Τι γνώμη σας για Audio/Video Receiver, παρακαλώ

Reaction score
3
Θα παρακαλούσα για τη γνώμη σας για ένα ενισχυτή γύρω στα 1300 ευρώ.
Θα ήθελα να σας πω πρώτα τι έχω και που προσανατολίζομαι μετά από ένα καλό σχετικά ψάξιμο.
Αυτή τη στιγμή έχω τα ακόλουθα:
Ενισχυτής : Yamaha RX-V1070
Tape Deck : Nakamichi RX-505
CD Player : ONKYO Integra R1
DVD player : Philips των 90 Ευρώ. Η αγορά DVD είναι στα πλάνα για αμέσως μετά τον ενισχυτή
Equalizer : Yamaha EQ-550
Ηχεία : Bose 901 IV, Bose Acoustimass 7 (passive sub, 3 sat), με το active equalizer
Active subwoofer: Μάλλον θα αγοράσω ένα με τον ενισχυτή
VCR: SONY SLV-SF99
Καλώδια : Monster cable, ηχεία και tape deck
Τηλεόραση : LG 32LP1R
Projector : Δεν διαθέτω αυτή τη στιγμή αλλά έχω φτιάξει την υποδομή στο σπίτι για μελλοντική εγκατάσταση.
Πανί : Ισχύει το ίδιο με τον projector

Θα έλεγα ότι είμαι στο 60/40 μουσική/ταινίες. Ακούω επίσης αρκετό ραδιόφωνο

Εχω καταλήξει σε τρία μοντέλα για τον Ενισχυτή: Denon AVR-3806, Yamaha RX-V4600, Pioneer VSX-AX4AVi-S.
O Denon μου αρέσει περισσότερο, απ' όσο διαβάζω, με μοναδικό μειονέκτημα την έλειψη THX certification (ότι σημαίνει αυτό)
Ο Yamaha δεν περνάει τις αναλογικές εισόδους εικόνας από την HDMI έξοδο.
Ο Pioneer τα κάνει όλα αλλά με όσους το έχω συζητήσει ξυνίζουν τα μούτρα τους στο άκουσμα Pioneer.

Ποιά είναι η γνώμη σας;

Reaction score
0
Ο καινουργιος "ΗΧΟΣ"εχει συγκριτικο με 2 απο τους 3 ενισχυτες .Ισως σε βοηθησει στην επιλογη σου .

Reaction score
3
andrew κατ' αρχήν ευχαριστώ για την απάντηση. Θα τον πάρω τον ΗΧΟ σίγουρα.
Πιστεύω πάντως ότι η γνώμη ανθρώπων που ασχολούνται με το αντικείμενο είναι ούτως ή άλλος σημαντική.
Για παράδειγμα, η έλειψη THX certification του Denon είναι τόσο σημαντική ώστε να μην τον επιλέξει κανείς;

Reaction score
7

Θα έλεγα ότι είμαι στο 60/40 μουσική/ταινίες. Ακούω επίσης αρκετό ραδιόφωνο

Εχω καταλήξει σε τρία μοντέλα για τον Ενισχυτή: Denon AVR-3806, Yamaha RX-V4600, Pioneer VSX-AX4AVi-S.
O Denon μου αρέσει περισσότερο, απ' όσο διαβάζω, με μοναδικό μειονέκτημα την έλειψη THX certification (ότι σημαίνει αυτό)
Ο Pioneer τα κάνει όλα αλλά με όσους το έχω συζητήσει ξυνίζουν τα μούτρα τους στο άκουσμα Pioneer.

Ποιά είναι η γνώμη σας;

Κατα σειρα.. Denon, Pioneer, Yamaha.

Aμαν με το THX.... και τι εγινε που δεν εχει....?
Γιατι? Τι εχουν οι Pioneer?
Οι Yamaha δεν ειναι τοσο για μουσικη. Για ταινια σκοτωνουν (οπως και οι αλλοι)...

Reaction score
3

Οι Yamaha δεν ειναι τοσο για μουσικη. Για ταινια σκοτωνουν (οπως και οι αλλοι)...
Ναι ο Pioneer έχει THX Select2 http://www.pioneer-eur.com/eur/product_detail.jsp?product_id=11405&taxonomy_id=42-98
Πάντως κι εγώ απ' όσα έχω διαβάσει με αυτή τη σειρά τους έχω κατατάξει αλλά φοβάμαι μήπως κάνω λάθος :oops:
Αν δεις τη λίστα των συστημάτων που έχω θα δεις ότι δεν τα ανανεώνω και πολύ συχνά :)

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Τον 4600 νομίζω τον ειχε σε προηγούμενο τεύχος ο Ήχος.

Από άποψης δυνατοτήτων ο Denon είναι πιο μπροστά από όλους (scaler, MultEQ XT). Από ηχητικής άποψης σύμφωνα με τον "Ήχο" ο Denon θα συγκινήσει λίγο παραπάνω τους μουσικόφιλους, ενώ σε κινηματογραφικό πρόγραμμα δεν πάρχουν διαφορές...

