Το πρωτο τραγουδι που ακουσατε ποτε

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Ειχα γραψει ενα ολοκληρο μηνυμα το οποιο με καποια βλακεια μου εχασα οποτε θα σας τα πω περιληπτικα.
Θυμαστε το πρωτο τραγουδι που ακουσατε ποτε , οχι παιδικο αλλα κανονικο?
Για καιρο ειχα φαει το μυαλο μου καθως κατι στριφογυριζε , αλλα δεν μπορουσα να το βρω με τιποτα.Και καθως το ειχα συνδυασει με την μητερα μου που το τραγουδουσε χαρουμενα ενω εκανε τις δουλειες του σπιτιου και εγω την παρακολουθουσα απο το κρεβατακι μου την ειχα ρωτησει αλλα...τζιφος :(
Εως την στιγμη που καποιος φιλος μου εδωσε ενα CD με ΜΡ3 με τραγουδια της εποχης και μολις το ακουσα θυμηθηκα αμεσως πως ηταν αυτο.

ΠΕΤΑΞΕ ΕΝΑ ΠΟΥΛΙ - Γιάννης Βογιατζής & Νίκη Καμπά

Πέταξε ένα πουλί κι ήρθε και φώλιασε στην καρδιά
κι έφερε ένα φιλί απ’ τη στεριά την αντικρινή
Πέταξαν δυο πουλιά κι ήρθαν και χτίσανε μια αγκαλιά
και μες στο δειλινό τραγούδι σκόρπισαν σιγανό

Κι άνοιξε η αγκαλιά, κι άνοιξ’ η θάλασσα η γαλανή | 2x

κι έσμιξ’ η ακρογιαλιά με τη στεριά την αντικρινή | 2x

Ρόδισε η ανατολή, ξύπνησ’ η μέρα μες στην καρδιά
κι έφυγε το πουλί να φέρει μήνυμα και φιλί

Πέταξε το πουλί, πάει στη στεριά την αντικρινή

Κι άνοιξε η αγκαλιά... ] 2x

Ρόδισε η ανατολή...

Ρόδισε η ανατολή...

Για να δουμε τωρα και την δικη σας μνημη... :wink:

Reaction score
7
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
... με τραγουδια της εποχης...
Οπως λεμε "ταινια εποχης"....
Καλα, ας υποθεσουμε οτι εσυ εχεις μνημη ελεφαντα (που μαλλον δεν ειναι κατι τετοιο, αλλα αυτο που οι γεροι ξεχνανε τι εφαγαν χθες, αλλα θυμουνται τα παντα απο το αλβανικο μετωπο)...
Ειναι δυνατο να θυμαται καποιος ποιο ειναι το πρωτο τραγουδι που ακουσε, γενικα;

Εδω καλα καλα δεν ξερω αν μπορει καποιος να θυμηθει το τραγουδι που ακουσε και του εδωσε το "λογο" για να ακουσει και να προτιμησει ΕΝΑ ειδος μουσικης...!!!

Η μονη περιπτωση για να θυμαται, ειναι να εχει συνδυαστει με κατι "δυνατο" (οπως στην περιπτωση σου)...

Reaction score
1
Το πρώτο τραγούδι που θυμάμαι να άκουσα είναι "Ο Δρόμος" του Μ. Λοίζου.Τέλη 79 αρχές 80 πρέπει να ήταν και μας το έβαζε η Δασκάλα σε ένα παλιό κασετοφωνάκι και το τραγουδούσαμε όλη η τάξη μαζί (ήμουν Β' ή Γ' Δημοτικού τότε...). Επίσης την ίδια εποχή θυμάμαι και ένα που οι στίχοι του (μάλλον στο ρεφραίν) έλεγαν: "...καραβάκι μου ξεκίνα πάμε πάλι στην Αθήνα..." (δε θυμάμαι τίτλο).

V

VIDEOMIX

Guest
"Παιδιά, της Ελλάδος παιδιά". Το είχαν στη διαπασόν σε όλο το νοσοκομείο όταν γεννήθηκα. Ήταν το σουξέ της εποχής. Νο 1 στο Top ten.

Reaction score
14
Εγώ χωρίς την μνήμη του ελέφαντα, θυμάμαι αρκετά καλά ότι η μητέρα μου άκουγε αρκετό Γιάννη Καλατζή (βελουδένια φωνή)

http://www.gianniskalatzis.gr/kalatzis website/pics - web size/oaka 2B.JPG

Και μου άρεσαν φοβερά τα: "Ο Επιπολάιος" και ο "Σταμούλης ο Λοχίας".

Απο γυναικείες φωνές τέλος 60 θυμάμαι την Πόπη Αστεριάδη

http://www.studio52.gr/cdimages/0071.jpg

και τα τραγούδια της "Πάει αυτή η Κυριακή" και το "Πήρα το γιαλό γιαλό"

Πάντως είναι φοβερό πως το μυαλό θυμάται πολλά απο τα παλιά ειδικά αν είναι ευχαριστες αναμνήσεις...!!!

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Δεν μπορώ να θυμηθώ ποιο ήταν το πρώτο. Πάντως το πρώτο που μου έχει μείνει είναι το "Στου Προφήτη Ηλία τα σοκάκια" στο αυτοκίνητο του πατέρα μου, από κασέτα 8-track (για τόσο παλιά μιλάμε..)

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Το πρωτο που θυμαμαι (νηπιαγωγειο νομιζω πηγαινα) ηταν ενα Κρητικο πεντοζαλι (κασσετα) που ειχε τιτλο " Το Αρκάδι". Πολυ επικο θεμα.Το ειχα λιωσει...

Reaction score
51
Θυμάμαι πως η πρώτη "μουσική" μνήμη που είχα σαν παιδί ήταν το "Nel Sole " του Albano, από ένα μεγαλύτερο παιδί που έβαζε μουσιική στο αποκάτω σπίτι!!! :D

Reaction score
14
Μαρία Παρασκευοπούλου said:
Δεν μπορώ να θυμηθώ ποιο ήταν το πρώτο. Πάντως το πρώτο που μου έχει μείνει είναι το "Στου Προφήτη Ηλία τα σοκάκια" στο αυτοκίνητο του πατέρα μου, από κασέτα 8-track (για τόσο παλιά μιλάμε..)
Μαρία τι μου θύμησες!!!!!

VOXTON σου λέει τίποτε???

Reaction score
2
Το πρώτο κασετόφωνο βρέθηκε στο σπίτι μας , κάπου το ’77, όταν ήμουν περίπου 8 χρόνων.
Έως τότε μάλλον τα πρώτα τραγούδια που θα άκουσα ή ήταν από καμία Ελληνική ταινία ή από το θείο μου τον Άγγελο (από εκείνο λένε ότι πήρα την τρέλα για τη μουσική, καλά να είναι εκεί που είναι) και θα ήταν κάτι σε Καλογιάννη, Πάριο, Αλεξίου, Διονυσίου, Σαββόπουλο, Ξαρχάκο, Πλέσσα, James Last (τον θυμάστε?), Paul Mauriat ή κάπως έτσι, Los Paragueios κάτι, δεν θυμάμαι πια….

Τι θυμήθηκες Ανδρέα, έχει δίκιο ο Ανδρεάδης, Αλβανικό μέτωπο… :lol:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Εγώ μεγάλωσα μες την μουσική μιας που ο πατέρας μου είχε δισκάδικο!!!

Αλλά τα πρώτα τραγούδια που θυμάμαι είναι παλιά ρεμπέτικα του Τσιτσάνη και του Μητσάκη τα οποία άρεσαν στον πατέρα μου...

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.949
Members
38.522