minas
Πισιά
- Μηνύματα
- 3.927
- Reaction score
- 3.731
https://en.wikipedia.org/wiki/Greater_cane_ratψάχνω να βρω τι είναι το grasscutter και ο γκούγκλης μου βγάζει χλοοκοπτικό...huskvarna ρε φίλε!
άμα φας τέτοιο delicacy πες μας πως ήτανε
https://en.wikipedia.org/wiki/Greater_cane_ratψάχνω να βρω τι είναι το grasscutter και ο γκούγκλης μου βγάζει χλοοκοπτικό...huskvarna ρε φίλε!
άμα φας τέτοιο delicacy πες μας πως ήτανε
μου άνοιξε η όρεξη #not
Δεν έχω φάει, αλλά το έχω κάνει...δώρο στον πιστό μου οδηγό, μια που πωλούνται ακριβώς όπως τα βλέπεις (δηλαδή πρέπει να το γδάρεις),ψάχνω να βρω τι είναι το grasscutter και ο γκούγκλης μου βγάζει χλοοκοπτικό...huskvarna ρε φίλε!
άμα φας τέτοιο delicacy πες μας πως ήτανε
To πιλάφι σου είναι δια το peos διότι από ότι βλέπω είναι κοντό, κάνει για σούπες.Έριξα δύο μπιφτέκια στο ταψί με λαδόκολλα και μετά στον φούρνο.
Πριν το ψήσιμο.
View attachment 121560
Μετά το ψήσιμο, το οποίο ήταν διάρκειας 35 λεπτών.
View attachment 121561
Έκανα και απόπειρα για πιλάφι, αλλά μου βγήκε πάλι γαμωπίλαφο. Όχι γαμοπίλαφο.
Δεν ξέρω γιατί, ενώ ακολούθησα την συνταγή πιστά, μου βγήκε λίγο λαπάς.
Βέβαια και πάλι ήταν νόστιμο, αλλά όχι σπυρωτό.
Η συνταγή έλεγε ότι θα είναι έτοιμο όταν κάνει επάνω στην επιφάνεια τρυπίτσες.
Αλλά παρά τις χαριτωμένες τρυπίτσες δεν πέτυχε, αλλά το έφαγα. Και στην γάτα άρεσε, οπότε εγκρίνεται.
Το γαμωπίλαφο.
Κι όμως το ξέπλυνα πολύ καλά και έριξα στην κατσαρόλα 2 ½ κούπες νερό με μία κούπα ρύζι.To πιλάφι σου είναι δια το peos διότι από ότι βλέπω είναι κοντό, κάνει για σούπες.
Θα πάρεις ρύζι μακρύ, καλύτερο όλων το μπασμάτι.
Καλό είναι να το ξεπλένεις με νερό στη βρύση, μέχρι να "απογαλακτιστεί" το χρώμα του νερού( χάνει άμυλο που το "λασπώνει")
Μετά μετράς νερό με ρύζι σε αναλογία 2:1, άσε τι λένε διάφοροι, και το...βράζεις, χωρίς ανακάτεμα.
Είναι έτοιμο, όταν κάνει όντως τρυπίτσες, και δεν έχει ίχνος νερού (μη φοβάσαι-δεν θα κολλήσει),ακόμα και αν μετακινήσεις την κατσαρόλα πέρα-δώθε.
ΥΓ. Καλύτερο ακόμα γίνεται αν το ζεματίζεις με ελάχιστο λάδι, πριν ρίξεις το νερό.
Που να δεις βάτραχο...Οχι ρε παιδια ! ειναι τοσο μεγαλα ?
ΜΑ οι τύποι δεν το έγδαραν!!!! Το έριξαν στη φωτιά και το καψάλισαν μόνο να καούν οι τρίχες και μετά το ρίξαν μέσα στην κατσαρόλα με το δέρμα και τις καψαλισμένες τρίχες, το αρούρι ρε φίλε!!!! Και ο άλλος το 'φαγε ετσά!(δηλαδή πρέπει να το γδάρεις),
...αν δοκιμαζες να ταΐσεις τον λαπά σε κανένα σαλίγκαρο;Κι όμως το ξέπλυνα πολύ καλά και έριξα στην κατσαρόλα 2 ½ κούπες νερό με μία κούπα ρύζι.
Αλλά το ρύζι έγραφε "Καρολίνα"
Μάλλον δεν κάνει για πιλάφι, όπως λες, αλλά για σούπες.
Πάντως είναι όντως νόστιμο.
Έριξα κι έναν κύβο κνορ βοδινό όμως.
Η Καρολίνα κάνει για πιλάφι, έστω και με προσοχή.Κι όμως το ξέπλυνα πολύ καλά και έριξα στην κατσαρόλα 2 ½ κούπες νερό με μία κούπα ρύζι.
Αλλά το ρύζι έγραφε "Καρολίνα"
Μάλλον δεν κάνει για πιλάφι, όπως λες, αλλά για σούπες.
Πάντως είναι όντως νόστιμο.
Έριξα κι έναν κύβο κνορ βοδινό όμως.
Φαντάσου τώρα το πιο κάτω...ΜΑ οι τύποι δεν το έγδαραν!!!! Το έριξαν στη φωτιά και το καψάλισαν μόνο να καούν οι τρίχες και μετά το ρίξαν μέσα στην κατσαρόλα με το δέρμα και τις καψαλισμένες τρίχες, το αρούρι ρε φίλε!!!! Και ο άλλος το 'φαγε ετσά!
Νόμιζα ότι τα άντεχα όλα, και έχω δοκιμάσει διάφορα περίεργα, δεν έχω αηδιάσει ακόμα και στη θέα των κατσαριδοειδών που τρώνε οι σχιστομάτηδες αλλά τούτο δω με το καψαλισμένο τρίχωμα με ανακάτεψε λέμε.
Σου ξαναλέω μπράβο! Ήρωας!!!!Η Καρολίνα κάνει για πιλάφι, έστω και με προσοχή.
Kάποια παπαρίτσα έκανες με το νερό, εγώ το βλέπω πολύ...
[DOUBLEPOST=1553101002][/DOUBLEPOST]
Φαντάσου τώρα το πιο κάτω...
Έχουμε ΠΛΗΡΩΣΕΙ ντόπιους "μορφωμένους" που μπορούν να επηρεάσουν κάπως την κοινή γνώμη των χωρικών, να τους κουβεντιάζουν ώστε να πάψουν να μας βάζουν...φωτιά στην περιοχή (όπου είναι μια περιοχή με πολλές μονάδες παραγωγής ενέργειας) για να μην καούμε αφενός αλλα και για να μην ανατιναχθεί καμιά δεξαμενή στον αέρα, αφετέρου.
Ο λόγος είναι ότι όταν σφίγγουν οι πείνες (πχ η ψαριά της ημέρας δεν ήταν καλή), ξαμολιούνται και βάζουν φωτιά στα χωράφια σε μεγάλα μέτωπα, προκειμένου να παγιδευθούν και να καούν ζωντανά αυτά τα τρωκτικά...όπου τα μαζεύουν και τα τρώνε.
Τουλάχιστον η ζούγκλα (που πρακτικά αποψιλωμένο μερικώς τμήμα της είναι όλη η χώρα) και το κλίμα, έχουν τέτοια υγρασία που η πυρκαγιά όπως δυστυχώς την ξέρουμε στην Ελλάδα, είναι άγνωστο φαινόμενο.
Καίγονται τα πάντα, από σκουπίδια και ξερόχορτα, χωρίς καμία επίβλεψη απολύτως, γιατί πάντα σβήνει μόνη της...
Ηρωας ειμ' εγω απου τηνε βγανω με κονσερβες ... ο μερυντοτερς τρωει σκιας τσι ψαρουκλες του εδε 'παεΣου ξαναλέω μπράβο! Ήρωας!!!!
κάπου είχα δει τελευταία, στο νετφλιξ νομίζω σε ένα foodie επεισόδιο, που έβαζαν φωτιές κάτι γριές κάπου στην Αφρική και καιγόταν ο τόπος και πήγαιναν μετά και έβρισκαν κάτω από τη γη κάτι ερπετά (σαν μεγάλα ιγκουάνα, μικρά δεινοσαυράκια) και τα ξετρύπωναν και μετά τα έκαιγαν πάλι σε φωτιά έτσι όπως ήταν ολόκληρα για να τα φάνε. Γκουρμεδιά φαινόταν όλη η φάσηΟ λόγος είναι ότι όταν σφίγγουν οι πείνες (πχ η ψαριά της ημέρας δεν ήταν καλή), ξαμολιούνται και βάζουν φωτιά στα χωράφια σε μεγάλα μέτωπα, προκειμένου να παγιδευθούν και να καούν ζωντανά αυτά τα τρωκτικά...όπου τα μαζεύουν και τα τρώνε.
Κι όμως...είναι τόσο καλοπροαίρετοι...Σου ξαναλέω μπράβο! Ήρωας!!!!
Ένα θέμα εδώ, είναι ότι όλοι αυτοί οι λαοί "περνάνε" από το Α, κατευθείαν στο Ω...Τα βλέπω πάλι όλα αυτά, που τρώνε σαύρες, αρούρια και ότι βρουν και αναλογίζομαι πως τα κατάφεραν οι πρόγονοι μας ανά τους αιώνες να επιβιώσουν μέσα από τέτοιες συνθήκες και σιγά σιγά να φτιάξουν εργαλεία, τεχνολογία, τέχνες και να φέρουν τον κόσμο στο επίπεδο που το βρήκαμε εμείς σήμερα και εμείς με τη σειρά μας να ψηφίζουμε σύριζα ρε φίλε;
Δεν το χωράει ο νους.
Μακράν η καλύτερη κουζίνα EVER!Σπάει το “άβατο” της Αγιορείτικης Κουζίνας για τους Θεσσαλονικείς, καθώς από 19/03/2019 και για δύο εβδομάδες, θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν ειδικά μενού από την κουζίνα του Αγίου Όρους σε 17 από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης.
Καρπάτσιο αστακού με κρέμα μάραθου, χελιδονόψαρο με σπανακόρυζο, λαυράκι πρασοσέλινο και παντζαρόσουπα βελουτέ με καπνιστό χτένι και χαβιάρι, είναι μόνο τέσσερα από τα δεκάδες πιάτα που επέλεξαν να παρουσιάσουν τα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης που συμμετέχουν στο “Δεκαπενθήμερο Αγιορείτικης Κουζίνας”.
Επισημαίνει επίσης ότι «δίνεται η ευκαιρία σε αυτούς που προσπαθούν και θέλουν να αποφύγουν τα κρεατικά και τα γαλακτοκομικά την περίοδο της Σαρακοστής, να δοκιμάσουν φαγητά, από τις τρεις κατηγορίες του βιβλίου: λαδερά, ψάρια, θαλασσινά».
https://www.militaire.gr/spaei-to-quot-avato-quot-tis-agioreitikis-koyzinas/