Reaction score
0

Συμφωνώ με τον Γιώργο.
Που είναι ο Δημητρόπουλος? Θα μας "σκοτώσει" για τον Yamaha :lol:

Θα πρόσθετα και κάτι ακόμα:
Marantz, Denon, Pioneer, Yamaha.
Δεν γνωρίζω το κόστος του Marantz (αν είναι εκεί τριγύρω...).
Μην ξεχνας ότι Marant-Denon είναι μια εταιρεία...
Προσωπικά νομίζω ότι η παλιά γενιά των Yamaha όντως "σκότωνε" τη μουσική... :o

Reaction score
0
Θεωρώ ότι ο DENON λόγω MultiEQ XT δεν παίζεται. Είναι μακράν το πιο εξελιγμένο σύστημα αυτόματης ρύθμισης που υπάρχει σήμερα. Επιπλέον έχει και την δυνατότητα μετατροπής αναλογικού σε ψηφιακό σήμα.

Στο παρελθόν και εγώ την έψαχνα πολύ για το ΤΗΧ αλλά τελικά δεν πιστεύω ότι το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο.

Reaction score
3
Παιδιά, κατ' αρχή σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Κατά δεύτερο, τον πήρα τον ΗΧΟ.
Για να μη λέω βαριές κουβέντες, μου ενίσχυσε την άποψη που εξέφρασα λίγα posts παραπάνω ότι δηλαδή η γνώμη των ανθρώπων σας εσάς μετράει περισσότερο.
Ειμαι βέβαιος ότι ο editor του ΗΧΟΥ ούτε τα είδε τα μηχανήματα. Μάλλον από το Internet ή διαβάζοντας ίσως και κάποιο εγχειρίδιο χρήσης έγραψε το κείμενο του. Δεν το κατακρίνω απλά του δίνω την αρμόζουσα βαρύτητα.
Πάντως δεν βοήθησε στο παραμικρό, δυστυχώς. Θα περίμενα ή μάλλον θα ήθελα την γνώμη του ειδικού που σύνδεσε, άκουσε, μέτρησε και επικοινώνησε την εμπειρία του.
Βέβαια, κατά πάσα πιθανότητα δεν υπάρχουν ακόμη μηχανήματα διαθέσιμα στην Ελλάδα για να γίνουν τα παραπάνω και ελπίζω μέσα στον επόμενο μήνα να γίνουν πραγματικές δοκιμές.

Reaction score
49
Συμφωνώ με τον Γιώργο.
Που είναι ο Δημητρόπουλος? Θα μας "σκοτώσει" για τον Yamaha  :lol:

Θα πρόσθετα και κάτι ακόμα:
Marantz, Denon, Pioneer, Yamaha.
Δεν γνωρίζω το κόστος του Marantz (αν είναι εκεί τριγύρω...).
Μην ξεχνας ότι Marant-Denon είναι μια εταιρεία...
Προσωπικά νομίζω ότι η παλιά γενιά των Yamaha όντως "σκότωνε" τη μουσική...  :o
Στέργιε, "το 'σωσες" στην τελευταία φράση σου!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Άντε μην βγάλω καμιά καραμπίνα!!! :mrgreen:

Reaction score
49

Ποιά είναι η γνώμη σας;[/font]

Μια και με έφερε στην κουβέντα ο Στέργιος ( :D :wink: ) θα ήθελα με την σειρά μου να σου προτείνω τον ΥΑΜΑΗΑ RX-V2600, που θα έρθει αυτές τις μέρες και με τιμή γύρω στο χιλιάρικο.
Και το καλό της υπόθεσης είναι ότι θα έχει και Video Conversion---->up to HDMI και από τις αναλογικές!!! Παρόλο που είναι φθηνότερος.........

Ρίξ' του μια ματιά!!! :wink: :wink:

(και οι ΥΑΜΑΗΑ τα 2-3 τελευταία χρόνια τα πάνε πάρα πολύ καλά και στην μουσική, ιδιαίτερα με το Pure-Direct)

Reaction score
49
Γενικά χαρακτηριστικά:

Overview of the technical data and equipment characteristics:

HDMI: 2 in / 1 ut

Bi-Amping

De-Interlacer

Scaler

Sales start: Novembre 2005

Digital ToP-ART

Dolby Pro-Logic

Dolby Pro-Logic II

Dolby Pro-Logic IIx

Dolby Digital

Dolby Digital EX

DTS Neo:6

DTS Digital Surround

DTS-ES

DTS-ES Discrete

DTS 96/24

Yamaha Parametric Room Acoustic Optimizer (YPAO) incl. Microphone: plus 6 Memories

SILENT CINEMA

Virtual CINEMA DSP

Night Listening Mode

Quad-Field CINEMA DSP

DSP-Programs: 17

Surround Programs: 22

THX: Select II

192 kHz/24-Bit-D/A-Convertor

Audio Delay: 0 - 240ms

MultiRoom Function: Room2, Room3

Night Listening Enhancer

Processor Direct Switch: Pure-Direct

Rec Out Selector

Audio Mute: 2 steps

Center GEQ:

Video Processor

Component Video Terminals: 3x in/1x out

Output: Analog:2x, Zone2, Zone3, Digital:2xopt., Video: 1xYUV, 3xFBAS/S-Video; HDMI: 1x

Speaker Selector: A, B, A+B

Subwoofer Output Terminal

Pre Out: for all channels

8-Channel external decoder input

Multichannel input menu

Phono Input

Front Panel Input Terminal: Audio L/R, Opt.In, S-Video, FBAS

Inputs: Audio: 10xanalog, 3xcoax, 4xopt.,; Video:. 5xS-Video, 5xFBAS, 3xYUV; HDMI:2x

Gold-Plated Terminals: Front A/V

On-Screen Display: 5 lanuages

RS-232 connector

Video Conversion: up to HDMI

Auto Preset Tuning

DIN Standard Power (4 ohms, 1kHz, 0,7%THD): 190W/channel

Standard Power (8 ohms, 20-20.000Hz): 7x130W

Linear Damping

Damping Factor (8 ohms,20-20.000 Hz): 140

Frequency Response: 10Hz -- 100kHz +0/-3dB

Signal-to-Noise Ratio (CD): 100dB

Total Harmonic Distortion: 0,04%

Crossover Frequency: 40Hz - 200Hz

Power Consumption: 500W

Standby Power Consumption: less than 0,1W

RDS ( Radio-Data-System)

Preset Station Memory: 40

FM Selectivity: 70dB

FM Signal-to-Noise Ratio: 70db

FM Usable Sensitivity: 2,2΅V

Remote Control Unit: preset, learning capable, Macro plus 2nd R/C for multiroom control

Available Color: Black, Titan

Accessories: Microphon, 2 R/C, Batteries, Antennas, Manual

Dimensions (W x H x D): 435x171x438mm

Weight: 17,4kg

ή δες εδώ αναλυτικά:

http://www.yamaha-hifi.com/products.php?lang=e&idcat1=1&idcat2=2&idcat3=2&idprod=1089

ή κατέβασε περισσότερα εδώ:

http://www.yamaha-service.de/downloadyo.php?idcat1=1&country=&idcat2=2&lang=e&idcat3=2&idprod=1259

Reaction score
3
Γιάννη, σε ευχαριστώ πολύ τόσο για τη γνώμη σου όσο βέβαια και για το κόπο που μπήκες για όλες αυτές τις πληροφορίες. Τον έχω δει κι εγώ το RX-V2600 και έχω μία μεγάλη απορία. Πως, δηλαδή, η Yamaha, στα ίδια Watt, σε χαμηλότερη κατηγορία βγάζει ένα ενισχυτή με καλύτερα χαρακτηριστικά από το RX-V4600??? Το μόνο που δεν έχει ο RX-V2600 είναι οι iLink είσοδοι!! Αν είχα κάτι με DVI έξοδο θα είχε νόημα, αλλά τώρα. Αν κάποιος βγάζει νόημα...
Τέλως πάντων ίσως ο RX-V2600 να έχει νόημα και γλυτώνω και κάποια χρήματα για το subwoofer ας πούμε

Reaction score
3
Γιάννη, στο δεύτερο link εσύ βλέπεις κάτι; Μήπως κανείς πρέπει να είναι partner για να βλέπει;

Reaction score
0
Δεν νομίζω να απαιτείται ειδική πρόσβαση.
Απλά επειδή είναι καινούργιο προϊόν δεν θα έχουν βάλει ακόμα το manual online...

Reaction score
49
Γιάννη, σε ευχαριστώ πολύ τόσο για τη γνώμη σου όσο βέβαια και για το κόπο που μπήκες για όλες αυτές τις πληροφορίες. Τον έχω δει κι εγώ το RX-V2600 και έχω μία μεγάλη απορία. Πως, δηλαδή, η Yamaha, στα ίδια Watt, σε χαμηλότερη κατηγορία βγάζει ένα ενισχυτή με καλύτερα χαρακτηριστικά από το RX-V4600??? Το μόνο που δεν έχει ο RX-V2600 είναι οι iLink είσοδοι!! Αν είχα κάτι με DVI έξοδο θα είχε νόημα, αλλά τώρα. Αν κάποιος βγάζει νόημα...
Τέλως πάντων ίσως ο RX-V2600 να έχει νόημα και γλυτώνω και κάποια χρήματα για το subwoofer ας πούμε
Η απάντηση είναι μία και σαφής: ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ!!!!
Όταν η ΥΑΜΑΗΑ έβγαλε τον 4600, οι ανταγωνιστές δεν είχαν μετατροπή αναλογικού σήματος εικόνας σε ψηφιακό......
Και έβγαλαν τον 4600.........ξεβράκωτο!!!

Αναγκαστικά, για να προλάβουν το τραίνο των εξελίξεων έβγαλαν τον 2600 (και ουσιαστικά "έθαψαν" τον 4600........ :roll: :wink: )

Βέβαια πολύ πιθανόν ο 4600 να είναι πχ πιο μουσικός (λόγω πχ καλύτερων DAC) αλλά αυτό θέλει λίγο ψάξιμο!!!! :roll: :wink:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas