Το ηχοσύστημα του Μιχάλη Κορ.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
Re: ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΑΣ???

Μιχάλη (Κορ) με γεια το Civic (καλή επιλογή το 1.8, αν και λίγο τσιμπημένο).

Η καμπίνα του sub είναι στερεωμένη με κάποιο τρόπο ή την έχεις απλά "σφηνώσει" ανάμεσα στο θόλο και τον ενισχυτή?

Reaction score
0

Μιχάλη (Κορ) με γεια το Civic (καλή επιλογή το 1.8, αν και λίγο τσιμπημένο).

Η καμπίνα του sub είναι στερεωμένη με κάποιο τρόπο ή την έχεις απλά "σφηνώσει" ανάμεσα στο θόλο και τον ενισχυτή?
Ευχαριστώ! :126:
Το sub είναι...ελεύθερο στον χώρο...:116: Λόγω του βάρους δεν κουνιέται, ενώ αριστερά/δεξιά δεν πάει λόγω θόλου κ ενισχυτή. Σε τίποτα απότομες εκκινήσεις τώρα δεν ξέρω ακόμα, γιατί το πάω σαν κότα μέχρι τώρα, 3000-3200 στροφές μόνο...:137:

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101

Χμμμ, το φοβόμουν.

Ο υπ'αριθμόν 1 παράγοντας που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας όταν φτιάχνουμε ένα ηχοσύστημα είναι η ασφάλεια. Το έχω επαναλάβει πολλές φορές αλλά ποτέ δεν είναι αρκετό, έχουν αποκεφαλιστεί άτομα, σε περίπτωση σύγκρουσης, από καμπίνες ή κακές κατασκευές που εκτοξεύτηκαν προς το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου.

Το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να κολλήσεις φαρδιές λωρίδες velcro (το αυθεντικό, είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει) γύρω από την καμπίνα του sub που θα πιάνουν στη μοκέτα του αυτοκινήτου (κάτω και στην πλάτη των καθισμάτων), ενώ υπάρχουν και ειδικοί ιμάντες για τη στήριξη τέτοιων αντικειμένων.

Η Focal περιλαμβάνει στη συσκευασία κάθε καμπίνας sub ένα τέτοιο σετ με ιμάντες, και μακάρι να το έκαναν όλοι οι κατασκευαστές.

Reaction score
0

Χμμμ, το φοβόμουν.

Ο υπ'αριθμόν 1 παράγοντας που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας όταν φτιάχνουμε ένα ηχοσύστημα είναι η ασφάλεια. Το έχω επαναλάβει πολλές φορές αλλά ποτέ δεν είναι αρκετό, έχουν αποκεφαλιστεί άτομα, σε περίπτωση σύγκρουσης, από καμπίνες ή κακές κατασκευές που εκτοξεύτηκαν προς το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου.

Το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να κολλήσεις φαρδιές λωρίδες velcro (το αυθεντικό, είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει) γύρω από την καμπίνα του sub που θα πιάνουν στη μοκέτα του αυτοκινήτου (κάτω και στην πλάτη των καθισμάτων), ενώ υπάρχουν και ειδικοί ιμάντες για τη στήριξη τέτοιων αντικειμένων.

Η Focal περιλαμβάνει στη συσκευασία κάθε καμπίνας sub ένα τέτοιο σετ με ιμάντες, και μακάρι να το έκαναν όλοι οι κατασκευαστές.
Βρε παιδί μου δίκιο έχεις αλλά που πάει το μυαλό σου....;;;;...στο κακό κατευθείαν...
Θα το δέσω πάντως, έχεις απόλυτο δίκιο.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101

Βρε παιδί μου δίκιο έχεις αλλά που πάει το μυαλό σου....;;;;...στο κακό κατευθείαν...
Θα το δέσω πάντως, έχεις απόλυτο δίκιο.
Θα στο θέσω ως εξής: είναι ένα από τα πράγματα που μπορεί να μη σου δοθεί δεύτερη ευκαιρία να τα κάνεις σωστά. Το διακινδυνεύεις?

Reaction score
0

Θα στο θέσω ως εξής: είναι ένα από τα πράγματα που μπορεί να μη σου δοθεί δεύτερη ευκαιρία να τα κάνεις σωστά. Το διακινδυνεύεις?
Εντάξει δεν το διακινδυνεύω αλλά κ το σενάριο δεν είναι τόσο πιθανό να πραγματοποιηθεί...πως θα περάσει η κούτα από το μικρό άνοιγμα των καθισμάτων κ με την εταζέρα στην θέση της ; ή θα πέσει το κάθισμα κ θα έρθει η κούτα πάνω μου ; Όπως κ να έχει όμως, η παρατήρησή σου είναι ολόσωστη κ θα το θέσω σε εφαρμογή. Άλλωστε το αμάξι έχει γύρω-γύρω γάτζους για δέσιμο αντικειμένων.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101

πως θα περάσει η κούτα από το μικρό άνοιγμα των καθισμάτων κ με την εταζέρα στην θέση της ; ή θα πέσει το κάθισμα κ θα έρθει η κούτα πάνω μου ;
Σπάει το κάθισμα, ή ακριβέστερα οι μεντεσέδες του. Μη σου φαίνεται καθόλου παράδοξο, it's happened before. Να μη βάλω και φωτογραφίες γιατί θα φρικάρουμε. :122:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Re: ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΑΣ???

Σπάει το κάθισμα, ή ακριβέστερα οι μεντεσέδες του. Μη σου φαίνεται καθόλου παράδοξο, it's happened before. Να μη βάλω και φωτογραφίες γιατί θα φρικάρουμε. :122:
Δηλ Νικολα υπαρχει κινδυνος το σαμπ απο το πορτμπαγκαζ να σπρωξει τοσο το καθισμα που να παθει ζημια ο πισω επιβατης ή ακομη και ο οδηγος; Τωρα βεβαια αν βαλουμε κατω και υπολογισουμε ταχυτητες βαρος (δηλ ροπες) και λοιπες δυναμεις, γιατι οχι; Κι απο τον...ηχο κινδυνευουμε γμτο;
Γιαννη Δ. μπορεις να μου δωσεις διαστασεις της κουτας σου; Θελω να ξεφορτωθω αυτη που εχω (σε 12΄΄ focal) για κατι πιο κομψο (και ευηχο φυσικα)

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
Re: Απάντηση: Re: ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΑΣ???

Κι απο τον...ηχο κινδυνευουμε γμτο;
Σαφέστατα. Τα ελεύθερα dB σκοτώνουν. :135:

Πέραν της πλάκας, οι δυνάμεις που ασκούνται σε κάθε μάζα κατά τη διάρκεια σύγκρουσης είναι πολύ μεγαλύτερες απ'ό,τι φαντάζεστε. Τα βιντεάκια από δοκιμές παθητικής ασφαλείας είναι πολύ αποκαλυπτικά.

Γιαννη Δ. μπορεις να μου δωσεις διαστασεις της κουτας σου; Θελω να ξεφορτωθω αυτη που εχω (σε 12΄΄ focal) για κατι πιο κομψο (και ευηχο φυσικα)
Προσοχή, ένα sub θα δουλέψει σωστά μόνον εάν ο εσωτερικός όγκος της καμπίνας (και η θέση και οι διαστάσεις του port, αν μιλάμε για σχεδίαση bass reflex) είναι ο ενδεικνυόμενος από τις προδιαγραφές της μονάδας.

Reaction score
0

Το project του ηχοσυστήματος του civic type s συνεχίζεται...
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica] Επειδή με "τρώει" το χέρι μου...αγόρασα ένα σύστημα πολυμέσων για το αμάξι για να αντικαταστήσω το υπάρχον σύστημα. Αυτό βέβαια απαιτεί προσπάθεια μεγάλη από τον εγκαταστάτη αφού θα πρέπει να βγει η υπάρχουσα κεντρική μονάδα, να μπει καινούργιο πλαίσιο της Honda κ εκεί να μπει η νέα μονάδα μεγέθους 2din. Επίσης, θα πρέπει να αφαιρεθεί η κεντρική πλακέτα από την υπάρχουσα μονάδα κ να τοποθετηθεί κάπου μέσα στο αμάξι, αφού αυτή ελέγχει την μία οθόνη του αυτοκινήτου σε ότι αφορά τις ενδείξεις του κλιματισμού αλλά κ του ρολογιού...έχουμε δουλίτσα δλδ...

[/FONT]
[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica]Ας δούμε όμως τι αγόρασα από το ebay.co.uk φυσικά στην τιμή.....των 255 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά από Αγγλία με αποστολή dhl. :116:

[/FONT]
[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica]Χαρακτηριστικά :

* 7 ιντσών οθόνη αφής, με δυνατότητα απομνημόνευσης την τελευταίας θέσης που του έχουμε ορίσει,
* Δέκτης τηλεόρασης,
* Δέκτης/Πομπός Bluetooth, για επικοινωνία με οποιαδήποτε συσκευή, ενώ γίνεται σύνδεση με τηλέφωνο, βγάζει τις πληροφορίες στην οθόνη, η επικοινωνία γίνεται με το ενσωματωμένο μικρόφωνο κ ακούμε από τα ηχεία του αυτοκινήτου. Μάλιστα, μπορεί να παίξει μουσική που έχουμε αποθηκεύσει σε οποιαδήποτε τέτοια συσκευή.
* Είναι αναπαραγωγέας dvd, cd κ μπορεί να παίξει αρχεία mpeg4 divx, xvid, φωτογραφίες jpeg και φυσικά αρχεία mp3 (θα έχει πολύ πλάκα να μην υποστηρίζει ελληνικούς υπότιτλους).

* Διαθέτει θύρα usb αλλά και θύρα για κάρτες μνήμης sd. Διαβάζει sticks και σκληρούς δίσκους.
* Έχει είσοδο για κάμερα οπισθοπορείας, καθώς και μια ακόμα είσοδο για άλλη συσκευή, πχ. ps3, xbox360 κτλ.
* Έχει δύο εξόδους για άλλες οθόνες, όπως επίσης κ εξόδους προενίσχυσης για τον ήχο.

[/FONT]
[/FONT]

Reaction score
0

Εδώ βλέπουμε όλες τις πιθανές συνδέσεις της συσκευής.
Έχει μάλιστα κ ψηφιακή έξοδο ήχου με την υποστήριξη Dolby Digital.

Τέλος, το πακέτο περιλαμβάνει κ κεραία για την τηλεόραση, που ανοίγει μάλιστα όπως οι παλιές καλές κεραίες των φορητών τηλεοράσεων.

Reaction score
0

Μιχάλη καλορίζικο και καλή τύχη στην εγκατάσταση!
Δύσκολο το εγχείρημα αλλά ενδιαφέρων!

Όταν με το καλό το τοποθετήσεις,πες μας εντυπώσεις για τη λήψη του τηλεοπτικου δέκτη και την ηχητική απόδοση.

Συνήθως τα μηχανήματα "όλα σε ένα" κάνουν "περικοπές" στους συγκεκριμένους τομείς.:121:

Reaction score
0

Μιχάλη καλορίζικο και καλή τύχη στην εγκατάσταση!
Δύσκολο το εγχείρημα αλλά ενδιαφέρων!

Όταν με το καλό το τοποθετήσεις,πες μας εντυπώσεις για τη λήψη του τηλεοπτικου δέκτη και την ηχητική απόδοση.

Συνήθως τα μηχανήματα "όλα σε ένα" κάνουν "περικοπές" στους συγκεκριμένους τομείς.:121:
Σε ευχαριστώ πολύ.
Πράγματι θα είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα αλλά αξίζει την προσπάθεια. Είδα πρόσφατα σε φίλο από το civic club ένα παρόμοιο μαζί με gps αυτό κ ήταν μια χαρά. :107:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.901
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo