Τοποθετηση και οικονομικη βαση για surround.

Reaction score
1
Λογω ιδιομορφιας δωματιου,το οποιο εχει 2 παραθυρα,θα τοποθετηθουν στο περβαζι υψους 78εκ. τα surround(sirene).....υψος αυτιου περιπου 1μ. κ αποσταση νοητης ευθειας αυτιου-κεντρο surround ηχειου περιπου 1,1μ k γωνια 100μοιρες..
τι λετε για βαση 50εκ.?
78+50+45 το υψος του sirene ,παμε στα 173εκ. κ το tweeter χονδρικα στα 163εκ.
ειναι ψηλα?

Ποιες βασεις οικονομικες προτεινετε?

ΥΓ για μπροστα πηρα κατι φθηνες tele 60εκ. τις οποιες ειδα στημενες σε φιλο με τα ιδια ηχεια κ μου αρεσαν...θα επαιρνα τις ιδιες για πισω αλλα δεν βγαινουν σε 50εκ.

αποσταση αυτιου απο μπροστινα περιπου 2,7μ..θα γινει βεβαια ρυθμιση αποστασεων κ.τ.λ απο τον avr..

Reaction score
1
Απάντηση: Τοποθετηση και οικονομικη βαση για surround.

κανα σχολιο-προταση για τα παραπανω??

Reaction score
1.213

Εγω απο οτι εχω καταλαβει (και απο εδω)αυτο φαινεται να ειναι το ιδανικοτερο υψος .
Τωρα δεν ξερω ποσο αισθητη θα ειναι μια διαφορα 10 ποντων πανω η κατω ..
Εχω και μια περιεργεια τι σοι περβαζι ειναι αυτο...:138:
Σιγουρα δεν σε βολευουν πχ βασεις τοιχου ? Μηπως ειναι προτιμοτερες ,αν δεις οτι θελεις πχ να εχεις αλλη 'γωνια' η αλλο υψος ?
Τωρα στα 50 cm με πολυ μικρο ψαξιμο το πιο φθηνο που βρηκα ειναι 100 Ε.Σιγουρα ομως θα βρεις και φθηνοτερες :137:.(αν δεν εβρισκα παντως μπορει να επαιρνα τις προηγουμενες -που ειναι και φθηνες-και αν τελικα αποφασιζα οτι ηχητικα θελω 50 cm ...να τις εκοβα :114:)

Reaction score
1

σωστο κ αυτο με το κοψιμο!!
οι βασεις τοιχου σιγουρα θα εχουν την ευελιξια της κλισης στον οριζοντιο αξονα αλλα ειχα την αισθηση οτι οι τοιχου ειναι για πιο μικρα ηχεια...θα κανουν για τα sirene?

στο λινκ που αναφερεις, οντως ,συμφωνα με τον @oppohellas τα 60εκ. πανω απο τα αυτι ειναι ιδανικα...αν κ στα λινκ της 1ης σελ. δεν αναφερει κατι για υψος....

δεσμευομαι να βαλω φωτο του περβαζιου την πεμπτη που θα ειμαι παλι σπιτι :)

Reaction score
1.213

Οταν ειπα βασεις τοιχου ειχα στο μυαλο μου περισσοτερο κατι σαν αυτο :

http://www.bestmarket.gr/hotshop/?p=productsMore&iProduct=528

Υπαρχουν πολλες αυτου του ειδους , επελεξα αυτη που σε βολευει , σου αρεσει και εχει την καλυτερη ρυθμιση (να εχει αρκετο περιθωριο πισω αν χρειαστει να στραφει το ηχειο και να μην βρισκει τοιχο ) .Εγω παλι που τα ειχα σε τοιχο οι βασεις ειχαν ενα οριζοντιο 'προς στο τοιχο' αξονα , μια πλακα σιδερενια απανω οπου βιδωνες τα ηχεια.Εγω ειχα βιδωσει εκει ενα κομματι ξυλου στο χρωμα των ηχειων και ειχα τοποθετησει επανω τα ηχεια.(ειχα βαλει και ταινια διπλης οψης για μεγαλυτερη ασφαλεια...:137:).Αισθητικο αποτελεσμα καλο για μενα, λυση ακομα πιο φθηνη , κανα 20-30 τα ειχα παρει.Κλιση εννουσα στον καθετο αξονα οχι στον οριζοντιο , και ο πρωτος ειναι σημαντικος.:137:

Τωρα αν παρεις τις ιδιες και τις κοψεις κανε η πες να σου κανουν προσεγμεη δουλεια , οχι τσαπατσουλιες..:137:

Reaction score
1

την ιδια κλιση εννοουσα κ εγω(πανω-κατω κ οχι δεξια-αριστερα) αλλα μαλλον μπερδεψα τους αξονες :)
κανω τις "ψαχτικες" μου για να δω τι αλλες επιλογες παιζουν σε τοιχου κ επανερχομαι...
το μειονεκτημα μας παντως ειναι οτι η αποσταση του ηχειου απο τον τοιχο θα ειναι αρκετα μικροτερη σε σχεση με βαση δαπεδου.....ή μηπως δεν μας πολυαπασχολει οπως ας πουμε στα front?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut