Τοποθέτηση προβολέα ??

Reaction score
2
Καλησπέρα σε όλους!

τελικά μετά από μήνες ψαξίματος, ο LG ήρθε την προηγούμενη εβδομάδα αλλά λόγω τρεξίματος δεν έχω καταφέρει να ασχοληθώ πολύ μαζί του.
Πρώτες εντυπώσεις ανάμεικτες (μαύρο κάτι σε μπλε-γκρι, άσπρο αρκετά φωτεινό έως ενοχλητικό, κλπ.) αλλά επειδή ο χώρος θέλει πολύ δουλειά ακόμα (άσπροι τοίχοι-ταβάνι-πάτωμα) ελπίζω για το καλύτερο μετά απο μερικά χέρια σκούρο βάξιμο και ίσως μια σκούρα μοκέτα κάτω.

αυτό το Σαββατοκύριακο σκεφτομαι να κανω την πρωτη αποπειρα να τον "κρεμάσω" και το προβλημα μου ειναι το εξής:

τι ειναι καλυτερο να κανω, κλειστό zoom (1.00) και τοποθετηση μακρυα απο την οθόνη ή τέρμα ανοιχτό (1.80) και τοποθετηση οσο πιο μπροστά γίνεται?

ο χώρος είναι περίπου 5 χ 8 μ, αποκλειστικά για home cinema οποτε μάλλον μπορώ να τον τοποθετήσω όπου θέλω, ίσως και τερμα πισω...

επίσης σκέφτομαι να πάρω και μια οθόνη προς το γκρι πχ 0.8 gain ή να κάνω προβολή κατευθείαν στον τοίχο σε κάποιο ανοιχτό γκρι χρώμα για να βελτιώσω το μαύρο του αλλά μάλλον πρέπει να περιμένω να τον δω πρώτα σε σκούρο δωμάτιο και μετά να αποφασισω...

για πείτε καμιά ιδέα!! :121::121:

ευχαριστώ προκαταβολικά!!

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.263
Απάντηση: Τοποθέτηση προβολέα ??

Με βάση βάση αυτά που γράφεις, σου συνιστώ να τον τοποθετήσεις όσο μακρύτερα γίνεται, διότι έτσι:
  • ελαχιστοποιείς το hot-spot.
  • χρησιμοποιείς περιοχή του ζουμ όπου τα οπτικά σφάλματα είναι συνήθως μικρότερα από αυτά της ευρυγώνιας θέσης.
  • μειώνεις το πλεονάζον φως και βελτιώνεις το μαύρο. Σημειωτέον ότι σε προβολείς με πολύ μεγάλο εύρος ζουμ -σαν τον AF115- η ευρυγώνια θέση αποδίδει 50% περισσότερο φως και αντίστοιχα χειρότερο μαύρο.
Εάν και στη θέση του τηλεφακού βρίσκεις το φως υπερβολικό, σου προτείνω αντί μιας φτηνής γκρι οθόνης ή της γκρι βαφής, να εξετάσεις τη λύση ενός πρόσθετου φίλτρου Neutral Density στο φακό.

Reaction score
1
κλειστό zoom (1.00) και τοποθετηση μακρυα απο την οθόνη

Edit: με πρόλαβε ο max

Reaction score
2
thanks για τις γρήγορες απαντήσεις παιδιά, να στε καλα!!

με την μικρη μου εμπειρια απο τα φωτογραφικα και γω αυτο σκεφτηκα, όσο λιγότερο zoom τοσο το καλυτερο για τα οπτικά του φακου και τα προβλήματα που μπορει να εχει....όχι πως θα με χάλαγε να παιζει και με ανοιχτά φωτα βέβαια αλλά μην τα θέλουμε και όλα!

όσο για την προσθήκη κάποιου φίλτρου, διαβαζα σε ξένα site ότι παιζουν πολύ και τα magenta φίλτρα (πχ CC20, CC25, κλπ.) τα οποια βοηθάνε να φύγει η μπλεδίλα που βγάζει η λάμπα.. γενικά ο LG στο θέμα μαύρου είναι λίγο δράμα η κατάσταση... ότι πληρώσεις παίρνεις δε λένε??

λοιπόν παω να ψαξω για καμια βάση να αντεξει το γομάρι και τα ξαναλέμε!

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.234
Απάντηση: Τοποθέτηση προβολέα ??

Καλορίζικος Γιάννη.
Κι εγώ συμφωνώ να μπει μακρυά από την οθόνη.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.650
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale