Το οδοιπορικό των Χριστουγέννων μας ...

Reaction score
3
Χριστούγεννα στην ελληνική γη.

Όπου και να πας είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι πατρίδας που παγιδεύεται στο μυαλό σου για πάντα ...

Για μας, οποιαδήποτε στιγμή περάσουμε τα πρώτα διόδια είναι η αρχή ενός διαφορετικού οδοιπορικού.

Έτσι ήταν και τα φετινά Χριστούγεννα.

Θα είχαμε ένα σημείο αναφοράς: τα αγαπημένα μου Ιωάννινα ...

Πέντε μέρες, 1800 χιλιόμετρα οδικώς, κάθε μέρα πολλοί διαφορετικοί προορισμοί.

Σήμερα μοιράζομαι μαζί σας τα όμορφα μέρη της Ελλάδας μας σε αυτό το αξέχαστο οδοιπορικό των Χριστουγέννων μας ...

Reaction score
3
Απάντηση: Το οδοιπορικό των Χριστουγέννων μας ...

25 Δεκεμβρίου 2009 - Ημέρα Πρώτη

Σημείο εκκίνησης η Αθήνα, στολισμένη και γιορτινή.

Την αφήσαμε πίσω μας και σε σύντομο διάστημα νιώσαμε πως οι ολιγοήμερες διακοπές μας είχαν αρχίσει.

Το καταλαβαίνεις ειδικά όταν περνάς από την Γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου και προχωράς προς το βόρειο τμήμα της Ελλάδας

Μήκος 2.880 μέτρα, εγκαίνια 12 Αυγούστου 2004, διόδια 11 Ευρώ :137:

Τα γνωστά: κλικ πάνω στις φωτογραφίες κλπ...
Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν μέσα από το αυτοκίνητο ...

Reaction score
3

Αφού περάσεις τη Γέφυρα ... είσαι ήδη στην Στερεά Ελλάδα και ανεβαίνοντας προς τον προορισμό σου φτάνεις σε ένα υπέροχο σημείο του Νομού Αιτωλοακαρνανίας:

Αμφιλοχία
Ολιγόλεπτη Στάση ... απαραίτητη για να τη θαυμάσεις!!!

Συννεφιά και λίγη παγωνιά αλλά τι πειράζει όταν οι διακοπές μόλις αρχίζουν; :126:

Reaction score
3

Άφιξη στα Ιωάννινα γύρω στις 4 το απόγευμα χωρίς άλλη ενδιάμεση στάση.

Περίπου 5 ώρες από Αθήνα ...

Περνάς μέσα από υπέροχα τοπία και αυτό που συλλαμβάνει το μάτι δεν το φυλακίζει η φωτογραφία.

Μπαίνοντας στα Γιάννενα νιώθεις ότι το ... κλίμα έχει αλλάξει.

Ψιλόβροχο, παγωνιά, χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και η πόλη σε περιμένει πάντα.

Ιωάννινα, ήρθα πάλι όπως είχα υποσχεθεί :107:

Καθώς έχω ήδη αναρτήσει φωτογραφίες από την πόλη, περιορίζομαι στα τοπία της ... ευρύτερης περιοχής :137:

Χιονισμένα τα Τζουμέρκα, γκρίζο - ασημί το τοπίο, ομίχλη και κρύύύοοο!!! Just Perfect!!!

Reaction score
3

26 Δεκεμβρίου 2009 - Ημέρα Δεύτερη!!

Ξεκινήσαμε νωρίς - νωρίς, κατά τις 10 (... ε, διακοπές είμαστε :137:) για Καστοριά και όπου αλλού μας βγάλει ο δρόμος!!!

Ο καιρός ανεβαίνοντας άρχισε να γίνεται καλοκαιρινός :137:.

Ο ήλιος έκαιγε και οι προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας είχαν επαληθευτεί.

Σε λιγότερο από δύο ώρες πρόβαλε μπροστά μας η Λίμνη της Καστοριάς και ένα υπέροχο τοπίο να την αγκαλιάζει...

Τα λόγια είναι περιττά ...

Καστοριά

Reaction score
3

Στην Καστοριά συνάντησα και μια όμορφη παρέα από αγριόπαπιες ή αγριόχηνες ή σκέτες πάπιες και χήνες ( δυστυχώς δεν είμαι ειδική στις παπιόχηνες :137:) που είχαν βγει στην όχθη και λιάζονταν.

Τις πλησίασα και ήταν πρόθυμες να ...ποζάρουν!

Reaction score
3

H Καστοριά ήταν γεμάτη από κόσμο που καθόταν στις καφετερίες γύρω από τη Λίμνη και απολάμβανε τη θέα και το καφεδάκι.

Πλανόδιοι έμποροι πουλούσαν φασόλια, καρύδια, μυρωδικά ...

Τα γουναράδικα ήταν ανοικτά και περίμεναν πελάτες.

- Πως και ανοίξατε σήμερα; ρώτησα
- Αυτές τις μέρες που έχει κόσμο περιμένουμε να δουλέψουμε, τις άλλες μέρες είναι ... νέκρα.

Οι σερβιτόρες φορούσαν κοντομάνικα και πολλοί επισκέπτες κρατούσαν τα παλτά στα χέρια!

Σχεδόν καλοκαίρι με 23 βαθμούς θερμοκρασία!

Reaction score
3

Στην Καστοριά είχες την αίσθηση ότι ήσουν σε καλοκαιρινές διακοπές!

Η Λίμνη είναι γεμάτη από διάφορα είδη πουλιών σαν αυτά:

Ο πηδαλιούχος της βάρκας ... κοιτάξτε καμάρι... και το πλήρωμα μπροστά :137:

Reaction score
3

Όμως η δεύτερη μέρα δεν έχει τελειώσει και μας επιφυλάσσει εκπλήξεις :126:

Θα συνεχίσουμε αύριο :605:

Reaction score
1
Ωραία ιδέα WANDA. Το οδοιπορικό των χριστουγέννων μας. Και πήγες και στα μέρη μας. Ωραία πρέπει να πέρασες, βλέπω δεν άφησες ευκαιρία για φωτογραφίες χαμένη!

Να πώ και εγώ το οδοιπορικό των Χριστουγέννων μου.
Πήγα στο Χωριό μου, κάπου στην Άρτα. Ροδαυγή.

Είχα πάει με όρεξη για πολλές φωτογραφίες, είναι το βασικό μου χόμπυ εξάλλου, ο ήχος έρχεται δευτεροτρίτος (άσχετα άν κόλλησα εδώ πιο πολύ για τις άλλες κουβέντες πολιτικά/αθλητικά κτλ ... :109: )

Πέρασα και εγώ απο Αμφιλοχία, Ρίο-Αντίριο, κτλ κτλ, όπως έχω περάσει 100δες φορές. Δυστυχώς ενώ σε όλη την Ελλάδα είχα καλοκαίρια, ασυνήθιστα υψηλή, στα Τζουμέρκα, είχε συνέχεια έναν Σκ@@@καιρο, συνέχεια 24/24 ψιλοβροχο, ομίχλη, κρύο. Σχεδόν απογοητεύτηκα, γιατί είχα όρεξη να κάνω τα οδοιπορικά μου, να δοκιμάσω φέτος για πρώτη φορά αστροφωτογραφία (απαιτεί ξάστερο ουρανό) και άλλα πράγματα, δεν τόλμησα να κάνω το παραμικρό.

Μια μέρα πριν επιστρέψω στην Αθήνα, πλάκωσε μια ομίχλη. Όπα λέω μέσα μου! Η βροχή είναι ανούσια, ο αέρας το ίδιο. Αλλά η ομίχλη... ? Όχι λέω. Τώρα θα βγώ για φωτογραφίες! Τώρα είναι η ευκαιρία για κάτι ξεχωριστό! Μα δεν βλέπεις στα 3-4 μέτρα μου λένε οι δικοί μου... άστο άλλη φορά!

