Τι να πάρω?

Reaction score
62
Καλημέρα σε όλους.
Έχω μια Plasma LG 42" PX10.
Ανάλυση 852x480.
Την πήρα πριν 4 χρόνια νομίζω.
Τώρα ήρθε μάλλον η ώρα να την αλλάξω.
Τι μου προτείνετε?
HDReady? FullHD?
Κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο?
Απόσταση θέασης 4 μέτρα.
Είδα σε κατάστημα την Philips PFL9632D σε 47" και σε 52".
Έχει 100Hz και χρόνο απόκρισης 3ms.
Δεν με ενδιαφέρει καθόλου το ambilight.
Τι λέει? Κάποια άλλη πρόταση?
Ευχαριστώ προκαταβολικά....

Reaction score
14
αν είσαι κάτοχος ΠΛΑΣΜΑ εστω και χαμηλής ανάλυσης VGA, όπως η 5ης ή 6ης γενιάς LG, είσαι σε μονόδρομο μονο για PLASMA ξανά.

Ξέρω πολλοί που μπορεί να παρακολούν αυτά που γράφω στο Avsite, θα πούν είσαι συντονιστής στις Τηλεοράσεις και δεν προτέινεις σχεδόν ποτέ τίποτε αλλο απο PLASMA. Δεν θα εχουν αδικο όσοι με κατηγορήσουν, γιατι ίσως είναι και αλήθεια αυτό. Αλλά δυστυχώς πάω με γνώμονα τα μάτια μου. Πάω με κανόνα το τι βλέπω απο τις δύο τεχνολογίες, πάντα σε συνδυασμό με την τιμή φυσικά. Μπορώ να πώ όμως με βεβαιότητα οτι μια φθηνή πλάσμα παίζει καλύτερα απο μια φθηνή LCD σε τηλεοπτικό σήμα. Αυτό μπορεί και να γίνει κανόνας.

Ομως μια PLASMA εχει ορισμένα πλεονεκτήματα που στην γενική γκάμα τιμών, στο μέσο της τιμής των συσκευών υπερτερούν. Οι PLASMA εχουν καλύτερο και σωστότερο μαύρο και αποδίδουν έτσι καλύτερη πραγματική αντίθεση, αφού τόσο το μάυρο όσο και το λευκό απέχουν περίσσοτερο μεταξύ τους. Ετσι εχεις πολύ σωστότερη παλέτα χρωμάτων και εικόνα που ερχεται κοντύτερα στις παλάιές καλές CRT που όλοι εχουμε μάθει και αγαπήσει.

Συμβουλή αν εχεις μάθει τα μάτια σου PLASMA πάς πάλι για PLASMA. Αν πάλι εννοιωθες απογοητευμένος απο την εικόνα και τα έντονα πιξελς (gas plasma cells) της παλιάς σου LG, αυτό να ξέρεις ήταν μειονέκτημα της γενιάς που ανήκε η παλιά σου Τιβί. Στις 10ής 11ή και στίς 12ής γενιάς τηλεοράσεις ΠΛΑΣΜΑ που κυκλοφορούν τώρα η εικόνα είναι σε άλλο επίπεδο.

Προτείνω να πάς σε Full HD PLASMA καθώς οι μόνες non full-HD είναι ακόμα οι Kuro Pioneer που κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν αξίζουν σαν value for money, καθώς είναι υπερτιμημένες γι ανα σου δώσουν αυτό το 5-15% παραπάνω μάυρο σε σχε΄ση με τια άλλες καλές ΠΛΑΣΜΑ.

Νομίζω πώς είσαι ασφαλής στην επιλογή σου, διαλέγοντας μάρκες όπως Panasonic και LG και μια βόλτα σε ενα καλό κατάστημα θα αξιζε ωστε να πάς να δείς όλα τα μοντέλα να παίζουν και φυσικά να μετρήσεις και διαστάσεις ογκο και design.

Καλή τύχη

Reaction score
14
Re: Απάντηση: Τι να πάρω?

Με βλέπω για LG 50PG6000 ή 6500.

Να αλλάξεις γνώμη. :126:
Δεν συγκρίνεται με την Panasonic. (Τουλάχιστον η πρώτη.)
Επίσης σύμφωνα με λεγόμενα και τεστς έχει σημαντικό Image retention.

Reaction score
14
Re: Απάντηση: Τι να πάρω?

Τι είναι το Image retention?
Είναι η τάση των πλάσμα να ''κρατούν'' στην οθόνη τους προηγούμενες εικόνες.
Κάτι σαν μνήμη.

Π.χ...παρακολουθείς ένα πρόγραμμα το οποίο έχει μαύρες μπάρες. Γυρίζεις κανάλι και παρακολουθείς κάποιο πρόγραμμα που καλύπτει όλη την οθόνη (χωρίς περιθώρια).
Ε...οι μάυρες μπάρες του προηγουμενου προγράμματος θα συνεχίσουν να φαίνονται για κάποιο διάστημα. (δευτερολέπτων συνήθως)
Το ίδιο μπορεί να συμβεί με τα λογότυπα των καναλιών.
Με ακίνητες στην ουσία εικόνες που παίζουν από καποιο διάστημα και επάνω.

Σε παλαιές plasma το φαινόμενο μπορούσε να μετατραπεί σε μόνιμο.

Η νέα σειρά της Panasonic έχει εξαλείψει πρακτικά το ''θέμα''.

Reaction score
4
Re: Απάντηση: Re: Τι να πάρω?

Ψάχνω για 50".
Κρατα αυτην που εχεις για ειδησεις και κοιτα για κανα προβολεα να χαρεις μεγαλη εικονα στις ταινιες σου.
Αν εχεις την δυνατοτητα απο χωρο φυσικα γιατι απο κοστος τα ιδια βγαινουν πανω κατω.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster