Τι θα φάτε σήμερα;

spylab

Wile E. Coyote Συντονιστής Θρησκευτικών
Μηνύματα
7.642
Reaction score
14.655

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
26.258
Reaction score
14.244
Για εσας θα την κανω σολα :p
Υπάρχει και το ενδιάμεσο μεταξύ ωμού και σόλας.
Το ψημένο. :)
Πρέπει να έχει και λίγο χρώμα το κρέας, δεν πρέπει;
Να δυο δικά μου παραδείγματα από χρώμα ψημένου κρέατος.

Στα κάρβουνα.
a.jpg


Στον φούρνο.
b.jpg


Πρέπει καμιά μέρα να σου κάνω κανένα μάθημα ψησίματος.
 

marydaughter

daughterforever
Μηνύματα
19.127
Reaction score
10.247
Ρεβύθια στο φούρνο.
Με καπνιστή πάπρικα.
Λίγη Δάφνη, φρέσκο κρεμμύδι , ξερό κρεμμύδι και πράσο.
Ελαφρύ βράσιμο και μια ώρα στο φούρνο με λεμόνι και λάδι και ζωμό.
Βγαίνουν πολύ ωραία έτσι!!

4F9501B0-578C-4B73-8CD3-F9DB85166971.jpeg

Post automatically merged:

Ευχαριστω πολύ,αλλά εγώ δεν δοκίμασα καν...

Λαχανακια Βρυξελλών, καθαρισμένα,βράζουν σε αλατισμένο νερό για 15 ‘.

Εν τω μεταξύ στο τηγάνι καραμελωνω κρεμμύδι και σκόρδο ψιλοκομμένα σε βούτυρο.Τα βγάζω.Στο ίδιο τηγάνι ψήνω τις φέτες Kasseler. Τις βγάζω από το τηγάνι.
Με 50 γρ. Βούτυρο και 50 γρ. Αλεύρι ξεκινω να φτιάχνω ένα ρου. Για υγρασία προσθέτω κρέμα γάλακτος φυτική με λίγο γάλα και το υπόλοιπο υγρό από το βρασμενο νερό των λάχανων και λίγοημιγλυκο άσπρο κρασί. η υφή στο τέλος θα είναι παχύρρευστη,καθώς προσθέτω κρέμα κίτρινου τυριού,κασέρι ( εγώ είχα ένα κομμάτι σκληρό ιταλικό κασερι — γραβιέρα καιGruyère Ελβετίας.

Στον πάτο του ταψιου είχα βάλει ροδελες από πατάτες και γλυκοπατάτες με αλατοπίπερο και λίγο βούτυρο και ψηνόνταν ενόσω έκανα τις πιο πάνω εργασίες.

Η σύνθεση είναι εύκολη: πάνω στις πατάτες τα λαχανάκια,οι ροδέλες κασελερ παραλληλα τοποθετημενες, λιγο κουκουνάρι ,αλάτι, πιπέρι,μοσχοκάρυδο στη σως και περιλούζω το μείγμα . Προσθετω λίγο τριμμένο κασέρι από πάνω και ψήνω για 20 λεπτά.

Τη γευση μπορώ να την φανταστώ ....γιατί ...ευτυχώς που προλαβα και το φωτογραφισα πριν μπει στον φουρνο - και μόλις βγήκε από αυτον.

( είχα και τρεις βρασμένες πατάτες από εχθές τις οποίες έκοψα σε ροδέλες και τις ανέμειξα με τη σως. Δεν την ονομάζω μπεσαμέλ διότι δεν είχε αυγά.)

Δεν πετάμε φαγητο.


View attachment 140664

Υ.Γ. Μου έκρυψαν μια γωνίτσα και μου τη δωρισαν τώρα για να δοκιμάσω.:whistling:

Υ.Γ.2 Ξέχασα να γράψω πως είχα ένα αχλάδι,το καθαρισα το έκοψα σε κύβους και το πέταξα κι αυτό μέσα στη σως προς το τέλος.Μου αρέσουν τα φρούτα στη μαγειρική.Πιστευα πως θα ταίριαζε στη γεύση και έτσι είναι όντως.Τωρα που τρώω το θυμήθηκα.
Σωτηράκη είσαι καλλιτέχνης.
Όμως οι ειδήμονες λένε ότι η μπεσαμέλ δεν πρέπει να έχει αυγά, οπότε μην την αδικείς τη δική σου.!!!
 
Last edited:




spylab

Wile E. Coyote Συντονιστής Θρησκευτικών
Μηνύματα
7.642
Reaction score
14.655
Που να κανω και Steak Tartare :p Ασε που το ενα εχει ξεματωσει σα να ηταν ζωντανο :)
 

Μηνύματα
159
Reaction score
229
Γύρος κοτόπουλο, εξαιρετικός στο ψήσιμο όχι κατεψυγμένο με τη πέτσα που έχουν σχεδόν όλοι.
Σαλάτα σεφ με ολόφρεσκα και στεγνά λαχανικά αλλά με μπόλικη σως, τη επόμενη φορά θα ζητήσω λιγότερη.
3 φορά παραγγέλνω από αυτούς και πραγματικά μπράβο τους, βρήκα επιτέλους ντελιβερι για τις δύσκολες μέρες!! :drinks:

View attachment 140448
Ποιοι είναι; γιατί μου αρέσει η σαλάτα του chef.
 






bretsos

Μπάμιας Ρεβιθούλης Ντοματούλης
Μηνύματα
1.935
Reaction score
6.400
Ποιοι είναι; γιατί μου αρέσει η σαλάτα του chef.
Σουβλότοπος λέγεται στο Κερατσίνι
Post automatically merged:

Κλεμενη φωτο - δυστυχως δεν μπορω να τους φτιαξω ...
View attachment 140794
Κολοκυθοανθοί ρε φίλε, τα ωραία τσι Κρήτης!!
 

xfader

Mine, All Mine
Administrator
Μηνύματα
22.233
Reaction score
31.879
Αξίζει, ή είναι πολύ "δήθεν";
Ποιοτικά είναι πολύ καλός ( για το είδος του) . Γευστικά πάνω από τον μέσο όρο. Τα έχω δοκιμάσει σχεδόν όλα. Τίποτα δεν ξεχωρίζει αλλά και τίποτα δεν είναι κακό.
 







Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
150.916
Μηνύματα
2.252.598
Members
34.311
Νεότερο μέλος
Angeloxenos
Top