Τοποθέτηση προβολέα

Timaras

Reaction score
2.153
Καλησπέρα παιδιά.
Θέλω να τοποθετήσω τον Benq 1070 στον τοίχο και θα ήθελα να μου προτείνετε κανέναν ευκολο τρόπο
για να κάτσει στην σωστή θέση με την πρώτη.
Σκέφτομαι να κόψω 2 σπάγκους ίσους και δένοντας τη μια τους άκρη στα γατζάκια της οθόνης να φτάσω
στον απέναντι τοίχο στη μέση της ακριβώς,αφού θα έχω ένα ισοσκελές τρίγωνο.
Υπάρχει κανας άλλος τρόπος ή να το κάνω όπως ανέφερα παραπάνω?
Εσείς πως το κάνατε?

profi

Γκαντεμόσαυρος του λασπολόγου
Reaction score
1.439
το πρόβλημα με τους σπάγκους είναι πως τεντώνουν...άρα αλλάζει το μήκος.
φτιάξε το ισοσκελές στο πάτωμα για να μην πολεμάς το βάρος του σπάγκου με τέντωμα,κ μετά με "νήμα" πως το λένε μεταφέρεις το σημείο στο ταβάνι.
να υπολογίσεις όμως την διαφορά μεταξύ απόστασης φακού - οθόνης κ απόστασης κέντρου βάσης τοποθετημένη στον προβολέα - οθόνης.

Reaction score
6.607
Yπολογιζε μονο το κεντρο φακου, οχι βασης! κοιτα παλι μαζι γραφαμε...
Αν γινει κατω θελει γωνιασμενα η μεταφορα και παλι μπορει να φυγει, ας βαλει καβο :p
Αν δεν εχεις βαση ηδη καλο ειναι να ρυθμιζεται η μετακινηση και οριζοντια εκτος απο καθετα λογω απουσιας τετοιας ρυιμισης οχι πως η καθετη ειναι μεγαλη...
Επισης αν ο τοιχος ειναι παραλληλος ως προς την οθονη μπορεις και με κατασκευη ραφιου αρκετα φαρδυτερου του προβολεα ..δε συζηταμε για κατασκευη γενικως μακραν καλυτερες του εμποριου.

Reaction score
142
βρες ενα βοηθο να κραταει πάνω στη σκάλα ανοικτο τον προβολα, κεντραρε στο καδρο σου και σημαδεψε με μολυβι στο ταβανι.
Ενταξει δεν ειναι χάιτεκ μεθοδος και απαιτει προσεκτικούς χειρισμούς απο το βοηθό, αλλα αν παει κατι στραβα θα φταίει αυτός και όχι εσύ.;)
εντιτ: πιθανότατα θα χρειαστείς 2 σκάλες

Timaras

Reaction score
2.153
Βάλε μια φθηνή ,εγώ θα έλεγα του Μελίδη πάντως να φτιάξει στα μέτρα μ!
http://www.skroutz.gr/s/2914822/Brateck-PRB-2W.html
Βάση έχω Στάθη!Μία της Vogels.Είναι και μια χαρά παρεπιπτόντως!
Στην προηγούμενη θέση που είχα τον Benq είχε κάτσει καλά αλλά θυμάμαι ότι είχα κάνει κανα δυο τρύπες
παραπάνω και είχα ταλαιπωρηθεί αρκετά μέχρι να τον τοποθετήσω!

Timaras

Reaction score
2.153
φτιάξε το ισοσκελές στο πάτωμα για να μην πολεμάς το βάρος του σπάγκου με τέντωμα,κ μετά με "νήμα" πως το λένε μεταφέρεις το σημείο στο ταβάνι.
Θα μεταφέρω το σημείο αντί για ταβάνι στον τοίχο με αλφάδι.
να υπολογίσεις όμως την διαφορά μεταξύ απόστασης φακού - οθόνης κ απόστασης κέντρου βάσης τοποθετημένη στον προβολέα - οθόνης.
Το έχω υπ'όψιν μου αυτό!

Reaction score
11.773
Κι εγώ θα χρησιμοποιήσω 2 φίλους να κρατάνε τον προβολέα βιδωμένο στη βάση του και αναμμένο να προβάλει, όταν έρθει η ώρα να βρω πού θα τον βάλω στον τοίχο. Δε μπορώ να σκεφτώ άλλη λύση.

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas