Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

argi

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
30.024
Reaction score
6.876
Kανε μια δοκιμη στο επομενο μισο.....
και μας λες αν σπασαν.....
 

Μηνύματα
2.308
Reaction score
2.420
Kανε μια δοκιμη στο επομενο μισο.....
και μας λες αν σπασαν.....
Το εχω αφησει αρκετο καιρο στην καταψυξη και δεν εχει μαλακωσει γιαυτο και εχω καταληξει στον παραπανω τροπο που εχω περιγραψει.
 

Μηνύματα
2.576
Reaction score
4.326
Και χτύπημα θέλει και κατάψυξη. Κάτι 2κιλα 2,5κιλα που είχα βγάλει εγώ τα άφησα (κατά λάθος) στον καταψύκτη ένα εξάμηνο και όταν τα φάγαμε ήταν γαμώ. Για να μαλακώσει πριν το ψήσεις υπάρχει κι άλλο κόλπο. Βράσιμο με λευκό κρασί κανα τέταρτο εικοσάλεπτο
 

argi

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
30.024
Reaction score
6.876
τα φρεσκα (οχι ψυγειου)
συνηθως εχουν φαει παγο μια δυο μερες....
εμενα πιθανο μου εχουν κατσει ευκολα.
Απο εκει και μετα ενας ιταλος μαγειρας...μου ειχε πει....
ψησιμο σε αλουμινιχαρτο ( να βρασει στο ζουμι του)
και μετα βγαζει να περασει μια στην φωτια......
και ετσι κανω..........
 

Μηνύματα
2.308
Reaction score
2.420
Και χτύπημα θέλει και κατάψυξη. Κάτι 2κιλα 2,5κιλα που είχα βγάλει εγώ τα άφησα (κατά λάθος) στον καταψύκτη ένα εξάμηνο και όταν τα φάγαμε ήταν γαμώ. Για να μαλακώσει πριν το ψήσεις υπάρχει κι άλλο κόλπο. Βράσιμο με λευκό κρασί κανα τέταρτο εικοσάλεπτο
Ετσι και χτυπημα και καταψυξη.
[DOUBLEPOST=1544988188][/DOUBLEPOST]
Απο εκει και μετα ενας ιταλος μαγειρας...μου ειχε πει....
ψησιμο σε αλουμινιχαρτο ( να βρασει στο ζουμι του)
και μετα βγαζει να περασει μια στην φωτια......
και ετσι κανω..........
Αυτον τον τροπο ακριβως περιγραφω ποιο πανω.
 










Μηνύματα
2.308
Reaction score
2.420
για λέγε - για λέγε
Συνταγη για λουκανικα

7 κιλα χοιρινο
1 κιλο πρασσα ψιλοκομμενα
3 κ.γλυκου μαυρο πιπερι
3 κ.σουπας κοκκινο γλυκο πιπερι
230 γρ. αλατι
5 κ. σουπας ριγανη
1 κ.σουπας μπουκοβο
1/2 κ. γλυκου μπαχαρι
χυμο 2 λεμονιων
250 γρ. μαυρο ξηρο κρασι
προεραιτικα ψιλοκομμενες φλουδες απο 3 πορτοκαλια.
τα εντερα τα παιρνουμε απο ενα κρεοπωλειο.
Καλη Επιτυχια :)
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.930
Reaction score
41.198
τα εντερα τα παιρνουμε απο ενα κρεοπωλειο
γ'ρουνίσια;

230 γρ. αλατι
δεν βγαίνει αλμυρό, ε;

Πόσο καιρό τα αφήνεις κρεμασμένα; πόσο καιρό διατηρούνται;
[DOUBLEPOST=1545247684][/DOUBLEPOST]Τρώγονται και επί τόπου (μετά ψησίματος) ή πρέπει να μείνουν;
 

Μηνύματα
2.308
Reaction score
2.420
γ'ρουνίσια;



δεν βγαίνει αλμυρό, ε;

Πόσο καιρό τα αφήνεις κρεμασμένα; πόσο καιρό διατηρούνται;
Τα εντερα δεν ειναι απο χοιρινο ειναι τεχνητα.
Παλια εβαζα ποιο λιγο αλατι αλλα δεν κρατουσαν πολυ καιρο και ενας κρεοπωλης μου ειπε να βαζω 28%αλατι και τα εκανα ετσι και δεν βγαινουν αλμυρα.
Τα αφηνω κρεμασμενα (αναλογα με την θερμοκρασια του χωρου) περιπου 3 μερες μεχρι να στεγνωσουν καλα και μετα τα βαζω στην καταψυξη.
 


melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.930
Reaction score
41.198
Τα εντερα δεν ειναι απο χοιρινο ειναι τεχνητα.
Παλια εβαζα ποιο λιγο αλατι αλλα δεν κρατουσαν πολυ καιρο και ενας κρεοπωλης μου ειπε να βαζω 28%αλατι και τα εκανα ετσι και δεν βγαινουν αλμυρα.
Τα αφηνω κρεμασμενα (αναλογα με την θερμοκρασια του χωρου) περιπου 3 μερες μεχρι να στεγνωσουν καλα και μετα τα βαζω στην καταψυξη.
Τρώγονται και επί τόπου (μετά ψησίματος) ή πρέπει να μείνουν;
[DOUBLEPOST=1545248025][/DOUBLEPOST]
28%αλατι
τότε έπρεπε να βάλεις κοντά 2 κιλά αλάτι για 7 κιλά χοιρινό :o :idk:
 

Μηνύματα
2.308
Reaction score
2.420
[DOUBLEPOST=1545248025][/DOUBLEPOST]

τότε έπρεπε να βάλεις κοντά 2 κιλά αλάτι για 7 κιλά χοιρινό :o :idk:
[DOUBLEPOST=1545248025][/DOUBLEPOST]

τότε έπρεπε να βάλεις κοντά 2 κιλά αλάτι για 7 κιλά χοιρινό :o :idk:
Λαθος διατυπωση ειναι 2.8% .

Αφου στεγνωσουν τρωγονται κανονικα.
[DOUBLEPOST=1545248983][/DOUBLEPOST]
και για πες που τα μαγειρευεις (λογο πρασσου)....
Δεν καταλαβαινω τι ακριβως ρωτας αν εννοεις για το πρασσο το βαζουμε ωμο μεσα στο κρεας.
 
Last edited:


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.607
Μηνύματα
2.867.600
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top