Το Ορφανοτροφείο - El Orfanato (2007)

Reaction score
60
[IMGL]http://img522.imageshack.us/img522/4157/orfanatover8hz2.jpg[/IMGL]
Το Ορφανοτροφείο - El Orfanato (2007)

Τα παιδιά θέλουν απλά να παίξουν. Το ίδιο επιθυμεί και ο πανέξυπνος σκηνοθέτης του "Ορφανοτροφείου".

Μια μακάβρια ιστορία φαντασμάτων που ταρακουνάει τα θεμέλια του είδους "στοιχειωμένο σπίτι" και βρίσκει θαμμένο ολόφρεσκο (κινηματογραφικό) ψητό.

Μια τρομακτικότερη παραλλαγή του "The Others", αυτό το πορτραίτο μητρικής τρέλας θ' αποτελέσει σημείο αναφοράς για το σινεμά του είδους, αναδεικνύοντας το εντυπωσιακό ταλέντο του πρωτοεμφανιζόμενου Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα, αλλά και το αλάνθαστο μάτι του παραγωγού Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο.

Η Λόρα (Μπελέν Ρουέδα) έχει μεγαλώσει σε ορφανοτροφείο.

Είχε μια πολύ ευτυχισμένη παιδική ηλικία και πολύ καλές σχέσεις με τα υπόλοιπα παιδιά, τα οποία και θεωρούσε αδέλφια της.

Τριάντα χρόνια μετά, αυτή και ο άντρας της (Φερνάντο Κάγιο) μαζί με το γιο τους Σιμόν (Ροχέρ Πρίνθεπ) θα μετακομίσουν στο σπίτι αυτό στο οποίο η Λόρα είχε μεγαλώσει.

Θα αποφασίσει να μετατρέψει το εγκαταλελειμμένο σπίτι σε ορφανοτροφείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Το σπίτι όμως θα ξυπνήσει στον Σιμόν περίεργα συναισθήματα: θα αρχίσει να έχει φανταστικούς φίλους και να παίζει φανταστικά παιχνίδια.

Όλα αυτά θα φέρουν στην επιφάνεια καλά κρυμμένες αναμνήσεις από την παιδική ηλικία της Λόρας, το παιδί της θα αρχίσει να συμπεριφέρεται παράξενα και αυτό που κάποτε της φαινόταν ένα ειδυλλιακό σπίτι, θα εξελιχτεί σε εφιάλτη...

Kυκλοφορει 30/4/2008 απο την SPENTZOS

Reaction score
130
Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά. Μήπως ξέρουμε αν ο ήχος της ταινίας ειναι 5.1 ;

Reaction score
14
Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά. Μήπως ξέρουμε αν ο ήχος της ταινίας ειναι 5.1 ;

Αληθώς ο κύριος,

καμμιά συγγένεια με τον αγαπητό φίλο Κωνσταντή Διονυσάτο???:107:

Reaction score
60
Mετα την χτεσινοβραδυνη θεαση του ορφανοτροφειου εχω να πω οτι η ταινια ειναι παρα πολυ καλη .

Ατμοσφαιρικη με υπεροχα ηχητικα effects που σε κανουν να αναπηδας και σε βαζει στην " πριζα " με το σεναριο της.

Η πρωταγωνιστρια πολυ καλη στο ρολο της με υπεροχη ερμηνεια.

Μην την χασετε !!!

Reaction score
130
Δέν έχω σκοπό να τη χάσω αρκεί ........να κυκλοφορήσει.!! Μόλις γύρισα απο το videorama της γειτονιάς και ακόμα τίποτα.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Την ειδα χθες βραδυ και ειλικρινα απορω με το μικρο μεγεθος
μηνυματων που εχουν γραφτει για αυτη.
Προκειται για αριστουργιματικη ταινια και θα προτεινα σε ολους να
μην την χασουν.
Προυποθεσεις:με ολα τα φωτα σβηστα και τον ηχο δυνατα για να
πιανετε καθε τριξιμο του σπιτιου το βραδυ.

Εχω αρχισει και γινομαι μεγαλος φαν του Ντε Τορο:444:

Reaction score
130
Καλημέρα. Χθες κατάφερα να το δώ τελικά. Για να μην ενοχλήσουμε αυτούς που ακόμα δέν το έχουν δει, μήπως κάποιος θα είχε την ευγενή καλοσύνη σε p.m να μου εξηγήσει κι΄εμένα τι ήθελε να πη ο ποιητής, διότι δέν κατάλαβα τίποτα;;;;
Ευχαριστώ.

Reaction score
26
Απάντηση: Το Ορφανοτροφείο - El Orfanato (2007)

Την είχα δει στο cinema όταν βγήκε.
Ωραία ατμόσφαιρα, καλογυρισμένη ταινία, καλές ερμηνίες αλλά δεν μου άρεσε.
Πήγαινα έχοντας ενθουσιαστεί από τον Λαβύρινθο του Πάνα, αλλά δεν ήταν τόσο καλό.
Είμαι στην ίδια φάση με του dvotsis που γράφει απο πάνω.
Δεν μου είπε τίποτα σαν ταινία, αν και καταλαβαίνω τι ήθελε ίσως να πει.

Reaction score
130
Καλημέρα. Χθες κατάφερα να το δώ τελικά. Για να μην ενοχλήσουμε αυτούς που ακόμα δέν το έχουν δει, μήπως κάποιος θα είχε την ευγενή καλοσύνη σε p.m να μου εξηγήσει κι΄εμένα τι ήθελε να πη ο ποιητής, διότι δέν κατάλαβα τίποτα;;;;
Ευχαριστώ.
Σαν ταινία μου άρεσε, το story δέν κατάλαβα.

Reaction score
14
Την ειδα χθες βραδυ και ειλικρινα απορω με το μικρο μεγεθος
μηνυματων που εχουν γραφτει για αυτη.
Προκειται για αριστουργηματικη ταινια και θα προτεινα σε ολους να
μην την χασουν.
Προυποθεσεις:με ολα τα φωτα σβηστα και τον ηχο δυνατα για να
πιανετε καθε τριξιμο του σπιτιου το βραδυ.

Εχω αρχισει και γινομαι μεγαλος φαν του Ντε Τορο:444:
+1

Reaction score
180
Κορυφαία ταινια στο είδος της. Καλυτερο απο το "the others". Σεναριο, σκηνοθεσια, φωτογραφία, ερμηνείες, μουσικη επενδυση, ηχητικά εφε, ολα εξαιρετικα.

Reaction score
0
Μιά χαρά ταινιούλα ήταν. Τρυφερή και παραμυθένια. Απορώ γιατί διαφημίστηκε σαν "θρίλλερ". Οσοι δεν την κατάλαβαν είναι όσοι πήγαν να την δουν σαν έργο τρόμου. Οσοι έχουν πραγματικές μεταφυσικές αγωνίες πρέπει να την κατάλαβαν. Οσοι περίμεναν αίμα, μένουν με την απορία "τι ήθελε να πει ο ποιητής". Αψογη σκηνοθεσία και ερμηνεία από την πρωταγωνίστρια.

Reaction score
7
Το Orfanato ήταν από εκείνες ταινίες που όλο έλεγα να δώ και όλο το αμελούσα. Τελικώς το είδα πριν λίγο. Ο Ντελ Τόρο ζωγραφίζει σε αυτό το ψυχολογικό θρίλερ το οποίο πραγματικά σε κρατάει στην πρίζα καθ'όλη την διάρκεια της ταινίας. Είχε αρκετές αντροπές και εξαιρετικό χηρισμό του περιβάλλοντος φωτός και ήχου προς όφελος της ατμόσφαιρας με αριστουργηματικό τρόπο τολμώ να πω. Πολύ καλό το κάστ με κορυφή την μάνα που είναι πραγματικά εξαιρετική. Το κατατάσω στα καλύτερα θρίλερ που έχω δεί...

8.5/10

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas