Τι κόλλα για καινούριο Thorens top-plate;

Reaction score
2
Καλησπέρα σε όλους.
Θα ήθελα λίγο τα φώτα σας.
Έχω πάρει ένα καινούριο stainless steel top-plate για ένα thorens td160 super που έχω.
Το παλιό έχει χτυπήματα και γενικά είναι σε κακή κατάσταση οπότε είπα να το αλλάξω στα πλαίσια του γενικού renovation που κάνω.
Έχω καταλάβει πως αφαιρώ το παλιό (σιγά σιγά με πιστολάκι για να μαλακώσει η κόλλα και με ένα μακρύ μαχαίρι) αλλά έχω μία απορία στο πως θα βάλω το καινούριο...
τι είδους κόλλα να χρησιμοποιήσω?? Αυτός που μου έστειλε το top plate μου είναι να πάρω ένα spray adhesive και να το χρησιμοποιήσω με φειδώ αλλά υπάρχουν πάρα είδη... βενζινόκολλες, ειδικά σπρέι για μέταλλα κ.α.
Έχετε καμία ιδέα;

Ευχαριστώ

Υ.Γ. Έχω σκεφτεί και να αφήσω το παλιό ως έχει και απλά να βάλω το καινούριο από πάνω αλλά δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα...

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.672
Δεν πας να στηρίξεις κάτι, βάλε βενζινόκολλα ή κάτι παρόμοιο.

Ωραίο θα γίνει! :hi:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.672
Α, δε σας τα είπα. Γύρισα σε Patafix που είναι πολύ καλύτερο!

Ο αντιδραστικός ο Ντίμης θα το γυρίσει στο θεό το μπλουτάκ τώρα.

Reaction score
370
Αν το παλιό Top plate έρχεται απολύτως πρόσωπο με το πλίνθ και κολλήσεις πάνω του το νέο θα εξέχει λίγο. Αν δεν σε πειράζει αυτό, μπορείς να το κολλήσεις καί για ευκολία καί για μεγαλύτερη στιβαρότητα του plate.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Αν το παλιό Top plate έρχεται απολύτως πρόσωπο με το πλίνθ και κολλήσεις πάνω του το νέο θα εξέχει λίγο. Αν δεν σε πειράζει αυτό, μπορείς να το κολλήσεις καί για ευκολία καί για μεγαλύτερη στιβαρότητα του plate.
Η στιβαροτητα σαν γενικη ιδεα ειναι καλη.Στην περιπτωση του 160 τα χαρακτηριστικα του top plate αποτελουν μερος της σχεδιασης του.Οποτε καλυτερα να αφαιρεθει το παλιο.Και οχι πολυ σφιξιμο στις 4 βιδες στις γωνιες.

Reaction score
2
Σκέφτηκα να το κολλήσω από πάνω αλλά έτσι θα καταστραφεί το παλιό (το οποίο θέλω να αφαιρέσω χωρίς να χαλάσω)
δεν βγαίνει από πάνω πάντως (αν και έχει πάχος 1mm).

Έχω δει περιπτώσεις που το original είναι κολλημένο με ταινία διπλής όψης (!) κι όμως κράτησε τόσα χρόνια χωρίς πρόβλημα. Εγώ θέλω να βάλω κάτι που δεν θα ξεκολλήσει σε 5-10 χρόνια. Σκεφτόμουν αυτό: https://toolshouse.gr/εργαλεια/καθα...-strength-90-5010027827677-σπρέι-κόλλα-500ml/

Reaction score
191
Καλημερα,
Μια χαρά ειναι το σπρέι, μόνο θέλει λιγο προσοχή στην εφαρμογή γιατί όπου πέσει δύσκολα το καθαρίζεις και εννοείτε όσο το δυνατόν καθαρή η επιφάνεια που θα το βάλεις.
Μην φοβάσαι δεν θα ξεκολλήσει.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.976
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas