Το πρόβλημα με τις κριτικές των Video-games...

Reaction score
0
Game reviews: the ugly path from publisher to publishing.

Το παραπάνω άρθρο του Ars Technica περιγράφει με συντομία σε τί διαφέρουν οι κριτικές των video-games από αυτές άλλων μορφών μαζικής διασκέδασης (μουσική, κινηματογράφος κλπ.) και πως οι εταιρείες που κυκλοφορούν παιχνίδια έχουν δημιουργήσει ένα αδιαφανές σύστημα στο οποίο έχουν δυσανάλογα μεγάλη επιρροή, ένα σύστημα που βολεύει προτίστως τις ίδιες, κατά δεύτερον τον ειδικό τύπο (με τίμημα την αξιοπιστία του που ούτως ή άλλως είναι στα Τάρταρα) και μεγάλο χαμένο τον τελικό καταναλωτή.
Επειδή διαβάζοντας κριτικές είμαι σίγουρος ότι έχετε προσέξει ότι κάτι δεν πάει καλά το άρθρο νομίζω ότι ειναι πολύ ενδαφέρον και λύνει αρκετές απορίες.

Για να το κάνω και λίγο flame και να φύγει η νέκρα από την κατηγορία δηλώνω ότι αν το Halo 3 αξίζει όλα εκείνα τα δεκάρια που μάζεψε παίρνω το Singstar:Abba μου :144: και μετακομίζω στην Τήλο. :116:

Reaction score
4
Ακριβως ετσι.
Αυτο το Halo , αυτα τα Tom Clansys και ακομη και το GTA το τελευταιο (Final Fantasy κτλπ) , αξιζουν αυτες τις βαθμολογιες που ουσιαστικα τις εχουν παρει πριν ακομη βγουν?
Δεν λεω το GTA τρομερο παιχνιδι αλλα ολοι μα ολοι του εδωσαν 10 και λιγο να ασχολησαι με τα παιχνιδια , ξερεις πολυ καλα οτι ουτε για το απολυτο βαθμο ειναι και τα προβληματακια του τα εχει.
Οντως πολυ ενδιαφερον το αρθρο.

Reaction score
7
Θα ξεφύγω λίγο από το θέμα.
Εσείς προσωπικά,σε πόσα παιχνίδια που έχετε παίξει τα τελευταία χρόνια θα βάζατε 10?
Πόσα από αυτά πήρα 10 και πόσα όχι?
Για να πώ μερικά που μου έρχονται γρήγορα στο μυαλό Bioshock,Painkiller,Oblivion και μερικά ακόμα...

Reaction score
1
Σιγουρα συμβαινει και βλεπωντας ποιες εταιριες συναπτουν επιχειρηματικες σχεσεις, με ποιους κολοσσους των media δεν ειναι δυσκολο να φανταστει κανεις γιατι. Το Halo 3 ειναι νομιζω το πιο τρανταχτο παραδειγμα αυτης της υποθεσης! Το παιχνιδι το περιμενα πως και πως και με απογοητευσε πολυ, οπως και εκατομυρια αλλων χρηστων φανταζομαι. Η συμφωνια των 500.000.000$ αναμεσα στη Microsoft και τη Viacom στην οποια ανηκουν παρα πολλα site, μονο κακο δε θα εκανε στον ντορο και τις καλες κριτικες που απεκτησε το παιχνιδι.

Reaction score
5
Γι'αυτο να διαβαζετε AVSite Που έχουμε αντικειμενικα reviews (mmorpgs rulez. the rest can die :116:)

Reaction score
0
Ακριβως ετσι.
Αυτο το Halo , αυτα τα Tom Clansys και ακομη και το GTA το τελευταιο (Final Fantasy κτλπ) , αξιζουν αυτες τις βαθμολογιες που ουσιαστικα τις εχουν παρει πριν ακομη βγουν?
Δεν λεω το GTA τρομερο παιχνιδι αλλα ολοι μα ολοι του εδωσαν 10 και λιγο να ασχολησαι με τα παιχνιδια , ξερεις πολυ καλα οτι ουτε για το απολυτο βαθμο ειναι και τα προβληματακια του τα εχει.
Οντως πολυ ενδιαφερον το αρθρο.
Ούτε το GTA το άξιζε, συμφωνώ. Και ήταν πολύ χαρακτηριστική η πίεση που ασκήθηκε στα υπόλοιπα sites και περιοδικά από τη στιγμή που βγήκε το δεκάρι της αποκλειστικής πρώτης κριτικής του IGN.com
Το θέμα είναι όμως τί κριτήρια βάζουμε τελικά. Ένας κριτικός κινηματογράφου μπορεί να δώσει όσα δεκάρια θέλει και δεν του λέει κανείς κουβέντα, ούτε και ο ίδιος εννοεί ότι αυτή η ταινία στην οποία έβαλε άριστα είναι στο ίδιο επίπεδο με την Casablanca και το Νονό.
Στα video-games που βασίζονται σε πολύ μεγάλο ποσοστό στην αύξηση της επεξεργαστικής ισχύος υπάρχει η "απαίτηση" να βγαίνει κάθε χρόνο το καλύτερο παιχνίδι ever όσο και αν αυτό είναι παράλογο.
Δεν έχω πρόβλημα με τα δεκάρια δηλαδή τόσο πολύ όσο με το τί υποτίθεται ότι σημαίνουν αυτά: αν σημαίνουν "άψογο παιχνιδάκι, παίξτε το οπωσδήποτε" είμαστε ΟΚ, όμως αυτό το πανυγηράκι του hype κάθε τρίμηνο για το αψεγάδιαστο, καλύτερο παιχνίδι ever (χθες το Halo, σήμερα το GTA, αύριο το Metal Gear...) έχει καταντήσει εντελώς γελοίο.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.306
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale