Το πρωτο CD

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Ουτε που θα μου πηγαινε το μυαλο...

"...On August 17, 1982, Royal [COLOR=#ff0000! important][FONT=Verdana, sans-serif][COLOR=#ff0000! important][FONT=Verdana, sans-serif]Philips[/FONT][/FONT][/COLOR][/COLOR] Electronics manufactured the world's first compact disc at a Philips factory in Langenhagen, just outside of Hanover, Germany. The Philips factory in Germany belonged to Polygram - the recording company, which Philips owned at the time. The first CD to be manufactured at the plant was The Visitors by ABBA. The CD ushered in a technological revolution in the music industry as CDs - with their superior [COLOR=#ff0000! important][FONT=Verdana, sans-serif][COLOR=#ff0000! important][FONT=Verdana, sans-serif]sound [/FONT][COLOR=#ff0000! important][FONT=Verdana, sans-serif]quality[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/COLOR] and scratch free durability - marked the beginning of the shift from analogue to digital music technology..."

Reaction score
59
To δικο μου πρωτο cd μου το εκαναν δωρο την ημερα που πηρα το πρωτο μου cd player τοv Απριλιο του 1989 και ηταν αυτο εδω !!

Elton john - Sleeping With the Past

το cd player ειναι ενα μοντελο της sony CDP - M75 το οποιο μου το ειχαν φερει απο την ιαπωνια τοτε !!! ( παιζει μεχρι σημερα αψογα !!!!! )

ΔΕΙΤΕ ΤΟ !!

http://www.marktplaats.nl/index.php...cd-spelers/109765137-sony-cdp-m75.html?xref=1

Reaction score
77
Απάντηση: Το πρωτο CD

Το πρώτο μου CD player το αγόρασα τα Χριστούγεννα του 1986, στο Λονδίνο.
Ήταν ένα Toshiba με δύο πόρτες, αλλά μία laser κεφαλή που διάβαζε τον ένα δίσκο και περίμενες μέχρι αυτή να γυρίσει κάτω από τη 2η πόρτα για να διαβάσει και τον άλλο!
(Το επόμενό μου CD player ήταν το Μ75 -ίδιο με του jimdamian- Σκυλί...)

Το Μάιο του 87, που ξεκίνησα τις εκπομπές στο 984, έπαιρνα το Toshiba μαζί μου στο στούντιο από το σπίτι για να κάνω την εκπομπή μου, αφού τότε δεν υπήρχαν προς πώληση συσκευές εκτός 2-3 κομμάτια της Philips. Μάλιστα, αρκετοί συνάδελφοι "ραδιοφωνιάδες" έρχονταν στο στούντιο (Λιοσίων 22, τότε) για να δουν με τι μηχάνημα και ποιους δίσκους CD έκανα εκπομπές...
Βλέπετε, δεν πωλούνταν ούτε δίσκοι τότε στην Ελλάδα, εκτός από κάτι παραεισαγωγές και κάτι λίγους γιαπωνέζικους που είχε με τη φίρμα της η Denon (στην οδό Στουρνάρη, τότε).

Το πρώτο μου CD, μου το έδωσαν ως δώρο με την αγορά αυτού του CD player και ήταν το 1ο sampler της Philips, χωρίς κουτί, με 10 tracks από τον κατάλογό της (pop, ethnic, classics). Το έχω ακόμα και παίζει μια χαρά.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Το πρωτο CD

[FONT=Arial,Helvetica]Helloween + Walls of Jericho + Judas
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica] Japan Victor VICP-5194

[/FONT][FONT=Arial,Helvetica]1LP, 1ΕP και 1 single στο ίδιο CD...
1987 αν δεν κάνω λάθος. Ήταν το πρώτο CD Που αγόρασα από την Γερμανία.

[/FONT]

Reaction score
7
Η πρώτη επαφή μου με CD Player ήταν το 1990 με αυτό: http://cgi.benl.ebay.be/Philips-CD6...28630064QQihZ004QQcategoryZ3272QQcmdZViewItem

To είχε φέρει ο αδερφός μου από Αγγλία (τιμή δεν θυμάμαι). Πολύ καλός μηχανισμός ανάγνωσης (CDM-4/19) με πορτάκι που ζύγιζε 5 φορές περισσότερο από τα σημερινά. Είχε ψηφιακή έξοδο (coaxial), τη φοβερή λειτουργία FTS που θυμόταν τα αγαπημένα σου τραγούδια από κάθε CD, Peak Search και άλλα πολλά που λείπουν από τα σημερινά Player. Δουλεύει ακόμα άψογα και παίζει με έναν ενισχυτή NEC Authentic Series και ηχεία Roister RS-80 (και τα δύο του '85). Το πρώτο CD που άκουσα και με είχε εντυπωσιάσει η απουσία θορύβου, ήταν αυτό http://www.amazon.com/Southern-Accents-Tom-Petty-Heartbreakers/dp/B000002O1P
Άλλες εποχές... λίγο αργότερα θυμάμαι κόλησα με το MiniDisc... κρίμα που το δολοφόνησε η Sony με τα άθλια restrictions της.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934