Τι να αναβαθμίσω;

Reaction score
88
Καλησπερα
Εδω και 10 χρονια συμβιωνω με το εξης συστημα :
Ενισχυτης: Yamaha rxv-657
Cd Player: Pioneer pds605
Turntable: Project
Phono: Project
Hχεια: Acoustic Energy Model 1 με τα εξης χαρακτηρηστικα
Amplification - 30 - 150 watt RMS on programme
Freq Response 50Hz 18Khz +- 2.5db -6db at 42 Hz In room average bass response to 35Hz -3db subject to mounting on rigid stands in free space
Sensitivity - 2.83 Volts RMS produces 86db SPL at 1m
Impedance - Nominal 8 Ohm. Minimum 6 Ohm
Power Handling - Amplifiers up to 150watt RMS on programme
Crossover - 10 element 3rd order ,2 way system. Crossover point at 3.0 Khz 18 db per octave.
Καλωδια: Audioquest type 4 hyperlitz
Κεντρικο Ηχειο : Dali concept
Subwoofer :yst-sw225
Eπισης Rpi2 & hifiberry Dac+

Μουσικες κυριως τζαz, funk, electronica και λιγο κλασικη, 10-12 ωρες την εβδομαδα

Ο χωρος ειναι το σαλονι με διαστασεις 4,10*4,6*2,7 τα ηχεια τοποθετημενα στην 4,10μ πλευρα με απο σταση 1,50μ μεταξυ τους και η θεση ακροασης στα 2,00.
Τα τελευαταια 5 χρονια το συστημα παιζει δικαναλα.

Αρχη της χρονιας παρουσιαστηκε ενα budget 600,00 ευρω και σκεφτομουν να αναβαθμισω κατι απο το ηχοσυστημα με καινουρια η και με μεταχειρισμενα. Απο που θα προτεινατε να ξεκινησω και με τι?

Reaction score
1.988
Για να μην παιδεύεσαι και επειδή εκεί θα καταλήξει η συζήτηση......πούλα τα όλα και βάλε και τα 600 απο πάνω και πάρε 2 ενεργά ηχεία και καθάρισες.....:D:D:D
(συγνώμη Κώστα αλλά έπρεπε να το γράψω....)

Ο Μάκης σωστά λέει πως με έναν καλύτερο ενισχυτή, ποιο μουσικό για να είμαι σωστός, θα ακούσεις τα χρήματα που θα σπαταλήσεις.....Εγώ προσωπικά απο yamaha (757) πήγα σε harman kardon πολυκάναλο και κατάλαβα την διαφορά άμεσα. Αν εσύ πχ απο τον 657 πας σε έναν δικάναλο πάλι yamaha θα ευχαριστηθείς καλύτερα τις μουσικές σου. Αρκεί να θες να θυσιάσεις το 3,1 σύστημα και να πας σε 2,1 μιας και δεν βλέπεις ταινίες....(ο Yamaha A-S701 για παράδειγμα έχει παραπάνω απο 600 αλλά αν πουλήσεις τον 657 που έχεις πιστεύω ότι θα είσαι μια χαρά ή να ψάξεις σε μεταχειρισμένο...)

C

chrispo

Guest
Συμφωνώ για αναβάθμιση ενισχυτή...και αν είναι εφικτό ¨άνοιξε ¨ λίγο τα ηχεία σου.

Reaction score
88
Τα ηχεια με παιρνει να τα ανοιξω 10-15 εκ ακομη.

Ταινιες βλεπω και σειρες (Lg 50lf652) αλλα οι εντασεις ειναι χαμηλες διοτι κοιμαται η μικρη (3 ετων), ουτως η αλλως τα τελευται 5 χρονια απο 7.1 εγινε 5.1 τωρα 3.1. Θεωρω δεν θα ειχα προβλημα να παω σε δικαναλο αυστηρα. Επισης σκεφτομουν και ενα ζευγαρι dali zensor3 με καποιο δικαναλο.

Reaction score
2.288
Για να μην παιδεύεσαι και επειδή εκεί θα καταλήξει η συζήτηση......πούλα τα όλα και βάλε και τα 600 απο πάνω και πάρε 2 ενεργά ηχεία και καθάρισες.....:D:D:D
Μπορει να ειπωθηκε χαριτολογωντας αλλα ειναι εις μακραν ο καλυτερος τροπος να αναβαθμισεις το συστημα σου ουσιαστικα (οχι ακριβως ετσι βεβαια μια και θα χρειαστεις και sub).
Ολα τα αλλα που ειδα ειναι side steps με αμφιβολα αποτελεσματα.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.656
Συντόμως, οταν όλοι θα εχουν πεισθεί πως αυτο πρέπει να κάνουν, δεν θα υπάρχουν αγοραστές για ολα αυτα τα παθητικά ηχεία/ενισχυτές που θα πουλιούνται.:p

Reaction score
596
Συντόμως, οταν όλοι θα εχουν πεισθεί πως αυτο πρέπει να κάνουν, δεν θα υπάρχουν αγοραστές για ολα αυτα τα παθητικά ηχεία/ενισχυτές που θα πουλιούνται.:p
Όχι φίλε μου.

Υπάρχουν αρκετοί άπιστοι Θωμάδες

Reaction score
7.117
Αν ειναι να αναβαθμισεις κατι ξεκινα απο τον ενισχυτη και προφανως θα πουλησεις τον 657.Αν υπαρχει και υπολογιστης εκει κοντα τοτε πουλα και το cdp και αγορασε και ενα usb dac. Πικαπ ηχεια ειναι μια χαρα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.963
Εδω και 10 χρονια συμβιωνω με
Έχουν αλλάξει πολλά την τελευταία 10-ετια, ιδίως στον τομέα των ψηφιακών, αλλά και των ενισχυτών και ηχείων.
Ταυτόχρονα, οι συσκευές που διαθέτεις, λόγω γηρασμενων υλικών, έχουν σίγουρα μία πτώση απόδοσης απ' όταν ήταν νέες.

Ιδέαν δεν έχω τι ακριβώς είναι η πηγή σου, αλλά ίσως εκεί να είναι το πρώτο μηχάνημα που θα άλλαζα στη θέση σου, με κάποιο φρέσκο media player, το οποίο θα σου χαρίσει και οφέλη στην εικόνα που θα βλέπεις στην τηλεόραση, αλλά θα σε συνδέσει και με τον κόσμο του στριμινγκ στην διαδικτυακή μουσική βιβλιοθήκη..

Και μερικά σχόλια:

Sensitivity - 2.83 Volts RMS produces 86db SPL
Δηλαδή αναίσθητο.

Amplifiers up to 150watt RMS
Δηλαδή μίνιμουμ.

απο σταση 1,50μ μεταξυ τους και η θεση ακροασης στα 2,00.
Δηλαδή λάθος. Μίκρυνε απόσταση ακρόασης ή/και μεγάλωσε απόσταση ηχείων, μέχρι να έχεις ίδιο νούμερο.

Και για να συμφωνήσω με τους προλαλησαντες :p ένα ενεργό ηχείο με ψηφιακή είσοδο ή ακόμα καλύτερα ασύρματο, θα ήταν πολιτισμική επανάσταση για σένα. :dance2:

Last edited:

Reaction score
88
για ενεργα ποιες εταιρειες θα ηταν καλο να κοιταξω-ακουσω...

αχ τι ηθελα και εμπλεκα (οχι οτι δεν μου αρεσει), πιστευα οτι με ενα ενισχυτη και ηχεια νεα θα ημουν οκ και ας φθαναμε και τα 800,00

costas EAR συγχρονο media player εννοεις τυπου pioneer N50 φανταζομαι. Θεωρω οτι τις εχω αυτες τις ευκολιες μεσω του raspberry pi2.

tanto κοντα υπαρχει ενα netbook που τρεχει expenology (synology)

Σας ευχαριστω για την βοηθεια εκ των προτερων

http://www.avsite.gr/forum/members/costas-ear.4109/

Dimifoot

Editor
Reaction score
91.656
Πρέπει να αποφασίσεις αν θελεις δικάναλο, πολυκάναλο ή και τα δυο.
Ειναι βασικό προαπαιτούμενο για να μαζέψεις συμβουλές.

Reaction score
88
Πρέπει να αποφασίσεις αν θελεις δικάναλο, πολυκάναλο ή και τα δυο.
Ειναι βασικό προαπαιτούμενο για να μαζέψεις συμβουλές.
Δικαναλο θελω, θεωρω ατοπο να εχω ενα 3,1 οταν δεν μπορω να εχω εντασεις και για 6-8 ωρες θεασης την εβδομαδα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.963
costas EAR συγχρονο media player εννοεις τυπου pioneer N50 φανταζομαι.
Όχι.
Εννοώ κάτι σαν αυτό ή αυτό ή αυτό ή .... Κλπ κλπ κλπ

Δηλαδή να παίζει τα πάντα όλα, δικαναλο είτε πολυκάναλο, ταινίες, κλπ κλπ κλπ

Για ενεργά ηχεία ρίξε ένα ψάξιμο εδώ στο φόρουμ, έχει μαλλιασει η γλώσσα μας.:gotcha:

Dimifoot

Editor
Reaction score
91.656
Δικαναλο θελω, θεωρω ατοπο να εχω ενα 3,1 οταν δεν μπορω να εχω εντασεις και για 6-8 ωρες θεασης την εβδομαδα.
Τοτε εχεις πολλα για πούλημα! Μεγαλώνει το μπατζετ!

Reaction score
88
Για ενεργά ηχεία ρίξε ένα ψάξιμο εδώ στο φόρουμ, έχει μαλλιασει η γλώσσα μας.:gotcha:
Αυτά τα θεματα διαβαζω τωρα, διοτι μεσανυχτα απο ενεργα (ειναι λιγο κακομουτσουνα ομως :D)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.129
Members
38.536
Νεότερο μέλος
George Markop