Τι στον κόρακα πρέπει να σπουδάσω για να συνδέσω TV (τηλεοπτικό σήμα) σε προβολέα?

Reaction score
0
Παιδες επιτελούς το Home Cinema τελείωσε (σχεδόν δηλαδή γιατί υπολείπεται η παραπάνω σύνδεση). Ας τα πάρουμε από την αρχή.

Ενισχυτής DENON 2808
Τηλεόραση PANASONIC PX70
DVD player PIONEER DV600
Projector PANASONIC AX200

DVD ---> AV HDMI (ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΕΑKAI RCA ΓΙΑ TV)
AV ---> PROJECTOR HDMI 12μ
AV ---> TV RGB (ΓΙΑ TV)
TV [---> AV RCA (AUDIO)

Όλα οκ μέχρι εδώ με τις παραπάνω συνδέσεις. Το πρόβλημα είναι ότι προσπαθώ να έχω τηλεοπτικό σήμα στον προβολέα μέσω του ενισχυτή και μου είναι αδύνατο. Το μόνο καλώδιο που πάει στον προβολέα είναι το HDMI.

Οι δοκιμές που έχω κάνει είναι από τηλεόραση σε AV με καλώδιο SCART σε RGB ( και καλά μου είπαν ότι το SCART είναι IN/OUT) αλλά τίποτα. Μετά δοκίμασα από VIDEO (3 διαφορετικά στο σύνολο) να τα συνδέσω με καλώδιο SCART σε RGB στον ενισχυτή για να πάρω σήμα και πάλι τίποτα. Τέλος δοκίμασα από αποκωδικοποιητή πάλι με καλώδιο SCART σε RGB να στείλω σήμα στον ενισχυτή και πάλι τζίφος. Να συμπληρώσω ότι έγινε και δοκιμή με RCA (Audio L/R, VIDEO) από VIDEO σε ενισχυτή και πάλι τίποτα!!!

Τι στον κόρακα πρέπει τελικά να κάνω για να δω τηλεοπτικό σήμα στον προβολέα ? Υπάρχει τελικά τρόπος να περάσει τηλεοπτικό σήμα μεσώ του ενισχυτή ή τελικά τζάμπα καίει η λάμπα ?

Please help.
Thanks in advance!

ΥΣ Καταγγέλλω την ηλιθιότητα των κατασκευαστών TV που δεν έχουν μια σοβαρή έξοδο VIDEO από τις τηλεοράσεις και έχουν 300 συνδέσεις IN έλεος!!!*
Ο Denon για να τον καταλάβεις , έστω τα βασικά, θέλεις 2 Master, 1 PhD και κανά δυο ακόμα πτυχία σε συστήματα Home Cinema AV, έλεος!!!

*Παρόλα ταύτα η συγκεκριμένη τηλεόραση είναι κορυφή και ευχαριστώ όλους εσάς για τα καλά σας λόγια και χάρη σε αυτά την προτίμησα!!

Θα προσπαθήσω εντός εύλογου χρονικού διαστήματος να σας παραθέσω φωτογραφίες με τα τελικό στήσιμο του παραπάνω Home Cinema.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Τι στον κόρακα πρέπει να σπουδάσω για να συνδέσω TV (τηλεοπτικό σήμα) σε πρ

Αχ Ταρτουφε! Το σημα video εικονας στον προβολεα απ΄ευθειας με την s-video (κιτρινο) και τα ηχητικα στον av

Reaction score
19
Re: Τι στον κόρακα πρέπει να σπουδάσω για να συνδέσω TV (τηλεοπτικό σήμα) σε προβολέα

Δεν έχω καταλάβει τι θες να κάνεις.

Προσπαθείς να στείλεις σήμα από την τηλεόραση στον προβολέα;
Δεν γίνεται αυτό, η τηλεόραση δεν βγάζει σήμα, μόνο δέχεται.

Reaction score
0
Re: Τι στον κόρακα πρέπει να σπουδάσω για να συνδέσω TV (τηλεοπτικό σήμα) σε προβολέα

Δεν πρόκειται να καταφέρεις να πάρεις τηλεοπτικό σήμα από την τηλεόραση σου. Για να επιτύχεις κάτι τέτοιο έχεις 3 επιλογές (τουλάχιστον τόσες εγώ γνωρίζω):

α) Εξωτερικό TvTuner
β) DvD Recorder
γ) Παλιό VCR

Reaction score
0

Χθες ,λόγω σύγχυσης κατά την γραφεί του μνήματος μου, προφανώς δεν έγινα κατανοητός. Προσπαθώ να περάσω τηλεοπτικό σήμα από τον ενισχυτή Denon 2808 στον προβολέα.

