Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

D

Deleted member 23222

Guest
με ρακι....ουζο??? Το εφερε φιλος απο Κωσταντινουπολη.

View attachment 107547
Είναι πολύ κοινότυπο, το διαφημίζουν παντού, κάποτε που το είχα δοκιμάσει, μου φάνηκε...απαράδεκτο.
Ελπίζω να μην σου άρεσε κι εσένα, απλά για τη δοκιμή...;)
Αυτό εννοείς ε;

View attachment 107582
Όχι ρε...
Εννοεί μπουγάτσα με κρέας, χωρίς το φύλλο...



@argi


Ρε Αργύρη, ελαιόλαδο βάζεις στο Κινέζικο και μας το παίζεις και ειδήμων??:p

Φτιάξε μακαρόνια με κιμά ρε...:D:D
 
Last edited by a moderator:

Μηνύματα
4.419
Reaction score
14.360
Αυτό εννοείς ε;

View attachment 107582
Χα Χα..
Εντάξει ξέρω εσείς οι βόρειοι τα λέτε αλλιώς.. ;)
Τήν έχω πατήσει αρκετές φορές όταν ανεβαίνω πάνω κ πάμε με τον φίλο μου κ τρώμε..
Κ με την μπουγάτσα το παθαίνω αυτό.. :D
 


Μηνύματα
6.906
Reaction score
5.786
Είναι πολύ κοινότυπο, το διαφημίζουν παντού, κάποτε που το είχα δοκιμάσει, μου φάνηκε...απαράδεκτο.
Ελπίζω να μην σου άρεσε κι εσένα, απλά για τη δοκιμή...;)
Δεν τρελλαθηκα κιολας. Τιποτα ιδιαιτερο.
 




D

Deleted member 23222

Guest
Μια ταπεινή κρεατόσουπα ,χειμερινή ,με μοσχάρι,καρότο ,κρεμμύδι,πατάτες,μόνο καπνιστή γλυκιά πάπρικα και σπόρους από σέλινο.
Βοήθησαν η σάλτσα σόγιας , η Worchester και ελάχιστο λεμόνι.

Καλή βγήκε...
B7CF1C65-037A-4BFB-A290-5B0359C6899F.jpeg
 


D

Deleted member 23222

Guest
Έχει και κριθαράκι ή με γελούν τα μάτια μου; Και αν ναι, ταιριάζει με τις πατάτες;
Έχει αλλά λίγο.
Στη πραγματικότητα οι πατάτες είχαν περισσέψει από το μεσημέρι ως απλά βραστές.
Τις μπουμπούνησα μέσα να μη πάνε χαμένες.
Συνολικά όμως είχε αρκετό ζουμί.
 


argi

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
30.024
Reaction score
6.876
Δεν ξέρεις εσύ ρε...

o αργυρης προτεινει ....................δεν επιβαλει......ουτε κανει την ακριδα.....σε καθε ευκαιρια........
ο καθενας μαγειρευει και μαγευρευεται κατα βουληση................
 



Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
30.222
Reaction score
27.786
Η καρμπονάρα θα έπρεπε να έχει κι άλλη κρέμα - σάλτσα, να είναι πιο πλούσια.
Τι τσιγγουνιές κάνεις εκεί.
Ρίξε πράμα να το βλέπεις και να το χαίρεσαι.
Και το κεφαλοτύρι από πάνω;
Που είναι;
 

Μηνύματα
16.478
Reaction score
30.451
o αργυρης προτεινει ....................δεν επιβαλει......ουτε κανει την ακριδα.....σε καθε ευκαιρια........
ο καθενας μαγειρευει και μαγευρευεται κατα βουληση................
Πω πωωω...πολύ παρεξηγιάρα είσαι..!:p
 

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.299
Reaction score
93.803
Η καρμπονάρα θα έπρεπε να έχει κι άλλη κρέμα - σάλτσα, να είναι πιο πλούσια.
Τι τσιγγουνιές κάνεις εκεί.
Ρίξε πράμα να το βλέπεις και να το χαίρεσαι.
Και το κεφαλοτύρι από πάνω;
Που είναι;
Η καρμπονάρα δεν χρειάζεται να κολυμπάει.
 

argi

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
30.024
Reaction score
6.876
καθε πιατο γινεται με τις αναγκες του καθε <χρηστη>........αλλοι το κανουν μοντ μπλανκ απο το πολυ τυρι
αλλοι θελουν τοσο οσο.
Περα του πρεφερενς.......αν βρεις φρεσκο ιταλικο ή γαλλικο τυρι (ψιλοσκληρο)(παρμαζανα-Saint Nectaire, Auvergne)
(ταπεινη μου αποψη ) την απογειωνεις ...γενικα το τυρι .........ανεβαζει......
Ποσο τυρι ? τοσο ωστε να μην καλυπτει την γευση του κρεατος.........
(προσωπικα παλι) του κανω λευκανση .......σχεδον...........και οχι μονο απο πανω....αλλα παντου...και ανακατεμα...μεχρι να γινει μαστελο το τυρι.........
 

D

Deleted member 23222

Guest
καθε πιατο γινεται με τις αναγκες του καθε <χρηστη>........αλλοι το κανουν μοντ μπλανκ απο το πολυ τυρι
αλλοι θελουν τοσο οσο.
Περα του πρεφερενς.......αν βρεις φρεσκο ιταλικο ή γαλλικο τυρι (ψιλοσκληρο)(παρμαζανα-Saint Nectaire, Auvergne)
(ταπεινη μου αποψη ) την απογειωνεις ...γενικα το τυρι .........ανεβαζει......
Ποσο τυρι ? τοσο ωστε να μην καλυπτει την γευση του κρεατος.........
(προσωπικα παλι) του κανω λευκανση .......σχεδον...........και οχι μονο απο πανω....αλλα παντου...και ανακατεμα...μεχρι να γινει μαστελο το τυρι.........
Μας δουλεύεις ρε;;;:D
Άπό το Κινέζικο που σε έμαθε σπεσιαλίστας και τελικά μας βγήκες με μια πιο...εθνίκ προσέγγιση, τώρα έπιασες και τη καρμπονάρα;:D

Ανάργυρε Ανάργυρε...κι εμένα μου αρέσει το τυρί, αλλά πάλι θα σου τη βγω γιατί μου αρέσουν περισσότερο τα Ελληνικά, πλην Παρμεζάνας βέβαια που είναι ΤΟΠ...
 

argi

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
30.024
Reaction score
6.876
δεν την βγαινεις σε κανενα
καθενας κανει κουμαντο στο πιατο του
Σαφως και τα ελληνικα τυρια ειναι τρομερα (με την καλη εννοια)
Ιταλικα εμαθα απο φιλο δασκαλο ιταλικων στην ελβετια (πλεον) και απο φιλες ιταλιδες.
εχω στο νου μου ..........αν μπορω να ανακατεβω υλικα απο διαφορετικες κουζινες
ειμαι σε καλο δρομο.....Γιατι ευκολα κανεις κοπι πειστ μια συνταγη...ή εστω την βελτιωνεις
Να την μπολιαζεις με συστατικα απο αλλες κουζινες ειναι απογειωση............
Σε αλλο μερος θα πουμε για ινδικα ..μεξικανικα και ισπανικα........πως φτιαχνουμε γνησια σαγκρια ..ας πουμε.......
Οπου γνησια την πιο γευστικη (αν μπορω να την πω ετσι)......απο πρωην εθελοντη απο την μουρθια..........
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.591
Μηνύματα
2.866.873
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top