Τοποθέτηση πανιου όσο αφορα ύψος

Reaction score
54
Σε δύο μήνες μετακομίζω στο νέο μου σπίτι και αναρωτιέμαι ποια θα ήταν η ιδανικη λύση για να εγκαταστήσω το πανί μου (100", 4:3).
Στο τωρινο μου σπίτι (που δεν με ένοιαζε η λυση απο αισθητικής άποψης) υπάρχουν αλυσιδές μήκους 45 εκατοστών προκειμένου το πανί να είναι στο κατάλληλο ύψος.

Δηλαδη το κάτω όριο της οθόνης να απέχει περίπου 90 εκατοστα απο το δάπεδο.(Παλιο, νεο σπιτι εχουν συνολικα περίπου το ίδιο ύψος)

Το πανί δυστυχως θα είναι μεταξυ κουζίνας - σαλονιου (ενιαίος χώρος) οπότε δεν παίζει λύση να καρφωθει σε τοιχο αλλα αναγκαστικα θα πρέπει να κρεμεται.
Με πράσινο η μελλοντικη θέση πανιου...με σκατουλι οι δύο καναπέδες.

Προτείνετε κάτι; Ακομα και ολοκληρωτικη αλλαγη του στησιματος;

Reaction score
164
Στη γωνία είναι τζάκι;
Εγώ θα έβαζα το πανί στον τοίχο δίπλα του και τον καναπέ που βρίσκεται εκεί, στη θέση που έχεις το πανί τώρα. Πλεονεκτήματα:
-Δημιουργείται μια όμορφη γωνιά γύρω από το τζάκι.
-Το πανί δεν κρέμεται στη μέση του πουθενά. Και αντιαισθητικό θα είναι, και μπορεί να ανεμίζει στο ελάχιστο ρεύμα αέρα.
-Έτσι όπως ο έχεις τώρα, πού θα βάλεις τα μπρστινά ηχεία και το κεντρικό; Στη μέση-μέση;
-Ο καναπές θα είναι δίπλα στη μπαλκονόπορτα και θα έχεις φως και θέα.
-Έτσι όπως τα έχεις από τον καναπέ θα βλέπουν κατ' ευθείαν μέσα στην κουζίνα.
-Ο καναπές θα κάνει ένα νοητό χώρισμα μεταξύ καθιστικού και κουζίνας.

Reaction score
54
thanks unforgiver για την απάντηση.
Ειναι φυσιολογικο να υποθετεις πως εκεινη η γωνία είναι το τζάκι...δεν ειναι όμως. Ειναι η κύρια πόρτα απο το οποιο μπαινω στο διαμέρισμα.
Ουσιαστικα η μια λύση που είχα σκεφτει ήταν αυτο που λες και εσυ...το πανι να τοποθετηθει στο σημείο που λες. Το πρόβλημα ειναι πως σύμφωνα με τη κάτοψη εχουμε μόλις 3,45 μετρα απόσταση. Που στη πράξη αποδείχτηκαν 3,23μετρα. Που σημαίνει πως θα εχω κάτι λιγότερο απο 3 μετρα ως απόσταση θεασης...όχι όταν καλυτερο οταν θα προβαλω σε 92" 16:9...

Reaction score
164
Εγώ βλέπω από 3,2 σε 92" και το βρίσκω μια χαρά. :)
Αν είναι η κύρια είσοδος, είναι πολύ καλύτερα όπως σου λέω. Ένας απλοϊκός κανόνας της διακόσμησης είναι ότι όταν μπαίνεις δεν πρέπει να βλέπεις άδειους χώρους. Αν τα βάλεις όπως σου λέω, θα βλέπεις τον καναπέ, και θα φαίνεται πολύ πιο ζεστό και φιλόξενο το σπίτι.

Reaction score
164
....και για να απαντήσω στην αρχική σου ερώτηση, χωρίς να σου αλλάξω τα σχέδια, το Dalite που έχω το έχω κρεμάσει από την οροφή, όπως θέλεις να κάνεις εσύ, αλλά με τοίχο πίσω του (δεν έχει σημασία) και φτάνει στο ύψος που το θέλεις, κρεμασμένο από ένα τυπικό ταβάνι πολυκατοικίας.

Reaction score
164
Θα σου πω κάτι πιο καλό: Το ταβάνι απέχει από το πάνω μέρος της οθόνης είναι 55cm όταν είναι κατεβασμένη πλήρως.

Reaction score
7
οεο?
Καλυτερο ειναι να παει το πανι στη θεση του καναπαδακιου Α, αλλα -ασχετα με αυτο- ο προβολεας ΠΟΥ θα τοποθετηθει/κρεμαστει? -εδω παει το οεο- Το εχεις σκεφτει αυτο?

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.015
Members
38.523
Νεότερο μέλος
seos