Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;



Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
30.222
Reaction score
27.786
Έριξα δύο μπιφτέκια στο ταψί με λαδόκολλα και μετά στον φούρνο.


Πριν το ψήσιμο.

a.jpg


Μετά το ψήσιμο, το οποίο ήταν διάρκειας 35 λεπτών.

c.jpg



Έκανα και απόπειρα για πιλάφι, αλλά μου βγήκε πάλι γαμωπίλαφο. Όχι γαμοπίλαφο. :D
Δεν ξέρω γιατί, ενώ ακολούθησα την συνταγή πιστά, μου βγήκε λίγο λαπάς.
Βέβαια και πάλι ήταν νόστιμο, αλλά όχι σπυρωτό.
Η συνταγή έλεγε ότι θα είναι έτοιμο όταν κάνει επάνω στην επιφάνεια τρυπίτσες.
Αλλά παρά τις χαριτωμένες τρυπίτσες δεν πέτυχε, αλλά το έφαγα. Και στην γάτα άρεσε, οπότε εγκρίνεται.
Το γαμωπίλαφο. >:( >:(

b.jpg
 

D

Deleted member 23222

Guest
ψάχνω να βρω τι είναι το grasscutter και ο γκούγκλης μου βγάζει χλοοκοπτικό...huskvarna ρε φίλε!

άμα φας τέτοιο delicacy πες μας πως ήτανε :D
Δεν έχω φάει, αλλά το έχω κάνει...δώρο στον πιστό μου οδηγό:D, μια που πωλούνται ακριβώς όπως τα βλέπεις (δηλαδή πρέπει να το γδάρεις),
Ένα τέτοιο κοστίζει όσο 2,5 κοτόπουλα ή 1,5 κιλό μοσχάρι ή 3 ψαρούκλες (που τρώνε μέχρι σκασμού κυριολεκτικά, 6 άτομα), οπότε δεν βλέπω να το δοκιμάζω...οι ντόπιοι βέβαια, τρελαίνονται...

ΥΓ. Σε κάποιες άλλες "καντίνες" το πουλάνε και ψημένο, σε σχάρες μπαμπού, και περιποιημένο από τα...χεράκια τους, οπότε πάλι θέλει πολύ θάρρος και γερή κράση...
Έριξα δύο μπιφτέκια στο ταψί με λαδόκολλα και μετά στον φούρνο.


Πριν το ψήσιμο.

View attachment 121560

Μετά το ψήσιμο, το οποίο ήταν διάρκειας 35 λεπτών.

View attachment 121561


Έκανα και απόπειρα για πιλάφι, αλλά μου βγήκε πάλι γαμωπίλαφο. Όχι γαμοπίλαφο. :D
Δεν ξέρω γιατί, ενώ ακολούθησα την συνταγή πιστά, μου βγήκε λίγο λαπάς.
Βέβαια και πάλι ήταν νόστιμο, αλλά όχι σπυρωτό.
Η συνταγή έλεγε ότι θα είναι έτοιμο όταν κάνει επάνω στην επιφάνεια τρυπίτσες.
Αλλά παρά τις χαριτωμένες τρυπίτσες δεν πέτυχε, αλλά το έφαγα. Και στην γάτα άρεσε, οπότε εγκρίνεται.
Το γαμωπίλαφο. >:( >:(
To πιλάφι σου είναι δια το peos διότι από ότι βλέπω είναι κοντό, κάνει για σούπες.
Θα πάρεις ρύζι μακρύ, καλύτερο όλων το μπασμάτι.
Καλό είναι να το ξεπλένεις με νερό στη βρύση, μέχρι να "απογαλακτιστεί" το χρώμα του νερού( χάνει άμυλο που το "λασπώνει")
Μετά μετράς νερό με ρύζι σε αναλογία 2:1, άσε τι λένε διάφοροι, και το...βράζεις, χωρίς ανακάτεμα.
Είναι έτοιμο, όταν κάνει όντως τρυπίτσες, και δεν έχει ίχνος νερού (μη φοβάσαι-δεν θα κολλήσει),ακόμα και αν μετακινήσεις την κατσαρόλα πέρα-δώθε.

ΥΓ. Καλύτερο ακόμα γίνεται αν το ζεματίζεις με ελάχιστο λάδι, πριν ρίξεις το νερό.
 
Last edited by a moderator:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
30.222
Reaction score
27.786
To πιλάφι σου είναι δια το peos διότι από ότι βλέπω είναι κοντό, κάνει για σούπες.
Θα πάρεις ρύζι μακρύ, καλύτερο όλων το μπασμάτι.
Καλό είναι να το ξεπλένεις με νερό στη βρύση, μέχρι να "απογαλακτιστεί" το χρώμα του νερού( χάνει άμυλο που το "λασπώνει")
Μετά μετράς νερό με ρύζι σε αναλογία 2:1, άσε τι λένε διάφοροι, και το...βράζεις, χωρίς ανακάτεμα.
Είναι έτοιμο, όταν κάνει όντως τρυπίτσες, και δεν έχει ίχνος νερού (μη φοβάσαι-δεν θα κολλήσει),ακόμα και αν μετακινήσεις την κατσαρόλα πέρα-δώθε.

ΥΓ. Καλύτερο ακόμα γίνεται αν το ζεματίζεις με ελάχιστο λάδι, πριν ρίξεις το νερό.
Κι όμως το ξέπλυνα πολύ καλά και έριξα στην κατσαρόλα 2 ½ κούπες νερό με μία κούπα ρύζι.
Αλλά το ρύζι έγραφε "Καρολίνα"
Μάλλον δεν κάνει για πιλάφι, όπως λες, αλλά για σούπες.
Πάντως είναι όντως νόστιμο.
Έριξα κι έναν κύβο κνορ βοδινό όμως.
 


melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.912
Reaction score
41.174
(δηλαδή πρέπει να το γδάρεις),
ΜΑ οι τύποι δεν το έγδαραν!!!! Το έριξαν στη φωτιά και το καψάλισαν μόνο να καούν οι τρίχες και μετά το ρίξαν μέσα στην κατσαρόλα με το δέρμα και τις καψαλισμένες τρίχες, το αρούρι ρε φίλε!!!! Και ο άλλος το 'φαγε ετσά!
Νόμιζα ότι τα άντεχα όλα, και έχω δοκιμάσει διάφορα περίεργα, δεν έχω αηδιάσει ακόμα και στη θέα των κατσαριδοειδών που τρώνε οι σχιστομάτηδες αλλά τούτο δω με το καψαλισμένο τρίχωμα με ανακάτεψε λέμε.
 

Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
18.450
Reaction score
30.646
Κι όμως το ξέπλυνα πολύ καλά και έριξα στην κατσαρόλα 2 ½ κούπες νερό με μία κούπα ρύζι.
Αλλά το ρύζι έγραφε "Καρολίνα"
Μάλλον δεν κάνει για πιλάφι, όπως λες, αλλά για σούπες.
Πάντως είναι όντως νόστιμο.
Έριξα κι έναν κύβο κνορ βοδινό όμως.
...αν δοκιμαζες να ταΐσεις τον λαπά σε κανένα σαλίγκαρο;
 

D

Deleted member 23222

Guest
Κι όμως το ξέπλυνα πολύ καλά και έριξα στην κατσαρόλα 2 ½ κούπες νερό με μία κούπα ρύζι.
Αλλά το ρύζι έγραφε "Καρολίνα"
Μάλλον δεν κάνει για πιλάφι, όπως λες, αλλά για σούπες.
Πάντως είναι όντως νόστιμο.
Έριξα κι έναν κύβο κνορ βοδινό όμως.
Η Καρολίνα κάνει για πιλάφι, έστω και με προσοχή.
Kάποια παπαρίτσα έκανες με το νερό, εγώ το βλέπω πολύ...
[DOUBLEPOST=1553101002][/DOUBLEPOST]
ΜΑ οι τύποι δεν το έγδαραν!!!! Το έριξαν στη φωτιά και το καψάλισαν μόνο να καούν οι τρίχες και μετά το ρίξαν μέσα στην κατσαρόλα με το δέρμα και τις καψαλισμένες τρίχες, το αρούρι ρε φίλε!!!! Και ο άλλος το 'φαγε ετσά!
Νόμιζα ότι τα άντεχα όλα, και έχω δοκιμάσει διάφορα περίεργα, δεν έχω αηδιάσει ακόμα και στη θέα των κατσαριδοειδών που τρώνε οι σχιστομάτηδες αλλά τούτο δω με το καψαλισμένο τρίχωμα με ανακάτεψε λέμε.
Φαντάσου τώρα το πιο κάτω...

