Τι κάρτα ήχου (?) για PC (2κάναλη)

Reaction score
1
Συγγνώμη αν το θέμα έχει ξανασυζητηθεί, αλλά δεν βρήκα κάτι τέτοιο.

Κύρια πηγή ήχου, είναι το PC μου. Χρησιμοποιώ 2 κανάλια μόνο.

Παλιά είχα έναν pentium 4, και η ενσωματωμένη κάρτα ήχου της motherboard ήταν άθλια (άκουγες ένα σωρό θορύβους, τον σκληρό που δούλευε, την μνήμη, το FSB τα πάντα). Πήρα όμως μια audigy 2 ZS και είδα τεράστια διαφορά.

Πλέον έχω μια p5e motherboard με τον ενσωματωμένο ήχο της, HD και όλα τα σχετικά, και ομολογώ ότι είναι πολύ καλύτερος απο τον ήχο της προηγούμενης motherboard.

Το ερώτημα είναι το εξής.
Αξίζει να πάρω μια κάρτα ήχου? Ή πλέον η ψαλίδα είναι τόσο μικρή που τίθεται θέμα. Σημειωτέον, το ψάχνω λίγο με τον ήχο παραπάνω, αλλά δεν είμαι κανάς ακραίος hifidelistas.

Τέλος αν είναι να πάρω κάποια κάρτα γιατί να δώσω 50-60€ για 7.1 και λοιπά κόλπα την στιγμή που δεν τα χρησιμοποιώ. Γιατί να μην δώσω τα 50-60€ σε μια κάρτα 2.1 που με κοινή λογική αν επικεντρωθεί σε 2 κανάλια θα βγάζει καλύτερα αποτελέσματα απο μια που (με τα ίδια λεφτά) σκορπίζεται σε 7 κανάλια.

Τι λέει η πείρα σας?

Reaction score
8
Κατ'αρχην δεν μας διευκρινιζεις τι καρτα θες απο πλευρας συνδεσμολογιας ( Pci - usb - firewire )
Και κατα δευτερο λογο σε ποσα χρηματα θες να κινηθεις. Αν μιλας παντως για 50-60Ε θα σου προτεινα να μεινεις με την on board καρτα σου.
Φιλικα
Β.Β

Reaction score
1
Νόμιζα ότι ήταν αυτονόητο ότι θα είναι PCI μιας κ δεν μιλάω για λαπτοπ αλλά για desktop. Απο εκεί κ πέρα ο ήχος που θα φεύγει απο την κάρτα θα είναι σε αναλογική μορφή και θα φτάνει στην είσοδο του ενισχυτή μου (κηνυγάω έναν μεταχειρισμένο NAD C370).

Και ναι μίλαγα για 50-60€. Αν είναι κ 80€ που λέει ο λόγος το συζητάμε, αλλά όχι καμιά τεράστια απόκλιση στα χρήματα, μην το παρακάνουμε.

Reaction score
10
Δεν την ξερω την prodigy παντως η M-AUDIO ειναι πραγματικα για αγορα με κλειστα ματια στα λεφτα της.

Reaction score
1.379
Απάντηση: Re: Τι κάρτα ήχου (?) για PC (2κάναλη)

Μια σύντομη ματιά που έριξα με πείθει πολύ λιγότερο απο την Prodigy HD2. (αφήστε που δεν βρήκα και καμιά καλή παρουσιάση)
Την 24/96 την ειχα και ειναι πολυ καλη ηχητικα. Την ειχα αγορασει για ηχογραφηση μουσικης, η διαφορα της με την on board ηταν τεραστια. Δε δινει πολλες επιλογες αλλα αυτο που μετραει ειναι η ποιοτητα της προενισχυσης, ο ηχος ειναι διαφανος. Για τη χρηση που τη θες ειναι πολυ καλη επιλογη http://www.thomann.de/gr/m-audio_delta_audiophile_2496.htm

Reaction score
8
Συμφωνω με τους kostas και diabolical.
Μην το σκεφτεσαι καθολου.
Εχουν και οι δυο ποσοστα απο την ELINA.
(Πλακα κανω φυσικα και συγνωμη και για το θαρρος, μιας και δεν τα ξερω καθολου τα παιδια)
Εγω χρησιμοποιω την 1010LT και φυσικα με την onboard δεν εχει καμια σχεση. Ειναι στα 75 γιουργια και πραγματικα αξιζει τα χρηματα της.
Υ.Γ: Το οτι μιλας για Desktop και οχι για laptop δεν σημαινει απαραιτητα οτι η καρτα θα ειναι pci.Ενας λογος ειναι οτι απλα μπορει να μην υπαρχει διαθεσιμη pci και να πρεπει να παρεις η usb η firewire.:107:

Reaction score
4

....
..Ενας λογος ειναι οτι απλα μπορει να μην υπαρχει διαθεσιμη pci και να πρεπει να παρεις η usb η firewire.:107:
Ή μπορείς να την χρησιμοποιήσεις μελλοντικά σε φορητό ή άλλο pc :126:

Reaction score
1.844

Συμφωνώ με τους kostas και diabolical.
Μην το σκέφτεσαι καθόλου.
Έχουν και οι δυο ποσοστά από την ELINA ...
Άλλη μια "συμφωνία" και από μένα. Δευ υπάρχει σχέση της M Audio - Delta Audiophile 24/96 με Prodigy, από πλευράς ποιοτικού αποτελέσματος.

Υ.Γ.: Δεν έχω ποσοστά από ELINA, ρε γαμότι μου. :411:

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Τι κάρτα ήχου (?) για PC (2κάναλη)

Άλλη μια "συμφωνία" και από μένα. Δευ υπάρχει σχέση της M Audio - Delta Audiophile 24/96 με Prodigy, από πλευράς ποιοτικού αποτελέσματος.

Υ.Γ.: Δεν έχω ποσοστά από ELINA, ρε γαμότι μου. :411:

Συμφωνείς ότι είναι πολύ καλή αγορά. Αλλά οι 2 προηγούμενοι posters δεν έγραψαν αν είναι καλύτερη απο την prodigy ή όχι.

Άρα όταν λές ότι δεν έχει καμιά σχέση η μία με την άλλη πώς το εννοείς? Ποια δλδ είναι καλύτερη και ως προς τί ?

Reaction score
1.844
Απάντηση: Τι κάρτα ήχου (?) για PC (2κάναλη)

Καλύτερο ήχο και πιο "επαγγελματική",
24bit/96kHz PCI audio κάρτα με 2 αναλογικές εισόδους και 2 εξόδους Unbalanced, S/PDIF IN-OUT και MIDI IN - OUT. Διαθέτει ακόμα hardware input monitoring με μηδενικό latency.
δηλαδή σταθερή, με καλή ελληνική αντιπροσωπεία. Δες μεγαλύτερη φωτό

για να καταλάβεις ποιότητα κατασκευής. :126:

Reaction score
1
Δεν με ενδιαφέρει να ηχογραφώ τίποτα, οπότε οι είσοδοι και το μηδενικό Latency ή το Midi δεν με "πιάνουν". Η ελληνική αντιπροσωπία δεν ξέρω κατά πόσο είναι λόγος προτίμησης, κάρτα είναι, πόσα παρε δώσε να έχεις με την αντιπροσωπία?

Εγώ απλά ώς κύρια πηγή μου έχω το PC μου, και θέλω να ακούγεται όσο το δυνατόν πιο καλά. Αν όντως έχει καλύτερο ήχο τότε μάλιστα, αλλά αυτό θα ήθελα να το ακούσω απο μερικούς ακόμα, γιατί από όσο έχω ψάξει δεν έχω καταλήξει σε κάτι τέτοιο. Δεν έχω ακούσει κάποιον δλδ να τις έχει βάλει δίπλα δίπλα να τις ακούσει κ να πεί αυτή είναι καλύτερη απο την άλλη.

Reaction score
1
http://www.digit-life.com/articles/maudioaudiophile/index.html

Conclusion

The M-Audio Audiophile 2496 made a good impression on us. It is a professional quality inexpensive audio solution. Despite the word "audiophile" in its name, the card will, first of all, be interesting for a computer musician, and only after that a lover of high-quality music playback.
Πρωτίστως (αν κατάλαβα καλά δλδ) ταιριάζει σε εκείνους που είναι μουσικοί ( και θέλουν να ηχογραφούν) και δευτερευόντως σε εκείνους που θέλουν να ακούν καλά μουσική.

http://www.hawthorneaudio.com/forums/viewtopic.php?f=9&t=1326

http://www.head-fi.org/forums/f46/m-audio-2496-vs-prodigy-hd2-music-366643/

Reaction score
1

Και κάτι τελευταίο. Πώς γίνεται να είναι τόσο διαφορετικές εμφανισιακά οι 2 κάρτες (m-audio k audiotrack) Η μία είναι σχεδόν "άδεια" και η άλλη φορτωμένη εντελώς!.

Πόσο διαφορετική φιλοσοφία έχουν ?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422
Ρίξε και μια ματιά στην julia της ESI. Τη χρησιμοποιώ καιρό με πολύ καλά αποτελέσματα.

Attachments

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.806
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός