Τι χρειάζομαι;

Reaction score
0
Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους.

Θέλω να φτιάξω ένα αξιοπρεπές ηχοσύστημα, αλλά δεν είμαι καθόλου σχετικός και δεν ξέρω από που να ξεκινήσω.

Σαν πηγή έχω το CLARION DB568RUSB http://www.clarionworld.co.uk/stock/db568rusb.asp
Ηχεία έχω τα εργοστασιακά του Almera.

Το CLARION έχει ενισχυτή 4 x 50 W MOSFET και 4 εξόδους RCA για προενισχυτές.

Με δεδομένο ότι θα διαθέσω 250-300 €, οι ερωτήσειςμου είναι:

(1) Τι χρειάζομαι ακόμα για ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα;
(δεν με ενδιαφέρει το 'πολύ δυνατά', αλλά το να ακούγονται σωστά όλες οι συχνότητες - κάτι που να μπορείς να ακούσεις καθαρά και άνετα κλασσική μουσική)

(2) Χρειάζομαι μεγαλύτερη ενίσχυση ή αρκούν κάποια καλά ηχεία για καλό αποτέλεσμα;

(3) Τι ηχεία θα μου προτείνατε για το budget μου;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις προτάσεις σας!

Reaction score
0
Καλως ήρθες και καλή χρονιά!:happy_4:

Με το budget που διαθέτεις αυτή τη στιγμή,
θα σου πρότεινα να αλλάξεις μόνο τα εμπρός μεγάφωνα.

Για να σου προτείνω κάτι πιο συγκεκριμένο θα πρέπει να μου πεις ποιο Almera έχεις,
για να δούμε τον τύπο και τη διάσταση των μεγαφώνων που φοράει το αυτοκίνητο.:happy_6:

Reaction score
0
Almera Motiva 1.5 (5θυρο).

Πέρα από τα μεγάφωνα, αν έχεις και κάποια πρόταση για ολοκληρωμένο σύστημα, ακόμα κι αν υπερβαίνει το budget, είναι ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ!

Reaction score
264
Απάντηση: Re: Τι χρειάζομαι;

Almera Motiva 1.5 (5θυρο).

Πέρα από τα μεγάφωνα, αν έχεις και κάποια πρόταση για ολοκληρωμένο σύστημα, ακόμα κι αν υπερβαίνει το budget, είναι ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ!
Στα 300 περιπου που λες μαλον μονο εμπρος διαιρουμενο σετ μπορεις να βαλεις καλης ποιοτητας ωστε να ακους καθαρη μουσικη αλλα και παλι δεν το βλεπω να εισαι ευχαριστημενος για αρκετο καιρο,αφου μετα απο λιγο το αυτι σου θα εχει σηνηθισει να ακουει καθαρα και θα θελεις μετα να ανεβασεις και ενταση=ενισχητης.Εξαλου τα καλα και ποιοτικα σετ θελουνε και ρευματα για να παιξουνε οπως πρεπει,οποτε σε βλεπω να βαζεις και ενισχητη(που θελει καλωδιωση εργασια κτλ) και να ανεβαινει και το κοστος:happy_4:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Τι χρειάζομαι;

Τακησκυτη,

ΟΚ, καταλαβαίνω. Ίσως χρειάζεται αυτό το μεταβατικό στάδιο που λες - σε 1η φάση να πάρω καλά μπροστά ηχεία και σε 2η φάση ο ενισχυτής.

Όταν λες 'σετ καλής ποιότητας' για καθαρή μουσική, ποιό προτείνεις;

Reaction score
264
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι χρειάζομαι;

Τακησκυτη,

ΟΚ, καταλαβαίνω. Ίσως χρειάζεται αυτό το μεταβατικό στάδιο που λες - σε 1η φάση να πάρω καλά μπροστά ηχεία και σε 2η φάση ο ενισχυτής.

Όταν λες 'σετ καλής ποιότητας' για καθαρή μουσική, ποιό προτείνεις;
Θα ειτανε σωστο να πας σε ενα καταστημα car audio να τους πεις εκει τι ψαχνεις,να σε βαλουνε να ακουσεις καποια σετ ηχειων διαιρουμενα για εμπρος πορτες και ειμαι συγουρος οτι θα κανεις δουλεια.Μη σε παρω και στο λεμο μου ετσι,γιατι το δικο μου σετ για εμπρος εχει 900 ευρωπουλα οποτε ειμαστε μακρια στα γουστα.Αν θελεις παντος να σου προτεινω καταστημα ,ευχαριστος να σου πω με πμ γιατι ξερω οτι κανει αριστη δουλεια,αφου εχω δει και ακουσει αμαξια ποτ εχει φτιαξει και κατεβασει σε διαγωνισμου και πειρανε πολλα κυπελα

Reaction score
264
Απάντηση: Re: Τι χρειάζομαι;

Η παρακάτω πρόταση είναι αξιόλογη;

Μπροστά το διαιρούμενο Focal - Polyglass 165 V1 (70W, max:140)

Πίσω το Focal - Polyglass 690 CV1 (80W, max: 160)
Καλησπερα και καλη σου χρονια.Εκανες κατι με το θεμα που λεγαμε?(πμ)

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
Η αλλαγή από τα εργοστασιακά σε after market μεγάφωνα, και δη διαιρούμενα, όπως έχουμε πει πολλές φορές, δημιουργεί μεγαλύτερη ανάγκη για ποιοτική ενίσχυση. Αυτό που κερδίζεις με έναν εξωτερικό ενισχυτή είναι πρώτα και κύρια ποιότητα. Η υψηλότερη ένταση είναι ένα καλοδεχούμενο bonus.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm