Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.692
Reaction score
83.359
οι 2 σχολες πιτσας ειναι ιταλικη και καναδεζικη?
νομιζα ιταλικη αμερικανικη...
παντως την καλυτερη πιτσα την εχω φαει και στην ιταλια αλλα και στο λονδινο σε takeaway ενα κομματι πολυ μεγαλο απο ενα τεραστιο ταψι....εκπληκτικη νοστιμια και χωρις σαλτσα ντοματας αυτον τον πελτε που βαζουν στην ελλαδα γεματο ζαχαρη
Υπάρχει και η deep dish του Chicago που αν δεν έχεις τύψεις μετά είναι η πιο χορταστική και νόστιμη πρόταση. Απλά δεν υπάρχει στην αυθεντική ποιότητα και παρασκευή αλλού.

image.jpg
 


xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.692
Reaction score
83.359
Στο Bartoli's έχω περάσει υπέροχες βραδιές (ασχέτως αν μετά δεν μπορούσα να κοιμηθώ λόγω κραιπάλης...), καθώς ήταν το αγαπημένο μαγαζί για πίτσα ενός ντόπιου συνεργάτη μου. Φεύγαμε με πακέτα με τα κομμάτια που περίσσεψαν και τα τρώγαμε την άλλη μέρα για πρωινό.
 


rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.266
Reaction score
93.665
Πίτσα με Προσούτο Δράμας, porcini, πιπεριά, στο αγαπημένο μου μαγαζί "Margherita Pizza Artgianale" .

Υπάρχει και η deep dish του Chicago που αν δεν έχεις τύψεις μετά είναι η πιο χορταστική και νόστιμη πρόταση. Απλά δεν υπάρχει στην αυθεντική ποιότητα και παρασκευή αλλού.

Δέκα και τέταρτο το πρωί, ποιά pizzeria είναι ανοιχτή;

 

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
30.210
Reaction score
27.747
Σήμερα θα φάω μοσχαρίσιο χωριάτικο καβουρμά με αυγά, τριμμένο τυρί και πατάτες τηγανιτές.
Ξέρω είναι αμαρτία.
Μετά θα πάω να εξομολογηθώ.
Ίσως να βγάλω και φωτό για το αρχείο μου. :D
 

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
30.210
Reaction score
27.747
Άντε και η φωτο για το τέτοιο.

kavourmas.jpg


Τα τριμμένα τυριά (gouda, edam, cheddar) τελικά τα έκανα χώρια ένα σαγανάκι, ψωμί ζαπάτα, ντοματοσαλάτα με ελίτσες καλαμών.
Α και μια μπύρα ελληνική πιλς.
 






xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.692
Reaction score
83.359
Και λίγα λόγια για το 2ο Burger Fest που τελειώνει αύριο Κυριακή.

Είμαι λάτρης του καλού burger και γενικότερα όλων των απλών συνταγών που η τελειότητα στο αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση.

Δεν είχα πάει στην προηγούμενη διοργάνωση γιατί πίστευα ότι το επίπεδο ήταν χαμηλό. Και γενικά αποφεύγω τις ξενόφερτες εκδηλώσεις που έρχονται ως απομιμήσεις σε μία χώρα που δεν έχει την παράδοση και το επίπεδο του τόπου προέλευσης. Παρ' όλα αυτά, οι δύο περσινοί νικητές άνοιξαν το πολύ αξιόλογο The Big Kahuna στον Κεραμεικό και με εξέπληξαν ευχάριστα με τις γευστικές προσεγγίσεις τους.

Φέτος αποφάσισα να πνίξω την ξινίλα μου και να πάω στο φεστιβάλ για να διαπιστώσω δια ζώσης αν αξίζει τον κόπο.

Ερώτηση προς τη διοργάνωση: Γιατί να υπάρχει 5€ είσοδος για να μπεις σε ένα χώρο που θα πληρώσεις για να φας; Ναι, ξέρω έχει και καθημερινές συναυλίες (το βράδυ όμως) και διάφορες άλλες σάχλες για να "γεμίζει" το πρόγραμμα, με αποκορύφωμα ένα παζάρι με χειροποίητα χαϊμαλιά... Ο "κράχτης" όμως είναι το φαγητό, τα άλλα είναι περιττά και ανούσια.

Κι ερχόμαστε στα του φαγητού. Δεκαπέντε ελληνικά brands σε ισάριθμα διάσπαρτα κιόσκια πουλούν burgers όλων των ειδών με διάφορα ευφάνταστα ονόματα. Για άλλη μία φορά γίνεται φανερή η κατάχρηση του όρου angus για λόγους εντυπωσιασμού του αδαούς πελάτη (Γιάννο, με ακούς;;;; :D ). Μπορεί το μπιφτέκι να είναι angus και να είναι ...μάπα. Γιατί στο angus όπως και σε όλες τις ράτσες μοσχαριών υπάρχουν ποιοτικές βαθμίδες. Ένας έμμεσος τρόπος, εκτός της γεύσης, για να καταλάβουμε την ποιότητα angus που μας σερβίρουν είναι η τιμή. Prime ή choice grade angus με κάτω από 15€ δεν γίνεται εκτός κι αν ο καταστηματάρχης έχει λεφτά για πέταμα.

Τα 2/3 των ονομάτων τα είχα επισκεφτεί στα καταστήματά τους με ανάμεικτα συμπεράσματα. Δύο ήταν οι συμμετοχές που είχα ξεχωρίσει από πριν για να δοκιμάσω. Πρώτον, το Barbeque Franklyn Smokehouse που δεν διαθέτει ακόμα κατάστημα και, δεύτερον, το Mikaello της Γλυφάδας που μου είχε "ξεφύγει". Για το πρώτο είχα υψηλές προσδοκίες που δεν εκπληρώθηκαν, αν και ήταν από τις καλύτερες ελληνικές προτάσεις που έχω δοκιμάσει. Το δεύτερο ήταν απλά μέτριο με γεύση ουδέτερη και "ψεύτικη". Η πιο πληθωρική παρουσία ήταν αυτή του γνωστού κι αγαπημένου Juicy Grill του Χολαργού.

Συμπερασματικά, πολλή φασαρία για το τίποτα... Προσωπικά, θα επιθυμούσα να υπάρχουν και ποιοτικότερες προτάσεις, έστω σε ακριβότερες τιμές. Καλό είναι το ένα κλικ πάνω από τα fast foodάδικα, αλλά ακόμα καλύτερα είναι τα 2-3 κλικ. 8-)

fest.jpg
mikaello.jpg
franklyn.jpg
 

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
30.210
Reaction score
27.747
Πάντως το burger υποτίθεται ότι είναι κάτι που μπορείς να το φας δαγκώνοντάς το.
Αυτά τα τεράστια δεν μπορούν να φαγωθούν έτσι.
Πρέπει να τα βάλεις κάτω, να τα ανοίξεις και να τα τρως σαν μερίδα σε πιάτο.
Εκτός αν το στόμα σου ανοίγει αρκετά.
HIPPO.jpg
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.692
Reaction score
83.359
Πάντως το burger υποτίθεται ότι είναι κάτι που μπορείς να το φας δαγκώνοντάς το.
Αυτά τα τεράστια δεν μπορούν να φαγωθούν έτσι.
Πρέπει να τα βάλεις κάτω, να τα ανοίξεις και να τα τρως σαν μερίδα σε πιάτο.
Εκτός αν το στόμα σου ανοίγει αρκετά.
Στην πράξη το "πατάς" για να μικρύνει το πάχος του και το τρως. Αυτό που είδες στη photo μειώθηκε στο 1/3 του αρχικού μεγέθους.
Κάτι άλλα μεγαλύτερα είναι απλά για εντυπωσιασμό και όπως έγραψες πρέπει να τα διαλύσεις για να τα φας.
 


D

Deleted member 23222

Guest
Στην πράξη το "πατάς" για να μικρύνει το πάχος του και το τρως. Αυτό που είδες στη photo μειώθηκε στο 1/3 του αρχικού μεγέθους...
Και συνήθως μια τεράστια σταγόνα κέτσαπ προσγειώνεται στο πουκάμισο-μπλουζάκι,ενώ μετά έχεις να πας για κανα ποτάκι...

(Εφιαλτικό σενάριο εξόδου των 90's, όπου πήγαινε και για ποτάκι μετά...η ΕΣΣΟ μου):)
 



Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.438
Reaction score
50.515
Ρεκόρ Μεταλλίων και Διακρίσεων για τα κρασιά SEMELI

40 διακρίσεις σε 7 διεθνείς διαγωνισμούς για 9 ετικέτες ο απολογισμός του 2017




Έξι μετάλλια σε διαγωνισμούς οίνου παγκοσμίου επιπέδου έχει κατακτήσει μέσα στο 2017 ο λευκός ξηρός SEMELΙ ΑΕΤΗΕRIA 2016 (Μαλαγουζιά & Chardonnay), ενώ συνολικά τα βραβεία και οι διακρίσεις που απέσπασαν μέσα στη φετινή χρονιά οι εννέα ετικέτες του Κτήματος Σεμέλη έχουν φθάσει τα 40, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο!
Στον κορυφαίο διαγωνισμό στον κόσμο, τον DECANTER 2017, που διεξήχθη πρόσφατα στο Λονδίνο, απονεμήθηκε Χρυσό Μετάλλιο στο SEMELI THEA MANTINIA 2015 (Μοσχοφίλερο), ενώ οκτώ ακόμα διακρίσεις απέσπασαν τα κρασιά του Κτήματος.

Την ανώτατη διάκριση, ως "ο καλύτερος λευκός ξηρός οίνος", έχει κερδίσει ο ΟΡΕΙΝΟΣ ΗΛΙΟΣ ΛΕΥΚΟΣ 2016 (Μοσχοφίλερο & Sauvignon Blanc), ο οποίος ξεχώρισε στο διεθνή διαγωνισμό Challenge International Du Vin, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Γαλλία. Μαζί με το χρυσό μετάλλιο, ο ΟΡΕΙΝΟΣ ΗΛΙΟΣ ΛΕΥΚΟΣ έλαβε ένα από τα 12 Ειδικά Βραβεία που απονεμήθηκαν, καθώς απέσπασε την υψηλότερη βαθμολογία από όλους τους λευκούς οίνους που συμμετείχαν στο διεθνή διαγωνισμό.

Σε κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις έχουν διακριθεί επίσης, το SEMELI NEMEA GRANDE RESERVE 2012 και το SEMELI SAUVIGNON BLANC 2016 με 5 σημαντικά μετάλλια το καθένα.

SEMELI AETHERIA 2016

Το κρασί SEMELI AETHERIA 2016, προέρχεται από μία από τις πιο εμβληματικές αμπελουργικές ζώνες της Ελλάδος, την ορεινή Αιγιαλεία και τις ποικιλίες Μαλαγουζιά και Chardonnay. Εκεί στο ξέφωτο με το υψόμετρο των 900 μέτρων, όπου διασταυρώνονται η θαλάσσια αύρα του Κορινθιακού με τους δροσερούς αέρηδες και τα ρεύματα των φαραγγιών, δημιουργείται ένα μοναδικό οικοσύστημα - terroir που χαρίζει στο κρασί γευστική δύναμη και υπεροχή.

Η ποικιλία Μαλαγουζιά μαρτυρά την παρουσία της μέσα από αρώματα που θυμίζουν πράσινο μήλο, αχλάδι, πιπεριά και αρωματικά βότανα, ενώ ο πλούσιος όγκος και η άψογη γευστική ισορροπία με την τραγανή οξύτητα παραπέμπουν στο Chardonnay.

To κτήμα

Από το 1979, η Semeli αποτελεί μια από τις κορυφαίες ελληνικές οινοποιητικές μονάδες και μια από τις σπουδαιότερες αναπτυξιακές επενδύσεις στον τομέα του κρασιού στην Ελλάδα. Με βαθιές ρίζες σε μακραίωνες παραδόσεις και το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, δημιουργεί κρασιά εξαιρετικής ποιότητας, προσφέροντας στους λάτρεις του οίνου άριστη σχέση μεταξύ ποιότητας και τιμής.

Το ήπιο μεσογειακό κλίμα και το εξαιρετικό terroir, σε συνδυασμό με την εξειδικευμένη τεχνογνωσία των οινοποιών της και το αρμονικό ταίριασμα γηγενών και επιλεγμένων διεθνών ποικιλιών, συντελούν στην παραγωγή κρασιών με ιδιαίτερη προσωπικότητα, τα οποία έχουν κερδίσει την αναγνώριση των ειδικών και έχουν κατακτήσει τις καρδιές των φίλων του κρασιού σε όλο τον κόσμο.

Η Semeli έχει εγκαταστήσει από το 2003 ένα σύγχρονο οινοποιείο μέσα στον ποιοτικότερο αμπελώνα της Νεμέας, το Κούτσι, έχοντας δώσει από την αρχή μεγάλη έμφαση στην ήπια μεταχείριση της πρώτης ύλης και φυσικά στην παραγωγή ποιοτικών κρασιών.




http://www.tovima.gr/society/article/?aid=881862
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.558
Μηνύματα
2.864.330
Members
37.930
Νεότερο μέλος
l.koustimpis@visualacoust
Top