Και όμως. Φόρτωσα την τσάντα μου, και έφυγα για το δάσος. Δεν γύρισα παρά μόνο 2-3 ώρες αργότερα, λίγο πριν νυχτώσει για τα καλά. Το αποτέλεσμα με αποζημίωσε (εμένα αποζημίωσε, τώρα κάποιους άλλους μπορεί να τους φαίνεται μάπα αχαχα!) .Και μου θύμισε ότι δεν πρέπει να ψάχνεις δικαιολογίες για να αναβάλεις κάτι, αλλά να ψάχνεις δικαιολογίες για να το κηνυγήσεις παραπάνω.

ΥΓ. Παιδες σόρρυ, έχει κάποιο bug, και ενώ περνάω κανονικά τα

Reaction score
1.213

Ρε συ George...φοβερες οι φωτογραφιες...καλα η πρωτη σαν απο παραμυθι το τοπιο..:111:

Reaction score
3

Πολύ όμορφες οι φωτογραφίες σου GeorgeSpyros ... :107:

Ναι, τα οδοιπορικά είναι ένας τρόπος ζωής τελικά!

Η ομίχλη απασχόλησε και μας, ιδιαίτερα στον Ν. Ιωαννίνων καθώς ανεβαίναμε τα βουνά το πρωί, κυρίως.

Η ομίχλη έχει κάτι το απόκοσμο που εμένα τουλάχιστον με φοβίζει και με κάνει δισταχτική στο να προχωρήσω ...

Ευτυχώς που δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη και κατορθώσαμε τελικά να πραγματοποιήσουμε το οδοιπορικό μας :142:

Σου εύχομαι να έχεις πολλά τέτοια οδοιπορικά, όπως τα έχεις ονειρευτεί και να έχουμε την χαρά να βλέπουμε τις φωτογραφίες σου (....όπως εκείνες της Νορβηγίας :615:)

Reaction score
3

Ημέρα Δεύτερη (συνέχεια) 26/12/2009.

Είχαμε μείνει στην Καστοριά και τον καλοκαιρινό καιρό ...

Την αποχαιρετήσαμε και είπαμε να κάνουμε μια βόλτα λίγο πιο πάνω στον Ν. Φλωρίνης ...

Χωριό Γάβρος (!!!) Φλωρίνης ( σαν χωριό φάντασμα :402:)

Λίγα χιλιόμετρα παρά πέρα, το σκηνικό άλλαζε και έμπαινες σε απόλυτα χειμωνιάτικη κατάσταση...

Τόσο που άρχισα να σκέπτομαι τις αλυσίδες που είχαμε μαζί μας για ... τα χιόνια.

Όσο σκεφτόμουν τον καλοκαιρινό καιρό της Καστοριάς, τόσο δεν πίστευα αυτό που έβλεπα ...

Reaction score
3

Βίγλα - Πολυδένδρι - Χιονοδομικό Κέντρο (όταν έχει χιόνι :137:)

... και όλα αυτά λίγη ώρα μετά την Καστοριά και τα κοντομάνικα :137:

Reaction score
3

Επιστροφή στα Ιωάννινα μέσα από ένα εκπληκτικό τοπίο που θύμιζε έντονα Αριζόνα!

Τα χρώματα του ουρανού σε βαθύ γαλάζιο έσμιγαν με τα χρώματα του σύννεφου!

Δεν προλάβαμε να πάμε στις Πρέσπες καθώς νύχτωνε και είχαμε πολύ δρόμο για τα Ιωάννινα ...

Το τοπίο της επιστροφής όμως μας αποζημίωσε ...

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Το οδοιπορικό των Χριστουγέννων μας ...

Ναι, τα οδοιπορικά είναι ένας τρόπος ζωής τελικά!
Πές το ψέματα...

Καμιά φορά σκέφτομαι να παρατήσω τα εγκόσμια :142: και να πάρω ένα αμάξι και όπου με βγάλει. Ας με βγάλει στα βάθη της Ρωσίας σε κανά ξεχασμένο Ασιατικό χωριό, δεν ξέρω, ας με βγάλει στην άκρης της Πορτογαλίας να βουτήξω μια στον ατλαντικό και να επιστρέψω. Το θέμα είναι να έχεις πολλά λεφτά στην άκρη, και να ξαναγυρίσεις μετά απο 6-7-10 μήνες, να σε περιμένει και η παλιά σου δουλειά... :142: .

Ξυπνάνε μέσα σου όλα τα ένστικτα, της ελευθερίας, της ξενοιασιάς, της εξερεύνησης, ακόμα και του μυστηρίου και του κινδύνου. Ναι θέλουμε και λίγο δόση τέτοιου γιατι λίγο τα έχουμε όλα λυμένα (βιολογικά εννοώ) και αποχαυνωνόμαστε.

Τα Γιάννενα είναι τα Highlands της Ελλάδας, είναι γνωστό αυτό. Και μάλιστα πιο όμορφα απο τα Highlands σαν τοπία. Αλλά ομίχλη και ιδιαίτερα τις ώρες του ξημερώματος είναι πολύ συχνή, ακόμα και άνοιξη μην πώ και καλοκαίρι.

Απο διαμονές τι κάνατε? Ξενώνες στην διαδρομή? Φιλοξενία? Τι ακριβώς? (από φαί δεν ρωτάω, φαντάζομαι :142: )

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Απάντηση: Το οδοιπορικό των Χριστουγέννων μας ...

Πές το ψέματα...

Καμιά φορά σκέφτομαι να παρατήσω τα εγκόσμια και να πάρω ένα αμάξι και όπου με βγάλει. Ας με βγάλει στα βάθη της Ρωσίας σε κανά ξεχασμένο Ασιατικό χωριό, δεν ξέρω, ας με βγάλει στην άκρης της Πορτογαλίας να βουτήξω μια στον ατλαντικό και να επιστρέψω. Το θέμα είναι να έχεις πολλά λεφτά στην άκρη, και να ξαναγυρίσεις μετά απο 6-7-10 μήνες, να σε περιμένει και η παλιά σου δουλειά... .

Ξυπνάνε μέσα σου όλα τα ένστικτα, της ελευθερίας, της ξενοιασιάς, της εξερεύνησης, ακόμα και του μυστηρίου και του κινδύνου. Ναι θέλουμε και λίγο δόση τέτοιου γιατι λίγο τα έχουμε όλα λυμένα (βιολογικά εννοώ) και αποχαυνωνόμαστε.

Welcome to the club!! :107:

Αν αυτό σε συντροφεύει σε όλη σου την πορεία, είναι σίγουρο ότι δεν θα ζήσεις ποτέ μια ζωή αδιάφορη!
Πάντα θα υπάρχει κάτι που δεν είδες, κάτι που θέλεις να ανακαλύψεις και όλα θα αρχίζουν ξανά!

Και αυτό θα σε κρατά πάντα ζωντανό και νέο!

Τα Γιάννενα είναι τα Highlands της Ελλάδας, είναι γνωστό αυτό. Και μάλιστα πιο όμορφα απο τα Highlands σαν τοπία. Αλλά ομίχλη και ιδιαίτερα τις ώρες του ξημερώματος είναι πολύ συχνή, ακόμα και άνοιξη μην πώ και καλοκαίρι.

Απο διαμονές τι κάνατε? Ξενώνες στην διαδρομή? Φιλοξενία? Τι ακριβώς? (από φαί δεν ρωτάω, φαντάζομαι :142: )

Μόνιμη διαμονή είχαμε σε ένα ξενοδοχείο στα Γιάννενα.
Αλλά κάθε πρωί είχαμε και άλλο προορισμό.
Ο ξενοδόχος είχε τρομάξει μαζί μας :142: καθώς κάθε μέρα τον συμβουλευόμουν για τις διαδρομές :137:

Όσο για το φαγητό, τρώγαμε όπου βρισκόμασταν μεσημέρι ... αλλά όχι κοψίδια, καθώς είμαστε περισσότερο του ιταλικού ρεπερτορίου ...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.271
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale