Τι μέγιστες διαστάσεις 4k τηλεόρασης προτείνετε γι αυτό το χώρο;

petros32

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
634
Reaction score
106
Καλησπέρα!
Διαθέτω τον ακόλουθο χώρο (το σχέδιο είχε προκύψει από μετρήσεις για τοποθέτηση μοκέτας) :
ΔΩΜΑΤΙΟ.png


Στη πλευρά 255cm υπάρχει ντουλάπα μέχρι το ταβάνι (που δεν βγαίνει), όμως όπως σας είπα πρόκειται για σχέδιο μοκέτας, άρα υπάρχει πραγματικός χώρος 323cm Χ 262cm, άρα η ντουλάπα δεν χρειάζεται να αφαιρεθεί από το σχέδιο στους υπολογισμούς. Η οθόνη πρέπει να τοποθετηθεί στην πλευρά 262cm.
Στη πλευρά 323cm υπάρχει μπαλκονόπορτα. Το 170x7cm είναι πόρτα συρόμενη.
Μπορεί να τοποθετηθεί θέση / καναπές ακόμα και κολλητά στη μεριά 255cm που είναι η ντουλάπα. Μάλλον 1 - 2 θέσεις για να μην αχρηστεύσει η ντουλάπα με έναν καναπέ που δε θα μετακινείται εύκολα στη μοκέτα.

Θα ήθελα να ρωτήσω το μέγιστο μέγεθος τηλεόρασης (όχι προβολέα / πανί) σε ίντσες που μπορεί να δεχτεί ένας τέτοιος χώρος.
Μιλάμε για 4k.
Ας πούμε ότι η απόσταση θέασης θα είναι κάπως πιο κάτω από 323cm αν βάλουμε το βάθος της οθόνης (απόσταση από τον τοίχο) και της θέσης / καναπέ.

Ο χώρος αξιοποιείται για άλλο λόγο, απλά υπάρχουν σκέψεις για αλλαγή συνεπώς δεν έχω ακόμα κατά νου budget, απλά θέλω να ρωτήσω για ίντσες εσάς τους ειδικούς.
 



TGD

Μηνύματα
7.219
Reaction score
7.248
Απ' ότι διαβάζω στο διάγραμμα, αυτή είναι η μικρότερη σε μέγεθος που συνιστάται!
 

symos

You're not worthy!
Μηνύματα
3.025
Reaction score
6.820
Θέλει πολλή προσοχή η ερμηνεία του συγκεκριμένου διαγράμματος, γιατί ασχολείται με την ανάλυση σε συνάρτηση με την απόσταση, αλλά πιο πολύ από "τεχνική" άποψη (πού αρχίζει να γίνεται επωφελής η μεγαλύτερη ανάλυση), και όχι από άποψη γωνίας θέασης κλπ.

Δείτε και σκεφτείτε το εξής:
Μας λέει πως η "optimum viewing distance" για μια 100άρα οθόνη 720p (π.χ. έναν προβολέα) είναι τα 6 μέτρα. Και ταυτόχρονα ότι η optimum viewing distance για μια 100άρα οθόνη 4Κ είναι τα... 1,8 μέτρα!

Η γωνία θέασης όμως είναι ίδια και στις 2 περιπτώσεις. Πηγαίνετε εσείς να βάλετε 100άρα οθόνη στα 1,8 μέτρα.

Αυτό που λέει απλά είναι πως η 4Κ ανάλυση είναι "υπερβολική" αν έχεις μια οθόνη 100 ιντσών και τη βάλεις στα 3 μέτρα. ΔΕΝ λέει πως η σωστή απόσταση θέασης για μια 100άρα οθόνη είναι τα 1,8 μέτρα. Μόνο από άποψη ανάλυσης το εξετάζει, το οποίο δεν είναι το ζητούμενο εδώ.

//edit: Παρατήρησα ότι έχει και αναφορά στα viewing angles με τις διακεκομμένες γραμμές, δεν το είδα αρχικά. Οπότε απλά εφιστώ την προσοχή ότι αυτές οι γραμμές είναι που μας ενδιαφέρουν και όχι οι "optimal viewing distance".
 
Last edited:

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.419
Reaction score
74.779
Εννοεί την απόσταση απο την οποία έχει διαφορά η θέαση της υψηλότερης ανάλυσης, μην πληρώσεις τα παραπανίσα πίξελζ και δεν τα βλέπεις. :tongue:
 


Μηνύματα
12.863
Reaction score
10.075
Μιλάμε για 4k.
Ας πούμε ότι η απόσταση θέασης θα είναι κάπως πιο κάτω από 323cm αν βάλουμε το βάθος της οθόνης (απόσταση από τον τοίχο) και της θέσης / καναπέ.
Πόσο πιο κάτω; Ας πούμε 3 μέτρα; Απολύτως μέγιστο μέγεθος (ΜΗΝ ΠΑΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ με τίποτα) για γωνία 50 περίπου μοιρών (δεν αντέχεται παραπάνω) θα έλεγα τις 135 ίντσες διαγωνίου σε 16:9. Τώρα για μικρότερη γωνία θέασης, όσο πιο λίγες ίντσες βάλεις, τόσο πιο συμβιβασμός.
Δε νομίζω να έχει σημασία αν μιλάμε για TV ή προβολέα, η γωνία θέασης είναι γωνία θέασης.
Προσωπικά τις 40 μοίρες που δίνουν 100 ίντσες για 3 μέτρα τις έχω ξεπεράσει και τις θεωρώ κάπως λίγες.
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.663
Μηνύματα
2.869.210
Members
37.943
Νεότερο μέλος
triantafyllos1969
Top