Το προβλημα

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Μελος του avsite και πελατης μου εχει δωσει το κατωθι προβλημα το οποιο με την σειρα μου μεταφερω σε εσας για να μην πονοκεφαλιαζω:crazy_1:

Το ζητουμενο
Το ζητουμενο λοιπον ειναι να βρουμε βιντεοπροβολεα τελευταιας τεχνολογιας και αναλυσης 1920χ1080 ο οποιος ομως απο "καθαρη" αποσταση 2,5 μετρων να μπορει να δωσει ανοιγμα οθονης τουλαχιστον 2,5 μετρων(ηθελα να ξερω τι θα βλεπει ο χριστιανος:shock: )

Θελω να σκεφτειτε ολα τα ενδεχομενα, ακομα και την χρηση φακων.

Για να σας δω ποσο καλοι ειστε...:bravo:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.172
Απάντηση: Το προβλημα

Όταν πάει σινεμά κάθεται στην πρώτη σειρά;

Λοιπόν νομίζω ότι απαταίτητη προϋπόθεση είναι να έχει ο προβολέας μεγάλο ζουμ. Με 1,2 ζουμ για παράδειγμα δουλειά δεν γίνεται.
Με 2,1 όμως ίσως να γίνεται αλλιώς θέλει πρόσθετο φακό.

Reaction score
4
Ουτε με 2.1 νομιζω οτι κανει δουλεια. Εχω ζουμ 2.1 και το καλυτερο που μπορει να καταφερει ο δικος μου ειναι 100" στα 3.2 μετρα.

Reaction score
1
Άμα ήταν έτσι τα δύσκολα...

Google "short throw projector" και καθάρισες.

Edit:

Δάγκωσα τη γλώσσα μου :oops: Η αγορά είναι γεμάτη από short throw φακούς και projectors αλλά όχι στην ζητούμενη ανάλυση. Απ' ότι είδα, όλοι οι γνωστοί κατασκευαστές προσφέρουν 0.8χ φακούς για τα data μοντέλα τους.

Το πιο κοντινό (σε HD) που βρήκα είναι ένας φακός 0.9χ, για τους sxrd, αλλά δεν διευκρινίζονται λεπτομέρειες.

Reaction score
79

Βαζουμε τον προβολεα πανω απο την οθονη να δειχνει στον τοιχο που ειναι ο καναπες που βλεπουμε, βαζουμε εναν καθρεπτη στο μισο μεγενθος της οθονης και εχουμε αποσταση οθονης-προβολεα 5 μετρα [πλην το μηκος του προβολεα περιπου 4.70 μετρα]. Για να μην εχουμε απωλειες στην ποιοτητα ο καθρεπτης πρεπει να ειναι οσο το δυνατον πιο λεπτος [3mm].

Reaction score
14
Re: Απάντηση: Το προβλημα

Βαζουμε τον προβολεα πανω απο την οθονη να δειχνει στον τοιχο που ειναι ο καναπες που βλεπουμε, βαζουμε εναν καθρεπτη στο μισο μεγενθος της οθονης και εχουμε αποσταση οθονης-προβολεα 5 μετρα [πλην το μηκος του προβολεα περιπου 4.70 μετρα]. Για να μην εχουμε απωλειες στην ποιοτητα ο καθρεπτης πρεπει να ειναι οσο το δυνατον πιο λεπτος [3mm].
φανταστική ιδέα αλλά το δωμάτιο δεν θα γίνει μέρα???

Reaction score
79

Oσο φως φευγει απο την οθονη προς τους τοιχους αλλο τοσο φευγει και απο τον καθρεφτη. Σε τοσο μικρο δωματιο και SONY HS50 [καντιλακι] να βαλεις παλι θα εχεις προβλημα με τους τοιχους.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Το προβλημα

Φίλε προφανώς το έχεις δοκιμάσει ε? Πραγματικά δεν είχα σκεφτεί κάτι τέτοιο!!!

Reaction score
79

Το ειχα κανει παλια στο υπνοδωματιο με εναν X1. 0 προβολεας ηταν σχεδον στη μεση του δωματιου ο καθρεφτης στον τοιχο πανω απο το προσκεφαλο και η οθονη απεναντι στον τοιχο 100 ιντσες. Απο τοιχο σε τοιχο η αποσταση ειναι 3.60 μετρα και ο X1 σε αυτη την αποσταση βγαζει 80 και κατι ιντσες και δεν μου γεμιζε την οθονη. :pc:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.172

Αν ο καθρέπτης είναι λεπτός 3 χιλ. κάνει κοιλιά. Σίγουρα θα παραμορφώνει κάπως.
Εκτός αυτού πρέπει να ζητήσετε από τον τζαμά που θα πάτε να σας δώσει καθρέπτη Float που είναι τελείως επίπεδος, χωρίς νερά και με πάχος 5 χιλ. για να μην λυγίζει.
Υπάρχουν καθρέπτες σε διάφορες ποιότητες. Οι καλύτεροι είναι της Saint Gobαιn, της Pilkington, της PPG, και της Glaverbel.
Ο καλός καθρέπτης είναι από εντελώς διάφανο γυαλί, ισόπαχο, χωρίς κοιλάδες και νερά και με επαργύρωση από καθαρό άργυρο για άψογη αντανακλαστικότητα.

Reaction score
79

Συμφωνω σε ολα εκτος απο το παχος του καθρεφτη. Οσο πιο παχυ ειναι το τζαμι τοσο πιο θαμπη και σκοτεινη ειναι η εικονα που αντανακλα. Σε παλια δοκιμη με τρια τζαμια 5αρια ο προβολεας εχανε πολυ φωτεινοτειτα και ευκρινεια. Το γυαλι εχει την ιδιοτητα να κραταει λιγο απο το φως και αν γινει συνδυασμος με πανω απο δυο καθρεφτες θολωνει και σκοτεινιαζει ελαφρα η εικονα.Μιλαμε για καθρεφτη του εμποριου με λογικο κοστολογιο.Υπαρχουν στο εξωτερικο ειδικοι καθρεφτες για back projection με ελαχιστες απωλειες ομως στοιχιζουν οσο και ο προβολεας.Εγω ειχα περιπου 70 ποντους καθρεφτη 3αρι και τουλαχιστον στα ματια μου δεν εδειχνε καμια παραμορφωση. Σε πιο προσφατη δοκιμη αναμορφικου φακου με 3αρι και 5αρι τζαμι ιδιοκατασκευη με γλυκερινη το 3αρι ειχε μεγαλη διαφορα απο το 5αρι σε ευκρινεια. Εκει η εικονα περνουσε απο 4 τζαμια.:pc:

Reaction score
152
ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΠΙΔΕΞΙΟΥΣ Κ$%^&Σ ΠΕΙΤΕ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΑ....... ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΠΙΤΙ!!!!!

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.172

Ο καλός καθρέπτης έχει διάφανο γυαλί και όχι αυτό που πλαγίως πρασινίζει.
Αυτό έχει ελάχιστη απώλεια.
Αν δεις το πρόσωπό σου σε έναν καθρέπτη απλό, και μετά σε έναν πολύ καλό θα καταλάβεις αμέσως τη διαφορά.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.511
Members
38.708
Νεότερο μέλος
dhio