argi
"Επαγγελματίας"
- Μηνύματα
- 30.024
- Reaction score
- 6.876
Kανε μια δοκιμη στο επομενο μισο.....
και μας λες αν σπασαν.....
και μας λες αν σπασαν.....
Το εχω αφησει αρκετο καιρο στην καταψυξη και δεν εχει μαλακωσει γιαυτο και εχω καταληξει στον παραπανω τροπο που εχω περιγραψει.Kανε μια δοκιμη στο επομενο μισο.....
και μας λες αν σπασαν.....
Ετσι και χτυπημα και καταψυξη.Και χτύπημα θέλει και κατάψυξη. Κάτι 2κιλα 2,5κιλα που είχα βγάλει εγώ τα άφησα (κατά λάθος) στον καταψύκτη ένα εξάμηνο και όταν τα φάγαμε ήταν γαμώ. Για να μαλακώσει πριν το ψήσεις υπάρχει κι άλλο κόλπο. Βράσιμο με λευκό κρασί κανα τέταρτο εικοσάλεπτο
Αυτον τον τροπο ακριβως περιγραφω ποιο πανω.Απο εκει και μετα ενας ιταλος μαγειρας...μου ειχε πει....
ψησιμο σε αλουμινιχαρτο ( να βρασει στο ζουμι του)
και μετα βγαζει να περασει μια στην φωτια......
και ετσι κανω..........
ταλιατα ειναι, φυσικα, ετσι ετοιμη ειναι παντα, χαρακτηριστικος τροπος κοπης.Τη μπριζόλα τη φέρνουν κομμένη;
Συνταγη για λουκανικαγια λέγε - για λέγε
γ'ρουνίσια;τα εντερα τα παιρνουμε απο ενα κρεοπωλειο
δεν βγαίνει αλμυρό, ε;230 γρ. αλατι
Τα εντερα δεν ειναι απο χοιρινο ειναι τεχνητα.γ'ρουνίσια;
δεν βγαίνει αλμυρό, ε;
Πόσο καιρό τα αφήνεις κρεμασμένα; πόσο καιρό διατηρούνται;
Τα εντερα δεν ειναι απο χοιρινο ειναι τεχνητα.
Παλια εβαζα ποιο λιγο αλατι αλλα δεν κρατουσαν πολυ καιρο και ενας κρεοπωλης μου ειπε να βαζω 28%αλατι και τα εκανα ετσι και δεν βγαινουν αλμυρα.
Τα αφηνω κρεμασμενα (αναλογα με την θερμοκρασια του χωρου) περιπου 3 μερες μεχρι να στεγνωσουν καλα και μετα τα βαζω στην καταψυξη.
[DOUBLEPOST=1545248025][/DOUBLEPOST]Τρώγονται και επί τόπου (μετά ψησίματος) ή πρέπει να μείνουν;
τότε έπρεπε να βάλεις κοντά 2 κιλά αλάτι για 7 κιλά χοιρινό28%αλατι
[DOUBLEPOST=1545248025][/DOUBLEPOST]
τότε έπρεπε να βάλεις κοντά 2 κιλά αλάτι για 7 κιλά χοιρινό
Λαθος διατυπωση ειναι 2.8% .[DOUBLEPOST=1545248025][/DOUBLEPOST]
τότε έπρεπε να βάλεις κοντά 2 κιλά αλάτι για 7 κιλά χοιρινό
Δεν καταλαβαινω τι ακριβως ρωτας αν εννοεις για το πρασσο το βαζουμε ωμο μεσα στο κρεας.και για πες που τα μαγειρευεις (λογο πρασσου)....