Τι ηχεία να βάλει κάποιος στο σαλόνι?

Reaction score
0
Ψάχνω να βρω ηχεία όσο πιο διακριτικά γίνεται, να μην είναι κουμούτσες με λίγα λόγια!

Οπως γράφω και σε άλλα τόπικ, μαζεύω στοιχεία για να στήσω ένα ωραίο HTPC με καλό ενισχυτή και σωστά ηχεία.

Τι επιλογές έχει κάποιος σε ηχεία 5.1 που να μπορούνε να παίζουνε στην χρυσή τομή για Μουσική/Ταινίες (Με κόστος που δεν θα ξεπερνάει τα 2000Ε)?

Το σαλόνι στο οποίο θα μπούνε είναι περίπου 18-20 τ.μ. (αν υπολογίσει κάποιος και την ανοιχτή κουζίνα που ακολουθεί φτάνουμε τα 35 τ.μ. περίπου.)

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων για τις προτάσεις σας.

Reaction score
8
Απάντηση: Τι ηχεία να βάλει κάποιος στο σαλόνι?

αν θες κατι δαπεδου παρε 4 duevel planets

αν θες μικρα βασης B&W MT-30

και Tannoy Arena

Reaction score
0

Δεν θα χρειάζεται όμως το Sub προκειμένου να αποδώσεις σωστά 5.1 και όλα τα καινούργια format?

Reaction score
14

θές ήχο ή μπιζού?

θές να εχεις ογκο και δυναμική ή τσίκι τσίκι?

Θές να εχεις ανάγκη πάντα και 100% απο το subwoofer σου?

Εχεις πρόβλημα τα μπροστινά ηχεία να είναι 19χ38χ30 (πλατοςΧύψοςΧΒάθος)?

Μπορείς να διαλέξεις να εχεις ολοκληρωμένη γκάμα συχνότητας απο τα δυο μπρστινά οπότε αν δεν τίθεται θέμα χώρου μπορείς να πάρεις δαπέδια ηχεία μικρές σχετικά κολώνες ή θές μικρότερα σχετικά bookshlelf ή τελικά θές απαραίτητα να πάρεις ηχεία ψείρες?

Πές μας τι ψάχνεις και οι λύσεις πολλές.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Με το μπάσσο που έχουν τα συγκεκριμένα είναι περιττό για αρχή.
Μετά από λίγο καιρό βλέπετε..
Το λέω γιατί τα άκουσα πρόσφατα.
Τό μόνο τους ''ελλάτωμα'' είναι ότι θέλουν σχετικά δυνατό ενισχυτή(από 70-80 watt στο κανάλι και πάνω και με ικανά ρεύματα).
Και αυτή δεν είναι μόνο δική μου άποψη.
Τα υπόλοιπα 2 σετ δεν τα ξέρω(μόνο το sub της b&w έχω ακούσει και είναι φανταστικό στη μουσική).
Για το σετ της TANNOY θα μπορούσε να σας διαφωτήσει ο PLEO(αλλά μάλλον απ αύριο διότι σήμερα προβλέπω αθλητικές κόντρες....)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Και φυσικά υπάρχουν πάντα και τα ΑTLANTIC TECHNOLOGY.
Λογικά ο Αποστόλης (ΟPPO HELLAS) θα σας κατατοπίσει στην συγκεκριμένη εταιρία.
Τα άκουσα στην έκθεση και δεν περίμενα από τέτοιο μέγεθος τέτοιο ήχο.Βέβαια είχαν πολύ καλή ενίσχυση.Για χρήση με ποιό νορμάλ ενισχυτές ο unforgiven(αν θυμάμαι καλά)έχει ένα σετ της εταιρίας οπότε μπορεί να σας απαντήσει και αυτός.
Γίαννη(DREAM) εσύ έχεις jbl?

Reaction score
0

θές ήχο ή μπιζού?
θές να εχεις ογκο και δυναμική ή τσίκι τσίκι?
Θές να εχεις ανάγκη πάντα και 100% απο το subwoofer σου?
Εχεις πρόβλημα τα μπροστινά ηχεία να είναι 19χ38χ30 (πλατοςΧύψοςΧΒάθος)?
Μπορείς να διαλέξεις να εχεις ολοκληρωμένη γκάμα συχνότητας απο τα δυο μπρστινά οπότε αν δεν τίθεται θέμα χώρου μπορείς να πάρεις δαπέδια ηχεία μικρές σχετικά κολώνες ή θές μικρότερα σχετικά bookshlelf ή τελικά θές απαραίτητα να πάρεις ηχεία ψείρες?

Πές μας τι ψάχνεις και οι λύσεις πολλές.
Επειδή είμαι λάτρης των ταινιών, σαφώς και θέλω ΗΧΟ!
Εάν τον ίδιο ήχο τον έχω και χωρίς Sub δεν με χαλάει καθόλου να μην υπάρχει.... πίστεψέ με, καλό θα κάνει!

Θέμα χώρου υπάρχει, για αυτό και ψάχνω σχετικά διακριτικά ηχεία. Φανταστείτε ότι η TV θα μπει επάνω από το τζάκι (μάλλον 50" θα είναι). Οπότε εγώ δίπλα από το τζάκι θα πρέπει να βάλω τα ηχεία (λογικά), και ανάμεσα από το τζάκι και την TV το κεντρικό (ή και αυτό δεν χρειάζεται πλέον, και αποδυκνείω για άλλη μια φορά πόσο πίσω έχω μείνει?). Δεδομένου λοιπόν αυτόν των λεπτομερειών, οι ειδήμονες φαντάζομαι ότι μπορείτε να βγάλετε μια άκρη. Εάν χρειάζονται κι άλλες πληροφορίες, ευχαρίστως να σας της δώσω!

Reaction score
6
Χαίρετε!
Με ζητήσατε; :116:

Φίλε Ayrton επειδή διαβάζω για αριστερά και δεξιά του τζακιού δες εδώ μια δυνατότητα των arena στον τοίχο.

Σε ό,τι αφορά το sub, όπως βλέπεις μπορεί να τοποθετηθεί με πολλούς τρόπους.

Reaction score
164
Απάντηση: Re: Τι ηχεία να βάλει κάποιος στο σαλόνι?

.Για χρήση με ποιό νορμάλ ενισχυτές ο unforgiven(αν θυμάμαι καλά)έχει ένα σετ της εταιρίας οπότε μπορεί να σας απαντήσει και αυτός.
Έχω ένα μικρό σετ και είμαι υπερ-ευχαριστημένος. Για πιο μεγάλο χώρο, η Atlantic έχει τις κατάλληλες λύσεις. Ο Oppo θα σε κατατοπίσει σχετικά.
Ως ευχαριστημένος πελάτης, τα συνιστώ 100%. Μια βόλτα για να τα ακούσεις, το αξίζουν.

Reaction score
14

Έχω ένα μικρό σετ και είμαι υπερ-ευχαριστημένος. Για πιο μεγάλο χώρο, η Atlantic έχει τις κατάλληλες λύσεις. Ο Oppo θα σε κατατοπίσει σχετικά.
Ως ευχαριστημένος πελάτης, τα συνιστώ 100%. Μια βόλτα για να τα ακούσεις, το αξίζουν.

+1000 και απο εμένα να πάς στον Αποστόλη ειδικά τα Atlantic που εχει ο unforgiven είναι αψογα και σε μέγεθος και σε απόδοση.

Αν θές λίγο μπάσο παραπάνω και αντέχεις τον μεγαλύτερο όγκο δές και τα ES30 /ES25C / ES10 της JBL. Είναι κούκλες απο θέμα ήχου... και όμορφα σε σχεδίαση.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Re: Απάντηση: Τι ηχεία να βάλει κάποιος στο σαλόνι?

Επειδή είμαι λάτρης των ταινιών, σαφώς και θέλω ΗΧΟ!
Εάν τον ίδιο ήχο τον έχω και χωρίς Sub δεν με χαλάει καθόλου να μην υπάρχει.... πίστεψέ με, καλό θα κάνει!

Θέμα χώρου υπάρχει, για αυτό και ψάχνω σχετικά διακριτικά ηχεία. Φανταστείτε ότι η TV θα μπει επάνω από το τζάκι (μάλλον 50" θα είναι). Οπότε εγώ δίπλα από το τζάκι θα πρέπει να βάλω τα ηχεία (λογικά), και ανάμεσα από το τζάκι και την TV το κεντρικό (ή και αυτό δεν χρειάζεται πλέον, και αποδυκνείω για άλλη μια φορά πόσο πίσω έχω μείνει?). Δεδομένου λοιπόν αυτόν των λεπτομερειών, οι ειδήμονες φαντάζομαι ότι μπορείτε να βγάλετε μια άκρη. Εάν χρειάζονται κι άλλες πληροφορίες, ευχαρίστως να σας της δώσω!

Τζάκι ε?
Μάλλον ξεχνάτε τα planets και κοιτάξτε για κάποιο σέτ 5.1.
Δεν είναι κακά ηχεία αλλά υποθέτω ότι λόγο του τζακιού η tv θα είναι σχετικά ψηλά,οπότε υπάρχει πιθάνότητα να έχετε πρόβλημα με τον εστιασμό των διαλόγων.
Και κάτι ακόμα.Να υποθέσω πως ο τοίχος που θα τοποθετήστε την tv θα είναι επαρκώς θερμομονωμένος?

Reaction score
1

B&W MT20 (τα λεφτα για το μεγαλύτερο sub μου φανηκαν αρκετα...) και είμαι ευχαριστημένος εγώ από τον ήχο
...και η γυναίκα μου από την εμφάνισή τους...

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι ηχεία να βάλει κάποιος στο σαλόνι?

Και κάτι ακόμα.Να υποθέσω πως ο τοίχος που θα τοποθετήστε την tv θα είναι επαρκώς θερμομονωμένος?
Εννοείται. Καμινάδα, Υαλοβάμβακας, χτίσιμο. Και μετά Γυψοσανίδα.
Θα γίνει ότι καλύτερο πρέπει!!!

Τα Β&W τα έχω προσέξει κι εγώ (σε τι τιμή παίζουνε?)

Definitive Technology Mythos
Δλδ?

Reaction score
10
Καλημερα σας,

Οσον αφορα τα Atlantic Technology, κατ αρχην κοιτα εδω τα σετ τα χαρακτηριστικα και τις τιμες τους.
Απ οτι διαβαζω, το συστημα 2200 ειναι οτι πρεπει για τις αναγκες σου.
Μπορουμε να παιξουμε και το 3200, ισως και με το 4000, αν εισαι φαν του ειδους.
Φυσικα το κυριοτερο ειναι να τα δεις και να τα ακουσεις.
Ολα ειναι σε demo.

Reaction score
0

Definitive Technology Mythos
Πάντως εδώ ο Αντρέας δεν λέει και τα καλύτερα για την περίπτωσή τους όσο αφορά το μουσικό κομμάτι. Κάτι που επιβεβαιώνει και το άλλο παλικάρι που τα άκουσε.

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=28060&highlight=Definitive+Technology+Mythos&page=2

Reaction score
0

Καλημερα σας,

Οσον αφορα τα Atlantic Technology, κατ αρχην κοιτα εδω τα σετ τα χαρακτηριστικα και τις τιμες τους.
Απ οτι διαβαζω, το συστημα 2200 ειναι οτι πρεπει για τις αναγκες σου.
Μπορουμε να παιξουμε και το 3200, ισως και με το 4000, αν εισαι φαν του ειδους.
Φυσικα το κυριοτερο ειναι να τα δεις και να τα ακουσεις.
Ολα ειναι σε demo.

Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις.. με βλέπω να έρχομαι απο εκεί για να τα ακούσουμε.

Reaction score
8

τα B&W με το πολυ ποιοτικο υπογουφερ PV1 κατι λιγοτερο απο 2000

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.247