Το διαστημόπλοιο προσγειώθηκε !

Μηνύματα
1.102
Reaction score
0
Διαστημόπλοιο λένε το νέο Honda Civic....αυτό αγόρασα πριν 1.5 μήνα κ είπα να το φωτογραφήσω!

Μετά από λίγα χιλιόμετρα που έκανα, του εγκατέστησα φώτα xenon αλλά κ ένα ωραίο συστηματάκι ηχητικής απόλαυσης...

Το αμάξι είναι η έκδοση type s plus με ηλιοροφή. Δώρο μου έκανε η εταιρεία αγοράς τους αισθητήρες παρκαρίσματος με οθόνη στο εσωτερικό αλλά κ ένα επιπλεόν κομμάτι στον συναγερμό για να καταλαβαίνει αν το αμάξι το σηκώνουν με γερανό ή πλατφόρμα.













 

Μηνύματα
1.102
Reaction score
0
Εδώ βλέπεται τον λεβιέ των ταχυτήτων που αγόρασα από ένα S2000 από Αμερική με 40 ευρώ, όταν ζητούσαν τα 3πλάσια για αγορά από Ελλάδα.



Μετά από λίγα χιλιόμετρα όμως είχε έρθει η ώρα για εγκατάσταση φώτων Xenon αλλά και ηχοσυστήματος...

Το πήγα λοιπόν σε καλό φίλο μου που είναι αυτή η δουλειά του...ξεκινήσαμε 8.30 το πρωί κ τελειώσαμε 10 το βράδυ...εγώ βασικά μόνο φωτογραφίες έβγαζα...!



 

Μηνύματα
1.102
Reaction score
0
Ας ξεκινήσουμε πρώτα με τα φώτα Xenon. Είναι μετατροπή στα υπάρχοντα φώτα, αλλάχθηκαν τα μικρά κ τα μεσαία φώτα. Οι προβολείς έμειναν ως είχαν, με λάμπες αλογόνου δλδ. Επιλέχθηκαν αυτά των 6000Κ γιατί δίνουν πιο λευκό φως στον δρόμο. Το αποτέλεσμα πραγματικά καταπληκτικό κ το κόστος πολύ μικρό, περί των 200 ευρώ μαζί με την εγκατάσταση, με ένα χρόνο εγγύηση. Ο εγκαταστάτης είναι φίλος κ τον εμπιστεύομαι. Αν κ είναι άγνωστα ως μάρκα τα φώτα, μου λέει ότι τα δουλεύει πολύ καιρό κ είναι πολύ καλά.







Εδώ φαίνεται κ η ασφάλεια για το ηχόσυστημα. Κάτω κ δίπλα από την μπαταρία φαίνεται ο μετασχηματιστής του ενός φανού.



 

Μηνύματα
1.102
Reaction score
0
Κ τώρα το ηχοσύστημα.:107:
Καταρχήν, την κύρια πηγή την εργοστασιακή την άφησα γιατί είναι συνδεδεμένα με την οθόνη αλλά κ με τα χειριστήρια στο τιμόνι. Μέχρι στιγμής καμία εταιρεία δεν έχει βγάλει αντάπτορες κατάλληλους για αντικατάσταση. Οπότε μέχρι τότε, η πηγή παραμένει...
Από εκεί κ πέρα όμως, μπήκαν στις πόρτες ένα ζευγάρι διαιρούμενα ηχεία της Morel χειροποίητα, ένας ενισχυτής 5κάναλος της Caliber αλλά κ ένα υπογούφερ επίσης της Caliber 10 ιντσών. Το ζητούμενο δεν είναι η ένταση κ τα μπουμ-μπουμ αλλά η ποιότητα από χαμηλά...

Ηχεία Morel μοντέλο Dotech mkII
Ενισχυτής Caliber μοντέλο ca 5900
Υπογούφερ Caliber μοντέλο cwr 10 (ίδιο με το cwc του link)
Κούτα υπογούφερ

Προστέθηκε επίσης ένα μικρό ρυθμιστικό της έντασης του υπογούφερ της Phonocar αλλά κ ένας διακόπτης αεροπορικού τύπου για on/off του ενισχυτή, γιατί η εργοστασιακή πηγή δεν έχει έξοδο ενισχυτή. Μάλιστα, μπήκαν κ αντάπτορες για προενίσχυση από την έξοδο των ηχείων της Phonocar. Αυτό βέβαια δεν δίνει κ το καλύτερο αποτέλεσμα ηχητικά, αλλά αναμένουμε για κάτι καλύτερο από κάποια εταιρεία για αντάπτορα πάντα...

Τέλος, μονώθηκαν κ οι δύο πόρτες με καλό μονωτικό υλικό για καλύτερο αποτέλεσμα.







 

Μηνύματα
1.102
Reaction score
0
Crossover & αντάπτορας προενίσχυσης



Το τελικό αποτέλεσμα (στην φωτό φαίνονται κάτι σαν γρατζουνιές στην μοκέτα, αλλά είναι λάθος κατά την φωτογράφηση που έκανα):



Το ρυθμιστικό του υπογούφερ σε κρυφό σημείο της καμπίνας για να μην χαλάμε την εικόνα :

 

Μηνύματα
1.102
Reaction score
0
Λοιπόν, εντυπώσεις με το αμάξι καταρχήν...πατά στον δρόμο πάρα μα πάρα πολύ καλά. Απλά στρίβεις κ αυτό στρίβει χωρίς ζόρια. Κατανάλωση είναι στα 7 λίτρα εντός πόλης, με 3000-3200 στροφές όμως λόγω στρωσίματος. Το μοτέρ ζητά να του δώσεις γκάζι...στις 2800 στροφές αρχίζει κ έχει αρκετή ροπή κ φαίνεται...το κιβώτιο με τις 6 ταχύτητες είναι φοβερό στην αίσθηση, το χαιδεύεις κ αυτό αλλάζει ταχύτητα...είναι δε πολύ κοντό, πράγμα θετικό εν κινήση. Φρένα καταπληκτικά...τα χρειάστηκα μία φορά στην εθνική με 120 εγώ όταν κάποιος 'έξυπνος' βγήκε αριστερή λωρίδα με 60 στα 10 μέτρα από εμένα...σε συνδυασμό με το brake assist, τα τέσσερα μεγάλα δισκόφρενα μπρος/πίσω, το abs κ το vsa το αμάξι απλά είναι "τραίνο" στο στρίψιμο κ σταματά λες κ έχει άγκυρες.
Τα Xenon απλά φωτίζουν...."αλλού"....τόσο λευκό κ τόσο πολύ φως δεν έχω ξαναδεί από αμάξι...μόνο όσα έχουν xenon δλδ...

Σημαντικά στοιχεία : 10 χρόνια εγγύηση μηχανικών μερών, 7 χρόνια οδική βοήθεια, μεγάλοι χώροι στο εσωτερικό, πολύ δυνατό μοτέρ, χαμηλή κατανάλωση, φοβερή γυάλινη οροφή, πλήρες εξοπλισμός όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνει : 8 αερόσακους, abs, traction control, brake assist, vsa, διζωνικό κλιματισμό, αυτόματα φώτα, αυτόματους καθαριστήρες, ηλεκτρικοί θερμαινόμενοι ηλεκτρικά ανακλινόμενοι καθρέπτες, cruise control, ντουλαπάκι συνοδηγού που είναι ψυγείο, υποβραχιόνιο, alcantara σαλόνι, προβολείς ομίχλης κτλ κτλ κτλ...

Εν κατακλείδι, έχω ένα αυτοκόλλητο χαμόγελο στα χείλη μου όταν πάω βόλτα με το διαστημόπλοιό μου !
 

Μηνύματα
1.102
Reaction score
0
Επειδή με "τρώει" το χέρι μου...αγόρασα ένα σύστημα πολυμέσων για το αμάξι για να αντικαταστήσω το υπάρχον σύστημα. Αυτό βέβαια απαιτεί προσπάθεια μεγάλη από τον εγκαταστάτη αφού θα πρέπει να βγει η υπάρχουσα κεντρική μονάδα, να μπει καινούργιο πλαίσιο της Honda κ εκεί να μπει η νέα μονάδα μεγέθους 2din. Επίσης, θα πρέπει να αφαιρεθεί η κεντρική πλακέτα από την υπάρχουσα μονάδα κ να τοποθετηθεί κάπου μέσα στο αμάξι, αφού αυτή ελέγχει την μία οθόνη του αυτοκινήτου σε ότι αφορά τις ενδείξεις του κλιματισμού αλλά κ του ρολογιού...έχουμε δουλίτσα δλδ...

Ας δούμε όμως τι αγόρασα από το ebay.co.uk φυσικά στην τιμή.....των 255 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά από Αγγλία με αποστολή dhl.





Χαρακτηριστικά :

* 7 ιντσών οθόνη αφής, με δυνατότητα απομνημόνευσης την τελευταίας θέσης που του έχουμε ορίσει,
* Δέκτης τηλεόρασης,
* Δέκτης/Πομπός Bluetooth, για επικοινωνία με οποιαδήποτε συσκευή, ενώ γίνεται σύνδεση με τηλέφωνο, βγάζει τις πληροφορίες στην οθόνη, η επικοινωνία γίνεται με το ενσωματωμένο μικρόφωνο κ ακούμε από τα ηχεία του αυτοκινήτου. Μάλιστα, μπορεί να παίξει μουσική που έχουμε αποθηκεύσει σε οποιαδήποτε τέτοια συσκευή.
* Είναι αναπαραγωγέας dvd, cd κ μπορεί να παίξει αρχεία mpeg4 divx, xvid, φωτογραφίες jpeg και φυσικά αρχεία mp3 (θα έχει πολύ πλάκα να μην υποστηρίζει ελληνικούς υπότιτλους).
* Διαθέτει θύρα usb αλλά και θύρα για κάρτες μνήμης sd. Διαβάζει sticks και σκληρούς δίσκους.
* Έχει είσοδο για κάμερα οπισθοπορείας, καθώς και μια ακόμα είσοδο για άλλη συσκευή, πχ. ps3, xbox360 κτλ.
* Έχει δύο εξόδους για άλλες οθόνες, όπως επίσης κ εξόδους προενίσχυσης για τον ήχο.





 

Μηνύματα
1.102
Reaction score
0
Εδώ βλέπουμε όλες τις πιθανές συνδέσεις της συσκευής.
Έχει μάλιστα κ ψηφιακή έξοδο ήχου με την υποστήριξη Dolby Digital.





Τέλος, το πακέτο περιλαμβάνει κ κεραία για την τηλεόραση, που ανοίγει μάλιστα όπως οι παλιές καλές κεραίες των φορητών τηλεοράσεων.

 

Μηνύματα
1.102
Reaction score
0
Εγκατάσταση του μηχανήματος, την Παρασκευή 2-5-08.
Αποδείχτηκε ότι η εγκατάστασή του ήταν πιο δύσκολη από ότι περιμέναμε, εγώ μαζί με την εγκαταστάτη επαγγελματία-φίλο μου... Ξεκινήσαμε το πρωί στις 10 περίπου κ τελειώσαμε κατά τις 8 το βράδυ. Βέβαια, κάναμε διάλειμα για σουβλάκια το μεσημέρι !

Το μηχάνημα μέχρι στιγμής παίζει κάθε μέρα σχεδόν dvd μουσικά, ο 1ος λόγος που το αγόρασα.
Στο θέμα της τηλεόρασης, είναι μέτριο, μέσα στα στενά του Πειραιά χάνει το σήμα κ έχει χιόνια. Σε ανοιχτό δρόμο είναι όμως μια χαρά.
Παίζει επίσης mp3 από οπουδήποτε, δλδ cd, dvd, sd card, usb.
Με βόλεψε πάρα μα πάρα πολύ το bluetooth που έχει, που αναγνωρίζει κανονικά ακόμα κ το iPhone που έχω. Όταν με παίρνουν τηλ, μου βγάζει στην οθόνη το νούμερο που με καλεί κ το σηκώνω πατόντας κουμπί στην οθόνη ή το απορίπτω. Γίνεται κ το ανάποδο, να γράψω το νούμερο που θέλω να πάρω κ καλεί κανονικά το τηλ. Από τα ηχεία ακούω τον συνομιλητή μου κ εκείνος με ακούει από το ενσωματωμένο μικρόφωνο της συσκευής.
Διαθέτει επίσης auxiliary είσοδο ήχου που χρησιμοποιώ για να συνδέω το iPhone ως συσκευή αποθήκευσης αρχείων μουσικής, με ειδικό καλώδιο για το τηλ από την θύρα φόρτισης κ όχι από την έξοδο των ακουστικών του. Αυτό το καλωδιάκη το 'βγάλαμε' στην θήκη που έχει για αντικείμενα το αμάξι στην κεντρική κολώνα του, δεν φαίνεται.
Η ποιότητα της εικόνας είναι αρκετά καλή για 7" που είναι η οθόνη του, ακόμα κ με κόντρα ήλιο ! Οι ρυθμίσεις που έχει είναι αρκετές, φωτεινότητα, αντίθεση, οξύτητα, χρώμα.
Στο θέμα ήχου που είναι κ το πιο σημαντικό, με εξέπληξε θετικά, αφού από μια τόσο φθηνή συσκευή, δεν περίμενα τέτοιο ήχο. Εντάξει, δεν είναι κάτι σούπερ, αλλά από την εργοστασιακή πηγή είναι πολυυύ καλύτερο, διαθέτει ρύθμιση πρίμων,μπάσου, έχει loudness αλλά κ 4-5 έτοιμες ρυθμίσεις equaliser. Επειδή όμως την έξοδο του υπογούφερ δεν μπορείς να την ρυθμίζεις ξεχωριστά από τα υπόλοιπα ηχεία, το ρυθμιστικό που είχαμε εγκαταστήσει στην αρχή για αυτό, παρέμεινε στην θέση του. Εννοείται ότι βγήκαν τα μικρά προενισχυτάκια που μετέτρεπαν την έξοδο των ηχείων της εργοστασιακής πηγής σε προενίσχυση για σήμα προς τον ενισχυτή μου. RCA καλώδια κατευθείαν στον ενισχυτή. Η διενίσχυση παρέμεινε φυσικά.
Το χειριστήριο του είναι "κλασσικό", μικρούλι σχετικά με πολλά κουμπάκια πάνω του, λίγο μεγαλύτερο από μια πιστωτική κάρτα.
Το γεγονός ότι η οθόνη είναι αφής, λύνει όλα τα προβλήματα χρήσης του. Είναι γρήγορο στην απόκριση του, ενώ δεν χρειάζεται ιδιαίτερη πίεση στην οθόνη για να καταλάβει τι πατάμε.
Στο θέμα κεραίας εγκαταστήσαμε μια της Phonocar κ όχι αυτήν που είχε μέσα το κουτί, αφού ήταν τεράστια κ από θέμα ισχύος απλά δεν....η της Phonocar είναι μικρούλα, μπήκε στο μπροστινό τζάμι σε σημείο που δεν πολυφαίνεται.
Το αποτέλεσμα της δουλειάς είναι πάρα πολύ καλό παρόλα τα προβλήματα μέχρι την εγκατάσταση. Ποιά ήταν αυτά ;
Η οθόνη που δείχνει το ρολόι αλλά κ τις ρυθμίσεις του κλιματισμού ελέγχεται από την μονάδα του αυτοκινήτου ! Οπότε, καταρχήν λύσαμε όλη την μονάδα για να βρούμε τις πλακέτες που την ελέγχουν...έλα όμως που οι πλακέτες είναι δύο κ σχηματίζουν ένα πολύ μεγάλο Τ. Οπότε δεν βρήκαμε χώρο για να τις κρύψουμε κάπου μέσα στο ταμπλό του...οπότε πάλι δέσιμο κ τοποθέτηση της εργοστασιακής πηγής στον χώρο αποσκευών ! Ο φίλος μου 'τράβηξε' καλώδια από το ταμπλό μπροστά μέχρι πίσω για να λειτουργεί κανονικά η μονάδα κ εγκαταστήσαμε κανονικά την νέα. Βέβαια στον χώρο πίσω η μονάδα ήταν χάλια να φαίνεται, οπότε ο φίλος μεγαλούργησε πάλι...έφτιαξε σε χρόνο μηδέν, ένα κουτί από ξύλο, το έντυσε με μαύρη μοκέτα κ το έκρυψε !!! Το κουτί είναι στην ουσία ένα μεγάλο Π, συν η μπροστινή πλευρά για να μην φαίνεται. Για να είναι σταθερό έβαλε στον πάτω του αυτοκόλλητα για να πιάνει στην μοκέτα του αυτοκινήτου, τα γνωστά μας σκρατς...
Δείτε κ λίγες φωτό τώρα :

Ξεκινά να ξηλώνει τα πλαστικά πάλι...







Εδώ φαίνεται το μεταλλικό πλαίσιο της Phonocar που μπήκε για να κρατά το μηχάνημα, αλλά κ η νεά πρόσοψη από την Honda για doubledin μηχανήματα.





Το μεγάλο άσπρο καλώδιο με την μαύρη μονωτική ταινία σαν σάντουιτς είναι ένα σετ πολλών καλωδίων μισού καρέ που μεταφέρουν όλες τις εντολές στην μονάδα στον χώρο των αποσκευών.





 

Μηνύματα
1.102
Reaction score
0
Συνεχίζουμε με το μηχάνημα πίσω :







Το αποτέλεσμα στον χώρο των αποσκευών (πρέπει να δέσω το υπογούφερ αφού του άλλαξα θέση κ πήγε μπροστά από τον ενισχυτή, ενώ το καλώδιο του δεν φαίνεται.) :



Έτσι είναι πια μέσα στο αμάξι. Φαίνεται το γκρίζο βύσμα για τα usb μου. Επίσης, γυαλίζει η οθόνη γιατί είναι φωτό με το προστατευτικό ακόμα πάνω στην οθόνη :

 

Μηνύματα
1.102
Reaction score
0
Το καντράν του τελικά όσο το κοιτάω, ειδικά το βράδυ, τόσο μου αρέσει κ περισσότερο !














Τελείωσα με τις φωτό....ουφ ! :116: :107: :111: :135:
 

Μηνύματα
3.738
Reaction score
2.876
Επειδή σύντομα παραλαμβάνω το πεντάθυρο , μπορείς να μου πεις κόστος εγκατάστασης και αγοράς των παραπάνω?
 

Μηνύματα
82
Reaction score
0
φίλε, πολύ ωραίο ταμάξι σου, φαντάζομαι πως είναι να κάνεις βόλτα,:102: καλά χλμ
 


Μηνύματα
3.738
Reaction score
2.876
Εχει ορατοτητα πισω αυτο το αυτοκινητο;
ας πούμε ότι παρκάρεις με δυσκολία στη Κυψέλη!

κατά τα άλλα , έχει καθρέφτες-αισθητήρες και ένα κομμάτι πλέξι γκλας στο μπαγκαζ, που σου κάνουν τη ζωη πιο εύκολη!
 

Μηνύματα
1.102
Reaction score
0
Επειδή σύντομα παραλαμβάνω το πεντάθυρο , μπορείς να μου πεις κόστος εγκατάστασης και αγοράς των παραπάνω?
Καλησπέρα φίλε μου.
Άργησα λίγο να σου απαντήσω είναι η αλήθεια....:120:

Το κόστος αγοράς ποιόν από όλα ;;;

Τα ξένον κάνουν 160 ευρώ αγορά + κάνα 50άρι εγκατάσταση.
Το radiocd είναι άλλη ιστορία.
Από το ebay βρίσκεις με 250 ευρώ περίπου τα ανώνυμα αυτά μηχανήματα. Μετά θες 50 ευρώ κεραία, 50 ευρώ βάση εσωτερική για το μηχάνημα, 100 ευρώ το πλαίσιο της Honda από τον Σαρακάκη, καλώδια + εργασία.
 


Μηνύματα
1.102
Reaction score
0
Εχει ορατοτητα πισω αυτο το αυτοκινητο;
Και ναι κ όχι....
Αν δεν είχε το σχέδιο-αεροτομή πίσω που κόβει στην ουσία το τζάμι στην μέση περίπου τότε θα ήταν οκ.
Βλέπεις μεν αλλά όχι κ 100%.
Από την άλλη, το βράδυ τα φώτα των πίσω αυτοκινήτων πέφτουν ακριβώς πάνω στο χώρισμα αυτό, οπότε δεν σε τυφλώνουν καθόλου. Έτσι όπως κάθομαι εγώ τουλάχιστον. :126:
Συνήθεια όμως είναι. Οι πλαϊνοί καθρέπτες πολύ καλοί οπότε συμβιβάζομαι. :107:
 

Μηνύματα
30.533
Reaction score
40
Απάντηση: Το διαστημόπλοιο προσγειώθηκε !

Μιχάλη....Καιρός να αλλάξεις υπογραφή!! :116: :126:


Από κατανάλωση τι παίζει στο διαστημόπλοιο?
Πόλη, ταξίδι και μεικτή!

Βλέπω το 8.3lt/100km στα όργανα να «τα παίρνω»
Η μηχανή μου καίει περισσότερο! :138:
 

Μηνύματα
6.785
Reaction score
152
ασε Γιαννη, το περιμενω και εγω μεσα στην επομενη εβδομαδα,και ετοιμαζομαι για ....διακτινισμο!!!
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.316
Μηνύματα
2.858.280
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top