Το λάδι της Ένωσης Πεζών Κρήτης

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882
Απάντηση: Το λάδι της Ένωσης Πεζών Κρήτης

Θα μοιραστούν σε οποιονδήποτε ή με κριτήρια;

Μια καινούργια ανθρωπιστική εκστρατεία ξεκινά από την Ιεράπετρα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.
Το Περιφερειακό Τμήμα Ιεράπετρας του ΕΕΣ, ανέλαβε την πρωτοβουλία να κινητοποιήσει τις παραγωγικές δυνάμεις της ‘’Νύμφης’’ του Λιβυκού πελάγους,
προκειμένου να συγκεντρωθούν πάνω από 20 τόνοι κηπευτικών , για να προσφερθούν μέσω του Περιφερειακού Τμήματος του ΕΕΣ Θεσσαλονίκης, σε περισσότερες από 1.000 οικογένειες που έχουν ανάγκη και υποστηρίζονται από τους εθελοντές.

‘’Η Ιεράπετρα μπορεί να έχει δεχτεί τόσες επιθέσεις , να έχει ξεχαστεί από την πολιτεία, να έχει αδικηθεί κατάφωρα και να έχει παραγκωνιστεί, όμως η εργατική και φιλοπρόοδη κοινωνία της, δεν αρνήθηκε ποτέ να προσφέρει τη βοήθεια της στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη’’, μας είπε ο πρόεδρος του Περιφερεικαού τμήματος Ιεράπετρας του ΕΕΣ, χειρουργός κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος, ο οποίος έκανε το κάλεσμα σε όλους τους παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής , στους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς στις Ομάδες Παραγωγών και στα Δημοπρατήρια, να προσφέρουν μια μικρή ποσότητα από τα κηπευτικά που συγκομίζουν αυτές τις μέρες προκειμένου να συμπληρωθεί το φορτίο που έχει ζητηθεί.

‘’Τα φρέσκα κηπευτικά που θα προσφερθούν θα συγκεντρωθούν και θα τυποποιηθούν εθελοντικά στον Αγροτικό Συνεταιρισμό ‘’Ανατολή’’ μέχρι το πρωί της Πέμπτης . Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα ταξιδέψουν με το πλοίο και θα παραδοθούν στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Παρασκευής, οπότε και θα διανεμηθούν από τον τοπικό ΕΕΣ στις 1.000 και πλέον οικογένειες , που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Την αποστολή θα συνοδεύουν τρεις εθελοντές από το Περιφερειακό Τμήμα Ιεράπετρας του ΕΕΣ. Στα χαρτοτελάρα που θα σταλούν στη Θεσσαλονίκη θα περιέχεται ένα σημείωμα με τους χορηγούς και δυο μαντινιάδες φιλίας και αλληλεγγύης προς τους φίλους Θεσσαλονικείς’’, πρόσθεσε ο κ Ανδρέας Μαμαντόπουλος.

Κηπευτικά θα προσφέρουν , η ΕΑΣ Ιεράπετρας, ο Α.Σ. ‘’Ανατολή’’, ο Α.Σ. ‘’Κάμιρος’’, ο Α.Σ. ‘’Νότος’’, ο Α.Σ. ‘’Αγροπηγή’’, ο Α.Σ. ‘’Αγροδίκτυο’’, ο Α.Σ. Ιεράπετρας[Δ. Βεργάκη], η ‘’Κύρβας’’ και εκατοντάδες μεμονωμένοι αγρότες που θα προσφέρουν από εκείνα που δεν τους περισσεύουν.
Τη μεταφορά των κηπευτικών προσφέρει η μεταφορική ‘’Σύλλας Λουτσέτης’’ , τα χαρτοκιβώτια η ‘’Unipack Αντώνης Κάκκος’’, και τις εκτυπώσεις των φυλλαδίων ο Γιάννης Λαμπράκης . Σε εξέλιξη ήταν μέχρι χθές η προσπάθεια να βρεθεί πλοιοκτήτρια εταρεία για να κάνει χορηγία το ναύλο του φορτηγού –ψυγείου από Ηράκλειο προς Πειραιά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ιεράπετρα πρωταγωνιστεί στην ανθρωπιστική προσφορά , και είναι σίγουρο ότι δεν θα είναι η τελευταία.. Έχουν προηγηθεί ανάλογες αποστολές κηπευτικών από την Ιεράπετρα προς την Αθήνα , τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο.

Από εδώ

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.699
Απάντηση: Re: Το λάδι της Ένωσης Πεζών Κρήτης

Να γιατί:

Το να συσκευάσεις λάδι σε ένα τενεκέ σε συσκευασία bulk, σε μεγάλη ποσότητα και χωρίς να τον σφραγίσεις, και χωρίς να έχει εμπορικό σήμα, δε λέει τίποτε. Συγγνώμη από το Νέλσωνα, παράδειγμα λέω, μιας και οι εικόνες τα λένε όλα.
Κώστα, αυτά τα δοχεία είναι -εδώ και χρόνια- αποκλειστικά για μεταφορά και προσωπική χρήση ή πώληση χέρι-με-χέρι. Παρότι έχουν πλέον μια εσωτερική επένδυση από πλαστικό φιλμ, εγώ δεν κρατάω το λάδι σε τέτοια, παρά μόνο λίγες μέρες μέχρι να κατακαθίσει. Ύστερα, μεταγγίζω αυτό που είναι για φαγητό σε ανοξείδωτα δοχεία κι αυτό που είναι για σαλάτες κλπ σε γυάλινα δοχεία του μισού λίτρου, τα οποία επαναχρησιμοποιώ κάθε χρόνο.

Για εμπορική χρήση -και δη για εξαγωγές- οι Έλληνες παραγωγοί χρησιμοποιούν πλέον πολύ όμορφες, branded συσκευασίες. Προτείνω να παρακολουθήσεις την εκπομπή που έλεγα, σχετικά με τις προσπάθειες για προώθηση του ελαιολάδου κι άλλων ελληνικών αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων στην Κίνα, για να δεις ότι πλέον τα πράγματα και οι μέθοδοι έχουν πλέον εξελιχθεί πολύ.

Μια που τό 'φερε η κουβέντα, ένα τυποποιημένο κρητικό ελαιόλαδο -που έχω δοκιμάσει και βρίσκω πολύ... high end- είναι αυτό, το οποίο έχω δει παλιότερα στο Βασιλόπουλο -πιθανό να το φέρνει ακόμα. Παράγεται από την ποικιλία κορωνέικη, που είναι ενδιάμεση σε γεύση: ούτε πολύ απαλή ούτε πολύ εξτρίμ (όπως είναι πχ η τσουνάτη).

Edit: Τώρα είδα ότι κι ο σύντεκνος είπε παρόμοια πράματα, σχετικά με το θέμα της συσκευασίας.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.699
Απάντηση: Re: Απάντηση: Το λάδι της Ένωσης Πεζών Κρήτης

...σταθερό και προβλέψιμο περιβάλλον.
Είπες τις λέξεις-κλειδιά, για ένα από τα δύο μεγαλύτερα εμπόδια ανάπτυξης -μικρής ή μεγάλης- επιχειρηματικότητας στη χώρα μας. :thumbsdown:

Το άλλο είναι η έλλειψη κράτους δικαίου, που συνοψίζεται σε αυτήν τη φράση.

Reaction score
15.469
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το λάδι της Ένωσης Πεζών Κρήτης

Ετσέ θα βγούμε από την κρίση, αν θέλετε τη γνώμη μου: επιστροφή στα παραδοσιακά ισχυρά σημεία της ελληνικής οικονομίας και σκληρή δουλειά.
συμφωνω και επισημαινω τη λεξη "παραδοσιακα" με την εννοια ενος ηδη υπαρχοντος αβανταζ σε καποια προ'ι'οντα (υπηρεσιες κτλ) και να κλεισω αυτην την μοναδικη μου παρεμβαση στα κοινωνικοοικονομικοαναπτυξιακοπολιτικα δρωμενα της χωρας με ενα αρθρακι
http://greeklish.info/gr/greece/environment/32
επισημαινοντας αυτο
" Η κρίση και η ανεργία επίσης συμπιέζουν το κόστος εργασίας, αν και αυτός δεν είναι πλέον σημαντικός παράγοντας, αφού οι εξορύξεις είναι εντατικές σε κεφάλαιο και όχι σε εργασία (κάτι το οποίο παραβλέπουν εντέχνως αυτοί που υπόσχονται “νέες θέσεις εργασίας”)."
εφυγα τρεχαλα για το αγαπημενο μου thread

Reaction score
15.469
Re: Απάντηση: Το λάδι της Ένωσης Πεζών Κρήτης

Αλλά μια απάντηση από την εταιρία έπρεπε να είχα.
φιλε Μιχαλη επειδη τυχαινει να γνωριζω την εταιρεια (και "ποναω" τωρα δε χαιρομαι) ,σου λεω πως οι ιστοσελιδες και τα σχετικα φρου-φρου ειναι γι' αυτους απλα προ'υ'ποθεση για να παρουν καποια ISO
στοιχιματιζω τα καλωδια ηχειων μου πως το 97% των υπαλληλων το μονο που ξερει να κανει στο πι-σι ειναι να παιζει πασιεντζα,
το πακμαν πρεπει να το κατεβασουν και δεν ξερουν πως....

Reaction score
1.844

Αν οι παρασκευαστές χρησιμοποιήσουν την ίδια σωστή ακολουθία παραγωγής ελαιολάδου (οι λεπτομέρειες είναι πολλές, κουραστικές και όχι του παρόντος) το καλύτερο λάδι θα βγάλει η κορωνέικη ποικιλία. :wink:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Απ'ό,τι βλέπω έφτασαν και μοιράστηκαν τα αγροτικά προϊόντα που προσέφεραν αγρότες από την Ιεράπετρα της Κρήτης...:smile:
H Γεράπετρο ή πιό σωστά Ιεράπυτνα.

Μπράβο τους!

Reaction score
0
Εδώ και πολύ καιρό αγόραζα το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της Ένωσης Πεζών με τιμή 3,68 € το λίτρο.
Ξαφνικά πριν κανένα 2μηνο περίπου εξαφανίστηκε από το ράφι και δεν υπήρχε ούτε δείγμα.
Το ζητούσα και μου έλεγε η πωλήτρια του S/M ότι έχουν κάνει παραγγελία αλλά δεν υπάρχει.
Ξαφνικά πριν από 10 μέρες περίπου επανήλθε στα ράφια με τιμή 4,70 € το λίτρο!!!!
Διαμαρτυρήθηκα και δεν το αγόρασα βέβαια και ζήτησα από την ιδιοκτήτρια του S/M (που είναι και φίλη μου και έχω το θάρρος) να τους μεταφέρει την δυσαρέσκεια μου ως πελάτη του προϊόντος τους.
Ταυτόχρονα έστειλα μήνυμα διαμαρτυρίας στην ιστοσελίδα τους στο τμήμα "επικοινωνήστε μαζί μας"
Με έγραψαν στα πιπέρια τους κι έτσι εχθές ξανα έστειλα διαμαρτυρία πιο αυστηρή.
Δεν περιμένω βέβαια να απαντήσουν, αλλά μάλλον θα αθετήσω τις αρχές μου περί υποστήριξης των ελληνικών προϊόντων και θα πάρω κανένα αρχαϊκό λάδι από τα Lidl που είναι πιο φτηνό.
Να πάν στο διάολο κι αυτοί και τα κωλολάδια τους αν είναι να δημιουργούν τεχνητή έλλειψη για να αυξήσουν την τιμή.
Μάλλον δεν έχουμε απεξαρτηθεί από τα λεγόμενα καρτέλ.
Αν και έχει περάσει καιρός από την ανάρτηση του παραπάνω ποστ, και δεν ξέρω αν τελικά σου απαντήσαν από την ένωση πεζών θα ήθελα να ενημερώσω ότι:
για οποιαδήποτε πληροφορία για τα ελαιόλαδα και τα κρασιά της Ένωσης Πεζών,
- για τον τρόπο τιμολόγησης τους,
- την τρέχουσα τιμή τους,
- καθώς και από που μπορείτε να τα αγοράσετε, (Σημείωση Η ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΠΕΖΩΝ έχει δικό της δίκτυο καταστημάτων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο)
θα σας φανούν χρήσιμα τα παρακάτω Links:

http://www.salepoint.gr/ta-katastimata-mas-el.html
https://www.facebook.com/pages/DIKAIH-TIMI/231337833610050
https://www.facebook.com/enose.pezon?fref=ts

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.056
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp