Τι ηχεία προτιμάτε να χρησιμοποιείτε (εννοείται επαγγελματικά)

Reaction score
0
Μπορείτε να κάνετε ένα απολογισμό με το χέρι στην καρδιά, τι τύπου ηχεία σας αρέσει να χρησιμοποείτε. Ενεργά, παθητικά, compact systems 2 δρόμων, πλαστικά ή ξύλινα. Παίζει ο όγκος & το βάρος σημαντικό ρόλο;

Reaction score
4
Απάντηση: Τι ηχεία προτιμάτε να χρησιμοποιείτε (εννοείται επαγγελματικά)

Είναι ΜΕΓΑΛΗ συζήτηση αυτό το θέμα......έχω δουλέψει και έχω στην κατοχή μου λόγω δουλειάς σχεδόν τα πάντα...τα πιο αγαπημένα μου είναι τα mackie!!πλαστική καμπίνα αλλά ασήκωτο!!!!μετά σε προτίμηση έρχονται τα yamaha ξύλινη καμπίνα στιβαρή και μασίφ κατασκευή αλλά πιο βαριά ακόμα από τα mackie!!!για κάτι πιο απλό πάμε σε πλαστική καμπίνα και από τα οικονομικά της αγοράς σε peavey ελαφρύ με ωραίο μπασάκι αλλά μέχρι εκεί και τώρα είμαι στις δοκιμές λόγω κρίσης στο να δοκιμαζω κάτι ηχεία της laney αρκετά τίμια για τα λεφτά τους!!!κατα την γνώμη μου δεν παίζει ρόλο το υλικό της κάμπινας αλλά η σχεδίαση!!!!!εκτός και αν βέβαια αφορά sub οπότε πάμε αποκλειστικά σε ξύλινη καμπίνα...βέβαια μεγάλο ρόλο παίζει και το αυτί και το πως αντιλαμβάνεται τον ήχο.

Reaction score
968
Μπορείτε να κάνετε ένα απολογισμό με το χέρι στην καρδιά, τι τύπου ηχεία σας αρέσει να χρησιμοποείτε. Ενεργά, παθητικά, compact systems 2 δρόμων, πλαστικά ή ξύλινα. Παίζει ο όγκος & το βάρος σημαντικό ρόλο;
Απαντήσεις όπως ακριβώς ρωτάς τις ερωτήσεις (σύντομες):

- Οπωσδήποτε παθητικά (κατά προτίμηση κλειστού τύπου).
- Οπωσδηποτε άνω των δύο δρόμων (minimum τρίδρομα).
- Οπωσδήποτε ξύλινα.
- Οπωσδήποτε δαπέδου, μεγάλου όγκου και βάρους.

:116:

Να ρωτήσω και εγώ κάτι: Επαγγελματικά τα θέλεις για να αντέχουν στις κλωτσιές και στην κακομεταχείριση?

Reaction score
313

Μου αρέσει να χρησιμοποιώ αυτό που θα με εξυπηρετήσει καλύτερα την εκάστοτε στιγμή.

Να το θέσω διαφορετικά: όσο κι αν μου αρέσει η Aprilia RSV4, δε θα την προτιμήσω για καθημερινή χρήση ή για τουρισμό. Αντίθετα, στην πίστα των Σερρών...:602:

Reaction score
0

Απαντήσεις όπως ακριβώς ρωτάς τις ερωτήσεις (σύντομες):

- Οπωσδήποτε παθητικά (κατά προτίμηση κλειστού τύπου).
- Οπωσδηποτε άνω των δύο δρόμων (minimum τρίδρομα).
- Οπωσδήποτε ξύλινα.
- Οπωσδήποτε δαπέδου, μεγάλου όγκου και βάρους.

Αν είναι φίλε μου να πάω με το ναυτιλο για δουλειά καλύτερα ν' αλλαξω επάγγελμα...

Εδώ συγκεκριμένα μιλάμε αποκλειστικά για ηχεία φορητά PA αν δεν το κατάλαβες τώρα δαπέδου κλπ που αναφέρεις, μάλλον είναι άκυρα ή δεν κατάλαβες καλά το θέμα.

Reaction score
4

Καλή φάση....πάντως αν ψάχνεις κάτι το οικονομικό και αξιόπιστο η λύση είναι peavey....

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.879
Τα HK Audio μ εχουν ξετρελλανει παιδια...Απιστευτος ηχος...
Και η σειρα Array της ElectroVoice ειναι φανταστικη!

Reaction score
0

Παιδιά τώρα τελευταία μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς έχω καταλήξει ότι με τις ταμπέλίτσες δεν τα βρίσκω πλέον. Έκανα την πρώτη μου εισαγωγή πριν περίπου 2 - 2,5 χρόνια από Γερμανία ηχεία της AUDIO ZENIT. Ψάχτηκα πολύ νωρίτερα στο διαδύκτιο & μέσα από International forums & Γερμανικά. Στη Prolight&Sound το 2007 τα άκουσα & live με πολύ καλά feedback. Μετά από μια σύντομη σύσκεψη με τον ιδιοκτήτη της εταιρίας κατασκευής καταλήξαμε σε μια πρώτη παραγγελία demo. Αμέσως μετά την παραλαβή τους, σε διάστημα 2 μηνών, κάναμε εγκατάσταση σε 4-5 cafe-bar & 2 μικρά clubs. Το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν τέλειο. Να φανταστείτε ότι στα 2 clubs είχαμε εγκαταστήσει EV Rx σειρά το 2005 & το 2004. Με προσεκτική ακρόαση L-R κανάλι το αποτέλεσμα μας δικαίωσε απόλυτα & το βασικότερο όλων ότι η τσέπη των ιδιοκτητών δεν άδειασε... Το κόστος των νέων συστημάτων δεν ξεπερνούσε ούτε το μισό σε αξία από αυτό των EV. Μέχρι τώρα όπου έχουμε πάει για δουλειά (ομιλίες, dj set up etc) το αποτέλεσμα ήταν πάντα πέρα των προσδοκιών. Βασικό επίσης χαρακτηριστικό το χαμηλό βάρος, οι compact κατασκευές, η ουδετερη χροιά, ασυμπίεστος ήχος & το πέρα για πέρα λογικό κόστος απόκτησης. Δεν μιλάμε τώρα για συγκριτικά test L-R με άλλα brands.
Το ΤΙ-8 το έβαλα δίπλα σε Dynacord D8 (για να αποκαλυφθεί το D8 χρειάστηκε να χαμηλώσω τον τελικό στα -6db), δίπλα σε meyer UP junior ήταν ίσος προς ίσο η διαφορά τους φυσικά ήταν οτι το meyer ήταν αυτοενισχυόμενο & on board proccesed ένώ το AUDIO ZENIT παθητικό & γυμνό. Α! επίσης να σημειώσω ότι το meyer κόστιζε & 6-7 φορές παραπάνω...

Τώρα τι άλλο να πω? Δείτε το & μόνοι σας. Επίσης να σημειώσω ότι τα χαρακτηριστικά του ηχείου στα 0db & full space όχι κάτι half space & quarter space ή -3db & -10db.... http://www.sld.gr/product.php?id_product=56

Reaction score
0

Επίσης να γνωστοποιήσω ότι δεν κάνω πλάγια διαφήμιση των προϊόντων βάζοντας το link, αλλά η συγκεκριμένη σελίδα είναι της εταιρίας μου με αρκετά κατατοπιστικό υλικό για το συγκεκριμένο brand.
Προς πάσα αποφυγή παρεξηγήσεων, γιατί άλλες ενημερωτικές σελίδες είναι στα γερμανικά.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.662

όντως, δείχνουν πολύ καλά!

Reaction score
0

Σ' ευχαριστώ πολύ!
Όντως δείχνουν πολύ καλά & ακούγονται καλύτερα...

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745

Γειά σου Μακη με τα ηχεία σου.

Το μαγαζί σου είναι στό σημείο που ήταν και παλιά?

Reaction score
0

Νίκο μου άστα να πάνε...

Το μαγαζί έγινε μια μικρή εταιρία... Τώρα η έδρα έχει μεταφερθεί στο Αγρίνιο. Έχω γίνει πραγματικός "φούλης" όπως κοροϊδεύουμε αγνά τους Αγρινιώτες!!! Αυτοί μας λένε ψαρόμυαλους.
Τι να κάνουμε.

Α & κι ένα καλό τοπικό ανέκδοτο.

Αν ο Παναιτωλικός έπαιζε στην Premier League (Αγγλία) ξέρετε πως θα τον έλεγαν?

FULAM !!!! (απ' το φουλα...)

Παιδιά χωρίς παρεξήγηση απ' τους Αγρινιώτες

Reaction score
0

Φιλε Μακη Καλησπερα,

Εγω σου προτεινω full active με dsp controller PEAVEY Q WAVE 1+
Q WAVE 215+QWAVE 218 με τελικους CREST 7001+8001
και φυσικα 10 ατομα να κουβαλανε τα ηχεια και αλλα 10 τα
ρακ των τελικων.Ηχος αξεπεραστος ULTRA HI END και σταθμες
να τα στηνεις στη πλατεια και να πεφτουν τα μπουκαλια απο τα ραφια
του καφε στα 50 μετρα.
Το συστημα αυτο πρεπει να το ακουσεις.
Παιζει και σε θερμοκρασιες - 10........:142::143:

Reaction score
0

Αν ενδιαφέρεσαι έχω ένα τέτοιο 4way συστημα. Τα ενισχυτικά είναι όμως Powersoft Digam. Το πουλάω κιόλας όπως είναι αν ενδειαφέρεσαι ή κάποιος άλλος. Εχει δουλέψει ελάχιστα & τα χρήματα που έπερνα από το στήσιμο τα έδεινα μετά στο κουβάλημα.
Α! μην ξεχάσω το συνολικό SPL κάθε ντάνας (άντε array) έφτανε τα 142-143 db στο μέτρο. Ισχυρό μεν αλλά θέλεις & καμμιά δεκαριά αλβανους, από πίσω, να τους ταϊζεις.

Τώρα με το 1/3 σε όγκο & το 1/5 στο βάρος... voila έχεις 143-144 στο κάθε array. Με τα μισά χρήματα από αυτά που κοστίζει το QWave & το σημαντικότερο το 1/3 σε κουβάλημα. Η λύση είναι απλή & γερμανική: Αudio Zenit ND Series systeme ψάξε στο sld gr να το δείς. Πλέον κάποιες λιγοστές δουλειές έχουν απομείνει ας μη μας τα τρώνε στο κουβάλημα.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.212

Μάιστα , δλδ όποιος δεν εχει ενργό την πάτησε?
Τι ΛΈΤΕ ωρε παληκάρια?
Βρήκαμε παπα , ας θάψουμε 5-6?

Reaction score
0

Με πιό ενεργό φίλε μου σ' αυτά τα χρήματα θα πάρεις 1ον καλύτερη ποιότητα 2ον γραμμική απόκριση 3ον μεγαλύτερο SPL & 4ον αξιοπιστία όχι μόνο λόγω στιβαρής κατασκευής & επιλογής πολύ καλών μονάδων μεγαφώνων όσο πολύ σοβαρής σχεδίασης X-over & φυσικά της υπαρξης του εξωτερικού controller. To πιο σοβαρό αυτοενισχυόμενο που μπορεί να τα δει αυτά ανήκει σε 2-3 εταιρίες (να μην τις ονομάσω) που το κόστος απόκτησης αγγίζει τουλάχιστο το διπλάσιο.

Τώρα κάτι LEM, κάτι Montarbo κλπ συνομοταξίας καλό είναι να μένουν στο χώρο τους, δηλ. στα κλαρίνα & στα δημοτικά που τα λατρεύουν κιόλας.
Όσο απο SPL & αυτά.... Η παραμόρφωση δεν είναι γκάζι είναι μαρτύριο.

Βοήθειά μας

Reaction score
0

Τό σύστημα της Peavey που έχω είναι 6τεμ. QW1, 4τεμ. QW215, 4τεμ. QW218 ενισχυτές Powersoft Digam, 2 controllers EV DX-38.
Φυσικά όλα πωλούνται σε φοβερά χαμηλή τιμή.Όποιος ενδιαφέρεται για αυτό το σύστημα ας μου στείλει mail.
Επίσης είναι ξανασεταρισμένο με SMAARTLIVE6 κάτι που επαναλήφθηκε πρόσφατα πάλι μετά από γενικό επανέλεγχο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.545
Members
38.460
Νεότερο μέλος
the saint