Τοποθέτηση μεντεσέδων σε Technics 1200 mk 5

Reaction score
0
Γεια σας. Είμαι νέο μέλος και παρακαλώ για την βοήθειά σας σχετικά με την τοποθέτηση μεντεσέδων σε Pickup Technics 1200 mk 5. -- Το συγκεκριμένο Pickup ενώ πωλείται με πλαστικό κάλυμμα (dust cover), δεν περιλαμβάνει τους μεντεσέδες στήριξης. Μετά από έρευνα βρήκα στο D.J.shop.gr το .... ανταλλακτικό, αλλά δυστυχώς ''την πάτησα'' διότι πωλείται μόνο ένα εξάρτημα και όχι το σετ όπως απεικονίζεται στο site του καταστήματος...... Τελικά βρήκα το σετ να πωλείται στην Γερμανία (Thomann.de).Παρότι τα καταφέρνω πάρα πολύ καλά σε ότι έχει σχέση με ιδιοκατασκευές κλπ. ομολογώ ότι στην προσπάθεια τοποθέτησης των μεντεσέδων το μόνο που κατάφερα ήταν να σπάσω τα νεύρα μου, συν μια γρατζουνιά στο σασί της συσκευής (πρόκειται για πρόσφατη αγορά.....). Ο κάθε μεντεσές αποτελείται από τρία μεταλλικά εξαρτήματα και ένα πλαστικό, συν τέσσερις βίδες. Δεν μπορώ να καταλάβω που και πως τοποθετείται το καθένα.Επιπλέον οι βίδες δεν φαίνεται να ταιριάζουν στις αντίστοιχες υποδοχές στο πίσω πάνελ της συσκευής. 'Ολα τα εξαρτήματα του σετ (Technics Scharnier) απεικονίζονται στο link....http://www.thomann.de/gr/technics_scharnier.htm
Μήπως μπορείτε να βοηθήσετε? --- Ευχαριστώ εκ των προτέρων ---

Reaction score
1
Απάντηση: Τοποθέτηση μεντεσέδων σε Technics 1200 mk 5

Λοιπόν, απ' όσα μπορώ να καταλάβω από την φωτο, το "πλαστικό" εξάρτημα βιδώνει στο πίσω μέρος του πικάπ έτσι ώστε να σχηματίζεται μια τρύπα. Το μεταλλικό εξάρτημα που έχει ένα ελατήριο, τοποθετείται στο κάλυμα. Λασκάρουμε τις βίδες, μπαίνει στην αντίστοιχη υποδοχή του καπακιού και σφίγγουμε ξανά. Το ελατήριο θα βρίσκεται έξω από το κάλυμα... αφού γίνει αυτό τοποθετούμε το καπάκι βάζοντας δλδ τα δύο τμήματα που εξέχουν από το μεντεσέ στις αντίστοιχες υποδοχές στο πίσω μέρος του πικάπ... προσοχή το καπάκι μπαίνει και βγαίνει "σηκωμένο" ... τώρα με αυτή τη μέθοδο σου περισεύουν 2 εξαρτήματα (που προσωπικά δε καταλαβαίνω που χρειάζονται, ίσως να υπάρχουν διαφορές ανάλογα με την έκδοση, εγώ μιλάω για sl1200 mk2).

Reaction score
0

Λοιπόν, απ' όσα μπορώ να καταλάβω από την φωτο, το "πλαστικό" εξάρτημα βιδώνει στο πίσω μέρος του πικάπ έτσι ώστε να σχηματίζεται μια τρύπα. Το μεταλλικό εξάρτημα που έχει ένα ελατήριο, τοποθετείται στο κάλυμα. Λασκάρουμε τις βίδες, μπαίνει στην αντίστοιχη υποδοχή του καπακιού και σφίγγουμε ξανά. Το ελατήριο θα βρίσκεται έξω από το κάλυμα... αφού γίνει αυτό τοποθετούμε το καπάκι βάζοντας δλδ τα δύο τμήματα που εξέχουν από το μεντεσέ στις αντίστοιχες υποδοχές στο πίσω μέρος του πικάπ... προσοχή το καπάκι μπαίνει και βγαίνει "σηκωμένο" ... τώρα με αυτή τη μέθοδο σου περισεύουν 2 εξαρτήματα (που προσωπικά δε καταλαβαίνω που χρειάζονται, ίσως να υπάρχουν διαφορές ανάλογα με την έκδοση, εγώ μιλάω για sl1200 mk2).
Ευχαριστώ πολύ φίλε Nicholas για την καλή σου πρόθεση. Τη δική σου σκέψη έκανα κι' εγώ. Μάλλον τα δύο άλλα εξαρτήματα (περισσεύουν) να προορίζονται για άλλες εκδόσεις του ιδίου μοντέλου. Στην ιστοσελίδα του καταστήματος Thomann.de αναφέρεται ότι το Kit είναι κατάλληλο για Technics SL 1200 & 1210 mk2 - SL 1200 GLDE - SL 1210 M5GE και SL 1200mk 5 & SL 1210mk 5. 'Ομως φαίνεται πως κάνουν λάθος και δεν είναι κατάλληλο για το mk5. Στην συσκευασία τουλάχιστον, αναγράφονται μόνο τα SL 1200 & 1210 mk2. (Αναφέρω λεπτομέρειες, για να μην -πιθανόν- αντιμετωπίσει κάποιος άλλος φίλος το ίδιο πρόβλημα).--Τελικά φίλε Nicholas δεν κατάφερα τίποτα παρά μόνον μερικές επιπλέον γρατζουνιές στο πίσω πάνελ της συσκευής. Ο λόγος; Οι παρεχόμενες βίδες (οι στροφές τους) δεν ταιριάζουν στις αντίστοιχες υποδοχές της συσκευής. Δοκίμασα αναρίθμητες άλλες βίδες από την εργαλειοθήκη μου, χωρίς αποτέλεσμα. Οι στροφές των βιδών είναι το πρόβλημα. 'Οπως φαίνεται πέταξα μερικά χρήματα. -- Πριν την αγορά του Pickup, εντελώς τυχαία διάβασα ότι άλλο μέλος του AVsite είχε τοποθετήσει μεντεσέδες σε mk5. Τώρα που χρειάζομαι την βοήθεια του, δεν μπορώ να τον εντοπίσω. Βλέπεις, δεν είμαι μόνο νέος μέλος αλλά και νέος στον "χώρο" του Internet και δυσκολεύομαι. -- Ζητώ συγγνώμη, αν σε κούρασα. Και πάλι ευχαριστώ. (atlantic)

Reaction score
0

Οι μεντεσεδες στο mk5 μπαινουν.Πριν λιγες μερες εβαλα στο δικο μου.Φιλε ATLANTIC σου στελνω πμ.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508