλλά τι μόδα είναι αυτή;
Είναι πρόσκαιρη;
Μήπως έχουν βάλει σκοπό να μην μείνει χρυσαφικό σε κανέναν;
Μήπως επειδή όσο και να πέσουν τα νομίσματα και να αλλάξουν οι συνθήκες, οι πληθωρισμοί, υποτιμήσεις κ.λ.π. ο χρυσός είναι πάντα αξία που μπορείς να διαπραγματευτείς;
Ξέρουμε ότι σε δύσκολες περιόδους όσο και να μην υπάρχει τίποτα απολύτως, ο χρυσός είναι πάντα ένα "νόμισμα" που μετράει, που έχει κύρος και όποιος τον διαθέτει, έχει και κάποια δύναμη.
Μήπως αυτήν την λίγη δύναμη που τυχόν έχουμε, θέλουν να μας την πάρουν κι αυτήν όση έχουμε, ώστε τελικά να μην έχουμε τίποτα;
Προσωπικά μιλώντας, πούλησα ότι χρυσαφικά είχε η μάνα μου κρυμμένα, όταν ήταν άρρωστη και κατάκοιτη στο κρεββάτι.
Δεν έμεινε τίποτα.
Τα έδωσα με την συναίνεσή της, αλλά μου την έδωσε δύσκολα, δεν ήθελε, αλλά τελικά κατάλαβε ότι έπρεπε.
Σε μια εποχή δύσκολη με την κρίση να μεγαλώνει, ήταν μια λύση για μια προσωρινή οικονομική ανακούφιση.
Μήπως αφού τον μαζέψουν όλον, ανεβεί κι άλλο η τιμή του;

Τι πιστεύετε ότι γίνεται;

Reaction score
14.800
εδω που μενω ανεκαθεν ειχε τετοια μαγαζακια ανα 100 μετρα..πριν 3 χρονια ειχε μια εξαρση απο αυτα..εστηναν και παγκους μεσα σε εμπορικα κεντρα και αγοραζαν..δεν ξερω τι να πω? στην Ελλαδα απλωθηκαν γιατι θα ευρισκαν ανθρωπους που θα τα πουλουσαν σχετικα φτηνα θα τα σκοτωναν κοινως..τωρα γιατι τον μαζευουν? μαλον περιμενουν καποιο παγκοσμιο κραχ αυτοι που ξερουν..οχι εμεις..πριν 2 χρονια που εμενα σε περιοχη με εβραιους υπερ ορθοδοξους αυτους με τα κοτσιδακια και τα καπελα ειχαν ξεσκισκιστει να αγοραζουν χρυσο..κατι θα ξερουν αυτοι..τους θεωρω εξυπνους και μεγαλους εμπορους...

Reaction score
1.002
Σε τι τιμές ομως αγοραζουν; Μήπως αγοραζουν σε χαμηλές εκμεταλλευομενοι την αναγκη των πωλητών για αμεσο ρευστο;

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.712
Μα δεν αγοράζουν φτηνά, τουλάχιστον σε σχέση με την τιμή που είχε ο χρυσός πιο παλιά.
Σήμερα είναι στα ύψη.
Είχα αγοράσει κάποτε με 16000 δραχμές ένα σταυρό με μια αλυσιδίτσα και το φορούσα στο λαιμό μου για χρόνια.
Όταν ρώτησα (προ 3ετίας) πόσο μου το αγοράζουν, μου πρότειναν 180 ευρώ.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.985
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas