Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.456
Reaction score
50.606
Διάλειμμα για καφέ στον κόσμο!

Οι λάτρεις του καφέ είναι ενθουσιασμένοι με πρόσφατες μελέτες που δείχνουν ότι η κατανάλωση καφέ μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Τρία φλιτζάνια την ημέρα μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου από παθήσεις όπως καρδιακή και νεφρική νόσος, εγκεφαλικό επεισόδιο, διαβήτης, και καρκίνος. Εντούτοις, δεν είμαστε λάτρεις του καφέ επειδή πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσει να ζήσουμε περισσότερο. Είμαστε επειδή αυτό το ζεστό ρόφημα μάς βοηθά να ξυπνήσουμε ή να μείνουμε ξύπνιοι, επειδή απολαμβάνουμε τη γεύση του, επειδή είναι απλώς κάτι που συνδέεται με τον πολιτισμό μας και πολλοί πολιτισμοί έχουν τις δικές τους παραδόσεις. Σήμερα, κάνουμε ένα ταξίδι στον κόσμο και βλέπουμε πώς οι άνθρωποι κάνουν έναν διάλειμμα για καφέ…

Buna Tetu, Αιθιοπία


Στην Αιθιοπία, το Buna Tetu, που σημαίνει “ποτό καφές” και είναι το όνομα για την τελετή που μπορεί να διαρκέσει μέχρι τρεις ώρες για να προετοιμαστεί – και συμβαίνει τρεις φορές την ημέρα. Το Buna Tetu είναι μια στιγμή κοινωνικοποίησης και ένα σημαντικό κομμάτι του πολιτισμού. Η τελετή εκτελείται από μια γυναίκα και ξεκινάει με μια τελετουργία που απομακρύνει τα κακά πνεύματα. Αποτελείται από το ψήσιμο των ακατέργαστων κόκκων καφέ μέχρι το ψήσιμο τους του ροφήματος. Όταν ο καφές σερβίρεται, αν υπάρχει μικρό παιδί, θα εξυπηρετήσει τον πιο ηλικιωμένο στην τελετή και στη συνέχεια η οικοδέσποινα θα εξυπηρετήσει την υπόλοιπη οικογένεια ή τους επισκέπτες. Οι επισκέπτες πίνουν έως και τρία φλιτζάνια καφέ.

Fika, Σουηδία


Στη Σουηδία, το Fika είναι ένα καθημερινό διάλειμμα για καφέ. Οι εργαζόμενοι στο γραφείο έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να απολαύσουν κάτι γλυκό με τη μορφή ζύμης. Είναι μια ευκαιρία οι άνθρωποι να πάρουν το χρόνο τους, να χαλαρώσουν, να κοινωνικοποιηθούν και να απολαύσουν τον καφέ τους.

Merienda, Λατινική Αμερική


Είναι ακόμα ένα διάλειμμα για καφέ αν και δεν πίνουν πάντα καφέ. Το Merienda μπορεί να είναι το απογευματινό τσάι ή το διάλειμμα για καφέ σε ορισμένα μέρη της Λατινικής Αμερικής. Είναι ένα μικρό γεύμα μεταξύ μεσημεριανού και δείπνου. Μια παραδοσιακή αργεντινή merienda μπορεί να αποτελείται από έναν καφέ με γάλα και κρουασάν, τσάι με γάλα και τοστ ή ζεστό γάλα με ένα κομμάτι σοκολάτας να βυθίζεται σε αυτό.

Gabelfrühstück, Αυστρία, Γερμανία


Σε χώρες όπως η Αυστρία και η Γερμανία, το Gabelfrühstück είναι ένα δεύτερο πρωινό. Το πρώτο πρωινό που καταναλώνεται πριν από την εργασία είναι γρήγορο και πιο πρόχειρο – ίσως καφές και ένα φρούτο ή γλυκό – αλλά μεταξύ 10 και 11 μ.μ., η παράδοση θέλει οι άνθρωποι να πίνουν άλλον έναν καφέ με περισσότερο φαγητό.

Smoko, Νέα Ζηλανδία


Όταν οι εργάτες κέρδισαν το δικαίωμα για απογευματινά και πρωινά διαλείμματα, αυτά έγιναν γνωστά ως smokos στη Νέα Ζηλανδία – ένα διάλειμμα για καφέ ή τσάι, συχνά συνοδευμένο από ένα τσιγάρο.





- ψηφίζω . . . Gabelfrühstück :)
 


Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.456
Reaction score
50.606
Πρωτότυποι τρόποι σερβιρίσματος!


Το σερβίρισμα σε ένα εστιατόριο είναι από τα βασικά πλεονεκτήματα, που μπορεί να απογειώσει ένα πιάτο ή να το υποβαθμίσει. Και δεν μιλάμε μόνο για όμορφα διακοσμημένα σερβίτσια ή πολυτελή μαχαιροπίρουνα… Σημασία εδώ παίζει η έξυπνη ιδέα που θα κάνει τη διαφορά. Έτσι οι σεφ προσπαθούν να εντυπωσιάσουν τους επισκέπτες τους επιλέγοντας πρωτότυπους τρόπους για να παρουσιάσουν το φαγητό και να το σερβίρουν μέσα σε αντικείμενα που θα προκαλέσουν -το λιγότερο- την προσοχή τους…

1. Χωριάτικη σαλάτα . . . :lol::lol::lol:

2. Καφές σε καρότο

3. Πρωινό σε φτυάρι

4. Παγωμένος καφές με γλυκά

5. Κροκέτες σε παπούτσι

6. Χυμός πορτοκάλι

7. Ψημένο τυρί & ψωμί σε φάκα

8. Ψωμιέρα σε καπέλο




- πρώτο εξαιρετικά αφιερωμένο στον κ Abcd . . . Γιώργο οι καιροί αλλάζουν :rolleyes:
 

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Administrator
Μηνύματα
46.964
Reaction score
23.740
Σήμερα το μενού έχει φιλέτο κότας με ψητές μελιτζάνες και μανιτάρια, τα οποία θα κοπούν σε κυβάκια και θα πέσουν μέσα σε μπολ με καστανό ρύζι.
 


Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.456
Reaction score
50.606
Σήμερα το μενού έχει φιλέτο κότας με ψητές μελιτζάνες και μανιτάρια, τα οποία θα κοπούν σε κυβάκια και θα πέσουν μέσα σε μπολ με καστανό ρύζι.
- είσθε ''κυβιστής'' . . . .https://el.wikipedia.org/wiki/Κυβισμός . . σας είχα ψυχεδελικόν :thumbsdown:
 







Pin

Θεΐτσα
Μηνύματα
8.036
Reaction score
4.439
Αν κρίνω από το χρώμα, είναι με ψωμί , όχι με πατάτα. Σωστά;
Με ψωμί είναι. Η μάνα μου την έφτιαξε εχθές γιατί είχαμε παντζάρια.
Το λάδι όντως παράπεσε ... αλλά είναι πολύ ελαφρύ.
Το ψάρι ήταν τόσο νόστιμο που το έφαγα με λίγη ντοματοσαλάτα. Την σκορδαλιά δεν την ακούμπησα.
 


Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
30.224
Reaction score
27.789
Ωραίο ψάρι ο μπακαλιάρος.

Σαν εκείνο το ποίημα που έγινε τραγούδι:

"Από την πόρτα σου περνώ και τηγανίζεις ψάρια............"
 
  • Like
Reactions: Pin







Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.600
Μηνύματα
2.867.443
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top