Έχουμε ΠΛΗΡΩΣΕΙ ντόπιους "μορφωμένους" που μπορούν να επηρεάσουν κάπως την κοινή γνώμη των χωρικών, να τους κουβεντιάζουν ώστε να πάψουν να μας βάζουν...φωτιά στην περιοχή (όπου είναι μια περιοχή με πολλές μονάδες παραγωγής ενέργειας) για να μην καούμε αφενός αλλα και για να μην ανατιναχθεί καμιά δεξαμενή στον αέρα, αφετέρου.

Ο λόγος είναι ότι όταν σφίγγουν οι πείνες (πχ η ψαριά της ημέρας δεν ήταν καλή), ξαμολιούνται και βάζουν φωτιά στα χωράφια σε μεγάλα μέτωπα, προκειμένου να παγιδευθούν και να καούν ζωντανά αυτά τα τρωκτικά...όπου τα μαζεύουν και τα τρώνε.

Τουλάχιστον η ζούγκλα (που πρακτικά αποψιλωμένο μερικώς τμήμα της είναι όλη η χώρα) και το κλίμα, έχουν τέτοια υγρασία που η πυρκαγιά όπως δυστυχώς την ξέρουμε στην Ελλάδα, είναι άγνωστο φαινόμενο.
Καίγονται τα πάντα, από σκουπίδια και ξερόχορτα, χωρίς καμία επίβλεψη απολύτως, γιατί πάντα σβήνει μόνη της...
 
Last edited by a moderator:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.724
Reaction score
83.480
Η Καρολίνα κάνει για πιλάφι, έστω και με προσοχή.
Kάποια παπαρίτσα έκανες με το νερό, εγώ το βλέπω πολύ...
[DOUBLEPOST=1553101002][/DOUBLEPOST]

Φαντάσου τώρα το πιο κάτω...

Έχουμε ΠΛΗΡΩΣΕΙ ντόπιους "μορφωμένους" που μπορούν να επηρεάσουν κάπως την κοινή γνώμη των χωρικών, να τους κουβεντιάζουν ώστε να πάψουν να μας βάζουν...φωτιά στην περιοχή (όπου είναι μια περιοχή με πολλές μονάδες παραγωγής ενέργειας) για να μην καούμε αφενός αλλα και για να μην ανατιναχθεί καμιά δεξαμενή στον αέρα, αφετέρου.

Ο λόγος είναι ότι όταν σφίγγουν οι πείνες (πχ η ψαριά της ημέρας δεν ήταν καλή), ξαμολιούνται και βάζουν φωτιά στα χωράφια σε μεγάλα μέτωπα, προκειμένου να παγιδευθούν και να καούν ζωντανά αυτά τα τρωκτικά...όπου τα μαζεύουν και τα τρώνε.

Τουλάχιστον η ζούγκλα (που πρακτικά αποψιλωμένο μερικώς τμήμα της είναι όλη η χώρα) και το κλίμα, έχουν τέτοια υγρασία που η πυρκαγιά όπως δυστυχώς την ξέρουμε στην Ελλάδα, είναι άγνωστο φαινόμενο.
Καίγονται τα πάντα, από σκουπίδια και ξερόχορτα, χωρίς καμία επίβλεψη απολύτως, γιατί πάντα σβήνει μόνη της...
Σου ξαναλέω μπράβο! Ήρωας!!!!
 

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Μηνύματα
8.074
Reaction score
14.058
συνταγη για ρυζι. 1 κουπα ρυζι ξεπλυμενο καλα να φυγει η ασπριλα, 2 κουπες νερο, μολις παρει βρασει κατεβαζουμε την φωτια. Το αφηνουμε να σιγοβραζει για 15 λεπτα περιπου. Οταν εχει πιει ολο το νερο δοκιμαζουμε. Αν κραταει πολυ ριχνουμε λιγο νερο ακομη. Στο τελος το αφηνουμε εκτος εστιας για 10 λεπτα σκεπασμενο με καθαρη πετσετα. καλη επιτυχια.
 


melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.912
Reaction score
41.174
Ο λόγος είναι ότι όταν σφίγγουν οι πείνες (πχ η ψαριά της ημέρας δεν ήταν καλή), ξαμολιούνται και βάζουν φωτιά στα χωράφια σε μεγάλα μέτωπα, προκειμένου να παγιδευθούν και να καούν ζωντανά αυτά τα τρωκτικά...όπου τα μαζεύουν και τα τρώνε.
κάπου είχα δει τελευταία, στο νετφλιξ νομίζω σε ένα foodie επεισόδιο, που έβαζαν φωτιές κάτι γριές κάπου στην Αφρική και καιγόταν ο τόπος και πήγαιναν μετά και έβρισκαν κάτω από τη γη κάτι ερπετά (σαν μεγάλα ιγκουάνα, μικρά δεινοσαυράκια) και τα ξετρύπωναν και μετά τα έκαιγαν πάλι σε φωτιά έτσι όπως ήταν ολόκληρα για να τα φάνε. Γκουρμεδιά φαινόταν όλη η φάση :laugh:
[DOUBLEPOST=1553102497][/DOUBLEPOST]το βρήκα, Αυστραλία ήταν, αβορίγινες


 

D

Deleted member 23222

Guest
Σου ξαναλέω μπράβο! Ήρωας!!!!
Κι όμως...είναι τόσο καλοπροαίρετοι...
Τα τρισχαριτωμένα αραπάκια, αλλά και οι μεγάλοι, πάντα σε χαιρετούν στο δρόμο, ενώ σε περιεργάζονται φυσικά με τεράστια περιέργεια...
Στην επαρχία δεν διανοούνται να σε κλέψουν ακόμα και αν λιποθυμούν από πείνα, ενώ στη πρωτεύουσα έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες ληστείες μετά φόνου.
Στις τράπεζες και στα ΑΤΜ ,όσοι φυσικά έχουν εισόδημα, δεν φοβούνται μην τους κλέψουν ή τους επιτεθούν...
Το λάθος που μπορεί να κάνει κάποιος εδώ, είναι να τους...βοηθήσει, κάτι που όμως όλοι κάνουμε όσο μπορούμε.
Ο λόγος είναι ότι εάν βοηθηθούν, στην αρχή θα σε γεμίσουν ευχές, αλλά μετά περιμένουν να το ξανακάνεις...γιατί αλλιώς θεωρούν ότι έπαψες να τους εκτιμάς, ή ότι έκαναν κάτι κακό, και τότε αλλάζουν στάση...μουτρώνουν.
Όσο δεν βοηθάς, είναι πάντα ευγενείς και πολύ περισσότερο αξιοπρεπείς, από ότι φαντάζεται κανείς από τη φτώχεια τους...

Είναι τελείως διαφορετικοί σε σχέση με κοντινούς λαούς πχ με τους Νιγηριανούς...;) τη μαφία της Αφρικής...
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.912
Reaction score
41.174
Τα βλέπω πάλι όλα αυτά, που τρώνε σαύρες, αρούρια και ότι βρουν και αναλογίζομαι πως τα κατάφεραν οι πρόγονοι μας ανά τους αιώνες να επιβιώσουν μέσα από τέτοιες συνθήκες και σιγά σιγά να φτιάξουν εργαλεία, τεχνολογία, τέχνες και να φέρουν τον κόσμο στο επίπεδο που το βρήκαμε εμείς σήμερα και εμείς με τη σειρά μας να ψηφίζουμε σύριζα ρε φίλε;
Δεν το χωράει ο νους.
 

D

Deleted member 23222

Guest
Τα βλέπω πάλι όλα αυτά, που τρώνε σαύρες, αρούρια και ότι βρουν και αναλογίζομαι πως τα κατάφεραν οι πρόγονοι μας ανά τους αιώνες να επιβιώσουν μέσα από τέτοιες συνθήκες και σιγά σιγά να φτιάξουν εργαλεία, τεχνολογία, τέχνες και να φέρουν τον κόσμο στο επίπεδο που το βρήκαμε εμείς σήμερα και εμείς με τη σειρά μας να ψηφίζουμε σύριζα ρε φίλε;
Δεν το χωράει ο νους.
Ένα θέμα εδώ, είναι ότι όλοι αυτοί οι λαοί "περνάνε" από το Α, κατευθείαν στο Ω...

Δεν υπάρχει παρελθόν, μνήμη (εμφανώς αποτυπωμένη κάπως πχ σε ένα μουσείο), δεν υπάρχει εξέλιξη στην κουλτούρα ή στον πολιτισμό, από τον πρωτογονισμό στην σύγχρονη εποχή, μέσα σε τριάντα-σαράντα χρόνια.
Παιδάκια τρέχουν σε πέτρες απολύτως ξυπόλητα, με την άνεση που εμείς κινούμαστε με τα air, σκαρφαλώνουν σε δέντρα (τροπικά χωρίς κλαδιά χαμηλά) με ταχύτητα ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ, πετάνε πέτρες να "κατεβάσουν" καμιά καρύδα που στέκεται ψηλά με μεγάλη επιτυχία ενώ δίπλα περνάνε άλλοι με το κινητό στο 3G, κλεμένα αυτοκίνητα από Αμερική, παμπάλαια Opel ταξί που ξερνάνε τόσο καυσαέριο, που χάνεις κυριολεκτικά το φως σου, ενώ μου έτυχε και μια αδέσποτη...ρόδα να γκελάρει στην "Εθνική" τους και να περνάει μισό μέτρο από το κολονάκι του συνοδηγού...μαζεύονται όλοι μαζί και θορυβούν ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ, πάντα σχεδόν υπάρχει και μια μικροφωνική όπου κάποιος έμμισθος κηρύττει μονίμως το ευαγγέλιο, ή ένας φαρμακοποιός καλεί τους αρρώστους να ψωνίσουν το ολόφρεσκο φάρμακο που μόλις κατασκεύασε,ενώ η βόλτα σου μπορεί να διανθίζεται από ωραιότατα μάμπα, από κάτι ερπετά μαύρα (άκακα υποτίθεται) με μήκος γύρω στο μέτρο, πλήθος από κατσίκια μινιατούρες, σκυλιά αδέσποτα μινιατούρες, κότες και κοκόρια, αγελάδες με κέρατα και καμπούρα,όλα τα οικόσιτα αμολυτά, κανείς δεν κλέβει την κότα του διπλανού, ενώ οι κότες και τα κατσίκια έχουν αναπτύξει μια τρομερή ικανότητα να αποφεύγουν τα αυτοκίνητα που δεν μπαίνουν καν στον κόπο να φρενάρουν στοιχειωδώς για να τα αποφύγουν, τερμίτες με φωλιές μεγαλύτερες από το μπόι σου, κουνούπια φουλ στην ελονοσία, και αν είσαι τυχερός, μπορεί να πετύχεις και καμιά ομάδα από μαιμούδες...

Όμως εδώ μαζεύεται σιγά σιγά, όλη η "ελίτ" του δυτικού πολιτισμού, μπας και φτιάξει το νέο Ελ Πάσο που θα της δώσει μερικά χρονάκια παράταση επιβίωσης...;)
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.453
Reaction score
50.588
Σπάει το “άβατο” της Αγιορείτικης Κουζίνας για τους Θεσσαλονικείς, καθώς από 19/03/2019 και για δύο εβδομάδες, θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν ειδικά μενού από την κουζίνα του Αγίου Όρους σε 17 από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης.

Καρπάτσιο αστακού με κρέμα μάραθου, χελιδονόψαρο με σπανακόρυζο, λαυράκι πρασοσέλινο και παντζαρόσουπα βελουτέ με καπνιστό χτένι και χαβιάρι, είναι μόνο τέσσερα από τα δεκάδες πιάτα που επέλεξαν να παρουσιάσουν τα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης που συμμετέχουν στο “Δεκαπενθήμερο Αγιορείτικης Κουζίνας”.

Επισημαίνει επίσης ότι «δίνεται η ευκαιρία σε αυτούς που προσπαθούν και θέλουν να αποφύγουν τα κρεατικά και τα γαλακτοκομικά την περίοδο της Σαρακοστής, να δοκιμάσουν φαγητά, από τις τρεις κατηγορίες του βιβλίου: λαδερά, ψάρια, θαλασσινά».


https://www.militaire.gr/spaei-to-quot-avato-quot-tis-agioreitikis-koyzinas/
 

Μηνύματα
4.419
Reaction score
14.360
Σπάει το “άβατο” της Αγιορείτικης Κουζίνας για τους Θεσσαλονικείς, καθώς από 19/03/2019 και για δύο εβδομάδες, θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν ειδικά μενού από την κουζίνα του Αγίου Όρους σε 17 από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης.

Καρπάτσιο αστακού με κρέμα μάραθου, χελιδονόψαρο με σπανακόρυζο, λαυράκι πρασοσέλινο και παντζαρόσουπα βελουτέ με καπνιστό χτένι και χαβιάρι, είναι μόνο τέσσερα από τα δεκάδες πιάτα που επέλεξαν να παρουσιάσουν τα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης που συμμετέχουν στο “Δεκαπενθήμερο Αγιορείτικης Κουζίνας”.

Επισημαίνει επίσης ότι «δίνεται η ευκαιρία σε αυτούς που προσπαθούν και θέλουν να αποφύγουν τα κρεατικά και τα γαλακτοκομικά την περίοδο της Σαρακοστής, να δοκιμάσουν φαγητά, από τις τρεις κατηγορίες του βιβλίου: λαδερά, ψάρια, θαλασσινά».


https://www.militaire.gr/spaei-to-quot-avato-quot-tis-agioreitikis-koyzinas/
Μακράν η καλύτερη κουζίνα EVER!
Οχι βέβαια από όλους..
Εχω γυρίσει σε πάρα πολλά μοναστήρια, κ είναι ανάλογα ποιός είναι υπεύθυνος εκείνη την εβδομάδα, ή τριήμερο ανάλογα με το "τυπικό" που τηρείται στο εκάστοτε μοναστήρι.
Σαφώς κ υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι δεν μαγειρεύουν κάτι ιδιαίτερο, αλλά ώς επί το πλείστον αν αφεθείς εκεί θα γυρίσεις τετράπαχος αντί να χάσεις κιλά!
Τα απλά αλάδωτα φαγητά τους δεν συγκρίνονται με τα καλύτερα λαδερά εδώ έξω, όποιος πρωτοκλασάτος ΣΕΦ κ να το έχει φτιάξει!
Οσο για τα ψωμιά τους..
Τι να πώ!
Τουλάχιστον 6 με 7 διαφορετικά είδη ψωμιού στην "τράπεζα"..
Κανένας χωριάτικος φούρνος δεν μπορεί να ζυμώσει τέτοιο ψωμί!
Μιλάμε να τρώς ψωμί 3 ημερών κ να είναι πιό φρέσκο κ γευστικό από ότι της ώρας εδώ έξω στους φούρνους!
Φυσικά συγκρίνω συγκεκριμένες συνταγές. (αλάδωτα,λαδερά,ψάρια, κλπ)
Η μαγειρική τους απλά δεν υπάρχει!!
Οσοι έχουν πάει γνωρίζουν τι εννοώ..
Εχουμε βρεθεί με άτομα που έχουν εστιατόρια κ εκλιπαρούσαν τον ηγούμενο να τους δώσει τις συνταγές!!
Αυτό φυσικά ισχύει για τους καλεσμένους & προσκυνητές..
Τους κοσμικούς δηλαδή.
Οι ίδιοι τρώνε πολύ πιό περιορισμένα κ απλά..
Τα περισσότερα δλδ που φτιάχνουν είναι για να περιποιηθούν τους προσκυνητές..
 
Last edited:




Τελευταια Μηνυματα

Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.590
Μηνύματα
2.866.677
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top