Πηγή εισόδου Video η αποκωδικοποιητής και έξοδος προς προβολέα ο ενισχυτής.

Από τον ενισχυτή στον προβολέα δεν υπάρχουν και πολλές εναλλακτικές παρά μόνο με καλώδιο HDMI.

Από το Video η τον ακωδικοποίητη έχω δοκιμάσει να στείλω σήμα στον ενισχυτή με καλώδια RCA και μετά δοκίμασα με καλώδιο SCART σε RGB. Και οι δυο δοκιμές απέτυχαν. Ο ενισχυτής δεν φαίνεται να λαμβάνει τηλεοπτικό σήμα.

Ο ήχος παίζει αλλά εικόνα τζίφος...:pc::pc::pc:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Τι στον κόρακα πρέπει να σπουδάσω για να συνδέσω TV (τηλεοπτικό σήμα) σε πρ

Ταρτ:"Τέλος δοκίμασα από αποκωδικοποιητή πάλι με καλώδιο SCART σε RGB να στείλω σήμα στον ενισχυτή και πάλι τζίφος. Να συμπληρώσω ότι έγινε και δοκιμή με RCA (Audio L/R, VIDEO) από VIDEO σε ενισχυτή και πάλι τίποτα!!!"

Τι αποκωδικοποιητη εννοεις; Νova ή αλλον;
Απο συσκευη εξοδου σηματος (οπως και να τη λες) και οχι βεβαια απο τηλεοραση (που ειναι...παθητικη σαν τους θεατες της!) με το s-video ή ανταπτορακι/μετατροπεα απο scart σε s-video (κιτρινο rca, τα αλλα δυο ειναι ηχου), τα πας στον ενισχυτη και παιζουν μια χαρα. Στο video που λες ειχες συνδεσει την κεραια;"happy_1"

Reaction score
0

Φίλε Λάκη,

Ο αποκωδικοποιητης δεν είναι της Nova είναι ένας παλιός του Filmnet. Όσο αναφορά δε το βίντεο ναι σύνδεσα κανονικά την κεραία και από την έξοδο έδινα τηλεοπτικό σήμα στην τηλεόραση κανονικά. Από το Scart στον ενισχυτή όμως τζίφος.

Το Scart είναι καλώδιο που καταλήγει σε RGB Green, Blue, Red. Αλλά και με RCA από βίντεο σε ενισχυτή τα ίδια χάλια.

Reaction score
1

Τίποτα από αυτά δεν πρόκειται να σου δώσει εικόνα ... ακόμα και μέσα από τον ενισχυτή ... δεν γνωρίζω για τον αποκωδικοποιητή filmnet ...

Το σωστό είναι κάποιο tv tuner ή κάποιο vcr ή κάποιο dvd r με tv tuner απευθείας ή μέσω ενισχυτή ...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Κι εγω πως στο καλο παιρνω εικονα με s-video κατ΄ευθειαν στο προβολεα; Και με ανταπτορα σκαρτ με εξοδους κιτρινο (svideo) και rca ηχου. Εγω προτεινω να δοκιμασεις ετσι, ειναι παμθφηνο εξ αλλου

Reaction score
40

Αρχικα να ξεκαθαρισουμε οτι το κιτρινο rca ονομαζεται composite και οχι s-video το οποιο ειναι με 4 pin στο εσωτερικο του συνηθως μαυρου χρωματος και ακαταληλο να μεταδωσει τηλεοπτικο σημα.

Φιλε μου με HDMI θεωρω πολυ δυσκολο να περασει τηλεοπτικο (αρα αναλογικο) σημα. Εκτος και εαν ο ενισχυτης σου εχει δυνατοτητα να το μετατρεψει. Αλλα νομιζω ο συγκεκριμενος denon δεν μπορει.

Το scart οπως πολυ σωστα σου ειπαν ειναι αμφιδρομο in και out. Με εναν ανταπτορα scart που θα εχει composite rca και οπωσδήποτε διακοπτη in out επανω περνας κανονικα τηλεοπτικο σημα στο projector.

Εν κατακλείδι προσθετεις αλλη μια επιπλέον καλωδίωση rca composite απο την tv η το δεκτη στο projector.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Αρχικα να ξεκαθαρισουμε οτι το κιτρινο rca ονομαζεται composite και οχι s-video το οποιο ειναι με 4 pin στο εσωτερικο του συνηθως μαυρου χρωματος και ακαταληλο να μεταδωσει τηλεοπτικο σημα.

Σε τρια μηχανηματα που εχω το γραφει επανω ως "s-video" και γι΄αυτο το αναφερω ετσι προς κατανοηση - τεχνολογικα λεγεται "composite". Και δεν θα παρει απ΄ευθειας τηλεοπτικο σημα απο κεραια αλλα επεξεργασμενο απο δεκτη- δεν υπαρχει διαφορα; Επιμενω και παλι οτι παιζει.

Reaction score
0

Λοιπον χρειαζεσαι ενα καλωδιο scart απο την μια και rca απο την αλλην που να βγαζει τα γνωστα (κοκκινο,μαυρο η ασπρο και κιτρινο)θα τα συνδεσεις στον αποκωδικοποιητή η στο βιντεο και τα rca στον ενισχυτη,μετα θα ανοιξεις τον ενισχυτη και θα επιλεξεις την εισοδο που συνδεσες το βιντεο..Τωρα θα μπεις στο μενου του ενισχυτη στις ρυθμισεις εικονας και θα βρεις καπου υπαρχει η επιλογη να κανει ο ενισχυτης ολα τα αναλογικα σηματα μετατροπη σε σημα για το HDMI.εκει καπου θα βρεις και της εισοδου και θα επιλεξεις on για την εισοδο που συνδεσες το βιντεο...μετα ανοιξε τον προβολεα και επελεξε το hdmi σαν εισοδο και εισαι ενταξει

Reaction score
1

Και να έχεις και την τηλεόραση ανοιχτή , μην ξεχαστείς ... Για αυτό και πρότεινα κάποιο tv tuner ...

Reaction score
0

[FONT=&quot]Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Τελικά τα κατάφερα με την δικιά σας βοήθεια φυσικά και ιδιαίτερα του tsopi. Το τηλεοπτικό σήμα πέρασε τελικά από τον ενισχυτή με καλώδιο RCA από τον αποκωδικοποιητη στον ενισχυτή. Χρειαστήκαν κάποιες επιπλέον ρυθμίσεις από τον ενισχυτή και φαίνεται να είναι όλα οκ.

Μια τελευταία ερώτηση...
Υπάρχει δυνατότητα για καλύτερη εικόνα από την υπάρχουσα?
[/FONT]
Thanks guys! :cool_4:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Τι στον κόρακα πρέπει να σπουδάσω για να συνδέσω TV (τηλεοπτικό σήμα) σ

[FONT=&quot]Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Τελικά τα κατάφερα με την δικιά σας βοήθεια φυσικά και ιδιαίτερα του tsopi. Το τηλεοπτικό σήμα πέρασε τελικά από τον ενισχυτή με καλώδιο RCA από τον αποκωδικοποιητη στον ενισχυτή. Χρειαστήκαν κάποιες επιπλέον ρυθμίσεις από τον ενισχυτή και φαίνεται να είναι όλα οκ.

Μια τελευταία ερώτηση...
Υπάρχει δυνατότητα για καλύτερη εικόνα από την υπάρχουσα?
[/FONT]
Thanks guys! :cool_4:
Ναι υπαρχει,να αλλαξεις χωρα:cool_11::cool_11::cool_11:,με τα αθλια τηλεοπτικα σηματα που εχουμε και που βλεπεις θαυμα ειναι:prof:
Δυστηχως δεν ηξερα να σε βοηθησω παραπανω μιας και ο δικος μου denon ειναι 3806 και δεν γνωριζω τους νεους..Αν δεν τα καταφερνες θα στα ευτιαχνα μιας και μπρει να ανεβω σαββατο Ξανθη:happy_4:

Reaction score
0

:happy_8::happy_8::happy_8::happy_8:

Αν ανέβεις Ξάνθη ευπρόσδεκτος για καφέ , μπορεί να φτιάχτηκε αυτό το πρόβλημα ΑΛΛΑ έχω ακόμα να κάνω τα εξής....

....χμμμ επειδή είναι μεγάλη η λίστα θα σου τα στείλω σε .xls μορφή για να προετοιμαστείς.

Πλάκα κάνω αν ανέβεις τελικά πες μου να σου στείλω pm το κινητό για να βρεθούμε ή να περάσεις από το σπίτι για να δεις το σύστημα και να μου δώσεις συμβουλές βελτίωσης.

Thanks again!

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.985
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas