Τι μπορεί να αλλάξει σε εργοστασιακό ραδιοκασετόφωνο αυτοκινήτου;

Reaction score
4.906
Εννοώ τι βελτιώσεις μπορούν να γίνουν....χωρίς να πειράξουμε την εργοστασιακή πρόσοψη και τα πλήκτρα.
Πρόκειται για ραδιοκασετόφωνο με πρόσθετο cd charger στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου.
Ο ήχος είναι...κακός και πολύ φτωχός (ειδικά στις πίσω θέσεις).
Υποθετω ότι μπορούν να αλλαχτούν τα ηχεία, καθώς και το cd charger, αλλά θα ήθελα να βελτιώσω πιο πολύ και την ραδιοφωνική ακρόαση.
Θα ρωτήσω βέβαια σε ειδικευμένο μαγαζί...αλλά για να μην πάω εντελώς αδιάβαστος

Reaction score
0
Ανοίγεις ένα θέμα που "καίει" πολλούς....
Οι εργοστασιακές πηγές ως επί το πλείστον δεν δέχονται καμία αναβάθμιση.
Οποτε το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις ένα πιο ποιοτικό σετ μεγαφώνων σε λογική τιμή γιατί με το φτωχό σήμα της εργοστασιακής πηγής,δεν αξίζει να επενδύσεις σοβαρά.

Reaction score
0
Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση που το ίδιο το εργοστάσιο δίνει επιλογές αναβάθμισης με ενισχυτικές μονάδες και cd changer τα οποία βέβαια τιμώνται σχετικά ψηλά.
Κάνε μια ερώτηση στην επίσημη αντιπροσωπία(αλήθεια για ποιο αυτοκίνητο μιλάμε?) και το ξανασυζητάμε.

Reaction score
0
Και ομως υπαρχει λυση για ποιοτικο πολυκαναλο ηχο με την εργοστασιακη πηγη χωρις περιορισμους.

Πολλες εταιρειες εχουνε κατασκευασει συγχρονα DSP τα οποια συνδεονται απευθειας με την εργοστασιακη πηγη και σου δινουνε δυνατοτητες για ενεργο τριδομο κροσσαρισμα + Sub ακομα και ηχο 5.1 !!!

Καποιες απο αυτες τις συσκευες ειναι το Alpine PXA-H701 , το αναμενομενο Alpine 620 (αν δεν κανω λαθος τον κωδικο) RF 3sixty, JL Cleansweep και 1-2 που μου διαφευγουν ακομα. Ολα βεβαια προυποθετουν την υπαρξη ενισχυτων για την οδηγηση των ηχειων και το μονο που θα εχει απο την εργοστασιακη πηγη ειναι το σημα απο το cd ή ραδιο. Φυσικα τα χειρηστηρια και η εργοστασιακη οθονη δεν καταργειται με ολα αυτα. κοστος απο 400€ και πανω.

Reaction score
0
Ολα βεβαια προυποθετουν την υπαρξη ενισχυτων για την οδηγηση των ηχειων και το μονο που θα εχει απο την εργοστασιακη πηγη ειναι το σημα απο το cd ή ραδιο.
Εαν η εργοστασιακή πηγή δεν έχει έξοδο RCA τότε από που θα παίρνει σήμα η συσκευή??
Δεν φαντάζομαι να συζητάμε την περίπτωση όπου παίρνουμε σήμα από την έξοδο του ενσωματωμένου ενισχυτή της πηγής,σωστά??

Reaction score
0
Εαν η εργοστασιακή πηγή δεν έχει έξοδο RCA τότε από που θα παίρνει σήμα η συσκευή??
Δεν φαντάζομαι να συζητάμε την περίπτωση όπου παίρνουμε σήμα από την έξοδο του ενσωματωμένου ενισχυτή της πηγής,σωστά??
Αυτη ειναι η λυση αναγκης!!! Σε καποιες εργοστασιακες πηγες (αν θυμαμαι καλα εχει το Avensis 2005 με την 2 din πηγη) 1 Rca οποτε κανενα προβλημα :)

Reaction score
4.906
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Το αυτοκίνητο είναι Rover75 και εργοστασιακή αναβάθμιση δεν υπάρχει (υπηρχε βελτιωμένο πακέτο με ηχοσύστημα alpine απο την αρχή, αλλά τέτοια ελάχιστα είχαν εισάγει εδώ).
Σημειώνω τα υπόλοιπα που μου γραψατε ώστε να ρωτήσω σε ειδικά μαγαζιά της Θεσ/νίκης

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.098
Το κακό με τις περισσότερες από αυτές τις λύσεις είναι ότι χρησιμοποιείται η προενίσχυση της εργοστασιακής πηγής, η οποία είναι τις περισσότερες φορές ΧΑΛΙΑ. Οπότε ξεκινάς από τη βάση με προβληματικό ήχο.

Reaction score
41
Να ρωτήσω και εγώ με την σειρά μου.....

Υπάρχει καμμιά "ευκολή" παρέμβαση στο εργοστασικό ηχοσυστημα του νεου μου FORD S-MAX ?

Nαι.....Βαριοπούλα!!!!!! :happy_5: :happy_5: :happy_8: :happy_8: :happy_8: :happy_8: :happy_8: :happy_8:

Τι ακριβώς ψάχνεις Σάκη??? Για να δούμε.....
Ααα....Και ποιο μοντέλο φοράει???
Καλορίζικο το εργαλείο!! :cool_4: :happy_4: :crazy_3:

Reaction score
38
Έχεις το απλό μοντέλο ή το καλό που φτιάχνει η Sony;
Πάντως η πιο σίγουρη κι εύκολη αναβάθμιση στο 99% των περιπτώσεων είναι η αλλαγή των εργοστασιακών μεγαφώνων με καλύτερα after market.
Το έχω κάνει στο Focus μου που έχει το καλό υποτίθεται ηχοσύστημα με το ραδιοCD της Sony και τα αντίστοιχα μεγάφωνα, αλλάζοντας τα μπροστινά διαιρούμενα με αντίστοιχα της Audax (αρχικά) και της Focal μετέπειτα. Και τα 2 σετ έπαιξαν ΠΟΛΥ καλύτερα από τα εργοστασιακά.

Reaction score
22
Έχεις το απλό μοντέλο ή το καλό που φτιάχνει η Sony;
Πάντως η πιο σίγουρη κι εύκολη αναβάθμιση στο 99% των περιπτώσεων είναι η αλλαγή των εργοστασιακών μεγαφώνων με καλύτερα after market.
Το έχω κάνει στο Focus μου που έχει το καλό υποτίθεται ηχοσύστημα με το ραδιοCD της Sony και τα αντίστοιχα μεγάφωνα, αλλάζοντας τα μπροστινά διαιρούμενα με αντίστοιχα της Audax (αρχικά) και της Focal μετέπειτα. Και τα 2 σετ έπαιξαν ΠΟΛΥ καλύτερα από τα εργοστασιακά.
πως θα δω ποιο συστημα "φοραει"?
Το ακριβες μοντελο του αυτοκινητου είναι FORD S-MAX 2.0 TDCi TITANIUM

Reaction score
38
Στο S-Max το στάνταρ ραδιοCD είναι ασημί ενώ το καλό είναι μαύρο με το λογότυπο της Sony στη φάτσα.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: Τι μπορεί να αλλάξει σε εργοστασιακό ραδιοκασετόφωνο αυτοκινήτου;

Στο S-Max το στάνταρ ραδιοCD είναι ασημί ενώ το καλό είναι μαύρο με το λογότυπο της Sony στη φάτσα.
Δυστυχώς το Sony δεν μπαίνει πλέον στα ford οπότε έχεις το RCD-6000. Για πληροφορίες δες στο clubford.gr

Reaction score
38
Σπύρο, δίκιο έχεις εν μέρει, υπάρχει νέου τύπου Sony μόνο στο ανανεωμένο C-Max.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.200
Members
38.429
Νεότερο μέλος
manolomike