Τι μπορω να παρω σε 5.1 με budget το 500αρικο περιπου;

Reaction score
0
Για να μην μακρυγορω (επειδη το αρχικο thread που ειχα κανει ηταν λιγα λεπτα πριν την ανανεωση του site και χαθηκε), θελω πληρες συστημα ηχειων και ενισχυτη (δε θελω πηγη, αλλα αποτι βλεπω δε τη γλιτωνω ευκολα αφου συνηθως την περιλαμβανουν) για να συνοδεψουν τον Optoma HD72i και την οθονη 110".
Το Budget οριζεται στο 500αρικο περιπου. Αυτο σημαινει οτι αμα κατι αξιζει πολυ μπορω να δωσω και 600 πχ, αλλα προτιμω να μεινω στα 500.
Κατι σημαντικο ειναι οτι θελω τα ηχεια να ειναι στηλες, γιατι ενω αρχικα ειχα αποφασιει να παω σε logitech Z5500 που ηταν και πιο φτηνα, στα 350 και ειχα ακουσει πολλα καλα λογια, δυστυχως η υπολοιπη οικογενεια δεν επιτρεπει τετοια λυση να μπει στο σαλονι. Χρειαζεται λοιπον κατι πιο κομψο με ηχεια σε μορφη στηλων. Επισης το να ειναι ασυρματα τα πισω ηχεια ειναι ευπροσδεκτο αλλα δεν ειμαι διατεθημενος να το πληρωσω χοντρα και αν κρινετε οτι δεν αξιζει κιολας (γιατι εχω ακουσει για προβληματα) πειτε μου να το αποφυγω αμα ειναι.

Προς το παρον εχω δει αυτο το συστημα στο πλαισιο :

http://www.plaisio.gr/IWCatProductP...=15&Product_Id=289097&Merchant_Id=1&sts_cid=3

Φαινεται αρκετα δυνατο, ειναι μεσα στα λεφτα μου (519 μεσω ιντερνετ) εχει και ασυρματα πισω. Το θεμα ειναι οτι ειμαι ασχετος και θελω να μου πειτε μηπως μπορω να παω σε κατι καλυτερο σε αυτα τα λεφτα. Επισης αν μπορειτε να με ενημερωσετε για το ποια πραγματα πρεπει να κοιταζω να εχει το συστημα ωστε να ειναι πιο futureproof (οπως πχ στον προβολεα θες HDMI οπωσδηποτε...) γιατι δεν εχω ιδεα απο το τι εισοδους παιζουν στον ηχο.

Reaction score
802
Μια χαρα ειναι αυτο που διαλεξες για το budget σου.Για futureproof απλα θα πρεπει να παρεις ξεχωριστα ηχεια,ενισχυτη και player.Ασε που θα ειναι δυσκολο να βρεις τετοια λυση και με στηλες κιολας.

Reaction score
0
Αν θες το σύστημά σου να είναι ισορροπημένο από εικόνα και ήχο, να μην είναι δηλαδή η εικόνα σου 1000 φορές καλύτερη από τον ήχο που απολαμβάνεις, μοναδική λύση για'μενα είναι το να στραφείς σε ξεχωριστό ενισχυτή και ηχεία δαπέδου. Με περίπου 320 ευρώ μπορείς να πάρεις τα Koda ex-686 που στα περιοδικά τα διαφημίζουν για 320 ευρώ. Αποτελούνται από 2 μπροστινά δαπέδου, 2περιφερειακά βάσης και το κεντρικό τους. Είναι best value for money και το επόμενο κοντινό σε απόδοση σετάκι είναι πολλλλυυυυυυ μακριά σε τιμή. Άλλα γνωστά φτηνά και καλά ηχεία είναι τα wharfedale, αλλά μην το ψάχνεις, για 500 ευρώ σε κόβω χλωμό. Το σετάκι της koda δεν περιλαμβάνει subwoofer, θα σου πρότεινα να μαίζεις στην αρχή με τα μπροστινά σου δηλωμένα large για να έχεις κάπως ανεκτό χαμηλό, και μετά από λίγο καιρό να σπεύσεις για ένα φτηνό sub. Μην προτιμήσεις τώρα κάτι φτηνό που να περιλαμβάνει και sub γιατί μετά από λίγο καιρό κατά την άποψή μου θα μετανιώσεις που δεν στράφηλες στα koda.
Για ενισχυτή στα 200 ευρώ δε νομίζω ότι θα βρεις κάτι αξιοπρεπές. Ίσως και να υπάρχει και να μου διαφεύγει, πάντως πιστεύω ότι στα 300 ευρώ θα βρεις κάποιον μικρό yamaha να σε καλύψει. Η άλλη εναλλακτική την οποία ακολούθησα κι εγώ στην αρχή είναι να στραφείς σε κάποιο παλιότερο μοντέλο που θα βρεις μεταχειρισμένο. Θέλει λίγο ψάξιμο αλλά στις αγγελίες θα βρεις συχνά-πυκνά προτάσεις από μέλη.

Reaction score
0
Μαλιστα. Μπορεις να μου δωσεις καποιο Link Που να μπορω να δω τα Koda εμφανησιακα? Εγω ειμαι ανθρωπος της ουσιας, και οχι της εμφανισης αλλα δυστυχως ειναι και η οικογενεια που ηδη προσπαθω να πεισω για να κανω ceiling mount στον optoma και δεν χωραει και αλλο σημειο διαφωνιας...

2-3 ερωτησεις επειδη ειμαι ασχετος. Η ενταση του ηχου εξαρταται μονο απο τον ενισχυτη? Δηλαδη αν παρω τα Koda αποκει και περα το ποσο δυνατα θα μπορω να ακουω εξαρταται μονο απο το τι ενισχυτη θα παρω ή εχουν καποια ορια τα Koda? (και αν ναι, ποια ειναι αυτα?). Επισης αποτι καταλαβα τα Koda αυτα πανε σετ των 5 ηχειων, αν αργοτερα θελησω μπορω να παρω αλλα 2 ωστε να γινει 7.1 το συστημα?
Αν τα Koda ειναι στα 320, και 300 ενας Yamaha ενισχυτης που ειπες παμε στα 620, και ποσο κοστιζει και ενα sub της προκοπης? Το συστημα αυτο που το βλεπω να πηγαινει 700 στο νερο (αναλογα το sub) ειναι σαφως ανωτερο απο τα Sony που εγραψα παραπανω, ή μονο ο τρελαμενος θα καταλαβει τη διαφορα? Γιατι ειναι αρκετη η υπερβαση στο budget και θελω να δω αν αξιζει...

Επισης, τα DTS, Dolby, THX κλπ ειναι καθαρα θεμα του ενισχυτη ετσι? οχι τον ηχειων....

Reaction score
0
http://cgi.ebay.de/KODA-EX686-SW-95...itemZ7603941350QQcategoryZ96282QQcmdZViewItem

και αν κάνεις search στο google θα σου βγάλει κι άλλα.
Από ενισχυτές κοίτα σε τι τιμή μπορείς να βρείς τομ μικρό yamaha rx-v357 (πρέπει να είναι κοντά στα 200€) ή το αμέσως προηγούμενο μοντέλο χωρίς μεγάλες διαφορές, τον rx-v350. Κοίτα και για τον denon avr-1705. Η ένταση εξαρτάται και από το ηχείο και από τον ενισχυτή. Οι παραπάνω συνδιασμοί θα σε καλύψουν εύκολα αν ο χώρος σου είναι λογικών διαστάσεων (20-30 τμ). Αν είναι μεγαλύτερος δεν θα τραντάζετε κιόλας από τις δονήσεις...Γενικά πλην ακραίων περιπτώσεων η ένταση δεν είναι ζήτημα συνήθως σε αυτά τα setups.
Για να κάνεις το σύστημα 7.1 γίνεται εύκολα με την προσθήκη 2 επιπλέον ηχείων, αρκεί να το υποστηρίζει ο ενισχυτής. Χωρίς να θυμάμαι ακριβώς νομίζω ότι αυτοί που σου προτείνω υποστηρίζουν μόνο 5.1 ή 6.1. Σε αυτές τις περιπτώσεις το σύνηθες είναι ότι πουλάς τον παλιό και παίρνεις νέο ενισχυτή.
Sub ανάλογης ηχητικής αξίας με τα παραπάνω μπορείς να βρεις στα περίπου 200 ευρώ.
Τα συστήματα αυτά δεν έχουν απολύτως καμία σχέση ηχητικά με τα sony που παραθέτεις. Και αυτό για home cinema, γιατί για μουσική τα sony απλά δεν υφίστανται ως επιλογή.
τα ηχεία και ό,τι θες να αγοράσεις να πας να τα ακούσεις πριν αποφασίσεις. Και να ακούσεις πολλά και για πολλές φορές και πολύ ώρα κάθε φορά. Πάρε το αγαπημένο σου cd και την αγαπημένη σου ταινία υπό μάλης και βγες παγανιά. Ο Αντρέας Κ. και όλοι οι ευσυνείδητοι πωλητές θα χαρούν να σε κατατοπίσουν.

Τέλος, το dts και dolby digital είναι θέμα ενισχυτή και dvd player. Όλα τα σημερινά μοντέλα τα έχουν στάνταρ, αν και σύντομα θα ανακαλύψεις και άλλα φορμά όπως το dts-es και dolby digital-ex που δεν είναι τόσο στάνταρ. Μην ανησυχείς όμως γιατί ταινίες με dts είναι ακόμα λίγες, με τα δε dts-es και dd-ex είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού στην εγχώρια αγορά. Το ΤΗχ είναι άλλο ευαγγέλιο.

Ουφ!

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm