Το Σύμπλεγμα Baader Meinhof - The Baader Meinhof Complex (2008)

VG

Μηνύματα
5.157
Reaction score
0
Η δράση των Αντρέας Μπάαντερ, Ουλρίκε Μάινχοφ και της τρομοκρατικής οργάνωσης RAF - από τη σύστασή της ως το θάνατο των μελών της στα λευκά κελιά, στη Γερμανία της δεκαετίας του '70.

Βαρετο εργο για μια απο τις πληγες της συγχρονης Γερμανιας,την τρομοκρατικη οργανωση RAF.Με το ζορι εμεινα στο διαλλειμα.


Καποιοι γερμανοι παραπονιουνται οτι παρουσιαζει την RAF ως κατι καλο και δικαιο, αυτο ειναι υπερβολικο και δεν ισχυει,απλως το εργο σε καποια σημεια παρουσιαζει και την δικη τους οπτικη γωνια (ταξικη πάλη κτλ) αντι να ειναι ενα ντοκυμαντέρ που τους διαβαλλει συνεχως.

Δεν καταλαβα τι ακριβως δεν πηγε καλα με το εργο,ειχε καλες ερμηνειες,ειχε δραση,ειχε πιστοτητα σε πολλα ιστορικα στοιχεια,ομως φαινεται οτι ελειπε το "κατι" που θα τα εδενε ολα αυτα αρμονικα και θα αφηνε τον θεατη μαγεμενο οπως με το "οι ζωες των αλλων".
 

Μηνύματα
28.176
Reaction score
50
Re: ΤΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ BAADER MEINHOF (2008)

[IMGL]http://www.odeon.gr/MEDIA/MediaRepository/16500011/baader_meinhof_complex.jpg[/IMGL]

Το Σύμπλεγμα Baader Meinhof - The Baader Meinhof Complex (2008)

Από τον Μπερντ Άιχινγκερ, τον διάσημο Γερμανό παραγωγό επιτυχιών, όπως "Το Όνομα του Ρόδου", "Η Πτώση" και "Το Άρωμα: Η Ιστορία ενός Δολοφόνου", έρχεται ένα πολιτικό θρίλερ στην παράδοση της γερμανικής σχολής που δημιούργησε το "Οι Ζωές των Άλλων".

Στο σκηνοθετικό τιμόνι βρίσκεται ο βετεράνος Ούλι Έντελ και το καστ πλαισιώνουν η Μαρτίνα Γκέντεκ ("Οι Ζωές των Άλλων"), ο Μόριτζ Μπλάιμπτροϊ ("Το Πείραμα") και ο Μπρούνο Γκαντζ ("Ο Άνθρωπος της Ματζουρίας").

Φονικές βομβιστικές επιθέσεις απειλούν την εύθραυστη γερμανική δημοκρατία, τη δεκαετία του '70 . Μια ομάδα ανταρτών, με αρχηγούς τον Αντρέας Μπάαντερ και την Ούλρικε Μάινχοφ, έχουν ξεκινήσει ένοπλη μυστική επανάσταση εναντίον ενός νέου είδους φασισμού που αναδύεται: του αμερικανικού ιμπεριαλισμού που υποστηρίζεται από τις γερμανικές κυβερνήσεις.

Με στόχο μια πιο ανθρώπινη και δίκαιη κοινωνία, η επαναστατική ομάδα γίνεται όλο και πιο απάνθρωπη, ενώ στο βάθος υπάρχει ένας άνθρωπος που την κατανοεί: ο επικεφαλής των γερμανικών αστυνομικών δυνάμεων.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ : 30/10/2008
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.621
Μηνύματα
2.868.360
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top