Το δίλλημα ATI ή NVIDIA?

Reaction score
56
Επειδή οσονούπω έρχεται ο Μανώλης και πρέπει να καταλήξω οριστικά στην κάρτα γραφικών του HTPC το ερώτημα λοιπόν είναι : Ποια από τις δύο κάρτες την Zotac GeForce GT 430 1G ddr3 ή Amd Sapphire Radeon HD6770 1GΒ Vapor-X ddr5 θα προτείνατε για το σύστημα μου όσο αναφορά την αναπαραγωγή ταινιών mkv & blue ray και μόνο . Να σημειώσω ότι οι κάρτες υπάρχουν και οι δύο.
Ευχαριστώ Αχιλλέας

ryk

Reaction score
925
Απάντηση: Re: Το δίλλημα ATI ή NVIDIA?

Σημειώσατε Χ!:114:
Η ΑΤΙ πιο παλιά πάντως δεν φημιζόταν για τους drivers της. Έχει γίνει καμιά πρόοδος σε αυτό?

Reaction score
56
Τώρα μετά την ισοπαλία τι γίνεται; Φίλε gkontoletas επειδή γενικά διαβάζοντας τα post σου θεωρώ ότι ξέρεις πολλά για HTPC ( ασε που σε εμπιστεύεται και ο zizik!!!) μπορείς να πεις 2-3 πράγματα παραπάνω όπως π.χ στήσιμο προγραμμάτων κτλ; Τώρα χρησιμοποιώ pdvd Kai total media theater για bd & 3d bd και Media classic player για mkv. Αν έχεις και κανένα link με οδηγούς για τις ρυθμίσεις των προγραμμάτων θα σου είμαι ευγνώμων
Πολλά ζητάω μάλλον!!! ( αλλα θα βάλω Βυζμα τον zizik!!!!!!)

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: Το δίλλημα ATI ή NVIDIA?

Μπορούμε να κάνουμε δοκιμή και με τις δυο κάρτες, όποια σου αρέσει την κρατάς.
Αν θες βάλε το βύσμα σου την επόμενη εβδομάδα να κανονίσουμε.

Reaction score
56

Μπορούμε να κάνουμε δοκιμή και με τις δυο κάρτες, όποια σου αρέσει την κρατάς.
Αν θες βάλε το βύσμα σου την επόμενη εβδομάδα να κανονίσουμε.
Θα έρθεις μαζί με το βύσμα μου και τον Μανώλη θεσσαλονίκη? (Κερνάω το φαγοπότι!!!!)

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Βρε είσαι Θεσσαλονίκη;
Νόμιζα ότι ήσουν εντός του λεκανοπεδίου Αττικής, αν μπορώ όταν ανέβουν θα έρθω....

Reaction score
0
Επειδή οσονούπω έρχεται ο Μανώλης και πρέπει να καταλήξω οριστικά στην κάρτα γραφικών του HTPC το ερώτημα λοιπόν είναι : Ποια από τις δύο κάρτες την Zotac GeForce GT 430 1G ddr3 ή Amd Sapphire Radeon HD6770 1GΒ Vapor-X ddr5 θα προτείνατε για το σύστημα μου όσο αναφορά την αναπαραγωγή ταινιών mkv & blue ray και μόνο . Να σημειώσω ότι οι κάρτες υπάρχουν και οι δύο.
Ευχαριστώ Αχιλλέας
Στους δύο υπολογιστές που έχω στον ένα έχω τη GeForce GT 430 και στον άλλο την ATI HD6450.
Και οι δύο δουλεύουν μια χαρά Από τις δύο εγώ προτιμάω την ΑΤΙ.Τα παλιά προβλήματα στις ΑΤΙ με τους drivers έχουν πλέον ξεπεραστεί.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Δεν έχω πειστεί ακόμη για τους οδηγούς της ATI, αν θυμάμαι καλά καμία κάρτα της ATI δεν μου έδωσε αμέσως 1:1 pixel maping σε πάρα πολλά HTPC που έχω φτιάξει για φίλους.
Είχα πρόβλημα ακόμη και στην DELL 2405 με μια HD 4850 μέχρι που την άλλαξα με μια nVidia GTS250 και ησύχασα.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Το δίλλημα ATI ή NVIDIA?

Δεν έχω πειστεί ακόμη για τους οδηγούς της ATI, αν θυμάμαι καλά καμία κάρτα της ATI δεν μου έδωσε αμέσως 1:1 pixel maping σε πάρα πολλά HTPC που έχω φτιάξει για φίλους.
Είχα πρόβλημα ακόμη και στην DELL 2405 με μια HD 4850 μέχρι που την άλλαξα με μια nVidia GTS250 και ησύχασα.
Πιστεύω ότι οι ΑΤΙ έχουν θέμα ασυμβατότητας και με μητρικές.Στους δύο υπολογιστές που έχω με μητρικές της GIGABYTE δουλεύουν μία χαρά!

ΝΙΚΟΣ.Δ

"Επαγγελματίας"
Reaction score
193

Τι ακριβως ειναι το 1:1 pixel maping?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Η ακριβής αντιστοίχηση της ανάλυσης του σήματος εισόδου με την ανάλυση του μέσου προβολής.
Στο παρακάτω test pattern για να έχεις 1:1 pixel maping πρέπει να βλέπεις τις άκρες των 8 βελών και η εικόνα να καταλαμβάνει ολόκληρη την οθόνη.
Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα είναι η ύπαρξη μαύρων περιθωρίων γύρω από την εικόνα, σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ρυθμίσεις το μέσω προβολής ή το μέσο αναπαραγωγής από το menu overscan-underscan για να πάρεις εικόνα σε όλη την ενεργή περιοχή.
Ακριβώς σε αυτό έχουν μεγάλο πρόβλημα οι κάρτες γραφικών της AMD-ATI.

NIX

Reaction score
0

Μια αλλαγη απο το χρηστη σ`ενα ρυθμιστικο στους drivers δεν ειναι μεγαλο προβλημα,υπερβαλεις.
Το 1:1 pixel mapping δεν το ελεγχουμε με αυτη τη καρτελα.

Reaction score
56
Μετά απο δοκιμές και των δυο καρτών ( gt430 & 6770hd) στα δικά μου ματιά η 6770 σαν να είχε καλύτερη εικόνα και κυρίως χρωματικα αλλα και στο greyscale.Βεβαια πολυ μικρή η διάφορα αλλα υπαρκτή . Επίσης σε συνδυασμό με τον JVC.x7 είχα θέμα στο 3d ( έπρεπε να δώσω τον ήχο απο την DVI αλλα και να ενεργοποιώ μέσα απο το πίνακα ελέγχου το 3d κάθε φορά ενώ στην AMD γίνεται αυτόματα.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Με τι ρυθμίσεις έκανες την σύγκριση;
Σε ποιους τομείς είδες την υπεροχή της AMD-ATI;
Με ποιο πρόγραμμα αναπαραγωγής;
Σε ποιο μέσο προβολής;
Οι Catalyst έχουν πολλά "βελτιωτικά" ενεργοποιημένα by default, τα είχες αφήσει ενεργά;

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Μια αλλαγη απο το χρηστη σ`ενα ρυθμιστικο στους drivers δεν ειναι μεγαλο προβλημα,υπερβαλεις.
Το 1:1 pixel mapping δεν το ελεγχουμε με αυτη τη καρτελα.
Υπάρχουν διάφορες καρτέλες για να κάνεις τον έλεγχο

εικόνα

video
[video]http://nosignal.gr/wp-content/uploads/2012/02/1920x1080.wmv[/video]

Αν δεις κάτι τέτοιο τότε δεν έχεις 1:1 pixel mapping

Reaction score
56

Με τι ρυθμίσεις έκανες την σύγκριση;
Σε ποιους τομείς είδες την υπεροχή της AMD-ATI;
Με ποιο πρόγραμμα αναπαραγωγής;
Σε ποιο μέσο προβολής;
Οι Catalyst έχουν πολλά "βελτιωτικά" ενεργοποιημένα by default, τα είχες αφήσει ενεργά;
Τα προγράματα είναι MPC-HC + LAV + FFDSHOW + MAD για mkv (με High performance software decoding mode χωρίς cuda & Dxva2 δηλαδή http://wp.me/PrgSo-b1) και Totalmedia theater 5 για blu-ray & 3D.
Μου άρεσε περισότερο χρωματικά (πιο φυσικά ) αλλά και το greyscale όπως έγραψα και παραπάνω και μου φάνηκε και πιο crispy και ευκρινείς η Amd.Τονίζω όμως ότι οι διαφορές είναι δυσδιάκριτες και μιλάω εντελώς για το προσωπικό μου γούστο + το γεγονός της ευκολίας της αυτόματης ενεργοποίησης του 3D στην ΑMD.
Έχω την Panasonic Vt20 ρυθμισμένη από τον Μανώλη και τον JVC X7 σε THX mode γιατί τον περιμένω να έρθει την άλλη έβδομάδα
Δεν έχω το HTPC ανοιχτό αλλά αν δεν κάνω λάθος τα μόνα που έχω ενεργοποιημένα είναι το dynamic range 16-235 το deinterlacing και το pulldown detection.Τα ίδια αντίστοιχα και για την Nvidia

Υ.Γ
Αν έχεις κανένα καλύτερο οδηγό για MPC-HC και όχι μόνο (όσο και για Nvidia άλλα και για AMD) θα σε παρακαλούσα πολύ να μου τον υπέδειχνες

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.184
Members
38.667
Νεότερο μέλος
giorgos8907