Τι θέλει να πει με αυτό ο ποιητής...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Απάντηση: Τι θέλει να πει με αυτό ο ποιητής...

Ρε Σπυρο που το βρηκες το φοτο? Αυτοματο αμαξι,Μερσεντε ητουνε?Η καμμια αμερικανα πειρατικια(Pontiac,Cadilac,..)
Και ο Μιχαλακης μωρο και μαυρο .Μου φαινεται οτι υπαρχουν και αλλοι περασμενων ΕΣΟ

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Και τα cd σβήνουν μόνα τους!

Reaction score
26.895
ΤΟ 8 ΤΡΑΚ ΤΟ ΕΙΧΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΣΕ ΞΥΛΙΝΟ ΚΟΥΤΙ ΜΕ 2 ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΑ ΗΧΕΙΑ (ΟΛΑ MADE IN JAPAN ΠΑΡΑΚΑΛΩ) ΚΑΙ ΤΟ ΕΔΩΣΑ 10 ΕΥΡΩ ΣΕ ΣΥΛΛΕΚΤΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΣΕΤΑ (ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ 2+2 ΚΑΙ ΑΛΛΑ 2 ΚΑΙ 2 ΚΙ 8 16-ΜΑΓΚΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΝΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ "ΑΠΟ ΚΑΝΑΡΑ ΣΕ ΚΑΝΑΡΑ ΘΑ ΠΕΤΑΩ").

ΤΑ ΣΑΑΜΠ 9-5 ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ CD-CASSETE-RADIO ΜΕ 7!!! ΕΞΟΔΟΥΣ.

Η ΠΡΩΤΗ ΣΧΙΣΜΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΝΤΙ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΣΕΤΑ.

Reaction score
81

Εξακολουθω να πιστευω οτι κανενα ΜΡ3 δεν μπορει να παιξει τοσο γλυκα οσο ενα γουοκμαν με κασσετουλα χρωμιου..

Reaction score
1.276
Μμμμμ Sony Walkman με TDK SA-XS να παίζει Roxette ! ! !
ΑΛΛΕΣ εποχές τότε ! !
Πάντως ρε παιδιά αυτό το Saab έχει το ποιο άσχημο cockpit Που έχω δει ποτέ !

Reaction score
26.895
1. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΕΡΓΟΝΟΜΙΚΑ.
2. ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΑΞΙ (ΒΑΣΙΚΟ!).
3. HARMAN-KARDON UNIT KAI HXEIA ME PIONEER CD.

Reaction score
1.187

Η κασέτα δημιουργήθηκε από τη Philips την δεκαετία του 60 σαν αποθηκευτικό μέσο και ήταν το μόνο στην επόχη του. Σήμερα στην digital εποχή δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα επιστροφής της καθώς υπολείπεται σε όλα τα σημεία από τα νέα forma.
Πολύ σωστά.

Με μία κασέτα μπήκα στον χώρο της μουσικής όταν κάπου στην δεκαετία του 70 ο πατέρας μου έφερε από την Ιαπωνία ένα μονοφωνικό κασετόφωνο και ξεκίνησα να γράφω τα τραγουδάκια από το ράδιο σε αυτήν για να τα ακούω με τις ώρες μετά.
Αυτό το έκανα κι εγώ με ένα φορητό κασετόφωνο Blaupunkt που μού είχε χαρίσει ο πατέρας μου στην Α' Δημοτικού. Πολλά χρόνια μετά αυτό χρησίμευσε για drive να φορτώνει προγράμματα στον Spectrum χωρίς να βγάζει το μισητό μήνυμα που έβγαζε με άλλα κασετόφωνα: R Tape loading error.
Αυτό το Blaupunkt το έχω και δουλεύει ακόμα άψογα! Εχω αλλάξει απλώς ένα pinch roller και τον ιμάντα του μοτέρ.

Με μία κασέτα φλέρταρα όταν έκανα δώρο στις συμμαθητριές μου τις κασέτες που είχα γράψει για αυτές και ανάμεσα στα κενά των τραγουδιών τους έλεγα τα μηνύματα που ήθελα να ακούσουν.
Τούς έγραφα κασέτες αλλά μόνο με μουσική. Χωρίς ενδιάμεσα μηνύματα...

Με μία κασέτα διασκέδασα όταν τσούρμο στις σχολικές εκδρομές βάζαμε το κασετόφωνο στην μέση και χορεύαμε στις παραλίες
Κατά κόρον!...

Με μία κασέτα σπούδασα γράφοντας τους καθηγητές και ακούγοντας τους μετά ως πρωίας
Αυτό δεν το έκανα... Προτιμούσα να παίρνω σημειώσεις από συμφοιτητές και να τις βγάζω φωτοτυπίες.

Σε μία κασέτα έσωζα τα προγράμματα που έγραφα στην τότε BASIC γλώσσα προγραμματισμού ελείψει flopy disk
Εχω άπειρες τέτοιες κασέτες Spectrum. Δύο κιβώτια. Παιγνίδια, δικά μου προγράμματα σε Basic, προγράμματα πληκτρολογημένα από περιοδικά (pixel κλπ.) και δικά μου προγράμματα και "σπασίματα" σε Z80 assembly.

Σε μία κασέτα αντέγραψα τα αγαπήμενα μου κομμάτια από τα βινύλια.
Αυτό το κάνω ακόμα και σήμερα. Το 3κέφαλο JVC TD-662V δουλεύει μια χαρά!

Ισως τα κάνατε και εσείς όλα αυτά, ίσως και όχι.
Ισως πάλι σας μοίαζει σαν επικήδειος. Σε αυτό δεν έχετε άδικο.... είναι ο δικός μου επικήδειος σε ένα μέσο που με συντρόφευσε πολλά χρόνια και δεν είχα την ευκαιρία να του πώ αντίο
Τα περισσότερα τα έκανα, γιατί το κασετόφωνο ανέκαθεν ήταν το ΠΙΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ μου μηχάνημα. Όσο αδιάφορο με άφηναν τα βινύλια, τόσο μού άρεσαν οι κασέτες και τα κασετόφωνα. Το πικάπ το θεωρούσα πάντα ως αναγκαίο κακό απλώς και μόνο για να έχουμε υλικό να τροφοδοτούμε τα κασετόφωνα και να γεμίζουμε τις κασέτες.

Reaction score
2.248

Το πικάπ το θεωρούσα πάντα ως αναγκαίο κακό απλώς και μόνο για να έχουμε υλικό να τροφοδοτούμε τα κασετόφωνα και να γεμίζουμε τις κασέτες.
Εχεις δίκιο !!! Αφού αλλάζαμε τα βινύλια με τους φίλους μας για να γεμίσουμε κασέτες :135:
Τελικά μήπως τότε ενδιαφερόμασταν για την μουσική και όχι για το μέσο? :122:

Αυτές τις ημέρες έχω αναλωθεί στο στήσιμο ενός πλατό της LINN. Σφίξε εδώ, λασκάρισε εκεί, η τάδε κεφαλή, ο τάδε βραχίονας, αυτό το καλώδιο, το άλλο καλώδιο, βάλε-βγάλε λάδι (το δικό μου λάδι έχει βγει :141:) και σκέφτομαι αυτό που είπες......
Γεμίζαμε τις κασέτες . Να συμπληρώσω..... τις γεμίζαμε με μουσική γιατί αυτή μας ενδιέφερε......

Reaction score
2.197
Εγώ πάλι να πω ότι αν και νεότερος, την πέτυχα καλά την κασέτα, και για πάνω από δέκα χρόνια (τα πρώτα) ήταν η μουσική μου συντροφιά. Και συλλογές έφτιαξα, και κασέτες έγραψε σε κορίτσια που ήθελα (αφέλεια...) και έγραφα και ότι καινούριο cd έπεφτε στα χέρια μου. Αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να πω ότι μου λείπει. Αντίθετα από το βινύλιο, ποτέ δε με έκανε να αμφισβητήσω τον τρόπο που παίζει το cd, πάντα ήταν αισθητά χειρότερο, μια ξεκάθαρη υποχώρηση. Με το που βρήκα πρόσβαση σε cd r ήρθε και το τέλος του, όταν δε έπιασα στα χέρια μου και mp3 player μας άφησε χρόνους και ποτέ δεν κοίταξα πίσω. Δεν μπορώ να πω ότι όταν δω ένα καλό κασετόφωνο δεν το θαυμάζω-ζηλεύω, και μπορεί αν πετύχαινα κάποιο από τα θρυλικά μοντέλα μπροστά μου να έμπαινα και στον πειρασμό να το πάρω έτσι σαν φόρο τιμής. Αλλά για μένα είναι ένα ξεκάθαρα νεκρό μέσο, που έχει τόσα χρόνια που πέθανε, που έχει λήξει και η περίοδος πένθους προ πολλού!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.872

Αυτές τις ημέρες έχω αναλωθεί στο στήσιμο ενός πλατό της LINN. Σφίξε εδώ, λασκάρισε εκεί, η τάδε κεφαλή, ο τάδε βραχίονας, αυτό το καλώδιο, το άλλο καλώδιο, βάλε-βγάλε λάδι (το δικό μου λάδι έχει βγει :141:) και σκέφτομαι αυτό που είπες......
Χαρά στην υπεμονή σου ρε αγόρι μ'... Τζάκι δεν έχετε στο σπίτι; :137:

Reaction score
2.248

Χαρά στην υπεμονή σου ρε αγόρι μ'... Τζάκι δεν έχετε στο σπίτι; :137:
Εγώ φταίω που σου δίνω συμβουλές για Κινέζες.... :137:

Καλό Πάσχα να έχεις με υγεία :619:

Reaction score
1.187

Εχεις δίκιο !!! Αφού αλλάζαμε τα βινύλια με τους φίλους μας για να γεμίσουμε κασέτες :135:
Τελικά μήπως τότε ενδιαφερόμασταν για την μουσική και όχι για το μέσο? :122:

Γεμίζαμε τις κασέτες . Να συμπληρώσω..... τις γεμίζαμε με μουσική γιατί αυτή μας ενδιέφερε......
Ναι τότε αγοράζαμε δίσκους και τους ανταλλάσσαμε μεταξύ μας και περνούσαν μέρες και εβδομάδες μέχρι να μαζευτούν 15~20 αξιόλογα κομμάτια για να γεμίσουν πλήρως μια 60άρα TDK. Και τις κασέτες αυτές τις ακούγαμε και μάς άρεσαν όλα τα τραγούδια γιατί ήταν δικές μας επιλογές και τα είχαμε βρει με κόπο και ψάξιμο. Τις είχαμε μάθει δε, τόσο καλά απ' έξω που ακούγοντας ένα κομμάτι μάς ερχόταν στο μυαλό μετά κατ' ευθείαν το επόμενο...

Σήμερα έρχεται ένας φίλος με έναν 500άρι USB δίσκο και σού δίνει π.χ. 15.000 τραγούδια mp3 πολλά από τα οποία είναι σαβούρες και δεν θα τα ακούσεις ποτέ στην ζωή σου, οπότε δεν θα ξεχωρίσεις και ποτέ σε αυτόν τον χαμό τα 150~200 που αξίζουν από 'κει μέσα...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Σήμερα έρχεται ένας φίλος με έναν 500άρι USB δίσκο και σού δίνει π.χ. 15.000 τραγούδια mp3 πολλά από τα οποία είναι σαβούρες και δεν θα τα ακούσεις ποτέ στην ζωή σου, οπότε δεν θα ξεχωρίσεις και ποτέ σε αυτόν τον χαμό τα 150~200 που αξίζουν από 'κει μέσα...
Αυτο ξαναπεστο.Μας εχει φαει ο υπερκαταναλωτισμος.
Το Jesus Christ Superstar και τον Χαρρυ Κλυν τους ειχαμε λειωσει απο το παιξιμο.Αχετα με την ποιοτητα της εγγραφης και την ευπαθεια που ειχαν η χειροτερη μου ηταν οταν ηθελα να ακουσω το 3ο τραγουδι η το 8ο ας πουμε.Μπρος-πισω συνεχεια για να πετυχεις την αρχη του.Σιχτιρι κανονικο.
O tempora o mores (για τα παιδια του κλασσικου )

Reaction score
1

Καλημερα και χρονια πολλα. Γνωριζει-εχει δοκιμαση καποιος να γραψει Μονο Ηχο σε στερεοφωνικο βιντεο απο βινυλιο, η εγγραφη <<πιανει>> ολη την μπαντα 16μμ της ταινιας? εαν ναι αυτο σημαινει ασυμπιεστα σε σχεση με την κασετα... η γραφει σε συγκεκριμενο σημειο που ειναι για ηχο (στην μια πλευρα). Η ποιοτητα του ηχου πως ειναι?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.872

Όχι, τα tracks του ήχου έχουν συγκεκριμένη θέση, και το μεγαλύτερο χώρο επάνω στην ταινία τον πιάνει το track της εικόνας. Το πλάτος της τσινίας είναι μισή ίντσα. Αν η συσκευή είναι καλής ποιότητας, και στέρεο φυσικά, η ποιότητα ήχου δεν συγκρίνεται, είναι πολύ ανώτερη από αυτήν οποιουδήποτε κασσετοφώνου.

Reaction score
1

Όχι, τα tracks του ήχου έχουν συγκεκριμένη θέση, και το μεγαλύτερο χώρο επάνω στην ταινία τον πιάνει το track της εικόνας. Το πλάτος της τσινίας είναι μισή ίντσα. Αν η συσκευή είναι καλής ποιότητας, και στέρεο φυσικά, η ποιότητα ήχου δεν συγκρίνεται, είναι πολύ ανώτερη από αυτήν οποιουδήποτε κασσετοφώνου.
Προτειμηση σε ειδος - μαρκα κασσετας.

Reaction score
1

Το βιντεο ειναι samsung stereo (4heads) δεν θυμαμαι τον τυπο, ειναι στο παταρι. Εδω δεν παιζουν ρολο τα αζιμουθια τα χρωμια κλπ.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.872

Τί να σου πω, θεωρώ ότι οι συνήθεις ύποπτοι, TDK - Maxell - Fuji - That's, είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση. Αλλά εξαρτάται και από τη διαθεσιμότητα στην αγορά, καθώς πρόκειται για είδος που διάγει το τέλος της ζωής του, ως προϊόν. Επειδή βλέπω στην αγορά μουσικές κασσέτες Maxell, θεωρώ ότι εξακολουθούν να παράγονται και βίντεο. Έχω καιρό να ασχοληθώ. Τί καιρό δηλαδή, χρόνια...

Reaction score
1

Τί να σου πω, θεωρώ ότι οι συνήθεις ύποπτοι, TDK - Maxell - Fuji - That's, είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση. Αλλά εξαρτάται και από τη διαθεσιμότητα στην αγορά, καθώς πρόκειται για είδος που διάγει το τέλος της ζωής του, ως προϊόν. Επειδή βλέπω στην αγορά μουσικές κασσέτες Maxell, θεωρώ ότι εξακολουθούν να παράγονται και βίντεο. Έχω καιρό να ασχοληθώ. Τί καιρό δηλαδή, χρόνια...
Ευχαριστω, θα κανω δοκιμη, καλη Ανασταση.

Reaction score
26.895
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΙΟΛΟΥ 100 ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΤΟΑ ΣΤΗΝ "ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΚΑΣΣΕΤΑΣ".

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.734
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab