Το Φίδι - Le serpent (2006)

Μηνύματα
28.176
Reaction score
50
Το Φίδι - Le Serpent (2006)




Ο Βίνσεντ Μάντελ (Ιβάν Ατάλ) και ο Τζόσεφ Πλέντερ (Κλοβίς Κορνιγιάκ), είναι συμμαθητές από το σχολείο. Ο Βίνσεντ, φωτογράφος στο επάγγελμα, βρίσκεται σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής του: ο γάμος του διαλύεται.

Η ζωή του θα καταστραφεί τελείως, όταν θα πέσει θύμα μιας συνωμοσίας, που είχε οργανώσει ο πρώην συμμαθητής του Τζόσεφ. Μια σειρά από φόνους, απαγωγές και εκβιασμούς θα βυθίσουν τη ζωή του Βίνσεντ, στη κόλαση. Το μόνο που του μένει είναι να πληρώσει τον Τζόσεφ, με το ίδιο νόμισμα.

http://www.leserpent-lefilm.com/


Απο 14/6/2007 στους κινηματογράφους
 

Μηνύματα
28.176
Reaction score
50


Το γαλλικό «Φίδι» είναι ένας μικρός πειρασμός στα θερινά και στα κλιματιζόμενα σινεμά. Ξεδιπλώνεται αργά και αθόρυβα ακολουθώντας τη διαδρομή ενός θρίλερ, σαν και αυτά του Χόλιγουντ που τείνουν να γίνουν προστατευόμενο είδος. Δεν είναι αριστούργημα, αλλά μια καλογυρισμένη ταινία που χρησιμοποιεί ως αφετηρία το μυθιστόρημα «Plender» του Αγγλου Τέντ Λιούις (ο συγγραφέας του «Get Carter» που μεταφέρθηκε έξοχα στην οθόνη από τον Mάικ Χότζες το 1971). Το βιβλίο αποδείχτηκε στιβαρός σκελετός για το σενάριο, ενώ οι ερμηνείες των Ιβάν Ατάλ, Κλοβίς Κορνιγιάκ και του βετεράνου Πιέρ Ρισάρ, διεκπεραίωσαν με επαγγελματισμό το σχέδιο μιας εμπορικής ταινίας.

Το «Φίδι» περιστρέφεται γύρω από την κοινότοπη σύγκρουση του Καλού με το Κακό και προκαλεί μια δίνη. Στην περιφέρειά της (στο κέλυφος της ταινίας, όπου δυστυχώς εξαντλείται το εγχείρημα του Μπαρμπιέ) όλα θυμίζουν το «Ακρωτήρι του φόβου» (του Σκορσέζε με τον «παράφρονα» Ντε Νίρο και όχι αυτό του Τζ. Λι Τόμσον με την υπνωτιστική ερμηνεία του Ρόμπερ Μίτσαμ). Στο κέντρο της δίνης, ο πιο ενδιαφέρων χαρακτήρας της ταινίας είναι σχηματικός. Πρόκειται για τον κακό της ιστορίας, τον Ζοζέφ Πλεντέρ που έχει κάτι από το Νόρμαν Μπέιτς του «Ψυχώ». Ο Πλεντέρ είναι προσκολλημένος, σχεδόν σε σημείο ταύτισης, με τη μητέρα του, τη σορό της οποίας φυλάσει ταριχευμένη. Είναι ένας μοναχικός άντρας που παγιδεύει και εκβιάζει εύπορους για βιοπορισμό και ζει με μοναδικό σκοπό να τιμωρήσει τον άνθρωπο τον οποίο θεωρεί ως υπεύθυνο για ένα μεγάλο τραύμα που σημάδεψε την παιδική του ηλικία και οδήγησε τη μητέρα του στην τρέλα και στην αυτοκτονία.

Απέναντί του βρίσκεται ο καλός της ιστορίας: ο Βινσέν Μαντέλ που έχει να δει τον Πλεντέρ από τα χρόνια του σχολείου. Είναι ένας φωτογράφος με δικό του στούντιο στο Παρίσι και με μια οικογένεια που οδεύει προς διάλυση. Η γυναίκα του, κόρη ενός πάμπλουτου Γερμανού, θέλει να χωρίσουν και να επιστρέψει στο πατρικό της μαζί με τα παιδιά τους. Ο Βινσέν, ανυποψίαστος για την αληθινή ταυτότητα μιας άγνωστης που εμφανίστηκε μια μέρα ξαφνικά στο στούντιο, δηλώντας αντικαταστάτρια ενός μοντέλου, πέφτει στην παγίδα του Πλεντέρ. Στην αρχή δέχεται μια μήνυση για βιασμό και στη συνέχεια, ύστερα από ένα υποτιθέμενο σεξουαλικό όργιο που κατέληξε στον θάνατο της άγνωστης, εκβιάζεται από τον παλιό συμμαθητή του. Ο Πλεντέρ, όμως, δεν ενδιαφέρεται για χρήματα. Κρύβει βαθιά μέσα του έναν σαδιστή που είναι αποφασισμένος να κάνει το παν για να ικανοποιήσει την τυφλή επιθυμία του για εκδίκηση.
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.622
Μηνύματα
2.868.422
Members
37.941
Νεότερο μέλος
mdim051
Top