Τι θέλει να πει ο ποιητής;

Reaction score
2.584
Χρονια τωρα διαβαζω τεστ συσκευων σε εγχωρια και ξενα περιοδικα και forums.
Επειδη ειμαι και λιγο γκαγκα και δεν το εχω με την λογοτεχνια μου γεννιουνται παντα αποριες σχετικα με λεξεις και φρασεις που χρησιμοποιουνται απο τους διαφορους αρθρογραφους.
π.χ. τι σημαινει σκοτεινό και φωτεινό, λαμπρά πριμα (στη ζωγραφικη το καταλαβαινω στον ηχο ομως?)
θελει να πει καποιος οτι πχ ενα ηχειο "τσιριζει" και το λεει εκλεπτυσμενα οτι εχει λαμπρα πριμα?
Σφιχτο χαμηλα ενα ηχειο σημαινει οτι δεν μπουμαρει η οτι δεν κατεβαινει κατω απο 85 Hz?
Μπορει μια συσκευη να ειναι αμιλικτη η να συγχωρει μια ηχογράφηση?
Ενα ηχειο η μια κεφαλη ειναι μουσικη δηλαδη υπαρχουν αμουσα ηχεια και κεφαλες?
Βοηθηστε χριστιανοι να μπορεσω κι εγω να κατανοησω τι κρυβεται πισω απο τις λεξεις.
Ευχαριστω :)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.965
τι κρυβεται πισω απο τις λεξεις
ο αλέξης! χιχιχιχι

Και δεν είναι και τόσο αστείο, όσο ίσως φαίνεται.
Κατά την γνώμη μου, ΜΟΝΟ ο αλέξης κρύβεται. Τίποτε άλλο.
Τι κόκκους και γρέζια, πρατ και μεταξένια πρίμα ή αέρινα πρίμα; ιδού η απορία! τραλαλά τραλαλό, μόνο μπούρδες ολκής συναντάς σε αυτά τα λογοτεχνικά κείμενα στυλ άρλεκιν. Η χρησιμότητά τους είναι μόνο στο χέσιμο, διαβάζεις, γελάς, σφίγγεσαι, βγαίνει. :lol::gotcha:

Last edited:

Reaction score
2.584
Η χρησιμότητά τους είναι μόνο στο χέσιμο, διαβάζεις, γελάς, σφίγγεσαι, βγαίνει. :lol::gotcha:
Σωστος! :)
Φωτο δεν βαζω, για ευνοητους λογους αλλα υπαρχει ειδικη θεση γεματη μονο με περιοδικα του ειδους στο μπανιο

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
"π.χ. τι σημαινει σκοτεινό και φωτεινό, λαμπρά πριμα (στη ζωγραφικη το καταλαβαινω στον ηχο ομως?) "
Σκοτεινο συνηθως χαρακτηριζεται το μουντο που σκιαζει την λεπτομερεια, φωτεινο αυτο που τεινει να υπερτονιζει τις μεσουψηλες.

"θελει να πει καποιος οτι πχ ενα ηχειο "τσιριζει" και το λεει εκλεπτυσμενα οτι εχει λαμπρα πριμα?"
Και αυτο

"Σφιχτο χαμηλα ενα ηχειο σημαινει οτι δεν μπουμαρει η οτι δεν κατεβαινει κατω απο 85 Hz? "
Μαλλον οτι δεν μπουμαρει,δεν εχει σχεση με την συχνοτητα αλλα με τον ελεγχο στα χαμηλα

"Μπορει μια συσκευη να ειναι αμιλικτη η να συγχωρει μια ηχογράφηση? "
Ναι και ναι

"Ενα ηχειο η μια κεφαλη ειναι μουσικη δηλαδη υπαρχουν αμουσα ηχεια και κεφαλες? "
Μουσικα χαρακτηριζονται συνηθως μηχανηματα με μαλακο ηχο και πλουσια σε αρμονικες .

Ολα αυτα γενικα και οπως τα αντιλαμβανομαι εγω διαβαζοντας τα.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Σωστος! :)
Φωτο δεν βαζω, για ευνοητους λογους αλλα υπαρχει ειδικη θεση γεματη μονο με περιοδικα του ειδους στο μπανιο
Πως θα χαρακτηριζες εσυ ενα μουσικο κοματι που ακουγοντας το σε ενοχλουσαν οι μεσουψηλες?

Reaction score
2.584
Ειμαι λιγο ναΐφ σ’ αυτα του στυλ μ' αρεσει δεν μ’ αρεσει και γι' αυτον το λογο ή δεν "μου καθεται" θα ελεγα οτι δεν μου αρεσει γιατι ειναι τονισμενες οι μεσουψηλες ή οτι ο ηχοληπτης ειναι καποιας ηλικιας :) Το θεμα ομως δεν ειναι η ηχογραφηση ή η μουσικη αλλα ο σωστος χαρακτηρισμος της αποδοσης του μεσου αναπαραγωγης

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Ειμαι λιγο ναΐφ σ’ αυτα του στυλ μ' αρεσει δεν μ’ αρεσει και γι' αυτον το λογο ή δεν "μου καθεται" θα ελεγα οτι δεν μου αρεσει γιατι ειναι τονισμενες οι μεσουψηλες ή οτι ο ηχοληπτης ειναι καποιας ηλικιας :) Το θεμα ομως δεν ειναι η ηχογραφηση ή η μουσικη αλλα ο σωστος χαρακτηρισμος της αποδοσης του μεσου αναπαραγωγης
Mε καποιο τροπο πρεπει να εξηγει καποιος πως του ακουγεται κατι.Και εχουν "καθιερωθει" μερικες λεξεις που περιπου εξηγουν καποια ακουσματα.Βεβαια ο καθενας εξηγει οπως θελει και μπορει

Reaction score
4.991
Εντάξει,
οι γράφοντες ούτε αντικειμενικοί και αμερόληπτοι είναι
καί απωθημένα λογοτέχνη έχουν πολλοί απο αυτούς.

Εχουν όμως όλοι να ξεπεράσουν το ίδιο πρόβλημα.
Πώς μεταδίδεις στον αναγνώστη μέσω του γραπτού λόγου, αυτό που άκουσες.
Αναγκαστικά δηλαδή, πρέπει να δημιουργηθεί μια γλώσσα επικοινωνίας.
Πιστεύω πως αυτός, αν διαβάσει προσεκτικά, μιά ιδέα για το μηχάνημα την παίρνει.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
ο αλέξης! χιχιχιχι

Και δεν είναι και τόσο αστείο, όσο ίσως φαίνεται.
Κατά την γνώμη μου, ΜΟΝΟ ο αλέξης κρύβεται. Τίποτε άλλο.
Τι κόκκους και γρέζια, πρατ και μεταξένια πρίμα ή αέρινα πρίμα; ιδού η απορία! τραλαλά τραλαλό, μόνο μπούρδες ολκής συναντάς σε αυτά τα λογοτεχνικά κείμενα στυλ άρλεκιν. Η χρησιμότητά τους είναι μόνο στο χέσιμο, διαβάζεις, γελάς, σφίγγεσαι, βγαίνει. :lol::gotcha:
....βρε Κωνσταντινε, βρε παλικαρι μου...στρογγυλεψε λιγο τον γραπτο σου λογο....please!!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.965
Σκοτεινο συνηθως χαρακτηριζεται το μουντο
Και το μουντό ποιό είναι; και γιατί δε λέει μουντό ευθύς εξ'αρχής, και λέει σκοτεινό για να εννοήσει μουντό, που δε ξέρω τι εννοεί;:roflmao::biggrin::lol:

το μουντο που σκιαζει την λεπτομερεια
α, τώρα κατάλαβα.:lolsign::lol:

φωτεινο αυτο που τεινει να υπερτονιζει τις μεσουψηλες
και τότε γιατί δε λέει ο ποιητής πως "τείνει να υπερτονίζει τις υψηλές"; και τείνει; δε τις υπερτονίζει; :roflmao::lol:

τσιριζει" και το λεει εκλεπτυσμενα οτι εχει λαμπρα πριμα?"
γιατί; φοβάται να πει "τσιρίζει"; απαγορεύεται από τη σύνταξη; :gotcha::lolsign:

Μαλλον οτι δεν μπουμαρει
μα ο χώρος μπουμάρει, όχι το ηχείο! :D:gotcha:

αμιλικτη η να συγχωρει μια ηχογράφηση
ναι, είναι θέμα χαρακτήρα! χαχαχαχαχαχαχα, ρε πάλι καλά που πίνω μπύρες, αλλιώς θα σας έβριζα! :vinsent:

Μουσικα χαρακτηριζονται συνηθως μηχανηματα με μαλακο ηχο και πλουσια σε αρμονικες
μμμμ, μαλακός ήχος, άμα πλένεις με σουπλίν μαλακώνει; :superman::lolsign:

πλούσιος και φτωχός σε αρμονικές, ρε παιδιά για μηχάνημα ενίσχυσης μιλάμε ή για πιάνο και βιολί; :roflmao::lol::lolsign:

εκτός κι αν εννοεί πλούσιος σε αρμονικές παραμορφώσεις! :lolsign: βέβαια το "παραμορφώσεις" δεν ακούγεται εύκολα ε;:tongue::gotcha:

....βρε Κωνσταντινε, βρε παλικαρι μου...στρογγυλεψε λιγο τον γραπτο σου λογο....please!!!
ούτε για πλάκα! :king:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Ο καθε ποιητης εχει τον τροπο του.
Που'σαι ακομη να κανει ριβιου βλεποντας pdf :p
[DOUBLEPOST=1475783771][/DOUBLEPOST]
Nαι? Και θα το κανει και χωρις ηχειο φανταζομαι.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
εκτός κι αν εννοεί πλούσιος σε αρμονικές παραμορφώσεις! :lolsign: βέβαια το "παραμορφώσεις" δεν ακούγεται εύκολα ε;:tongue::gotcha:
Kαι οι περαν του δεοντος("πλουσιες") και οι ελλειπεις ( "φτωχες" ) αρμονικες,παραμορφωσεις ειναι.Δεν το ξερεις? Tεινεις να εισαι one way :p

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.965
Nαι? Και θα το κανει και χωρις ηχειο φανταζομαι.
Ναι, και χωρίς ηχείο, αν κατεβαίνει αρκετά η μπάσα φωνή σου! χο χο χο

θα το κάνει με οποιοδήποτε ηχείο διεγείρει τους συγκεκριμένους ιδιορυθμούς του χώρου. Αυτό με 2 ρ γράφεται; χαχαχαχα

όσο για το κοντέρ στο παραμορφωσιόμετρο, μη μου το σηκώνεις, δεν είναι σηκωμαροτριχόμετρο...

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Ναι, και χωρίς ηχείο, αν κατεβαίνει αρκετά η μπάσα φωνή σου! χο χο χο

θα το κάνει με οποιοδήποτε ηχείο διεγείρει τους συγκεκριμένους ιδιορυθμούς του χώρου. Αυτό με 2 ρ γράφεται; χαχαχαχα

όσο για το κοντέρ στο παραμορφωσιόμετρο, μη μου το σηκώνεις, δεν είναι σηκωμαροτριχόμετρο...
Μαλιστα,οτι πεις

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Και το μουντό ποιό είναι; και γιατί δε λέει μουντό ευθύς εξ'αρχής, και λέει σκοτεινό για να εννοήσει μουντό, που δε ξέρω τι εννοεί;:roflmao::biggrin::lol:

α, τώρα κατάλαβα.:lolsign::lol:

και τότε γιατί δε λέει ο ποιητής πως "τείνει να υπερτονίζει τις υψηλές"; και τείνει; δε τις υπερτονίζει; :roflmao::lol:

γιατί; φοβάται να πει "τσιρίζει"; απαγορεύεται από τη σύνταξη; :gotcha::lolsign:

ναι, είναι θέμα χαρακτήρα! χαχαχαχαχαχαχα, ρε πάλι καλά που πίνω μπύρες, αλλιώς θα σας έβριζα! :vinsent:

μμμμ, μαλακός ήχος, άμα πλένεις με σουπλίν μαλακώνει; :superman::lolsign:

πλούσιος και φτωχός σε αρμονικές, ρε παιδιά για μηχάνημα ενίσχυσης μιλάμε ή για πιάνο και βιολί; :roflmao::lol::lolsign:

Εδω θα μεινεις?
Τουλαχιστον απαντησε στον ανθρωπο αν μη τι αλλο,πως αντιλαμβανοσουν εσυ την εποχη που ησουνα χαιεντας τις ορολογιες των ριβιουερς.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.015
...
Βοηθηστε χριστιανοι να μπορεσω κι εγω να κατανοησω τι κρυβεται πισω απο τις λεξεις.
Κρύβεται η ανάγκη των δοκιμαστών να πείσουν εαυτούς και αλλήλους περί της υπέρτατης γευσιγνωσίας που-υποτίθεται- τους διακρίνει...:sneaky:

Η μόνη νοητή γραμμή που χαράζει ο υποφαινόμενος είναι προς το γνωστό και μη εξαιρετέο δίαυλο:
http://www.avsite.gr/forum/threads/Αποκρυπτογράφηση-των-χροιών.86665/page-2#post-1789978

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.133
Members
38.536
Νεότερο μέλος
George Markop