Το καλύτερο interconnect

Reaction score
968
Για ένα ζευγάρι Grand Utopia (130 χιλιάδες ευρώ) πιο επίπεδο κόστους καλωδίων είναι αποδεκτό?

Reaction score
685
Απάντηση: Το καλύτερο interconnect

σωστά, αλλά γιατί να μη προτιμηθεί η χρήση ενός ψηφιακού ισοσταθμιστή σε συνδυασμό με απλά καλώδια? το ίδιο αποτέλεσμα είναι εφικτό και πολλά άλλα-διαφορετικά αποτελέσματα, και σε φτηνότερο κοστολόγιο!

κάποτε, που η χρήση ισοσταθμιστή (αναλογικού) εμπεριείχε σημαντικά μειονεκτήματα, ήταν σοφή επιλογή η "καλωδιακή ισοστάθμιση", αλλά στο σωστήριον έτος 2010 που θα μπούμε, τα πράγματα έχουν αλλάξει ΤΡΑΓΙΚΑ κι όποιος δε θέλει να το καταλάβει, κακό του κεφαλιού του!:138:
οποιος ψαχνει για καλωδιο για να φερει το συστημα του στον ηχο που θελει καλο ειναι να κανει αυτο που λεει ο Κωστας και να μην πεταει λεφτα σε καλωδια... Το equalizer ειναι η λυση για τετοια χρηση και τα καλωδια που κανουν τη δουλεια αυτη ειναι η μεγαλυτερη απατη στο χωρο του hi end.

Οποιος απο την αλλη θελει να ακουσει στο μεγιστο δυνατο βαθμο τι ακριβως κανουν τα συνοδα του η λυση ειναι το Argento Flow. Το εβαλα και βρηκα την υγεια μου...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.657
Απάντηση: Re: Το καλύτερο interconnect

Για ένα ζευγάρι Grand Utopia (130 χιλιάδες ευρώ) πιο επίπεδο κόστους καλωδίων είναι αποδεκτό?
50 ευρώ καλά είναι? να το αφήσω?

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.276
Απάντηση: Το καλύτερο interconnect-Goodbye Yellow Brick Road...

Το μέλλον είναι ασύρματο...Προς το παρόν,ελπίζω να σου αρέσει αυτό:
[reliops=Optical Interconnect Built Inside Silicon Chips][youtube]AjIQOVzhTd8[/youtube][/reliops]

[reliops=IBM Advances the Use of Light Instead of Wires for Chips][youtube]LU8BsfKxV2k[/youtube][/reliops]

[reliops=Infinera's Photonic Integrated Circuits][youtube]AT28Ti6lHjs[/youtube][/reliops]

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.681
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το καλύτερο interconnect

Είναι δυνατό να έχεις ένα ζευγάρι από τα ακριβότερα ηχεία στον κόσμο με καλώδια 50 ευρώ? Τι γυφτιά είναι αυτή?

http://www.higherfi.com/spkrlist/speakerlist.htm
Από πότε είναι γύφτος όποιος δεν τα ακουμπάει στους απατεώνες;

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.276

To νευρωνικό δίκτυο μεταφοράς αισθητικών ερεθισμάτων του ανθρώπου αποτελεί το καλύτερο ΄΄ιντερκονέκτ ΄΄.
Όποιος επιθυμεί να κάνει το ΄΄ανσαμπλάκι΄΄ σε προϊόντα χαιενδικών μόδιστρων εφόσον διαθέτει και το ανάλογο τίμημα...μαγκιά του.
Κανένα καλώδιο δε μπορεί να διεκδικήσει μεγαλύτερο δικαίωμα στην υψηλή πιστότητα απ'ότι οι νευρωνικές οδοί(λχ. η ακουστική τοιαύτη) και τ'αντίστοιχα κέντρα επεξεργασίας του εγκεφάλου...
Το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας μας την υψηλή πιστότητα εξαρτάται από αυτά κι όχι από οποιοδήποτε καλώδιο...:612:

Reaction score
1
Σα να λέμε δηλαδή, τελικά ισχύουν τα ίδια με αυτά που περιγράφονται στο νήμα περί καλωδίων ηχείων.

ΟΚ! Ευχαριστώ!

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.681

Είναι φυσικό να ισχύουν τα ίδια. Το σήμα έχει ακριβώς την ίδια μορφή, μόνο που στο καλώδιο ηχείων έχει υψηλότερη τάση και ρεύμα. Επίσης, μια διαφοροποίηση των συνθηκών στο interconnect είναι κατά περίπτωση η αποφυγή των ραδιοπαρεμβολών, οι οποίες είναι κρίσιμες, γιατί το σήμα είναι πολύ μικρής τάσης και εάν υπάρχουν σε σημαντικό βαθμό, θα ενισχυθούν κι αυτές, κάτι που δεν συμβαίνει με το σήμα που δέχεται το ηχείο. Οπότε εκεί χρησιμοποιείται θωρακισμένο καλώδιο, (εκτός αν είναι balanced). Όλα τα υπόλοιπα περί μετάλλων και συστροφής των αγωγών, ισχύουν στο έπακρο.

Reaction score
968
Πέραν των παρεμβολών δεν ισχύουν ακριβώς τα ίδια.

Για παράδειγμα τα καλώδια ηχείων θα πρέπει να έχουν όσο το δυνατό χαμηλότερη αυτεπαγωγή και να είναι όσο πιο κοντά γίνεται. Επειδή ακριβώς περνάνε ρεύματα μεγάλων εντάσεων, η ελαχιστοποίηση της αυτεπαγωγής είναι πρωταρχικής σημασίας.

Τα αναλογικά interconnect δεν πειράζει να έχουν μεγάλο μήκος, αρκεί να έχουν όσο γίνεται χαμηλότερη χωρητικότητα. Η μείωση της χωρητικότητας είναι πρωταρχικής σημασίας για χαμηλής στάθμης σήματα.

Στα ψηφιακά interconnect έχει μεγάλη σημασία η προσαρμογή των συνθέτων αντιστάσεων, για την αποφυγή ανακλώμενων σημάτων που εισάγουν jitter. Και εδώ η χωρητικότητα αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό χαρακτηριστικό, καθώς συνδέεται άμεσα με την ταχύτητα μετάδοσης και την απόκριση στις υψηλές συχνότητες.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.657

Στο δια ταύτα:

Το έχω ξαναπροτείνει το καλωδιάκι, αλλά για να είναι και στο σωστό θρεντ (χαχαχα) θα σας έλεγα να πάρετε όσο Belden 1694A χρειάζεστε και να το χρησιμοποιείτε παντού, και σε αναλογικές και σε ψηφιακές συνδέσεις.

Είναι ένα coaxial 75 ωμ καλώδιο, με εξαιρετική θωράκιση (το μόνο που έχω βρει με τόσο υψηλή ποσοστιαία θωράκιση), με πολύ καλή κατασκευή συνολικά, με εξαιρετικές προδιαγραφές. Είναι και σε πολύ λογικό κοστολόγιο (φυσικά).

Στα ψηφιακά καλώδια η θωράκιση δε χρειάζεται τόσο για την "προστασία" του ψηφιακού σήματος από τις ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές του χώρου, όσο για την προστασία του χώρου και των υπόλοιπων μηχανημάτων από τις ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές του ψηφιακού σήματος που κουβαλάει το coaxial...

Ταυτόχρονα, οι προδιαγραφές σύνθετων αντιστάσεων και ειδικά χωρητικότητας είναι πολύ πιο "απαιτητικές" στα ψηφιακά καλώδια, οπότε ένα καλό ψηφιακό καλώδιο είναι τουλάχιστον πολύ καλό και ως interconnect.

Συνδυάστε το με τα φτηνά RCA βύσματα της Neutric, αυτά που έχουν < 1 ευρώ το τεμάχιο και δεν είναι ...επίχρυσα. Είναι άριστα και για ψηφιακή και για αναλογική χρήση. Έχουν TEFLON ενδιάμεσα οπότε και 1 ώρα να το παλεύετε με το κολλητήρι δε θα λυγίσει τίποτα...

Αξίζει να το δοκιμάσετε, πιστεύω θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα...

Reaction score
685

Για οποιον θεωρει οτι η χαμηλη χωρητικοτητα ειναι ο δρομος στα interconnect καλο ειναι να δοκιμασει τα interconnect της DNM Reson τα οποια εχουν μια απο τις χαμηλοτερες τιμες capacitance στην αγορα. Εαν τα συνδυασετε και με καλωδια ηχειων της Goertz (Verasity MI2) που εχουν την χαμηλοτερη αυτεπαγωγη εχετε καλυφθει οσον αφορα την υπαρξη του ιδανικου σετ καλωδιων (και τα δυο μονοκλωνος χαλκος) απο τη θεωρητικη πλευρα τουλαχιστον.

Γιατι στην πραξη υπαρχουν πολυ πολυ καλυτερες λυσεις...

Reaction score
150
Πωπωπωπωπωπωπωπω! Πρέπει να είμαι ο μεγαλύτερος άσχετος του φορουμ στα καλώδια και ίσως από τους ελάχιστους που ενώ τα έκασα στα ηχεία στα καλώδια ΔΕΝ~

Ένα θα σας πω τα κύρια ηχεία μου έχουν άλλο καλώδιο στα woofer και άλλο για τις υψηλές (Blue Jeans Cable - Belden) γιατι δεν μου έφτανε....και το μήκος ίδιο δεν είναι φυσικά!

Στο κεντρικό έχω ένα από το media markt (Oedlbach??) διπλοενίσχυση σε έναν Bryston 14Bsst και στα surround μια από τα ίδια.

Στα interconnect για τα δύο μονομπλοκ που τα έχω μακριά από τα ηχεία παίζω με μετατροπέα RCA-XLR (αναγκαστικά) και το PC/CD έχει κάτι interconnect των 80 Ευρώ (και πολλά είναι)!

Τα πιο ακριβά καλώδια που πήρα ποτέ (βιαζόμουν και βρέθηκα εκεί) είναι κάτι Van De Hull με WBT (σωστά??) βύσματα και έκαναν 180 Ευρώ (παπαπαπαπαπαπα) και κάθονται στο ντουλάπι γιατί μου κάνουτν θόρυβο!

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω και τις πληροφορίες του Coya στο άλλο thread τα έχω κάνει σαλάτα (και το ξέρω) αλλά ΓΟΥΣΤΑΡΩ!

Ξέρετε γιατί? Γιατί μου αρέσει πολύ αυτό που ακούω και αν ασχοληθώ λίγο σοβαρά με τα καλώδια (όχι να με γδάρουν φυσικά) λογικά θα ακούσω μεγάλη διαφορά και θα είναι σαν να έχω κάνει αναβάθμιση στο σύστημα!

Σε κάθε περίπτωση, θα μπορούσε να προτείνει κάποιος αξιοπρεπή interconnects για τελικούς (XLR) με μήκος από 2 μέτρα έως 10-12 ώστε να μπουν και τα μονομπλοκ κοντά στα ηχεία?

Reaction score
0

Περιμένω καιρό τώρα, αλλά δε βλέπω να γράφει κανείς (έψαξα και για παλιότερες αναφορές, αλλά δε βρήκα κάτι). Τώρα που άνοιξαν λίγο τα μάτια μας εδώ, για το σωστό καλώδιο ηχείων, μήπως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για ένα αντίστοιχο κείμενο για το καλύτερο ic;

Κύριοι Κώστηδες παρακαλώ;

Ευχαριστώ σας!
TARA LABS ZERO

Reaction score
1.847

Ναι, μόνο που τώρα στα τυπώνει ο Σχιστομάτης! :116: Αν παραγγείλεις τα ελάχιστα απιτούμενα κομμάτια, σου τυπώνει όλο το γενεολογικό σου δένδρο ... :125:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.485
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid