Το φιλι του Παπακαλιατη

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
Απο το in.gr:

Το Δ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας ακύρωσε το πρόστιμο των 100.000 ευρώ που είχε επιβάλλει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, για το γνωστό φιλί μεταξύ ανδρών σε επεισόδιο της εκπομπής «Κλείσε τα μάτια», του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, το 2003.

Σύμφωνα με το ΕΣΡ, στην εκπομπή είχαν παρουσιαστεί «δύο νεαροί ομοφυλόφιλοι, μεταξύ των οποίων υπάρχει ερωτική ατμόσφαιρα που εκφράζεται επί οθόνης με ένα φιλί στο στόμα που ανταλλάσσουν οι δύο άνδρες». Το Συμβούλιο είχε επιβάλλει τότε πρόστιμο για παράβαση της δεοντολογίας που διέπει τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Το ΣτΕ έκρινε ότι η απόφαση του ΕΣΡ δεν έχει νόμιμη αιτιολογία και ότι η παρουσίαση σκηνής, στην οποία εκφράζεται απλώς η ομοφυλόφιλη ερωτική επιθυμία, με ένα φιλί και χωρίς να υπάρχουν σκηνές πορνογραφικού περιεχομένου ή βωμολοχίες, δεν μπορεί «σε καμία περίπτωση» να θεωρηθεί ότι προσδίδει την απαγορευμένη από το Σύνταγμα «χαμηλή και υποβαθμισμένη ποιοτική στάθμη» των τηλεοπτικών εκπομπών.

Στη δικαστική απόφαση αναφέρεται ακόμα ότι από τις Συνταγματικές επιταγές για το σεβασμό και την προστασία της αξίας του ανθρώπου και της προστασίας της προσωπικής επιλογής, πρέπει οι ερωτικές αυτές επιλογές να γίνονται «απολύτως σεβαστές», ως εκδήλωση ελεύθερης επιλογής, και οι οποίες μπορούν να εκφράζονται στα έργα τέχνης, όπως γίνεται με τις υπόλοιπες ομάδες του πληθυσμού.

Το ΣτΕ έκρινε επίσης ότι η σκηνή με το φιλί δεν παραβιάζει ούτε τις Συνταγματικές επιταγές για την προστασία της νεολαίας, καθώς μεταδόθηκε στις 11.45 το βράδυ, δηλαδή στη «ζώνη» των προγραμμάτων που δεν είναι κατάλληλα για ανήλικους κάτω των 15 ετών.

Αφού ακύρωσε το πρόστιμο, το Συμβούλιο της Επικρατείας διαβίβασε την υπόθεση στο ΕΣΡ για να επιβάλλει κυρώσεις για τα υπόλοιπα επίμεμπτα σημεία της εκπομπής. Σύμφωνα με το ΕΣΡ, οι νεαροί πρωταγωνιστές χρησιμοποίησαν κατά τη διάρκεια της εκπομπής εκφράσεις με σεξουαλικές βρισιές που θεωρούνται βωμολοχίες.
 

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Το φιλι της Helen Barkin με την Peta Wilson στο ΜERCY http://videoeta.com/movie/50170 ειναι ολα τα λεφτα... Τι Παπακαλιατης και αηδιες ΜΠΛΙΑΧ !!! :lol:

Οσο για το προστιμο αν και δεν ειμαι φαν με τετοια σιριαλ που δειχνει αντρες gay καλα εκαναν και το πηραν πισω αφου το βρηκα καπως υπερβολικο. Ηταν και η ωρα αργα...
Αλλα γυριστε και ενα αντιστοιχο με γυναικες βρε πισωγλεντηδες !!!
 

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
30.183
Reaction score
27.659
Τώρα ο Ανδρέας κάτι θέλει να γράψουμε γι΄αυτό το θέμα, με αφορμή ένα πιο πρόσφατο παρόμοιο γεγονός, που συμμετείχαν γνωστές φάτσες του AVSite.
Όπως λέει η γειτόνισά μου δίπλα (η γύφτισα) "ψοφάει για λακερντί" ο Ανδρέας.
Έχε χάρη που σήμερα το απόγευμα θα μαζευτούμε πολλά κομμάτια για καμμιά μπύρα (με μεζέ!!) και δεν πρέπει να θίξουμε ευαίσθητα σημεία.
Εγώ δεν γράφω τίποτα.
Για το φιλί.
 

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
Να γραψεις, να γραψεις!
Τιμωρησαν τους ανθρωπους με 100.000 ευρω και στους δικους μας λεμε και μπραβο. :lol:
Που παμε? :shock:
 




Μηνύματα
30.533
Reaction score
40
σΚαφάτε, αν έρθει το ΕΣΡ και σου σφυρίξει πρόστιμο 300000€ μη τολμίσεις να με πάρεις τηλέφωνο......
Ετοιμάσου......








ΕΣΡ, ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙ ΑΥΤΟ????? ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ???
 

Μηνύματα
14.555
Reaction score
1.467
Σεβαστό το φιλί των ομοφυλοφίλων


Της ΒΑΝΑΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ


«Οι ερωτικές επιλογές μιας κοινωνικής ομάδας όχι μόνο δεν αποδοκιμάζονται από τη συνταγματική τάξη της χώρας, αλλά αντίθετα γίνονται απολύτως σεβαστές».

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, κόντρα στη φαρισαϊκή λογική του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, τάσσεται ανοιχτά υπέρ του δικαιώματος των πολιτών στην ελεύθερη σεξουαλική συμπεριφορά και ακυρώνει το πρόστιμο των 100.000 ευρώ που επιβλήθηκε στο «Μέγκα» για ένα τηλεοπτικό ομοφυλόφιλο φιλί.

Η επέμβαση-λογοκρισία του ΕΣΡ, η οποία εκδηλώθηκε τον Οκτώβριο του 2003 με αφορμή το γνωστό φιλί που αντάλλαξαν δυο άνδρες στην τηλεοπτική εκπομπή «Κλείσε τα μάτια» με πρωταγωνιστή τον Χρ. Παπακαλιάτη, καταδικάζεται από τους δικαστές, οι οποίοι, προχωρώντας στην ουσία του θέματος, ακυρώνουν το πρόστιμο όχι στο όνομα της ελευθερίας της τέχνης (όπως ήταν η εισήγηση), αλλά επικαλούμενοι το σεβασμό που επιβάλλει το Σύνταγμα στις ερωτικές επιλογές των πολιτών, όποιες κι αν είναι αυτές.

Οπως αναφέρουν στην απόφασή τους (εκδόθηκε κατά πλειοψηφία από το Δ' Τμήμα, με πρόεδρο τον Μ. Βροντάκη), «η παρουσίαση σκηνής με την οποία εκφράζεται απλώς η ομοφυλόφιλη ερωτική επιθυμία με ένα φιλί και χωρίς να υπάρχουν σκηνές πορνογραφικού περιεχομένου ή βωμολοχίες, δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να θεωρηθεί ότι προσδίδει στην επίμαχη τηλεοπτική ταινία την, απαγορευμένη από το Σύνταγμα, χαμηλή και υποβαθμισμένη ποιοτική στάθμη, που την καθιστά επίμεμπτη».

Και συνεχίζουν:

«Με τη σκηνή της έκφρασης ομοφυλόφιλης ερωτικής επιθυμίας, παρουσιάζεται μια υπαρκτή κοινωνική πραγματικότητα, η οποία σχετίζεται με μια κοινωνική ομάδα, μεταξύ των πολλών, οι οποίες συνθέτουν μια ανοιχτή και σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία. Οι ερωτικές επιλογές της όχι μόνο δεν αποδοκιμάζονται από τη συνταγματική τάξη της χώρας, αλλά τουναντίον επιβάλλεται από τις διατάξεις των άρθρων 2 (σεβασμός και προστασία της αξίας του ανθρώπου) και 5 παρ. 1 (προστασία της προσωπικής ελευθερίας), ως εκδήλωση ελεύθερης επιλογής των αποτελούντων αυτή, να γίνονται απολύτως σεβαστές και μπορούν να εκφράζονται στα έργα τέχνης, όπως εξάλλου οι ερωτικές επιλογές και ευαισθησίες και των υπολοίπων ομάδων του πληθυσμού της χώρας».

Οι δικαστές δεν δέχονται και τον ισχυρισμό ότι παραβιάστηκε η συνταγματική επιταγή της προστασίας της νεότητας, αφού η επίμαχη εκπομπή μεταδόθηκε στις 22.45, σε ώρα, δηλαδή, που επιτρέπεται να μεταδίδονται εκπομπές που δεν είναι κατάλληλες για ανηλίκους.

Το πρόστιμο στο «Μέγκα» είχε επιβληθεί κατά πλειοψηφία από το ΕΣΡ, στις 11 Δεκεμβρίου 2003, για παράβαση δεοντολογίας, αφού είχε κριθεί ότι η συγκεκριμένη σκηνή με το φιλί υποβάθμισε την ποιοτική στάθμη του προγράμματος. Η απόφαση αυτή, που σύμφωνα με το ΣτΕ δεν έχει νόμιμη αιτιολογία, είχε προκαλέσει θύελλα διαμαρτυριών, ενώ το θέμα έφθασε και στο Ευρωκοινοβούλιο.

Τώρα το δικαστήριο στέλνει και πάλι την υπόθεση στο ΕΣΡ προκειμένου να επιβάλει κυρώσεις για άλλα μεμπτά σημεία της εκπομπής (βωμολοχίες κ.λπ.).




ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 29/11/2006
 



HV

Μηνύματα
3.939
Reaction score
0
Χαλασε και η Ελλαδα..........
Εχουμε την καθε παλιαδερφη τυπου παπακαλιατη να φιλαει αντρες στην τηλεοραση , να αποφευγει τον στρατο με πλαστα εγγραφα και στο τελος τα κοριτσακια να στριγγλιζουν για αυτον.
Ο υψιστος ξεπεσμος των ανθρωπων και εμεις λεμε πως το προστιμο ηταν υπερβολικο.
Προσωπικα θα ΑΠΑΓΟΡΕΥΑ τον καθε γυριστο ρουλη να βγαινει στην τηλεοραση.
 


HV

Μηνύματα
3.939
Reaction score
0
Προστιμο , Φυλακη , Ευνουχισμους....Και οχι απαραιτητα με αυτη την σειρα.
 


HV

Μηνύματα
3.939
Reaction score
0
Ας ειχαμε κυβερνηση με @@ και θα σου ελεγα αν θα μπορουσε να γινει κατι τετοιο η οχι.........
Απλα οι αδερφες πουλανε και γιαυτο κανεις δεν τολμαει να βαλει ενα τελος σε αυτη την ξεφτιλα.
 

Μηνύματα
1.077
Reaction score
159
Δεν γουσταρουμε ουτε προστιμα, ουτε ανακλησεις προστιμων, ουτε μοντερνες λογοκρισιες. Αυτες ειναι μεθοδευσεις για να κρυφτουν τα απλυτα του κατεστημενου. Και οποιος δεν γουσταρει φιλι Παπακαλιατη (μπλιαχ-και εγω μαζι) απλως αλλαζει καναλι ή κλεινει την TV. Ετσι απλα.
 


Μηνύματα
13.106
Reaction score
163
HV said:
Ας ειχαμε κυβερνηση με @@ και θα σου ελεγα αν θα μπορουσε να γινει κατι τετοιο η οχι.........
Απλα οι αδερφες πουλανε και γιαυτο κανεις δεν τολμαει να βαλει ενα τελος σε αυτη την ξεφτιλα.
Σωστά... Πριν βγει ο κάθε ένας στην τηλεόραση να εξετάζεται από ιατροδικαστή για να μας βεβαιώνει το ακέραιο του ανδρισμού του. Ακόμα οι ομοφυλόφιλοι να αποκλείοντα από οποιαδήποτε άλλη δημόσια εμφάνιση (πχ θέατρο, κινηματογράφος, συναυλίες). Για να τους ξεφορτωθούμε όλους αυτούς... Και ακόμα καλύτερα το άλλο που έγραψες:

HV said:
Ο υψιστος ξεπεσμος των ανθρωπων και εμεις λεμε πως το προστιμο ηταν υπερβολικο.
Προσωπικα θα ΑΠΑΓΟΡΕΥΑ τον καθε γυριστο ρουλη να βγαινει στην τηλεοραση.
Έτσι, να ξεφορτωθούμε κάτι τύπους σαν τον Χατζηδάκι, την Πρωτοψάλτη, τον Καβάφη, και τόσους άλλους, ώστε να κυκλοφορούν και να φαίνονται μόνω οι μαμάω...
:x
 

HV

Μηνύματα
3.939
Reaction score
0
Φιλε μου και τα 3 ατομα που αναφερες ΠΟΤΕ δεν εχουν προκαλεσει με την εμφανιση η την συμπεριφορα τους οποτε τι μου συγκρινεις ανομοια πραγματα ?
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.311
Μηνύματα
2.858.165
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top