1. Καλώς ήρθατε στο AVsite! Ελάτε στην παρέα μας κάνοντας εγγραφή!
    Απόκρυψη ανακοίνωσης

Τι θα φάτε σήμερα;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Λοιπά Θέματα' που ξεκίνησε από το μέλος argi, στις 27 Ιουλίου 2011.

  1. Nick Arvanitakis

    Nick Arvanitakis Administrador
    Διαχειριστής

    Εγγραφή:
    23 Αυγούστου 2004
    Μηνύματα:
    41.430
    Likes:
    10.802
    Βάζουνε και τέτοια?
    Οχι δεν έβαζε.
    Τις έκανε σαν σούπα και δεν αντέχω με τίποτα τις σούπες.
    Τώρα που η vegan wife, φτιάχνει κάτι φακόρυζα και σαλάτες με φακές, μπαίνω στον πειρασμό να δοκιμάσω.
     
    Zizik and xfader like this.
  2. xfader

    xfader Saint Alex
    Διαχειριστής

    Εγγραφή:
    4 Ιουλίου 2006
    Μηνύματα:
    18.606
    Likes:
    18.048
    Το μείγμα μπαχαρικών μασάλα έχει πολλές διαφορετικές συνθέσεις και IMO μπορεί να είναι από υποφερτό μέχρι απαίσιο. Εγώ θέλω πικάντικες, ελαφριά καυτερές γεύσεις. Αν μου 'ρθουν έντονα αρώματα τύπου κανέλας, γαρίφαλου, μοσχοκάρυδου κλπ δεν τρώω μπουκιά. Αυτός είναι και ένας σοβαρός λόγος που αποφεύγω την ελληνική κουζίνα.

    Έχω ένα δικό μου mix μπαχαρικών που χρησιμοποιώ σε πολλά φαγητά και η βασική του τροποποίηση είναι τα ποσοστά της σύνθεσης. Το φτιάχνω την ώρα που θα το χρησιμοποιήσω και τα κύρια συστατικά του είναι τζίντζερ, κουρκουμάς, σουμάκ, μουστάρδα, πάπρικα, σκόρδο, μαύρο πιπέρι, ανακατεμένα σε soy sauce.

    Τα μπαχαρικά τα αγοράζω από το Ελιξίριο, Ευριπίδου 41.
     
    rose.athens, marydaughter and melina like this.
  3. ΣΩΤΗΡΑΚΗΣ

    Εγγραφή:
    6 Σεπτεμβρίου 2004
    Μηνύματα:
    15.890
    Likes:
    4.049

    Είχα μια όρεξη γι αυτές τις φακές....Αλλα ήρθαν απρόσμενα επισκέπτες που ήθελαν να φάνε φακές και μου τις κατασπάραξαν.Ουτε για φωτογραφία δεν έμεινε κόκκος.
    Auto merged

    Το σουμακ μου αρέσει κι εμένα πολυ.Εχει Ξινή γεύση.:D

    Αυτό το πιάτο θα ήταν της αρεσκείας σου.
     
    xfader likes this.
  4. marydaughter

    marydaughter daughterforever

    Εγγραφή:
    31 Ιανουαρίου 2010
    Μηνύματα:
    13.127
    Likes:
    2.819
    Ειναι οι καλογερικές...

    Θέλει η [email protected] να κρυφτεί, και η χαρά δεν την αφήνει...
     
    abcd likes this.
  5. rose.athens

    rose.athens Super Moderator
    Super Moderator

    Εγγραφή:
    28 Οκτωβρίου 2007
    Μηνύματα:
    24.276
    Likes:
    22.475
    Όταν ξαναπάς, ρίξε τηλέφωνο να πάμε στα Καραμανλίδικα. :wink:

    Να δεις που λόγω ονόματος θα αρέσει και στον Βαγγέλη. :D
     
    marydaughter and xfader like this.
  6. melina

    melina Moderator
    Moderator

    Εγγραφή:
    27 Ιουλίου 2007
    Μηνύματα:
    10.338
    Likes:
    11.347
  7. Μελίδης Μιχάλης

    Μελίδης Μιχάλης Πρόεδρος ΕΒΒΕ
    Moderator

    Εγγραφή:
    27 Νοεμβρίου 2005
    Μηνύματα:
    22.944
    Likes:
    5.635
    Σήμερα μια μπριζολίτσα λαιμού.
    Ψήθηκε στο φούρνο (με άλλες 3) για μία ώρα με ζωμό knorr λαχανικών και με σκεπασμένο το ταψί με αλουμινόχαρτο.
    Αν και ήταν έτοιμη να καταναλωθεί (φαγωθεί) την έβαλα για λίγα λεπτά στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο, λίγο ζωμό, μερικά μπαχαρικά και μαζί κι ένα κομμάτι γκούντα!
    Έγινε τέλεια.
    Απλώς τα μπαχαρικά άρπαξαν και κάηκαν αλλά μετά τα αφαίρεσα.
    Λίγη σαλάτα, μαύρο ψωμί ζαπάτα και μια μπυρίτσα.
    Απλά και λιτά.
    Ούτε πατάτες τηγανιτές (βαριόμουν), ούτε τυροσαλάτα (δεν είχα άλλη), ούτε μουστάρδα (μου τελείωσε).

    brizola.jpg
    brizol.jpg
     
    bigmac, kYRIAKOS, daharis666 and 2 others like this.
  8. Μελίδης Μιχάλης

    Μελίδης Μιχάλης Πρόεδρος ΕΒΒΕ
    Moderator

    Εγγραφή:
    27 Νοεμβρίου 2005
    Μηνύματα:
    22.944
    Likes:
    5.635
    Να σημειώσω επίσης ότι από το τυρί γκούντα έκοψα και έφαγα ένα μικρό κομματάκι έτσι σκέτο ωμό.
    Ρε παιδιά δεν τρώγεται το [email protected], άνοστο, άγευστο, άοσμο, τι να πω.
    Μόλις ψηθεί όμως μεταμορφώνεται και γίνεται νοστιμότατο.
    Τι στο διάολο συμβαίνει;
    Αυτό πάντως δεν γίνεται με τα ελληνικά τυριά τύπου κασέρι, γραβιέρα, κεφαλοτύρι κ.λ.π.
    Και ωμά είναι νόστιμα.
     
  9. abcd

    abcd Ατμιστής
    Super Moderator

    Εγγραφή:
    6 Ιουνίου 2008
    Μηνύματα:
    50.263
    Likes:
    20.280
    :whistling::tongue:

    zevgari-gamos.jpg
     
  10. Μελίδης Μιχάλης

    Μελίδης Μιχάλης Πρόεδρος ΕΒΒΕ
    Moderator

    Εγγραφή:
    27 Νοεμβρίου 2005
    Μηνύματα:
    22.944
    Likes:
    5.635
    Xα! Είχα μαγιονέζα, αλλά δεν έβαλα.
    Εγκρατής γαρ.
     
  11. spylab

    spylab Άφθαρτο Cκήνωμα

    Εγγραφή:
    13 Ιουνίου 2005
    Μηνύματα:
    5.165
    Likes:
    6.829
  12. xfader

    xfader Saint Alex
    Διαχειριστής

    Εγγραφή:
    4 Ιουλίου 2006
    Μηνύματα:
    18.606
    Likes:
    18.048
    Συνήθως τα έντονα τυριά είναι προτιμότερο να καταναλώνονται ωμά, σε θερμοκρασία δωματίου, για τη μέγιστη αντίληψη των ιδιαίτερων γευστικών τους χαρακτηριστικών.

    Η έξτρα γευστική αναβάθμιση που προσφέρει το μαγείρεμα γίνεται πιο αισθητή στα ήπια τυριά.
    Το ζεστό λίπος είναι πιο ευχάριστο, τόσο γευστικά όσο και στην υφή, και διεγείρει πιο εύκολα τους γευστικούς κάλυκες στη γλώσσα μας. Επίσης, με τη θερμοκρασία παράγονται πολλές πτητικές ενώσεις που είναι υπεύθυνες για αρώματα που γίνονται αντιληπτά από τις νευρικές απολήξεις της ρινικής κοιλότητας. Τέλος, έχουμε διάφορες χημικές ενώσεις (Maillard) που παράγουν νέες γεύσεις.

    Το ψήσιμο γενικά βελτιώνει τη νοστιμιά κατά ένα ποσοστό. Σε ένα σχετικά άνοστο τυρί το ποσοστό αυτό είναι αρκετό για να το μεταμορφώσει.

    Υ.Γ. Μην ξεχνάμε ότι η ωρίμανση των τυριών είναι υπεύθυνη για τη γεύση τους αλλά και για την τιμή τους... Ένα αλμυρό τυρί μικρής ωρίμανσης μπορεί να τη "γλιτώσει" γευστικά, ένα όμως σχετικά ανάλατο όπως το gouda είναι απλά άνοστο.
    To gouda των σούπερ μάρκετ, αυτό που έχει κάτω από 7 ευρώ το κιλό, είναι προϊόν ελάχιστης ωρίμανσης, κάτω του ενός μήνα. Το καλό και αρκετά ακριβότερο gouda απαιτεί ωρίμανση πολλών μηνών ή και πάνω από ένα έτος.
    Μην ξεχνάμε, επίσης, ότι τα τυριά τύπου edam, gouda, emmental, θεωρούνται από το κοινό φτηνές λύσεις για σάντουιτς και πίτσες. Αν είχαν 20+ ευρώ το κιλό η κατανάλωσή τους θα ήταν αμελητέα.
     
    #2052 xfader, 17 Ιουλίου 2017
    Last edited: 17 Ιουλίου 2017
  13. Mr Spock

    Mr Spock demokratischer - sektor

    Εγγραφή:
    1 Μαρτίου 2016
    Μηνύματα:
    4.976
    Likes:
    7.244
    Αποστόλου: Καταργείται φέτος ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί

    «Το κρασί αιχμή του δόρατος των ελληνικών εξαγωγών»

    [​IMG]
    [​IMG] [​IMG]

    «Εντός του έτους θα καταργηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί» δήλωσε από το Αίγιο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, προσθέτοντας ότι το κρασί αποτελεί την αιχμή του δόρατος των ελληνικών εξαγωγών.

    Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του σε μονάδα οινοποιίας και αποσταγματοποιίας στο Αίγιο, ο Βαγγέλης Αποστόλου δήλωσε ότι «αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο στρατηγικός σχεδιασμός για τη στήριξη της ελληνικής αμπελουργίας και της οινοποιίας».

    Επίσης, ο Βαγγέλης Αποστόλου σημείωσε ότι «το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στηρίζει έμπρακτα τον αμπελο-οινικό τομέα, τόσο με το πρόγραμμα για την αναδιάρθρωση και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων, όσο και με τα ειδικά επιχειρησιακά προγράμματα και τα ειδικά προγράμματα προώθησης οίνου σε τρίτες χώρες», που αποτελούν, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «το μοχλό ανάπτυξης για τον κλάδο».

    http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=892197
     
    Decembered likes this.
  14. Μελίδης Μιχάλης

    Μελίδης Μιχάλης Πρόεδρος ΕΒΒΕ
    Moderator

    Εγγραφή:
    27 Νοεμβρίου 2005
    Μηνύματα:
    22.944
    Likes:
    5.635
    Πάντως σαν τα ελληνικά κεφαλοτύρια σαγανάκι δεν έχει.
    Πεντανόστιμα.
     
    chris141266 likes this.
  15. xfader

    xfader Saint Alex
    Διαχειριστής

    Εγγραφή:
    4 Ιουλίου 2006
    Μηνύματα:
    18.606
    Likes:
    18.048
    Έχουμε πολύ καλά τυριά.

    Προσωπικά, το κεφαλοτύρι δεν το πολυσυμπαθώ γιατί είναι πολύ αλμυρό σε σημείο που καλύπτει την όποια γεύση. Το χειρότερό μου βέβαια είναι η κεφαλογραβιέρα που έχει μόνο αρνητικά στοιχεία για το γούστο μου.

    Για σαγανάκι προτιμώ μία καλή παλαιωμένη γραβιέρα, ένα μαστέλο Χίου, ένα καστελάνο Τήνου κλπ. Παλιότερα έκανα και με κασέρι γιατί μου άρεσε που άπλωνε και είχε πολλή κρούστα. Πλέον έχω περιορίσει τα τηγανητά στο σπίτι και δεν κάνω πολλά πειράματα.
     
    marydaughter and spmk like this.
  16. xfader

    xfader Saint Alex
    Διαχειριστής

    Εγγραφή:
    4 Ιουλίου 2006
    Μηνύματα:
    18.606
    Likes:
    18.048
    A Chef from a traditional restaurant receives the challenge of the chef from a new high-cooking restaurant that has just opened in front of his. If you don't win the challenge, you could lose your establishment.

     
    gonis, kYRIAKOS, rose.athens and 5 others like this.
  17. spylab

    spylab Άφθαρτο Cκήνωμα

    Εγγραφή:
    13 Ιουνίου 2005
    Μηνύματα:
    5.165
    Likes:
    6.829
    Νομιζω οτι το στομαχι μου εβγαλε δοντια ,γιατι κανει κατι κλακ κλακ κλακ :cool:
     
  18. Dimifoot

    Dimifoot Γρέζι

    Εγγραφή:
    27 Νοεμβρίου 2014
    Μηνύματα:
    4.930
    Likes:
    6.560
    Τελειώνει χωρίς σαφές συμπέρασμα, ή κάνω λάθος;
     
  19. xfader

    xfader Saint Alex
    Διαχειριστής

    Εγγραφή:
    4 Ιουλίου 2006
    Μηνύματα:
    18.606
    Likes:
    18.048
    Προς ανακωχή/συμβιβασμό τείνει το δίδαγμα. Ο καθένας έχει την αξία του και μόνο αν μελετήσεις τον αντίπαλο θα ξεπεράσεις την άρνηση προς το διαφορετικό. Συνύπαρξη λοιπόν. :)

    Υ.Γ. Αυτά τα Κινέζικα "βαθύτερα νοήματα" ανέκαθεν με εκνεύριζαν. :D
     
    Dimifoot likes this.
  20. Mr Spock

    Mr Spock demokratischer - sektor

    Εγγραφή:
    1 Μαρτίου 2016
    Μηνύματα:
    4.976
    Likes:
    7.244
    Διάλειμμα για καφέ στον κόσμο!

    Οι λάτρεις του καφέ είναι ενθουσιασμένοι με πρόσφατες μελέτες που δείχνουν ότι η κατανάλωση καφέ μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Τρία φλιτζάνια την ημέρα μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου από παθήσεις όπως καρδιακή και νεφρική νόσος, εγκεφαλικό επεισόδιο, διαβήτης, και καρκίνος. Εντούτοις, δεν είμαστε λάτρεις του καφέ επειδή πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσει να ζήσουμε περισσότερο. Είμαστε επειδή αυτό το ζεστό ρόφημα μάς βοηθά να ξυπνήσουμε ή να μείνουμε ξύπνιοι, επειδή απολαμβάνουμε τη γεύση του, επειδή είναι απλώς κάτι που συνδέεται με τον πολιτισμό μας και πολλοί πολιτισμοί έχουν τις δικές τους παραδόσεις. Σήμερα, κάνουμε ένα ταξίδι στον κόσμο και βλέπουμε πώς οι άνθρωποι κάνουν έναν διάλειμμα για καφέ…

    Buna Tetu, Αιθιοπία
    [​IMG]

    Στην Αιθιοπία, το Buna Tetu, που σημαίνει “ποτό καφές” και είναι το όνομα για την τελετή που μπορεί να διαρκέσει μέχρι τρεις ώρες για να προετοιμαστεί – και συμβαίνει τρεις φορές την ημέρα. Το Buna Tetu είναι μια στιγμή κοινωνικοποίησης και ένα σημαντικό κομμάτι του πολιτισμού. Η τελετή εκτελείται από μια γυναίκα και ξεκινάει με μια τελετουργία που απομακρύνει τα κακά πνεύματα. Αποτελείται από το ψήσιμο των ακατέργαστων κόκκων καφέ μέχρι το ψήσιμο τους του ροφήματος. Όταν ο καφές σερβίρεται, αν υπάρχει μικρό παιδί, θα εξυπηρετήσει τον πιο ηλικιωμένο στην τελετή και στη συνέχεια η οικοδέσποινα θα εξυπηρετήσει την υπόλοιπη οικογένεια ή τους επισκέπτες. Οι επισκέπτες πίνουν έως και τρία φλιτζάνια καφέ.

    Fika, Σουηδία
    [​IMG]

    Στη Σουηδία, το Fika είναι ένα καθημερινό διάλειμμα για καφέ. Οι εργαζόμενοι στο γραφείο έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να απολαύσουν κάτι γλυκό με τη μορφή ζύμης. Είναι μια ευκαιρία οι άνθρωποι να πάρουν το χρόνο τους, να χαλαρώσουν, να κοινωνικοποιηθούν και να απολαύσουν τον καφέ τους.

    Merienda, Λατινική Αμερική
    [​IMG]

    Είναι ακόμα ένα διάλειμμα για καφέ αν και δεν πίνουν πάντα καφέ. Το Merienda μπορεί να είναι το απογευματινό τσάι ή το διάλειμμα για καφέ σε ορισμένα μέρη της Λατινικής Αμερικής. Είναι ένα μικρό γεύμα μεταξύ μεσημεριανού και δείπνου. Μια παραδοσιακή αργεντινή merienda μπορεί να αποτελείται από έναν καφέ με γάλα και κρουασάν, τσάι με γάλα και τοστ ή ζεστό γάλα με ένα κομμάτι σοκολάτας να βυθίζεται σε αυτό.

    Gabelfrühstück, Αυστρία, Γερμανία
    [​IMG]

    Σε χώρες όπως η Αυστρία και η Γερμανία, το Gabelfrühstück είναι ένα δεύτερο πρωινό. Το πρώτο πρωινό που καταναλώνεται πριν από την εργασία είναι γρήγορο και πιο πρόχειρο – ίσως καφές και ένα φρούτο ή γλυκό – αλλά μεταξύ 10 και 11 μ.μ., η παράδοση θέλει οι άνθρωποι να πίνουν άλλον έναν καφέ με περισσότερο φαγητό.

    Smoko, Νέα Ζηλανδία
    [​IMG]

    Όταν οι εργάτες κέρδισαν το δικαίωμα για απογευματινά και πρωινά διαλείμματα, αυτά έγιναν γνωστά ως smokos στη Νέα Ζηλανδία – ένα διάλειμμα για καφέ ή τσάι, συχνά συνοδευμένο από ένα τσιγάρο.





    - ψηφίζω . . . Gabelfrühstück :)
     
    vet and felixxx like this.

Μοιραστείτε τη σελίδα