Το μήνυμα η το μέσο ;

Reaction score
0
Μια και οι δημοσκοπήσεις είναι τα πάνω τους, αποφάσισα να κάνω και γω μία. Ποιός πιστεύεται πως είναι ο πλέον σημαντικός παράγοντας από τους παρακάτω, στην διαμόρφωση της τελικής ποιότητας της εικόνας που απολαμβάνουμε;

1) Η ποιότητα του DVD, Blue ray, δηλαδή της πηγής.
2) Η ποιότητα του player.
3) H ποιότητα του ΒΠ.
4) Η ποιότητα της οθόνης.

Reaction score
0
Απάντηση: Το μήνυμα η το μέσο ;

Ίσως να μην το διατύπωσα καλά. Όταν λέω Η ποιότητα του DVD, Blue ray, δηλαδή της πηγής, εννοώ πόσο καλό η κακό είναι το transfer και η ποιότητα επομένως του περιεχόμενου του δίσκου από τεχνική άποψη. Video quality.

Άρα το 1) είναι software και όλα τα άλλα hardware.

Η δική μου άποψη είναι, ότι μια κακή πρώτη ύλη video δεν την σώζει ούτε το καλύτερο προβολικό σύστημα και αξιολογώ το 1), 30-50%.

Να γιατί πιστεύω πως πέρα από τα χρήματα που επενδύουμε στα μηχανήματα, πρέπει να βρούμε τρόπους να περάσουμε το μήνυμα στις εταιρείες να κάνουν καλύτερης ποιότητας video και όχι αρπακολατζίδικα όπως βλέπουμε πολλές φορές.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Re: Απάντηση: Το μήνυμα η το μέσο ;

Ίσως να μην το διατύπωσα καλά. Όταν λέω Η ποιότητα του DVD, Blue ray, δηλαδή της πηγής, εννοώ πόσο καλό η κακό είναι το transfer και η ποιότητα επομένως του περιεχόμενου του δίσκου από τεχνική άποψη. Video quality.

Άρα το 1) είναι software και όλα τα άλλα hardware.

Η δική μου άποψη είναι, ότι μια κακή πρώτη ύλη video δεν την σώζει ούτε το καλύτερο προβολικό σύστημα και αξιολογώ το 1), 30-50%.
Σωστα, αλλα δεν μπορεις να κρινεις ετσι.
Κατω απο αυτες τις συνθηκες, και με δεδομενη μια καλη μεταφορα,
ο Α προβολεας που ειναι καλυτερος απο τον Β θα παιξει 10 ενω
ο τελευταιος 7...

Reaction score
63
Το ένα δένει με το άλλο. Αν δεν είναι καλό το transfer, χαντακώνει τον προβολέα. Παίζεις κασσέτα πχ με Hi-END ενισχυτή???

Αν είναι καλό το transfer, πολύ εύκολα χαντακώνεται από ένα κακό ή κακορυθμισμένο προβολέα..

Πηγές (DVD - BD) και πανί, τα θεωρώ λιγότερο σημαντικά στην ποιότητα προβολής απ' ό,τι τα πρώτα, χωρίς να σημαίνει ότι δεν παίζουν κι αυτά το ρόλο τους. Απλά επηρρεάζουν σε μικρότερο ποσοστό...

Reaction score
0
βαλε και τον χωρο
99% βλεπουν σε χωρο με ασπρους τοιχους δηλαδη δεν βλεπουν τπτ

Reaction score
164
βαλε και τον χωρο
99% βλεπουν σε χωρο με ασπρους τοιχους δηλαδη δεν βλεπουν τπτ
Από προσωπική πείρα, ο χώρος μπορεί να είναι και το 30-40% μόνος του. Για να μην πω παραπάνω... :108:

Reaction score
0

Συμφωνώ απόλυτα, αλλά θέλω να τονίσω πως χωρίς καλή πρώτη ύλη μπακλαβάς δεν γίνεται.

Εμείς οι 'ψωνισμένοι' λοιπόν, ξεχνάμε πολλές φορές πως χωρίς το σωστό video και όχι τις μπακατέλες που μας πουλάνε για χρυσάφι αρκετές φορές, ματαιοπονούμε.

Reaction score
15.548

Eγω Μιχαλη μου τα βλεπω ολα....
Προσωπικα ακομα δεν εχω δει ταινια και να πω...ειναι χαλια...δεν βλεπετε..!!!
Και να σκεφτεις βλεπω dvdακια ακομα.....!!!!!

Παντως η εικονα ειναι μια αλυσιδα,στην οποια θα πρεπει ολοι οι κρικοι να εχουν το ιδιο παχος και την ιδια δυναμη.......
Το αποτελεσμα εικονας ειναι ομαδικο .....!!!!!!

Reaction score
14

Παντως η εικονα ειναι μια αλυσιδα,στην οποια θα πρεπει ολοι οι κρικοι να εχουν το ιδιο παχος και την ιδια δυναμη.......
δεν μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο Κώστα, για αυτό και εβαλα 25, σε όλα... γιατί όλα είναι αλληλένδετα..

Αν εχεις κακό φίλμ (transfer/κακογυρισμένο/κακια ποιότητα γενικά) ο καλός προβολέας θα σου στειλει στην σέντρα την εικόνα που θα είναι εξόφθαλμα κακιά...

Αν πάλι εχεις καλή ταινία και ο προβολέας σου είναι κουκουρούκου... τότε πάλι πάς στην σέντρα, για εμμετό..

αν πάλι το πανί σου και το δωμάτιο σου είναι για τα μπάζα, ή σαν σαγρέ τοίχο τότε πάλι go to the center...

Επίσης αν ο υπολογιστής σου ή το Player σου εχουν χάλια ρυθμίσεις ή το καλώδιο σου είναι προβληματικό πάλι στην σέντρα...

Τελικά για να πάιζεις μπάλα και οχι να είσαι στην σέντρα θές ενα αποτέλεσμα ομαδικό, με όλα να είναι καλοζυγισμένα και όλα τα κομμάτια του παζλ να είναι καλά κουμπώμένα μεταξύ τους... και ας μήν είναι τα τελειότερα του κόσμου...

Reaction score
6

Συμφωνώ.

Και για να πάμε το παράδειγμα ακόμα πιο πέρα, υπάρχουν οθόνες οπίσθιας προβολής που διαθλούν το φως με τρόπο που επιφέρει πολύ μεγάλες αλλαγές στην εικόνα.

Όλα λοιπόν είναι εξ' ίσου σημαντικοί κρίκοι μιας αλυσίδας.

Reaction score
221

.

Να γιατί πιστεύω πως πέρα από τα χρήματα που επενδύουμε στα μηχανήματα, πρέπει να βρούμε τρόπους να περάσουμε το μήνυμα στις εταιρείες να κάνουν καλύτερης ποιότητας video και όχι αρπακολατζίδικα όπως βλέπουμε πολλές φορές.
Φιλε mmene, συμφωνω απολυτα. Συμπληρωνω δε, οτι μια κακη πρωτη υλη, μπορει καπως να διασωθει, απο εναν μετριο προβολεα. Aποστολη ενος πολυ καλου προβολεα ειναι να μεταφερει στο πανι οσο πιο πιστα γινεται την πληροφορια που παιρνει απο την πηγη. Eνας τετοιος προβολεας, θα τονισει περισσοτερο τις αδυναμιες του transfer, με καταστροφικα βεβαια αποτελεσματα στην προβαλλομενη εικονα. Δευτερο σημαντικοτερο κρικο στηναλυσιδα, θεωρω την πηγη [player-scaller-PC κλπ ].

Reaction score
0

Φίλε Κώστα, έτσι ακριβώς είναι και χαίρομαι που το τόνισες. ¨Οσο ποιο καλό το προβολικό τόσο περισσότερο τονίζει τις αδυναμίες του transfer. Με ένα μέτριο player και προβολικό, μπορεί να ψιλοβλέπεται ένα κακό transfer. Με το ίδιο player και άριστο προβολικό τα τινάζει όλα. Το ίδιο συμβαίνει εξ άλλου και με τα ηχητικά και το έχουμε ζήσει όσοι πέρναμε τα πρώτα hi-end και προσπαθούσαμε να ακούσουμε τα παλιά μας LP. Κλάψε με μάνα κλάψε με.

Και μετά ζήτω που καήκαμε.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.485
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid